Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 декември 2008
Мислења
656
Поени од реакции
37
Шпекулации... Шпекулации... Шпекулации...

Чоста ^

Good looking boy
Член од
23 август 2009
Мислења
1.999
Поени од реакции
48
Oд кога видовме кој чини,а кој не...колку се шансите Кака да игра во Недела,а колку Бензема?

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.628
Поени од реакции
14.529
Oд кога видовме кој чини,а кој не...колку се шансите Кака да игра во Недела,а колку Бензема?
Кака би требало да добие некоја минута, Бензема е потполно спремен, денеска тренирал редовно..

Чоста ^

Good looking boy
Член од
23 август 2009
Мислења
1.999
Поени од реакции
48
Кака би требало да добие некоја минута, Бензема е потполно спремен, денеска тренирал редовно..
Фала Манга....
А до годините на Маикон,ако не знајте колку имат,дај да фатиме еден авион и да ојме во Бразил и да побараме книга и извод на родени во матично,и да ни кажет колку имат... Било 28...или 29...се исто:)

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.931
Поени од реакции
30.907
Ние + Ласана Диара. Рамос може на таа позиција на малото прсте да му се фати на Маикон, измислен е за него за таму. Маикон моментално е најдобриот десен бек во светот, со раширени раце го чекам во Мадрид, само не знам, не ми се допаѓа баш оваа зделка..
Маикон најдобар десен бек, абе Рамос е најдобар десен бек без конкуренција е на таа позиција. Подобар е во одбрана подобар е во напад (читај нафрлувања) подобра техника има, подобар е во игра со глава. Ама од толку многу шпекулации дека Маикон и Алвес се најдобри десни бекови некои стварно поверуваа во тоа дека Рамос не го бива. Па направете една споредба и ќе ви стане јасно кој за каде е. Иначе ако се земе Маикон шо ќе му прават на Арбелоа кој игра фантастично сезонава.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.628
Поени од реакции
14.529
Маикон најдобар десен бек, абе Рамос е најдобар десен бек без конкуренција е на таа позиција. Подобар е во одбрана подобар е во напад (читај нафрлувања) подобра техника има, подобар е во игра со глава. Ама од толку многу шпекулации дека Маикон и Алвес се најдобри десни бекови некои стварно поверуваа во тоа дека Рамос не го бива. Па направете една споредба и ќе ви стане јасно кој за каде е. Иначе ако се земе Маикон шо ќе му прават на Арбелоа кој игра фантастично сезонава.
Еве мое мислење зошто Маикон е подобар десен бек од Рамос.

http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=3422010&postcount=14798

Мада сеа коа ќе подразмислам подобро, го имаме Арбелоа у курац, на него целосно заборавив, а и Маикон завлегува во годни веќе, така да тргнете го настрана.. :))))))))))))))))

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Неможеш да кажеш дека Рамос е подобар од Маикон како десен бек. Продорен, брз, добар центаршут (во трк), кондиција...ова е тоа што му фали на Рамос, а го има Маикон. Викаш Рамос имал добар центаршут, ама додека го направи тој центаршут му треба 10 секунди да се намести, а за центаршут во трк да не збориме, тоа не сум го видел никогаш од страна на Рамос.
Едноставно Рамос е роден за централен бек, меѓу топ 5 централни бекови е моментално, и жално е да се користи како страничен бек.

M

mercenary

Гостин
Неможеш да кажеш дека Рамос е подобар од Маикон како десен бек. Продорен, брз, добар центаршут (во трк), кондиција...ова е тоа што му фали на Рамос, а го има Маикон. Викаш Рамос имал добар центаршут, ама додека го направи тој центаршут му треба 10 секунди да се намести, а за центаршут во трк да не збориме, тоа не сум го видел никогаш од страна на Рамос.
Едноставно Рамос е роден за централен бек, меѓу топ 5 централни бекови е моментално, и жално е да се користи како страничен бек.
:pos::pos::pos:
Пердон.Неможев да се воздржам.
За другото си во право,ама за болдот...изглеа не ги гледаш Интер често:smir:.

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
Поима немаат ни едниот ни другиот.Пак за Маикон ќе кажам во одбрана е силен исто како и Рамос но напад:tapp:а Алвеш се гледаше и против Арсенал како им ја кочеше играта на Барселона.Конечно и Каљо и Имњаков ме разбраа.
Како може да речиш поима немаат??? Па зошто Алвеш е во најдобрите 11 а не Рамос? И како може да заклучиш од еден натпревар дека им ја кочел играта , за Алвеш за дефанзива и незнам баш затоа што нема потреба од дефанзива цело време е во напад(затоа за Репрезентацијата почнаа да го играат како крило) :toe:

Не кажиму на Манга,Маикон подобар од Рамос:tapp:
Ова се премногу навивачки споредби затоа престанете , како што Рамос имаше своја година и беше во најдобрите 11 така имаат и другите играчи добри моменти

.....

Само нема потреба од десен бек и нема потреба Рамос да игра стопер кога Пепе ќе се врати. А за на појаки натпревари може комбинација Рамос-Пепе

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Како може да речиш поима немаат??? Па зошто Алвеш е во најдобрите 11 а не Рамос? И како може да заклучиш од еден натпревар дека им ја кочел играта , за Алвеш за дефанзива и незнам баш затоа што нема потреба од дефанзива цело време е во напад(затоа за Репрезентацијата почнаа да го играат како крило) :toe:

Ова се премногу навивачки споредби затоа престанете , како што Рамос имаше своја година и беше во најдобрите 11 така имаат и другите играчи добри моменти

.....

Само нема потреба од десен бек и нема потреба Рамос да игра стопер кога Пепе ќе се врати. А за на појаки натпревари може комбинација Рамос-Пепе
Маикон и Алвеш мене воопшто не ми се допаѓаат и готово,за другите не знам имаше доста што ме подржуваа.Рамос е добар и како бек не само како централен може да се менува во зависност каква е ситуацијата во тимот со повреди.Инаку да му одговорам на Боби4е:Маикон имал кондиција зашто Рамос нема,побрз од Рамос сигурно не е,играта со глава е огромна предност и ако Маикон имал центаршут во трк ти си немал поима од фудбал.Незнам колку го пратиш Интер.:toe:

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
Маикон и Алвеш мене воопшто не ми се допаѓаат и готово,за другите не знам имаше доста што ме подржуваа.Рамос е добар и како бек не само како централен може да се менува во зависност каква е ситуацијата во тимот со повреди.
Како што кажав тоа се навивачки споредби Рамос е во Реал нормално дека ќе го поддржуваме Рамос кога може да биде на исто ниво со спомнатите двајца но јас реков неможеш да речиш дека другите не се добри кога Алвес е во најдобрите 11 за изминатата година( не е таму без причина) а нормално дека секој има право на свое мислење и јас не би сакал да видам еден од овие во Реал но очигледно е дека имаат јак потенцијал :toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom