Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 април 2009
Мислења
874
Поени од реакции
75
Може некој сега да ми разјасни,имаше некои промени во второ полувреме..Не гледав,оти снема струја..Гледам 1-1.Ок е се..Поздрав за ВДВ,и позз до МП за добрата сезона..Тоа е се..Сега доаѓа Светско..Според мене,една од најубавите сезона исполнета со игра на Игуаин,Роналдо,Кака,Касиљас-подобар го нема,Гути,и цела екипа..Потребени се многу корекции,почнувајќи од тоа први да добиваме гол и да правиме пресврти кои некогаш ете гледате-не успеваат :PСепак,чекаме следна сезона
Hala Madrid :)

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.138
Поени од реакции
25.229
Помина и оваа сезона. Иако не освоивме титула, до некаде задоволен сум од сезонава, бидејки изигравме доста добра сезона и успеавме да срушиме рекорди.

За корекции дека треба, да треба но не големи корекции. Пред се нека го задржат тренерот и нека му дадат нов догоцор на Игуаин, после тоа нека се размислува за трансфери.

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Епа момчи со среќа и ова што го постигнавме сезонава...96 поени во 38 меча, 102 постигнани гола, 35 примени извонредно. Само штета што изгубивме дома од Барса, исто така и посрамотувањето од Лион и Алкоркон. Али тоа е џабе ги критикуваме коа неможат да не слушнат да видам колку сме исфрустрирани и нервозни на нив поради некои непотребни киксови. Да се надеваме на успех наредната сезона во ЛШ и Примера.

Хала Мадрид!!! Со среќа наредната сезона и повеќе среќа МОМЦИИИИ:smir:

Член од
6 јануари 2009
Мислења
509
Поени од реакции
72
ova bese sezona za pametenje na ramos xabi kiki vdv i iguain i marcelo najdobrite poedinci vo ovaa sezona

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
КРАЈ оваа сезона како што кажа Златко немавме среќа,имавме проблеми со многу повреди,но и имаше многу грешки од страна на МП(тоа е мое мислење).Тимот е 100 пати подобар од оној лани.Еве една анализа од мене за целата сезона:
Касиљас-Човекот е легенда имаше неверојатни интервенции како онаа со Севилља на гости,а неколку кардинални грешки но сепак сум задоволен од Икер
Пепе-Го следеше повреда скоро цела сезона,односно од онаа утакмица со Севиља,но во тоа што го одигра беше солиден
Албиол-На почетокот на сезоната не изглеаше така а понатаму во многу важни утакмици и во овие последниве се покажа како деген,sorry
Гарај-Има потенцијал во дечкото,малку е спор и не добива многу шанси од МП,но сепак е
добар
Арбелоа-Солиден бек со неколку гола,добра прва сезона за него(го заборавив)
Рамос-Серхио е ѕвер цела сезона ја играше одлично, но мислам дека МП направи грешка што го ставаше стопер наместо офанзивен бек
Марсело-кога играше како бек се гледаше како сосема друг играч отколку како крило кога цел реал беше катастрофа но секоја чест за трудот (повторно грешка на МП)
Дренте-незнам шо да кажам не доби ич шанса,од него паметам само голот со милан(мислам дека беше)
Метселдер-освен со Расинг колку што паметам не доби воопшто шанси,ама му посакувам среќа во Германија
Алонсо-Чаби повеќето утакмици ги изгра добро и мислам дека изгра добра прва сезона во Мадрид
Ласс-солиден,но последниве утакмици не доби шанси
ВдВ-Солиден,се разигра кон крајот на сезоната кога и доби шанса
Гранеро-Човекот има добри асистенции,но од 14 шанси он 12 ги зафркнува
Мамаду-Од него очекувавме да ни спасува утакмица со Лион,не видов ништо од него уште од доаѓањето во Мадрид
Гаго-Едноставно не го бива иако се труди
Гути-Leyenda што би рекол Манга,но многу ме нервираше МП што по караницата не му даваше шанси,многу ми е жал што си оди не очекував
Кака-Човекот го пратеше повредата со препоните имаше криза на некои натпревари(како онаа со Лион),повеќе мислеш на Милан отколку на Реал,но очекувам повеќе од него следната сезона
Бензема-Бенз немаше игра цела сезона ниту пак среќа освен онаа утакмица со Валенсија кога со Пипита одгираа фантастично(онаа на гости),и од него очекувам повеќе
Раул-беше,е,и ќе биде легенда на клубот покрај лошата сезона во која остана во сенка на другите,најдобро е за него да продолжи да работи во управата на клубот заедно со Зизу
Игуаин-Пипита беше фантастичен цела сезона,освен последниве утакмици,многу му судееа за оној натпревар со Лион, но мислам дека тогаш многу влијаеше и психичкиот фактор односно непотпишаниот договор,во секој случај одличен
Роналдо-За Кристијано немам зборови ФАНТАСТИЧЕН,но многу голем хендикеп за Реал беше неговата повреда(2месеци)
МП-многу критики за него имам ги наведов неговите грешки и мислам дека покрај среќата крив беше и тој и тоа многу и мислам дека тој не е за голем клуб како РЕАЛ МАДРИД
Флорентино Перез-ај и за него една анализа:како што кажав многу ме нервира што кај него нема емоции во врска со натпреварите,ама сепак тој е човекот што го одврза ќесето
Валдано-Хорхе да не се меша во иднина во работата на тренерот.
Ми беше мило што за првпат ја следев сезоната со вакви мадридисти како вас
ПОВЕЌЕ СРЕЌА СЛЕДНАТА СЕЗОНА!
ХАЛА МАДРИД!

