Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Маикон и Алвеш мене воопшто не ми се допаѓаат и готово,за другите не знам имаше доста што ме подржуваа.Рамос е добар и како бек не само како централен може да се менува во зависност каква е ситуацијата во тимот со повреди.Инаку да му одговорам на Боби4е:Маикон имал кондиција зашто Рамос нема,побрз од Рамос сигурно не е,играта со глава е огромна предност и ако Маикон имал центаршут во трк ти си немал поима од фудбал.Незнам колку го пратиш Интер.:toe:
Рамос побрз од Маикон? Се заебаваш? А за центаршутот, може не му е како на Алвес, ама има далеку подобар центаршут од Рамос и не му треба пола минута да се намести за да центрира.

Член од
17 август 2009
Мислења
356
Поени од реакции
4
bas ni treba eden igrac kako maicon sto igra vo taa pozicia

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Рамос побрз од Маикон? Се заебаваш? А за центаршутот, може не му е како на Алвес, ама има далеку подобар центаршут од Рамос и не му треба пола минута да се намести за да центрира.
Може е брз на 100 М ама во пробив брз и снаодлив како на пр. Лам не е.Сепак јас викам се слаби спреме она што ги сметаат Алвеш и Маикон како најдобри бекови инаки и тие се имаат свои способности.

O

ob1

Гостин
Мислам дека Маикон воопшто не ни треба.. не дека не е добар играчот, ѕвер е но како што спомнаа има 29 години. Рамос нема потреба да игра централен дефанзивец.. бидејки на таа позиција ги имамае Гарај, Албиол и Пепе.. веке ако толку е потребно Рамос да игра централен дефанзивец тогаш како десен бек може да игра Арбелоа. Не ни е проблем на нас десниата туку левата бековска позиција. Мора ова лето да купат некој стабилен лев бек.

Член од
6 јануари 2009
Мислења
511
Поени од реакции
72
значи почнавте да плукате по рамос и го заменивте веке со маикон,маикон веке иде во старечките години каде тие се најдобри а додека рамос уште е млад и доволно е тоа што го прави во реал,тоа што нас ни треба лев бек нема врска ништо со рамос, нас ни треба одбраната да ни биде зацврстена бидејки тоа ни е најслабата точка веке 4-5 сезони да се донесе некој лев бек како коларов или давид луиз такви од школата на порто каде дојде пепе и растураше во реал :) а маикон не ни треба нека си растура во интер :) :wink:

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.626
Поени од реакции
14.528
значи почнавте да плукате по рамос и го заменивте веке со маикон,
Ми се сере од вакви постови. :jaj:

Добро ајде, од сега не пишувајте критики, сите играчи во Реал се најдобри, Рамос е најдобар десен бек, има брзина, шут, продорен е, секогаш трча напред-назад, едноставно е незаменлив на таа позиција, и е најдобар десен бек што некогаш заиграл на фудбалските терени.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
A кај игра Снајди ? Или Снајди е статик, не е универзалец кој може да мења 2 до 3 позиции на терен.

Ајт не зезај, сите им замерија за продажбата на Робен и Снајдер, овој последниов земен за 25 милиони евра, даден за 15. :wink:

Оној Гранеро ти е ко циган у Веро, изгубен, незнам кој ќар глеа екипата од него, Снајдер може да игра позади напаѓач, Кака може да игра ко крило ( не класично него ко у Милан у 4-3-2-1 формат ), Роналдо да не збориме ... далеку од тоа дека немаше место за Снајди во овој тим на Реал.
Е шо ке ни беше Снајд? Тоа ВДВ едвај сега почна да игра, а не уште снајдер шо си игра прва постава во интер башка за СП му требаше прва постава, кај нас незнам шо ќе праеше на клупа. Или со некое влегување За Гранеро друга приказна, на почетокот од сезонава играше топ, помала минутажа, си ја одработуваше функцијата. Сега доби повеќе игра и падна во формата.
За Робен признавам криво ми е. Додека игра Марсело крило можеше да игра Робен. Али коа го видов на трибини сеа пак со Манчестер, ич не ми беше криво, за таму е тој :pipi:

Дечкото мислеше на таа позиција која ве доведе да испаднете од еден АЛКОРКОН во купот на Шпанија и Лион во л.ш. на потрошени преку 300 милиони евра на "јаките" играчи шо ги спомињаш погоре.Ај сеа поздрав и прекинете да умарате...
Шо мешаш баби и жаби. Коа збориме за нешто конкретно моеш да одговориш ако не о д е б и

Постирам во наш фан клуб да не се бунат дотичните

Чоста ^

Good looking boy
Член од
23 август 2009
Мислења
1.999
Поени од реакции
48
Јас пак стојдам зад тоа Арбелоа да е десен бек,па како ќе е ...ќе видиме:):):)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.296
Поени од реакции
46.833
Проблемот е следен, Пелегрини немаше дефинирано формација пред почеток на сезона, се планираше 4-4-2 формат со Бензема и Игуаин напред, но безуспешно и тоа е една од причините поради кои немаше место за Снајдер во тимот, па и за Робен.
Друга причина е Перез кој ја диктира трансфер политиката, бар во текот на летото, Пелегрини не беше тој кој одлучуваше, факт, иначе едно време самиот се изјасни дека Снајди не е за продажба.

Е сега, се деси тоа што се деси и преминаа на 4-2-3-1 формат каде има и те како просотр за Снајдер, Роналдо и Кака во прв тим ...
Да тераа со 4-4-2 формација сеуште, немаше ова да го зборам, али со оглед на фактот дека во последни неколку месеци се тера оваа тактика, фали Снајдер, поготово кога ке го видам Гранеро во прв тим, или Марсело ко лево крило.

п.с. Армин шо си ме цитирал тука, ме збуни ти еам тоа. :)

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Незнам, коа во нашиот тим мора да се игра во средината со двајца дефанзивци, еден од типот на Чаби еден од типот на Лас/мамаду/ имајќи го Кака и ВДВ уште и снајдер на клупа.

Па Гранеро имаше натпревари коа не беше ни повикан, па не се бунеше околу нова година мислам, Снајдер не моеш така да го игнорираш коа може да си игра во јак тим прва постава. Башка СП пред него. КОА ГАГО СЕ БУНЕШЕ НЕ СНАЈДЕР.

Чоста ^

Good looking boy
Член од
23 август 2009
Мислења
1.999
Поени од реакции
48
Проблемот е следен, Пелегрини немаше дефинирано формација пред почеток на сезона, се планираше 4-4-2 формат со Бензема и Игуаин напред, но безуспешно и тоа е една од причините поради кои немаше место за Снајдер во тимот, па и за Робен.
Друга причина е Перез кој ја диктира трансфер политиката, бар во текот на летото, Пелегрини не беше тој кој одлучуваше, факт, иначе едно време самиот се изјасни дека Снајди не е за продажба.

Е сега, се деси тоа што се деси и преминаа на 4-2-3-1 формат каде има и те како просотр за Снајдер, Роналдо и Кака во прв тим ...
Да тераа со 4-4-2 формација сеуште, немаше ова да го зборам, али со оглед на фактот дека во последни неколку месеци се тера оваа тактика, фали Снајдер, поготово кога ке го видам Гранеро во прв тим, или Марсело ко лево крило.

Се согласувам со тебе,меѓутоа пак мислам дека беше планирано и Лас да игра прва постава,со оглед како изигра втората полусезона.Во тој случај,требаше да биде Лас,Алонсо,Кака и Роналдо,каде што Алонсо требаше да ја има улогата на Снајдер ланската година.Верувам да останеше Снајдер,ќе игравме 4-4-2....со тоа што Снајдер ќе си играше како шо си играше,а со моменталната форма на ЛАс,Алонсо ќе го земеше неговото место...и ќе беше топ....али и вака е..и да не е ДА БЕШЕ ШО ЌЕ БЕШЕ,туку да си ја гледаме моментланта ситуација,која е како-така,,поволна...

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307

Мене едно ме интересира, слабо играме без Снајдер и Робен ?:tv:

Една статистика, чисто како споредба.

Снајдер лани: 2 асистенции, 2 гола - цела сезона.
Гранеро сега: 4 асистенции, 3 гола - на 10 кола пред крај.

Е сеа ќе каже некој поише играл, али тоа е, не се повредува на секоја трета утакмица.

Гранеро има пад во формата, посебно минатава утакмица. Се гледа дека му треба одмор али честите повреди не го дозволуваат тоа.

Незнам што пак се спомнуваат Снајдер и Робен, тимот игра 10 пати подобро од лани и пак некој плачат за тие двајца.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.626
Поени од реакции
14.528
Незнам што пак се спомнуваат Снајдер и Робен, тимот игра 10 пати подобро од лани и пак некој плачат за тие двајца.
Па не поминавме осмина-финале у ЛШ, и испаднавме во купот од Алкоркон. Да беа Снајдер и Робен сигурно ќе го освоевме купот, ЛШ ќе бевме сеа во четврт-финале, а во Примера ќе бевме 10 бода пред Барса. :tv:

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
Мене едно ме интересира, слабо играме без Снајдер и Робен ?:tv:

Една статистика, чисто како споредба.

Снајдер лани: 2 асистенции, 2 гола - цела сезона.
Гранеро сега: 4 асистенции, 3 гола - на 10 кола пред крај.

Е сеа ќе каже некој поише играл, али тоа е, не се повредува на секоја трета утакмица.

Гранеро има пад во формата, посебно минатава утакмица. Се гледа дека му треба одмор али честите повреди не го дозволуваат тоа.

Колку и да даваш статистики Гранеро во никој случај не може да е подобар од Снајдер и ВДВ (барем до сега)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.296
Поени од реакции
46.833
A статистиката Иван кога Снајдер играше редовно за Реал без проблеми со повредите ? :wink:
Потврда за тоа колку е Injury prone играч е оваа сезона во првенство каде се игра и те како груб фудбал, али затоа постојат и одредени тренинг режими и слично, бар Мурињо тоа го има убаво сработено во Интер, еве 2 години немаат никаков проблем со повреди.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom