Mourinho (15.08.10 - press): Важно е да кажам дека сум задоволен со играчите кои ги имам на располагање. Не можам да барам повеќе од тоа што ми го даваат играчите за овој краток период. Многу сум задоволен од мојата екипа. Очигледно е дека тактички не сме екипа, но сме добро психички подготвени, во тоа сме екипа.
Bayern беше добро подготвен, само што го освои Супер Купот на Германија. Натпреварите во претсезона или ги играш за да победиш или за да станеш поконкурентна екипа. Поради второто игравме натпревари со подготвени екипи. И тоа се нашите тешкотии. Два пати го гледав натпреварот и имавме 7 шанси за гол. Изигравме добар натпревар против Bayern, играчите одлично се однесуваа на терен. Имајќи ги во предвид новите играчи кои се уште не си ги познаваат колегите и оние кои играа за репрезентација два дена пред тоа можам да кажам дека балансот од натпреварот е позитивен.
Повредата на Pepe не ме загрижува воопшто, можеби нема да игра на првиот натпревар во Liga, но на вториот сигурно. Проблем е повредата на Garay, може да биде полоша од очекуваното. Имаме одлична одбрана, ги имаме Carvalho и Arbeloa и не сме во никаква драматична ситуација.
Мораме да не сметаме на Kaká, и екипата мора да се навикне на тоа.
Casillas е тука за да брани, затоа е и најдобар голман во светот.
Вратата е отворена и за влез и за излез на играчи, како вратите на ‘Far West’ се отвора и затвара. Ниеден тренер не вика не за нови засилувања, но таа тема е во рацете на клубот.
Против Standard ќе играат Casillas, Arbeloa, Ramos, Albiol, Drenthe, Granero, Lass, Gago, Van der Vaart, Benzema и Higuaín.