Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 декември 2008
Мислења
656
Поени од реакции
37
Не се враќам назат да прочитам кој што кажал верувам дека све е кажано што треба да биде. И сигурно ПРЕМНОГУ гомна е изедено. Имаат пишувано за парите. Го слушавме коментаторот со севиља што кажуваше. Реал има ПРОФИТ од 450 МИЛИОНИ! Од коој Повекето се даваат на играчите за плата. ШТО СО ОСТАНАТИТЕ се прашувате? Па да ете останатите КЕ СИ ИГРАМЕ КУРТАШАК! Да. Така е. Можеме да си дозволиме да носиме играчи од по 100 Милиони и ич не не боли! Голема е загубата но Љубовта НЕ УМИРА! кој е вистински фан на некој клуб тој е со него и во добро и во лошо. Сега целите се само кон Премиера. ХАЛА МАДРИД ! Една Љубов Еден Живот --> РЕАЛ МАДРИД !!

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
абе да ви ебам то тимот посран!!!
од таквите екипи, претседатели и СПОНЗОРИ како овие целиот фудбал отиде упм...
правиот фудбал кој се гледаше пред околу 20-30 години го нема повеќе заради бвин и останатите обложувалници и спонзори!!!
реал вчера на почетокот можеше да заводи и со 3 разлика и да реши пласман понатаму... ама... каква корист од то ќе извлечеше нивниот спонзор??? замисли игуаин на ПРАЗЕН гол од 10 метри гаѓа статива:uvo:...па тој не е некој нижоразреден играч за тоа да го направи... како поинаку ќе се вратат 250 милиончиња кои се вложени??? а???
јас вчера паѓам на реал на сите ливчиња (само на реал!!!). е па видете во колкава загуба би биле кладилниците ако реал победеше...
бвин и останатите како него го упропастија фудбалот...
а и да не заборавам на крај... милан го победи реал на ГОСТИ, а не можи цирих ни дома ни гости... кој им е заеднички спонзор, а???
џабе вие овдека се ситите на поразот на реал или на успехот на манчестер... сето е то однапред испланирано!!!
фудбалот на е веќе спорт, туку е бизнис!!!
поздрав:smir:

пс. не го сваќајте ова како провокација. ова е мое мислење, кое не мора да биде точно според вас!
па кога си знаел, гледам добро си ја разработил "шемата" , си ги открил, едноставно - се знаеш! епа зошто тогаш си играл кец???
тоа значи дека појма си немал, него сега ти е криво што не си фатил пари и ние треба да читаме овде теории на заговор

него ајде кратко мое мислење, по повод поразот на реал.
прво фан сум на барселона и тоа ватрен од роџење :) без никаков проблем ќе речам дека ми е криво што реал не се пласираа понатака , едноставно ми е криво. не навлегувам во причините.
колку и да навивам за едните или другите кога гледам фудбал посебно лига на шампиони сакам тие утакмици (четврт-финале, полу, финале...) да бидат шлагери. без разлика колку лион биле добри или лоши, како може со уживање да гледам меч манчесер-лион, кога би можел манчесер-реал (само за пример)

плус финале барса-реал во лига на шампиони, плус на сантијаго, ќе беше натпревар на деценијата.
јебем ти лион и слични срање екипи. шо фајде имам јас од нив како љубител на врвен фудбал? ќе го гледам она босанчено наместо кака и роналдо.
ајде со среќа наредна година, па да ве тепаме во финале :)

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
па кога си знаел, гледам добро си ја разработил "шемата" , си ги открил, едноставно - се знаеш! епа зошто тогаш си играл кец???
тоа значи дека појма си немал, него сега ти е криво што не си фатил пари и ние треба да читаме овде теории на заговор

него ајде кратко мое мислење, по повод поразот на реал.
прво фан сум на барселона и тоа ватрен од роџење :) без никаков проблем ќе речам дека ми е криво што реал не се пласираа понатака , едноставно ми е криво. не навлегувам во причините.
колку и да навивам за едните или другите кога гледам фудбал посебно лига на шампиони сакам тие утакмици (четврт-финале, полу, финале...) да бидат шлагери. без разлика колку лион биле добри или лоши, како може со уживање да гледам меч манчесер-лион, кога би можел манчесер-реал (само за пример)

плус финале барса-реал во лига на шампиони, плус на сантијаго, ќе беше натпревар на деценијата.
јебем ти лион и слични срање екипи. шо фајде имам јас од нив како љубител на врвен фудбал? ќе го гледам она босанчено наместо кака и роналдо.
ајде со среќа наредна година, па да ве тепаме во финале :)
ако го прочиташ подобро постот можеби и ќе сватиш шо сакав да напишам... ти сакаш да гледаш шлагер утакмици и натпревари со врвен квалитет и релна игра, без местенки. е па сакам и јас!!!
сакав и јас да гледам барса-реал финале во лш (иако не навивам за ниту еден од нив), ама нема. а зошто нема??? е то го наведов погоре.
немам јас ништо против реал, барса, милан... ниту против нивните фанови, ниту пак се ситам на нивните порази. јас имам против големите обложувалници кои го диктираат речиси секој натпревар...
а зошто сум играл 1 на реал? па затоа што мислев дека еден ваков ГОЛЕМ клуб нема да дозволи да се избламира и да пропушти финале во лш на свој терен! а не дека некој ќе го интересира... колку да знајш, реал беше најмалиот коефициент (1,35) кој ми беше изигран!!!

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.533
Поени од реакции
5.523
.
Ако морам да издвојам еден играч од кој не сум задоволен цела сезона тоа е Кака. Уште од првите кола се гледаше дека Кака не е истиот Кака како што играше во Милан. Ако бев строг тогаш против него сите ќе ме цитиравте и ќе викавте одличен трансфер, и дека јас ништо незнам.. но не е така. Не мислам оти Кака е слаб фудбалер, туку не ги оправда парите дадени за него.
Од кога освои се со Милан и од кога го исфрли Манчестер Кака више не е ист играч. Почна се почесто да се повредува, одсуствуваше доста време од терените, напрае операција на коленото, мислим дека две беа една по друго не сум сигурен, и од тогаш многу послабо игра, и се почести му се повредите, ако не се лажем и дур е у Реал имаше повреда...
Некои од Милан се тешеа коа замина со: Ајде барем ќе имаме пари за трансфери, и онака Кака се почесто се повредува и не е оној стар Кака...
Така е секогаш кога ќе фатат повредите...

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Не влегов синоќа да ги читам вашите глупости.Сигурен сум дека премногу гомна имате изедено.Не изгуби само Реал ,паднаа и други големи тимови.А за милионите кој ги спомнува нека не се секира,тие си ги вратија парите само од дресови.ОДиме напред Ла Лига е наша.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.912
Поени од реакции
7.007
ако го прочиташ подобро постот можеби и ќе сватиш шо сакав да напишам... ти сакаш да гледаш шлагер утакмици и натпревари со врвен квалитет и релна игра, без местенки. е па сакам и јас!!!
сакав и јас да гледам барса-реал финале во лш (иако не навивам за ниту еден од нив), ама нема. а зошто нема??? е то го наведов погоре.
немам јас ништо против реал, барса, милан... ниту против нивните фанови, ниту пак се ситам на нивните порази. јас имам против големите обложувалници кои го диктираат речиси секој натпревар...
а зошто сум играл 1 на реал? па затоа што мислев дека еден ваков ГОЛЕМ клуб нема да дозволи да се избламира и да пропушти финале во лш на свој терен! а не дека некој ќе го интересира... колку да знајш, реал беше најмалиот коефициент (1,35) кој ми беше изигран!!!
Па ако челниците на Реал се толку доби во водењето на финансиите на клубот шо не се запнаја да стигнат до финале и да речеме да играја со Манчестер, Челзи, Баерн или Барселона( што би бил полн погодок) на домашен терен? Па тоа финале ќе го гледаше 1.000.000.000 гледачи во светот. Само од медиумска покриеност Реал ќе земеше голем пара. Па да не зборувам што ќе беше ако го освоеше... немаше крајот да им се најде. Секој знае дека УСПЕХОТ, РЕЗУЛТАТИТЕ се клуч за финансиите. Ако победуваш, одиш понатаму и ДОБИВАШ ПАРИ. Ако губиш сите се оддалечуваат од тебе и играчи и тренери и спонзори. Не верувам дека некој би се коцкал со реномето и името на клубот за да мести на кладилница. Па навивачите можат живи да ги горат Перезовци на плоштад ако 10-15 години Реал не се пласира во 1/4 финале...:helou:

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Па ако челниците на Реал се толку доби во водењето на финансиите на клубот шо не се запнаја да стигнат до финале и да речеме да играја со Манчестер, Челзи, Баерн или Барселона( што би бил полн погодок) на домашен терен? Па тоа финале ќе го гледаше 1.000.000.000 гледачи во светот. Само од медиумска покриеност Реал ќе земеше голем пара. Па да не зборувам што ќе беше ако го освоеше... немаше крајот да им се најде. Секој знае дека УСПЕХОТ, РЕЗУЛТАТИТЕ се клуч за финансиите. Ако победуваш, одиш понатаму и ДОБИВАШ ПАРИ. Ако губиш сите се оддалечуваат од тебе и играчи и тренери и спонзори. Не верувам дека некој би се коцкал со реномето и името на клубот за да мести на кладилница. Па навивачите можат живи да ги горат Перезовци на плоштад ако 10-15 години Реал не се пласира во 1/4 финале...:helou:
Дада, челниците се криви што не запнаа :tv: Перез беше повреден, неможеше да игра.

Криви се играчите, делумно и Пелегрини. Игуаин како да размислува за договорот, не за играта...

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Кој беше тој што бладаше за притисокот на медиумите? :)
Kako можеше да го наброи тоа како фактор поради кој изгубиле Реал :tapp:
А шо да не не е случајно?Цел свет се нафрли кон тој натпревар сите очекуваа да им опнеме петарда фудбалерине ги кренаа во облааци и ај да не играат под притисок.
Ја уште на почеток знаев дека ќе се деси вакво нешто.Џабе ни се трите победи од кој две премногу убедливо.Сите 6 сезони сме победувале убедливо пред реванш дуелите и на крај сме го сркнале.

Mислиш потписи? па стални пациенти сте ни :smir:
Ние барем стигнавме до 1/8 финале и наредна година пак идеме у ЛШ за разлика од вас каде што моментално може пак да се збогувате со ЛШ.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Факт е дека не го дадоа максимумот, вчера и јас од нервоза почнав да серем за играчите, ама тоа е тоа. МОРА да им се намалат платите и да престане ова со преголемите плати кои ги добиваат во Реал. Треба играчите да имаат мотив, да играат за да им се покачи платата, а не уште кога доаѓаат кај нас да го имаат “максимумот“, и што му е мотив тогаш? Треба драстично да им се намалат платите, па кој го сака клубот ќе остане да игра и со помала плата, а кој дошол за да биде најбогат на свет нека си замине уште со првиот авион. Факт е дека нешто мора да се превземе, а најпаметно е да почнат од ова што го споменав погоре. Зошто вака незнам уште колку години ќе викаме НАРЕДНА СЕЗОНА повеќе среќа. Во последниве 6 години ова ни беше најдобра шанса да пројдеме понатаму, имаме супер играчи, ни се падна еден од најслабите (од тие што можеа да се паднат), што сакаме повеќе незнам.

Но не треба да се менува Пелегрини, треба да го остават. Според мене не е за ништо крив. Можеби не требаше да го извади Кака (не дека беше добар, најслаб ни беше на терен, се понаша како некој балетан, дувни го падни дувни го падни), ама требаше да го извади или Лас или некој од одбрана, сепак немаше што да браниме, па и да примевме гол големи муда. А Мануел го извади Кака за да го стави Раул. Фактички ништо не смени.

И нема да кажем повторно како секоја година, “ајде наредната сезона да се надеваме“, искрено веќе изгубив секаква надеж и не се надевам на ништо. Ќе видиме догодина што ќе биде, ама најголема грешка ќе им биде ако го сменат МП.

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
Абе ти или си глуп или си ногу мал и глупо размислуваш :tapp:
Кој ја месте утакмицата кој е тој што му е кажано како да заврше утакмицата Перез!!!? Судијата!!!? Пелегрини!!!?
На кој може да му биде кажано ај кажи ти ако му е кажано на Перез играчите од кај ќе знаат како да ја завршат, единствено сите да знаат поединечно а кога ќе знаат сите кога ќе си замине некој од Реал се ќе испадне на виделина , ако бил судијата сигурно не може да го споредиш со Оврeбо бидејќи немаше некои поголеми пропусти а и да ги имал ако Реал пак би тепал со поголема разлика како би било наместено кажи ај и дај престанете со глупи мислења од типот наместена е :tapp::tapp::tapp:
...не е Македонија воа бе алоооо свестите се што зорувате :tapp:

I

InF3cTeD

Гостин
А шо да не не е случајно?Цел свет се нафрли кон тој натпревар сите очекуваа да им опнеме петарда фудбалерине ги кренаа во облааци и ај да не играат под притисок.
Ја уште на почеток знаев дека ќе се деси вакво нешто.Џабе ни се трите победи од кој две премногу убедливо.Сите 6 сезони сме победувале убедливо пред реванш дуелите и на крај сме го сркнале.
Не!!Чим стасале да го носат дресот на Реал М. значи станува збор за професионалци во таа игра,а професионалец не би дозволил кои да било медиум да му врши притисок,ќе си остане ладен и концентриран на натпреварот,тука друго е проблемот,а тоа е шо играчите на Реал здраво за говото го земаа реваншот со мислите насочени кон 1/4 финале кое сеуште го немаа обезбедено,се кренаа во облаци заедно со медиумите и целата спотска јавност наместо да го игнорираат сето тоа...можеби ќе го сватиш мислењево како провокација ама не е,овоа е мое мислење околу тоа со медоумите.

Поздрав и со среќа во лигата

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Конечно се стиши малце атмосферата и да дадам и јас барем коментар за случувањата во вчерашниот ден...Како прво најреален пост тука е на Forza 22 кој напиша реал кога губи викате играчите играат без срце,немотивирани се,не заслужуваат да го носат дресот,преплатени итн.....а кога победува по 6-0 и кога има серија од 10 победи по ред ги воздигнувате играчите,сите се добри,одлични игри итн....Па дечки гледам и просто се чудам зошто НИКОЈ ама паслутно НИКОЈ од форумот не го спомна натрпеварот со севиља во саботата каде играчите ТОТАЛНО ги ицрспи односно буквално се уморија за да го направат тој пресврт и да стигнат до трите бода(па нели реал имаше односно направи невиден притисок пред голот на севиља:toe:)..па и играчите т.е. звездите се луѓе и само луѓе не треба да се очекува секоја утакмица да победуваат лесно..Па поради таа уткамица второто полувреме играчите(освен роналдо) немаа повеќе сили да направат нешто на теренот(и од тоа дојде таа теза демек местена била:tapp:)...Уште нешто ..тука гледам никој не го спомна отсуството на Чави алонсо:toe:...па нели видовте играта воопшто не ви беше течна без него(или сега ќе го споменете гути кој имаше 5 км истрчано:tapp:)..немојте да ме разберите погрешни гути е одличен играч со невидено чуство за пас но од авион се познава дека не е компетентен да игра на местото на алонсо(истото и за лас)..едноставно гути требаше да игра понапред т.е. на местото на гранеро :toe:..никој неможи да ја организира играта во реал како чаби алосно некако сигурност влева неговото присутво...ова ви беше вториот проблем...Уште нешто ...Па не знам како односно сошто гледавте пред натпреварот со толкав оптимизам односно не знам зошто лион ги потценивте(сега ќе напишите демек со тој тим 5-6 гола треба да му клајте:toe:)..па нека не ве лажат резултатите во француското ,ЛШ е нешто друго и тоа играчите го знаат..И лион има квалитетни поединци кои трчаат на секаде низ теренот(се виде и на првата утакмица).нели гледате лисандро и делгато постојана закана беа кон голот..Пјанич има одлична контрола и визија...оние ѓупците назад трчаат како коњи..тука е и гову..значи лион и не е баш така слаба екипа:toe:...Не очајувајте навивате за најголемиот клуб на светот барем сега целосно ќе се насочите кон Примера ..Проблемот со тренерите е дискутиран едноставно Пелегрини треба да си остани иако има одличен скор на победи и одлична игра само кој како со мислите (крив бил бидејќи аммаду го ставил:tapp:а некни кога победивте со севиља одличен потег направил со ван де варт:toe:)..значи не е до тренерот..Проблемот е до ПРИСТАПОТ ама не пристапот на вчерашниот натпревар(бидејќи неможевте да дадете максимум)..туку на првиот натпревар кој играчите си играја курташак:toe:...и мислам дека треба помалце да даваат изјави подобро за нив би било...Не ви треба нови играчи добар тим сте ,исто така и тренер не ви треба пелегирни е одличен..ви треба само самодоверба,мотивација,одлучност и пред се победнички менталитет..позз

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Абе ти или си глуп или си ногу мал и глупо размислуваш :tapp:
Кој ја месте утакмицата кој е тој што му е кажано како да заврше утакмицата Перез!!!? Судијата!!!? Пелегрини!!!?
На кој може да му биде кажано ај кажи ти ако му е кажано на Перез играчите од кај ќе знаат како да ја завршат, единствено сите да знаат поединечно а кога ќе знаат сите кога ќе си замине некој од Реал се ќе испадне на виделина , ако бил судијата сигурно не може да го споредиш со Оврeбо бидејќи немаше некои поголеми пропусти а и да ги имал ако Реал пак би тепал со поголема разлика како би било наместено кажи ај и дај престанете со глупи мислења од типот наместена е :tapp::tapp::tapp:
...не е Македонија воа бе алоооо свестите се што зорувате :tapp:
оф леле... шо дојде на форумиве да чкраба секој шо ќе стаса... кога некој е вмешан во таа работа, не може туку така да прозбори! не си ни сам свесен шо се можи да се случи на играчот, неговата фамилија... големи пари се тоа... значи ако е то така ко шо велиш, тогаш, пјаниќ вреди 90 милиони, лисандро и делгадо барем по 65, крис 40, лорис 30 итн. а овие од реал, роналдо, кака, гарај, касиљас максимум по 30-35.
ЈА ОТКРИВМЕ АМЕРИКА... местењето почнало во македонија!!!!!!!!!!! фифа и уефа, фатете се за работа!!!:pos2:

Ekimot

Cule
Член од
4 февруари 2010
Мислења
473
Поени од реакции
502
Не се враќам назат да прочитам кој што кажал верувам дека све е кажано што треба да биде. И сигурно ПРЕМНОГУ гомна е изедено. Имаат пишувано за парите. Го слушавме коментаторот со севиља што кажуваше. Реал има ПРОФИТ од 450 МИЛИОНИ! Од коој Повекето се даваат на играчите за плата. ШТО СО ОСТАНАТИТЕ се прашувате? Па да ете останатите КЕ СИ ИГРАМЕ КУРТАШАК! Да. Така е. Можеме да си дозволиме да носиме играчи од по 100 Милиони и ич не не боли! Голема е загубата но Љубовта НЕ УМИРА! кој е вистински фан на некој клуб тој е со него и во добро и во лошо. Сега целите се само кон Премиера. ХАЛА МАДРИД ! Една Љубов Еден Живот --> РЕАЛ МАДРИД !!
прави разлика меѓу Профит и Приход..

ZS_

Член од
26 јули 2008
Мислења
5.156
Поени од реакции
211
Има јузер на кајгана тој дечкото што збореше дека Медиумите се криви зашто Реал неможел да помине 1/8 финале ? :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom