Фан Клуб: Победа - Прилеп

@@@@@@

MAKEDONEC
Член од
15 мај 2008
Мислења
539
Поени од реакции
33
jas mislam deka ili 4e ni zakaca uste 5 godini ili 4e ja skina celosno treto nema :toe:
Јас па мислам дека поверојатно е да ни скина некоја година, а таа првата варијанта шо ја спомна те молам забораја оти че се расипиме јас и ти.:smir::smir::smir:

Ова е прва сезона, но дали казната е 8 години или 8 пати доколку избори настап Победа во еврокуповите тоа не сум 100% сигурен...

Јас знам дека е 8 години, а тој дописникот од Прилеп на радио што пренесуваше Победа-Вардар рече дека играчите се бореле да освојат место што води во Европа, а доколку успеат во тоа, ќе "елиминирале" една од 8те години казна... :toe:
За истото се прашував и јас ама како шо сум информирам, најверојатно се работи за период од 8 години.

П

Паспарту

Гостин
Јас па мислам дека поверојатно е да ни скина некоја година, а таа првата варијанта шо ја спомна те молам забораја оти че се расипиме јас и ти.:smir::smir::smir:

За истото се прашував и јас ама како шо сум информирам, најверојатно се работи за период од 8 години.
Не е логично според мене 8 пати, бидејќи тоа може да биде и за 8, може за 20 години, а може и никогаш да не се случи :toe: Сепак и 8 години и долго време...

jas mislam deka ili 4e ni zakaca uste 5 godini ili 4e ja skina celosno treto nema :toe:
Нема да ја тргнат целосно 100%, во најдобра варијанта ќе ја намалат, но во време кога уефа почна акција за т.н. "уништување" на наместените и договорени натпревари, нема шанса сами да тргнат против себе...

Друга работа е што нема способен човек кој би застанал цврсто зад Победа, човек што ќе докаже пред луѓето во Уефа дека нема докази против Победа, а во моментов искрено не гледам таков човек. Хари го боли таквото, во моментов многу побитна му е функцијата, Ацуле сиротиот до 10 не знае да брои, Николче којзнае каде е итн...

OdMitico

Rajko Mitic
Член од
4 мај 2008
Мислења
1.385
Поени од реакции
331
Не е логично според мене 8 пати, бидејќи тоа може да биде и за 8, може за 20 години, а може и никогаш да не се случи :toe: Сепак и 8 години и долго време...

Нема да ја тргнат целосно 100%, во најдобра варијанта ќе ја намалат, но во време кога уефа почна акција за т.н. "уништување" на наместените и договорени натпревари, нема шанса сами да тргнат против себе...

Друга работа е што нема способен човек кој би застанал цврсто зад Победа, човек што ќе докаже пред луѓето во Уефа дека нема докази против Победа, а во моментов искрено не гледам таков човек. Хари го боли таквото, во моментов многу побитна му е функцијата, Ацуле сиротиот до 10 не знае да брои, Николче којзнае каде е итн...
Ponekogas se prasuvam zosto nemozeme sekogas vakvi konstruktivni muabeti da pravime kako normalni lujge..
Inace sto se odnesuva do kaznata,mislam deka ke si ostane takva kakva sto e.vo Lozana samo ke ja potvrdat,a toa znaci Pobeda vo evropa moze da izlezi najrano 2017/2018 god!!
Sto se odnesuva do novinarot sto spomnal druga varijanta,ne mu zameruvaj i tie tolku pismeni se..Da nemora da doagaat po funkcija,ne bi ni doagale na stadion!!A i sto da pravat koga na vesti komentiraat od kultura preku sport pa do vremenska prognoza!

Член од
18 февруари 2009
Мислења
480
Поени од реакции
38
Ponekogas se prasuvam zosto nemozeme sekogas vakvi konstruktivni muabeti da pravime kako normalni lujge..
Inace sto se odnesuva do kaznata,mislam deka ke si ostane takva kakva sto e.vo Lozana samo ke ja potvrdat,a toa znaci Pobeda vo evropa moze da izlezi najrano 2017/2018 god!!
Sto se odnesuva do novinarot sto spomnal druga varijanta,ne mu zameruvaj i tie tolku pismeni se..Da nemora da doagaat po funkcija,ne bi ni doagale na stadion!!A i sto da pravat koga na vesti komentiraat od kultura preku sport pa do vremenska prognoza!
8 godini nema evropa a sepak nasa lubov ostana verno ke te bodrime i pesna peeme napred pobedo ale ale :toe:

@@@@@@

MAKEDONEC
Член од
15 мај 2008
Мислења
539
Поени од реакции
33
Еве нешто од Нова Македонија:
славеше и Победа во дербито на „загубените гиганти“ со Вардар, со што прилепчани од тим што ќе се бори за опстанок и со стартни минусни бодови, ненадејно се враќа во горниот дел од табелата.

Да се надеваме и в среда на поволен резулат и да се наметниме во грнио дел на табелата.

Член од
18 февруари 2009
Мислења
480
Поени од реакции
38
Еве нешто од Нова Македонија:
славеше и Победа во дербито на „загубените гиганти“ со Вардар, со што прилепчани од тим што ќе се бори за опстанок и со стартни минусни бодови, ненадејно се враќа во горниот дел од табелата.

Да се надеваме и в среда на поволен резулат и да се наметниме во грнио дел на табелата.
ABE OVIE NASIVE GI KAZNIJA I KO ZA INAET 4E BIDA 3TI I 4E IZBORA PLASMAN VO EVROPA :salut:

MAKEDONEC_PP

ПОБЕДАШ
Член од
7 декември 2007
Мислења
778
Поени од реакции
74
POBEDA mora da ja ebi renova...ne smejme da dozvolime "kiseline" da bida sampioni!!!

@@@@@@

MAKEDONEC
Член од
15 мај 2008
Мислења
539
Поени од реакции
33
Победа со 10-член тим на суд во Лозана
Фудбалскиот прволигаш Победа е подготвен за најтешката битка во својата историја, надвор од теренот, на Арбитражниот спортски суд во Лозана, Швајцарија. На 16 декември стартува соочувањето со Европската фудбалска асоцијација (УЕФА). Процесот е по жалбата на Победа, која е казнета од УЕФА со осум години забрана за учество во европските купови. Претседателот Александар Забрчанец и некогашниот капитен Николче Здравески добија доживотната суспензија, поради наводна местенка на мечот од пред пет години со ерменски Пјуник во квалификациите за ЛШ. За разлика од Нион, каде обвинителот беше и судија, сега независен арбитар одлучува.

Победа долго се подготвуваше за овој „меч“. Стратегијата се планираше од 28 мај, кога стапија во сила казните. Постои силна убеденост во аргументите. Дознаваме дека тим од десетмина членови ќе патува на сослушувањето: казнетите, адвокати, преведувач и сведоци. (З.И.)

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Ова е прва сезона, но дали казната е 8 години или 8 пати доколку избори настап Победа во еврокуповите тоа не сум 100% сигурен...

Јас знам дека е 8 години, а тој дописникот од Прилеп на радио што пренесуваше Победа-Вардар рече дека играчите се бореле да освојат место што води во Европа, а доколку успеат во тоа, ќе "елиминирале" една од 8те години казна... :toe:
Казнета е со 8 години, значи рок на траење на казната е 8 години.
Ако беше така како шо кажал тој коментатор ке пишуваше дека казната се однесува на 8 квалификации, во кои ке се квалификува Победа!

FYR Macedonia club FK Pobeda have been banned from UEFA club competitions for eight years by the UEFA Control and Disciplinary Body, and the club president and a player banned for life from exercising any football-related duty, for breaching the principles of integrity and sportsmanship under Article 5 of the UEFA disciplinary regulations by manipulating the outcome of a match.

Kajgana Shop

На врв Bottom