Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 септември 2008
Мислења
14.620
Поени од реакции
14.496
Пелегрини ти бил експерт за Мурињо бе. :icon_lol:

Шала, нека не мислат навивачиве на Интер ако ме прочитаат дека сум сериозен. :)

Член од
6 јануари 2009
Мислења
511
Поени од реакции
72
sea citam za
Alberto Bueno

на википедиа детево ѕвер е бре игра во ваљалоид
Born in Madrid, Bueno is a product of Real Madrid's youth system. Bueno played, in 2005–06, for the Juvenil team, scoring 37 goals in 37 matches. The following season, he progressed to Real Madrid Castilla, playing 31 games in the the second division.[1]

Bueno was part of the under-19 national team which won the 2006 European Championship. He was the top scorer of the competition with five goals, with another Castilla product, Juan Manuel Mata, adding four.[3]
Subsequently, he represented the nation at the 2007 FIFA U-20 World Cup in Canada.

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Читајте интересна случка имало на тренингот во Мадрид вчера.

http://sportdenes.com/index.php?option=com_content&view=article&id=3604:2010-03-12-20-11-11&catid=3:2009-12-26-20-23-56&Itemid=5
Се надевам не е точно ова. Факт е дека Игуаин требаше да подава повеке, но ај да не потсетувам на натпреварите од Ла Лига. Ако Роналдо му подаваше на Игуаин како што сеа бара од спротивната страна, Игуаин ке имаше 3 гола повеке од Меси, и ке беше далеку зад вториот.

B

Beck's

Гостин
Се надевам не е точно ова. Факт е дека Игуаин требаше да подава повеке, но ај да не потсетувам на натпреварите од Ла Лига. Ако Роналдо му подаваше на Игуаин како што сеа бара од спротивната страна, Игуаин ке имаше 3 гола повеке од Меси, и ке беше далеку зад вториот.
vo pravo si,i vo takov slucaj bi bil zad Messi:tv:

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Као бе се запукале да ги ебам кретените.Што би се рекло двајцата заедно вредат 100 милиони а се понашаат ко копиљаци.Вака требаше онака требаше.Било па прошло.И баба да беше машко ќе има к.р али не е.Сеа треба да се продолжи понатака а не да се расправаат што како требало да биде.И двајцата се за шамарање памет у глава да им дојде или евентуално кинење на плата.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Као бе се запукале да ги ебам кретените.Што би се рекло двајцата заедно вредат 100 милиони а се понашаат ко копиљаци.Вака требаше онака требаше.Било па прошло.И баба да беше машко ќе има к.р али не е.Сеа треба да се продолжи понатака а не да се расправаат што како требало да биде.И двајцата се за шамарање памет у глава да им дојде или евентуално кинење на плата.
Не верувам дека се степале сепак тоа се играчи од светска класа остај ти ови нашиве новинари што пишуваат :smir:

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Не верувам дека се степале сепак тоа се играчи од светска класа остај ти ови нашиве новинари што пишуваат :smir:
Дај боже зашто сеа ова кола и те како имаме шанси да го изгубиме првото место.Ќе биде коа игравме у маало и никој не подаваше и сите се љутеа.Епа исто сценарио може да се деси.

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707

Португалецот верува дека Игуаин морал да му додаде во 27. минута кога тие двајца биле во напад кон голот на лавовите и во 58. минута кога беа три на три со одбраната на гостите, додека сеуште резултатот беше 1-0 за Мадриѓани.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Само Игуаин за 50...овие нормални ли се :) Абе неможе некој да си иде после една слаба одиграна утакмица, што е толкава фрка. Јес да беше многу себичен али јбг, до сега се нема покажано на ниедна голема утакмица, па ваљда му беше желба да се покаже и се стави себе пред клубот. За жал не му успеа...

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
Се менуваа секоја сезона, ќе видиме оваа дали ќе се смени. До душа, Перез ја научи грешката по првиот мандат, таму два-три кикса у Примера, еден во куп, еден во ЛШ, и штом на Бернабе се појават белите марамчиња, тренерот се брка. Оваа сезона со Гетафе мислам кога игравме дома имаше бели марамчиња од навивачите, но сепак, Пелегрини не си замина.

Биографијата за Дел Боске ја имам читано многу пати, и дефинитивно бркањето на Дел Боске, и трансферот на Макелеле се најголемите грешки според мене у изминативе 10 години.
ако ја научил грешката, Перез, немаше да си брка свој бизнис тука, само ради тоа што неќе ништо со калдерон(политички поглед), и немаше да продаде 15 играчи од кои најдобрите тогашни 2-3 играчи, донесе нови 2 ѕвезди, двајца квалитетни играчи, и двајца антиталенти(или ко шо ќе речете во развој)... или шо ќе се рече еднакво на само двајца играчи, различни/подобри од претходниот состав... и "ослабен" напад од само еден квалитетен напаѓач (на кој не се ни сметаше сериозно и никогаш не беше играл CF) а ги имаше 5-6... и играч кој од најдобро крило се претвори во во SS И ПАК ДА СЕ НЕМА КРИЛО ВО ТИМОТ ОВОЈ ПАТ НИЕДНО(лани само Робенчо златен) а за таа сметка се прекомандува бек во крило(на сила)... па да ти Е*ам и политика за перење пари од дресови и реклами...
и шо сеа ајде фрлање нови пари за нови играчи, пак препумпани цени, играч шо би вредел макс 20 ќе го платат 50-60 мил. и после пак ќе ми дојдат некои одстрана и ќе ми кењаат,300 мил. и пак испаднавте... и нека зборат со право тоа го зборат... а заклучок е дека ги имавме тие потребни играчи и со купувањето на тие 4-5 ајде ако мора и ќе ви ги набројам (роналдо, кака, чаби, албиол, арбелоа) тимот ќе си останеше совршен и ќе беше соодветно покриен на секој дел од теренот со по речиси двајца играчи квалитетни на секоја позиција :toe:
или сега ни треба демек Силва,Фабрегас,Руни... немаше никогаш да ги посакаме тие играчи јас сум 100% сигурен(освен ако некој како шо ве има ептен алчни/ненаситни)...
но сепак целиот заклучок е го имаме перез, ќе имаме пари, ќе доаѓа секоја година по 1-2 најдобри ѕвезди до тогаш, ќе продаваме дресови и реклами, а ќе живееме на онаа стара слава најдобар клуб на 20-ти век, а во овој 21-ви век нов имиџ НАЈКОМЕРЦИЈАЛЕН КЛУБ...
ако тоа самите го сакате бравос, ама јас не навивам за овој клуб затоа шо дојде Бекам,Зидан,Роналдо,К.Роналдо, Кака... туку почнав да ги сакам ради Мијатович,Редондо,Хиеро,Карлос,Раул... играчи кои тогаш не беа најплатени во светот и кои со гордост играа за овој клуб... не велам дека горе наведените не го играат секој натпревар со гордост(некои да /некои не) ама кога знаеш дека секој месец имаш во џеб 1.5 мил различен е погледот на секој играч, човековото око е ненаситно,парата го врти човекот...
ете тоа мои навивачи на реал мадрид го стори нашиот горд и ценет прецедател флорентино перез... баш тоа јас го имам забележано во овие 15-16 години како навивач на реал мадрид...
знам дека светот се мени, но фудбалот дефинитивно го смени во последните 10 години флорентино перез со неговите страшни/астрономски трансфери... сепак тоа е само мое видување
поздрав и слободно плукајте по мене сеа коа кажав она што ме мачи, нема да се налутам на никој, кога самите не знаеме да си го цениме она што го имаме,го сакаме туѓото кое секогаш изгледа послатко, а дури откога загубиш нешто видиш дали е вредно или не (окото на алчните луѓе)
од многу работи што ги читам и од вас и од сите други сум крајно разочаран, и се прашувам до каде може да идеме, и каде води сето ова...

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Член од
21 септември 2008
Мислења
14.620
Поени од реакции
14.496
Како Попов и Седловски да ги гледам:)
Кај ги гледаш ? :)

Од Попов и Седлоски можеше и видео да најдеш, ова е само онака пишано, така да тешко е за верување. :tv:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom