visnecrew09PP
ZZZZZ
- Член од
- 18 февруари 2009
- Мислења
- 480
- Поени од реакции
- 38
jas mislam deka ili 4e ni zakaca uste 5 godini ili 4e ja skina celosno treto nema 

Јас па мислам дека поверојатно е да ни скина некоја година, а таа првата варијанта шо ја спомна те молам забораја оти че се расипиме јас и ти.:smir::smir::smir:jas mislam deka ili 4e ni zakaca uste 5 godini ili 4e ja skina celosno treto nema![]()
За истото се прашував и јас ама како шо сум информирам, најверојатно се работи за период од 8 години.Ова е прва сезона, но дали казната е 8 години или 8 пати доколку избори настап Победа во еврокуповите тоа не сум 100% сигурен...
Јас знам дека е 8 години, а тој дописникот од Прилеп на радио што пренесуваше Победа-Вардар рече дека играчите се бореле да освојат место што води во Европа, а доколку успеат во тоа, ќе "елиминирале" една од 8те години казна...![]()
Не е логично според мене 8 пати, бидејќи тоа може да биде и за 8, може за 20 години, а може и никогаш да не се случиЈас па мислам дека поверојатно е да ни скина некоја година, а таа првата варијанта шо ја спомна те молам забораја оти че се расипиме јас и ти.:smir::smir::smir:
За истото се прашував и јас ама како шо сум информирам, најверојатно се работи за период од 8 години.
Нема да ја тргнат целосно 100%, во најдобра варијанта ќе ја намалат, но во време кога уефа почна акција за т.н. "уништување" на наместените и договорени натпревари, нема шанса сами да тргнат против себе...jas mislam deka ili 4e ni zakaca uste 5 godini ili 4e ja skina celosno treto nema![]()
Ponekogas se prasuvam zosto nemozeme sekogas vakvi konstruktivni muabeti da pravime kako normalni lujge..Не е логично според мене 8 пати, бидејќи тоа може да биде и за 8, може за 20 години, а може и никогаш да не се случиСепак и 8 години и долго време...
Нема да ја тргнат целосно 100%, во најдобра варијанта ќе ја намалат, но во време кога уефа почна акција за т.н. "уништување" на наместените и договорени натпревари, нема шанса сами да тргнат против себе...
Друга работа е што нема способен човек кој би застанал цврсто зад Победа, човек што ќе докаже пред луѓето во Уефа дека нема докази против Победа, а во моментов искрено не гледам таков човек. Хари го боли таквото, во моментов многу побитна му е функцијата, Ацуле сиротиот до 10 не знае да брои, Николче којзнае каде е итн...
8 godini nema evropa a sepak nasa lubov ostana verno ke te bodrime i pesna peeme napred pobedo ale alePonekogas se prasuvam zosto nemozeme sekogas vakvi konstruktivni muabeti da pravime kako normalni lujge..
Inace sto se odnesuva do kaznata,mislam deka ke si ostane takva kakva sto e.vo Lozana samo ke ja potvrdat,a toa znaci Pobeda vo evropa moze da izlezi najrano 2017/2018 god!!
Sto se odnesuva do novinarot sto spomnal druga varijanta,ne mu zameruvaj i tie tolku pismeni se..Da nemora da doagaat po funkcija,ne bi ni doagale na stadion!!A i sto da pravat koga na vesti komentiraat od kultura preku sport pa do vremenska prognoza!
ABE OVIE NASIVE GI KAZNIJA I KO ZA INAET 4E BIDA 3TI I 4E IZBORA PLASMAN VO EVROPA :salut:Еве нешто од Нова Македонија:
славеше и Победа во дербито на „загубените гиганти“ со Вардар, со што прилепчани од тим што ќе се бори за опстанок и со стартни минусни бодови, ненадејно се враќа во горниот дел од табелата.
Да се надеваме и в среда на поволен резулат и да се наметниме во грнио дел на табелата.
И нема да бидат, а Победа како што е тргнато ќе избори пласман во Европа само штета што нема да играат.:baeh:POBEDA mora da ja ebi renova...ne smejme da dozvolime "kiseline" da bida sampioni!!!
ti znajs dali nema da igra....:back:И нема да бидат, а Победа како што е тргнато ќе избори пласман во Европа само штета што нема да играат.:baeh:
А ти мислиш дека ќе ја поништат суспензијата ?!?! :pos2:ti znajs dali nema da igra....:back:
uste nekoj da ne prasa nasPOBEDA mora da ja ebi renova...ne smejme da dozvolime "kiseline" da bida sampioni!!!
Казнета е со 8 години, значи рок на траење на казната е 8 години.Ова е прва сезона, но дали казната е 8 години или 8 пати доколку избори настап Победа во еврокуповите тоа не сум 100% сигурен...
Јас знам дека е 8 години, а тој дописникот од Прилеп на радио што пренесуваше Победа-Вардар рече дека играчите се бореле да освојат место што води во Европа, а доколку успеат во тоа, ќе "елиминирале" една од 8те години казна...![]()
FYR Macedonia club FK Pobeda have been banned from UEFA club competitions for eight years by the UEFA Control and Disciplinary Body, and the club president and a player banned for life from exercising any football-related duty, for breaching the principles of integrity and sportsmanship under Article 5 of the UEFA disciplinary regulations by manipulating the outcome of a match.