Грешка сиMaicon Douglas Sisenando 1981
91.01.=20+10
Зависи.2010-1981 може да биде и 28 и 29.Во случајов,Маикон има 28 години а за 4 месеци ќе пуни 29.
Кака би требало да добие некоја минута, Бензема е потполно спремен, денеска тренирал редовно..Oд кога видовме кој чини,а кој не...колку се шансите Кака да игра во Недела,а колку Бензема?
29, kaj nas ke pocne da igra po 6 meseci
Фала Манга....Кака би требало да добие некоја минута, Бензема е потполно спремен, денеска тренирал редовно..
Маикон најдобар десен бек, абе Рамос е најдобар десен бек без конкуренција е на таа позиција. Подобар е во одбрана подобар е во напад (читај нафрлувања) подобра техника има, подобар е во игра со глава. Ама од толку многу шпекулации дека Маикон и Алвес се најдобри десни бекови некои стварно поверуваа во тоа дека Рамос не го бива. Па направете една споредба и ќе ви стане јасно кој за каде е. Иначе ако се земе Маикон шо ќе му прават на Арбелоа кој игра фантастично сезонава.Ние + Ласана Диара. Рамос може на таа позиција на малото прсте да му се фати на Маикон, измислен е за него за таму. Маикон моментално е најдобриот десен бек во светот, со раширени раце го чекам во Мадрид, само не знам, не ми се допаѓа баш оваа зделка..
Еве мое мислење зошто Маикон е подобар десен бек од Рамос.Маикон најдобар десен бек, абе Рамос е најдобар десен бек без конкуренција е на таа позиција. Подобар е во одбрана подобар е во напад (читај нафрлувања) подобра техника има, подобар е во игра со глава. Ама од толку многу шпекулации дека Маикон и Алвес се најдобри десни бекови некои стварно поверуваа во тоа дека Рамос не го бива. Па направете една споредба и ќе ви стане јасно кој за каде е. Иначе ако се земе Маикон шо ќе му прават на Арбелоа кој игра фантастично сезонава.
Неможеш да кажеш дека Рамос е подобар од Маикон како десен бек. Продорен, брз, добар центаршут (во трк), кондиција...ова е тоа што му фали на Рамос, а го има Маикон. Викаш Рамос имал добар центаршут, ама додека го направи тој центаршут му треба 10 секунди да се намести, а за центаршут во трк да не збориме, тоа не сум го видел никогаш од страна на Рамос.
Едноставно Рамос е роден за централен бек, меѓу топ 5 централни бекови е моментално, и жално е да се користи како страничен бек.
Како може да речиш поима немаат??? Па зошто Алвеш е во најдобрите 11 а не Рамос? И како може да заклучиш од еден натпревар дека им ја кочел играта , за Алвеш за дефанзива и незнам баш затоа што нема потреба од дефанзива цело време е во напад(затоа за Репрезентацијата почнаа да го играат како крило)Поима немаат ни едниот ни другиот.Пак за Маикон ќе кажам во одбрана е силен исто како и Рамос но напада Алвеш се гледаше и против Арсенал како им ја кочеше играта на Барселона.Конечно и Каљо и Имњаков ме разбраа.
Ова се премногу навивачки споредби затоа престанете , како што Рамос имаше своја година и беше во најдобрите 11 така имаат и другите играчи добри моментиНе кажиму на Манга,Маикон подобар од Рамос![]()
Маикон и Алвеш мене воопшто не ми се допаѓаат и готово,за другите не знам имаше доста што ме подржуваа.Рамос е добар и како бек не само како централен може да се менува во зависност каква е ситуацијата во тимот со повреди.Инаку да му одговорам на Боби4е:Маикон имал кондиција зашто Рамос нема,побрз од Рамос сигурно не е,играта со глава е огромна предност и ако Маикон имал центаршут во трк ти си немал поима од фудбал.Незнам колку го пратиш Интер.Како може да речиш поима немаат??? Па зошто Алвеш е во најдобрите 11 а не Рамос? И како може да заклучиш од еден натпревар дека им ја кочел играта , за Алвеш за дефанзива и незнам баш затоа што нема потреба од дефанзива цело време е во напад(затоа за Репрезентацијата почнаа да го играат како крило)
Ова се премногу навивачки споредби затоа престанете , како што Рамос имаше своја година и беше во најдобрите 11 така имаат и другите играчи добри моменти
.....
Само нема потреба од десен бек и нема потреба Рамос да игра стопер кога Пепе ќе се врати. А за на појаки натпревари може комбинација Рамос-Пепе
Како што кажав тоа се навивачки споредби Рамос е во Реал нормално дека ќе го поддржуваме Рамос кога може да биде на исто ниво со спомнатите двајца но јас реков неможеш да речиш дека другите не се добри кога Алвес е во најдобрите 11 за изминатата година( не е таму без причина) а нормално дека секој има право на свое мислење и јас не би сакал да видам еден од овие во Реал но очигледно е дека имаат јак потенцијалМаикон и Алвеш мене воопшто не ми се допаѓаат и готово,за другите не знам имаше доста што ме подржуваа.Рамос е добар и како бек не само како централен може да се менува во зависност каква е ситуацијата во тимот со повреди.