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
2977839632.jpg
:pos:

и една добра слика за аватар :)
2977831274038694.jpg

Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.281
Поени од реакции
273
КРАЈ оваа сезона како што кажа Златко немавме среќа,имавме проблеми со многу повреди,но и имаше многу грешки од страна на МП(тоа е мое мислење).Тимот е 100 пати подобар од оној лани.Еве една анализа од мене за целата сезона:
Касиљас-Човекот е легенда имаше неверојатни интервенции како онаа со Севилља на гости,а неколку кардинални грешки но сепак сум задоволен од Икер
Пепе-Го следеше повреда скоро цела сезона,односно од онаа утакмица со Севиља,но во тоа што го одигра беше солиден
Албиол-На почетокот на сезоната не изглеаше така а понатаму во многу важни утакмици и во овие последниве се покажа како деген,sorry
Гарај-Има потенцијал во дечкото,малку е спор и не добива многу шанси од МП,но сепак е
добар
Арбелоа-Солиден бек со неколку гола,добра прва сезона за него(го заборавив)
Рамос-Серхио е ѕвер цела сезона ја играше одлично, но мислам дека МП направи грешка што го ставаше стопер наместо офанзивен бек
Марсело-кога играше како бек се гледаше како сосема друг играч отколку како крило кога цел реал беше катастрофа но секоја чест за трудот (повторно грешка на МП)
Дренте-незнам шо да кажам не доби ич шанса,од него паметам само голот со милан(мислам дека беше)
Метселдер-освен со Расинг колку што паметам не доби воопшто шанси,ама му посакувам среќа во Германија
Алонсо-Чаби повеќето утакмици ги изгра добро и мислам дека изгра добра прва сезона во Мадрид
Ласс-солиден,но последниве утакмици не доби шанси
ВдВ-Солиден,се разигра кон крајот на сезоната кога и доби шанса
Гранеро-Човекот има добри асистенции,но од 14 шанси он 12 ги зафркнува
Мамаду-Од него очекувавме да ни спасува утакмица со Лион,не видов ништо од него уште од доаѓањето во Мадрид
Гаго-Едноставно не го бива иако се труди
Гути-Leyenda што би рекол Манга,но многу ме нервираше МП што по караницата не му даваше шанси,многу ми е жал што си оди не очекував
Кака-Човекот го пратеше повредата со препоните имаше криза на некои натпревари(како онаа со Лион),повеќе мислеш на Милан отколку на Реал,но очекувам повеќе од него следната сезона
Бензема-Бенз немаше игра цела сезона ниту пак среќа освен онаа утакмица со Валенсија кога со Пипита одгираа фантастично(онаа на гости),и од него очекувам повеќе
Раул-беше,е,и ќе биде легенда на клубот покрај лошата сезона во која остана во сенка на другите,најдобро е за него да продолжи да работи во управата на клубот заедно со Зизу
Игуаин-Пипита беше фантастичен цела сезона,освен последниве утакмици,многу му судееа за оној натпревар со Лион, но мислам дека тогаш многу влијаеше и психичкиот фактор односно непотпишаниот договор,во секој случај одличен
Роналдо-За Кристијано немам зборови ФАНТАСТИЧЕН,но многу голем хендикеп за Реал беше неговата повреда(2месеци)
МП-многу критики за него имам ги наведов неговите грешки и мислам дека покрај среќата крив беше и тој и тоа многу и мислам дека тој не е за голем клуб како РЕАЛ МАДРИД
Флорентино Перез-ај и за него една анализа:како што кажав многу ме нервира што кај него нема емоции во врска со натпреварите,ама сепак тој е човекот што го одврза ќесето
Валдано-Хорхе да не се меша во иднина во работата на тренерот.
Ми беше мило што за првпат ја следев сезоната со вакви мадридисти како вас
ПОВЕЌЕ СРЕЌА СЛЕДНАТА СЕЗОНА!
ХАЛА МАДРИД!
1-Да не мислиш на Валенсија??:nesum::raz:
2-На ниедна утакмица не играше на неговата природна позиција:toe:
3-Дај боже:cuc:

Чоста ^

Good looking boy
Член од
23 август 2009
Мислења
1.999
Поени од реакции
48
Neka vikaat drugite...ama za prva sezona.....odlicno..Barem gji sledev utakmicite do 95 minuta..a ne ko lani,60 minuta,jas zaspan:pos2:Ne preostanuva nishto drugo,soven korekciii....ali toa e toa..Hala Madrid!!!!!!!

--- надополнето ---

БТЊ....нешо шанси,посед на топка...имавме или...?

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.606
Поени од реакции
14.446
Еве едно мое резиме за целата сезона.

Вложивме 250 милиони, донесовме нови играчи, управа тренер.. И на почетокот на сезоната се тоа доста добрo делуваше, значи додека игравме со чкљ тимови на кои без големи потешкотии можеше да им се даде 4-5 гола. А тогаш, првиот посериозен тест, и веднаш кикс, беше тоа Севиља, потоа мртвиот Милан кој не успеавме да го победиме во два натпревари, и кој во свој стил ги однесе трите бода од Бернабе. Дека овој тим нема карактер и мадридски дух, се докажа во првото Ел Мадрилењо, во кое водевме 0 – 3, и за две минути примивме два гола, а Атлетико многу лесно можеше да стигне и до реми. Потоа Ел Класико на Камп Ноу, и покрај тоа што бевме гости јас очекував бод, но ништо. Имавме играч повеќе и не успеавме да постигнеме гол, па дури и Барселона имаше многу поголем посед на топка од нас. Потоа одличен натпревар против Валенсија на Местаља, но следеа гостувањата во Баскија (Осасуна и Билбао) на кој беше императив да се освојат шест бода, а ние на двата натпревари освоивме само два бода. Потоа следуваа победи над просечни тимови, и на ред дојде осминафиналето од лигата на шампионите.

Прв натпревар во Лион за кој само можам да кажам дека Пуел го надмудри Пелегрини, кој немаше муда да тргне напред и да постигне гол, туку мирно да го чека реваншот. Реванш на Бернабе... Стадионот полн, навивачите желни за победа, мотивот е тука(финале на Бернабе) но Пелегрини уште еднаш докажа дека нема искуство во големите натпревари, дадовме гол и се затворивме, и веројатно чекавме продолжени, па може и пенали за Икер да не спаси. Тогаш се случи она што го заслуживме, Пјанич за 1 – 1, после тоа можевме да примиме уште два гола, среќа што Лисандро беше смотан. Значи шести пат испаднавме во раната фаза од тоа натпреварување. Со испаѓањето од Јувентус започна тој пад, но Јувентус тогаш беше голем европски тим, а Реал беше рамноправен, и само момент на инспирација на Марсело Залајета го реши тој натпревар. Година дена подоцна Арсенал предводен од сјајниот Анри многу лесно помина со Реал, кој во два натпревари успеа да создаде само една стопроцентна шанса, стативата на Раул на Хајбери. Уште една сезона отиде во неповрат. 2007 Реал за противник го добива Баерн Минхен, кој тогаш ја проживуваше една од најголемите кризи во својата клубска историја .И покрај тоа, швабите успеаа повторно да не елиминираат, а Реал повторно прикажа една бледа игра. Наизглед кога ќе се погледне вкупниот резултат изгледа сосема неизвесен, но тоа беше само по заслуга на феноменалниот Икер. 2008 година убодот на веќе ранетиот Реал и го нанесе Рома. Секоја чест на римјаните затоа што ни одржаа уште една фудбалска лекција, но тоа е клуб кој во својата целокупна историја вложил помалку пари од Реал оваа сезона. Претходната сезона Ливерпул без Џерард успеа да не добие на Бернабе со 0 – 1, и да ни покаже на Енфилд како се игра во ЛШ.. А оваа сезона тоа го направи Лион, кој заедно со стадионот не вреди колку Реал. Реаловите играчи во кои ние се колниме изгледаат смешни покрај некаков европски противник. Едноставно, Реал Мадрид нема карактер за некаков успех во Лигата на шампионите.

Затоа што кога Олимпијакос пред две години со играч помалку ни го диктираше темпото во Мадрид, или Вердер без осум стандардни првотимци, или еден Милан кој може да се каже дека тогаш губеше од кој стигне во Серија А, вистинскиот и реален навивач на Реал Мадрид треба да се запраша на кое ниво тоа Реал падна ? Падот на Реал е многу голем, затоа што за шест натпреварувачки сезони не може да се зборува за некаква несреќа. Ние пак ќе кажеме дека Реал е јак затоа што ги има едни од најдобрите и најскапите играчи на светот, но резултатите покажуваат друго. Реал Мадрид не е јак, и не може да се носи со јаките европски тимови, затоа што, сакаме ние тоа да го признаеме или не, Реал Мадрид нема карактер како што во последните години го имаат тимови како Манчестер, Челзи, Барселона, кој во последните 5-6 години секогаш се наоѓаат во завршницата на Лигата на шампионите. Вистината нас ќе не боли, но тоа не може да се негира, бидејќи фактите и мислењата на вистинските фудбалски познавачи не одат во наша полза.

Толку за Лигата на шампионите, потоа дојде второто Ел Класико, напнатоста кај фановите на Реал се чувствуваше, но нашите играчи немаа желба за победа, и затоа четврти пат по ред Барселона ни одржа фудбалска лекција. И што да се каже уште, ги победувавме Тенерифе, Ваљадолид, Мајорка, Билбао, се радувавме на неуспехот на Барселона во Лигата на шампионите, но се е џабе кога немаш радост од саканиот тим.

Јас секогаш сум задоволен од Реал Мадрид. Објективно, требаше подобро оваа сезона, но вистинското прашање е дали и можеше да се направи нешто повеќе оваа сезона. Она што е наша вистина, е дека од клуб како Реал Мадрид секогаш се очекува се и највеќе од нив... и секогаш ќе се очекува. Поради тоа е тешко да се носиш со таков притисок. Големото и славно самозадоволство во историјата какво што нема ниту еден клуб е голем товар за играчите, но и последица. Да се направи чекор напред од веќе достигнатото, кое тешко дека некој во блиска иднина ќе може да се престигне е речиси невозможно без нови мотиви! Каде да се најдат тие мотиви ?

Не сакам и понатаму да филозофирам, за крај само честитки за Барселона за оваа тешко освоена титула, но исто така и честитки за нашите играчи поради издржливоста и храброста да им се спротивстават на еден од најдобрите фудбалски колективи во историјата, и да им дишат во врат до самиот крај. Тоа е она што ме прави задоволен. Мислам дека играчите се оние кои заминуваат, а ние навивачите оние кои остануваме.

Верувам дека дојде време после 7 сушни сезони(не ги сметам титулите во Примера) повторно да се формира еден силен тим на Реал... Тим кој ќе го дрма светот.

ХАЛА МАДРИД !

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Што да кажам, заврши и оваа сезона. Доколку некој на почеток ме прашаше дали би бил задоволен по првата сезона со "новиот" тим да имаме ваков скор, би прифатил. Но крајов, не ми се допаѓа за кој сами сме си криви.

Во целата сезона имавме само неколку неуспешни дуели, некој по наши грешки, некој по лошата поставеност, но и на некој судиски грешки(се надевам знаете на што мислам). Се надевам дека некаде ке постираат, доколку судиските грешки не би постоеле каков би бил конечниот исход.

Ме радува тоа што во тимот владее победнички менталитет, покажаа дека знаат од многу тешки ситуации да се извлечат, но не од сите. Знам дека сите ке кажат тие биле со Лион, Барселона и Алкоркон, но секој тим има право да згреши. Лион беше само уште една пречка во ЛШ, која полека полека станува лоша традиција. Алкоркон веке е минато, веке купов не станува интересен, неможам да речам дека тимов не бил способен да победи еден таков тим, но еве како и минатата година купот е пуштен уште во првото коло.

Нека зборат дека сезонава е неуспешна или незнам каква, но во оваа сезона ја видов можеби најголем напредок во Реал Мадрид од кога памтам за себе. Се игра еден инзвонреден фудбал, кој со многу мали корекции би можел да се доведе до совршенство, а тек потоа би било опасно за противниците.

Според мене идново лето треба да се купи Силва, и единствено доколку сака МП да ја зацврсти одбраната со еден лев бек, иако јас гледам еден одличен бек во Марсело кој доколку би се зацврстил во дефанзива би бил меѓу најдобрите 4-5 бека во светот. Клубот мора да реши што ке се прави со Рамос, дали ке се игра како стопер или како бек, а тоа би можело да го принуди Перез да земе уште еден играч.

Се надевам дека со Силва би се постигнало она што го посакувам, да имаме врвен плејмејкер во тимов, кој знае да дели одлични топки. Роналдо се надевам дека ке почне се почесто како крило да игра, а во нападот сам да биде Игуаин и само во шеснаесетник да седи. Затоа го бива највеке, без сомнение ке пука секоја утакмица голови. Кака се надевам дека ке блесне, доколку игра проба МП со двата напаѓача да проба, Бенз и Игуаин би било убаво да се види што знаат.

Лас да остане во тимов, во никој случај да не се продаде, еден од Албиол и Гарај ке замине, Дренте да остане, Гаго да замине, Парехо да се врати и за другите веке е јасно. И да не заборавам Де Ла Ред дај боже повторно да се врати. Толку од мене и идеме понатаму со кренати глави.

Hala Madrid !!!:smir:

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Тоа е тоа дечки.Титулата според мене ја испуштивте на Ел Класико.Бод да извадевте со Барса ќе бевте шампиони,вака...Со среќа наредната сезона.:smir:

F

FilipMacedon

Гостин
И не беше така лоша оваа сезона,можеби испуштивме неколку можности за титули,но тоа е фудбалот им се случува на и на најдобрите...
Од поединци би го истакнал Роналдо,кој беше фудбалчиште на теренот си ги оправда парите и цената која му е на фудбал маркетот.
Хала Мадрид и наредна сезона трипати нека се слави на теренот...

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Добро бе Манга не ти заболеа раците,олкава анализа си направил браво.Сепак сите си го знаеме сонот и многу песимистички е напишан.Уште едно ќе напишам:доколку се прашувам јас само Силва би го зел и МП сакам да си оди.ТОЛКУ.Па ќе видите што ќе биде до година.

Чоста ^

Good looking boy
Член од
23 август 2009
Мислења
1.999
Поени од реакции
48
Манга.....Едно големо БРАВО од мене за постот....навивач на Реал Мадрид кој треба на секого да биде пример.
Да се надоврзам на твојот пост.Да,се очекуваше годинава двојна титула,поготово во ЛШ,бидејки играњето финале на Бернабе се сметаше за голем императив.Никој не вели дека е лесно да се освои титула кога ќе смениш 6 играчи,но да ѓи земем за пример само Баерн и Интер..кои сменаа 5 играчи во први 11,па видете каде се сега.И дека не се квалитетни играчите...и тоа е голема невистина и заблуда.Бидејки играчите во Реал се дојдени по милион изиграни утакмици,проби,тестови........Но се повеќе гледам и сваќам дека сме екипа без душа.Екипа која игра со сила.Екипа која во минатот беше пример за игра и традиција.....сега е екипа која сите новини и туѓи навивачи ја сметаат за машина које пере пари.И тоа е болно,бидејки знаеш каква екипа си бил пред 7 години,а каква екипа си сега.Можеби ѓи имаме "најјаките" играчи,но не игра името...Како одминува времето,се повеќе се плашам дека никогаш нема да се види ЛШ титула.Надежта сепак останува.......:):)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom