F
fantomX
Гостин
Трагично е трагично, ја бев напаѓан од околинава моја (од поедници де) оти не сум ја видел тревата на Гоце Делчев од лакрдијата Левадија Талин. Додуша бев против Работнички лани пошо врвев покрај стадион и се начекав со познати околу стадионо, па влегов. Пишман бев мајкаму стара. Барем со луѓето си се видов убо ако ништо друго. Пет евра + гратис пиво (шпекулација мала).Најтрагично е што вадевте транспаренти како Прилеп-престолнина на ФФМ, Хари доживотен претседател, а сега ќе видите дека истиот тој Хари пак ќе се спаси, а за тоа ќе го жртвува клубот, но со тоа не губат оние што земале 5 евра за да ги стават тие транспаренти, туку губат вистинските навивачи на Победа...
Ацуле, Хари, Манта, Миле Х,Ристески (на времето) не се тие што заслужуваат да ја водат Победа и нашиов фудбал. Тепање,бркање судии и противнички играчи по терен, влечење за коса е само мал дел од "познанствата" што ги имаат овие господа за фудбалот...
Хари го знаев ко посалам (само ко да се врти работава), Ацуле е докажан „мајмун“ (ацуле мајмуно впрочем и го викаат). Мантата слично, Миле не го коменитрам (не преку Победа а го знаев, како познаник само, не беше толку лош колку шо тргна по дрогите).
1-5 беше првата, на гости шо тепа Победа? Ова не знам, исто и за Хамбургер. За Левадија бев сведок, јасно беше искажано шо се мисли за Ацуле рпед се (па и за Хари, Мантата)....е сеа шо излегоа некои за некој денар (како политичкиве партии шо пра) со транспарент за престолнината на ФФМ, е друга работа. За Смедерево не бев, Скопје беше, ама и ја имам слушнато дека е наместено и то.Da se razbereme ne ja branam ovaa garnetura na FFM ,niti go branam Acule,posto javna tajna e deka beshe toa namesten natprevar,kako i nekolku drugi sto gi igrashe pobeda vo evropa (prviot naptprevar so Hamburger,vtoriot natprevar so Smederevo,prviot natprevar so Sparak Trnava,prviot naptprevar so Levadija) za koi sto imav i jas informacii od igraci sto igraa toa vreme vo Pobeda i sekako deka zasluzuvaat kazna ne samo Pobeda,tuku i site sto mestele kako ( Makedonija GP,koja potoa beshe oslobodena od obvinenie- se se mislam deka istoto ke se sluzi i so pobeda),Belasica ( ubavo si kaza Djaro vo edno intervju,za natprevarot so Publikum...
Пјуник, па шо да кажам, беше јасно за секој присутен на Градски, а подоцна и за многу во градов, дека е појќе од сомнителна работата. Левадија исто, ја прво мислев дека за Левадијa е истрагата. Ова постаро е со Пјуник.
Нема изречено казна, ама тешко оти ќе се избегни. Барем овај нослово да го нема појќе мамата. Макар шо не знам кој ќе се нафати да ја води Победа после, најважно, кој ќе финансира.
Баш ми е чудно, Драги Христовски појма немал?! Абе ај...