Фан Клуб: Победа - Прилеп

Z

ziko bt

Гостин
steta ke bidi ako se raspadnite pobeda e eden od fudbalsite brendovi na makedonija steta i za majmuni mozi poslednive godini slabi bea ama porano bea za raspect

OdMitico

Rajko Mitic
Член од
4 мај 2008
Мислења
1.381
Поени од реакции
328
Mozebi pobeda ja dobi kaznata sto ja zasluzi...megutoa ne mi e jasno kako od kazna kurtuli togasniot trener Dragi Hristovski,inace poznat kako najgolemiot mesetar megu trenerite vo Makedonija...Nekako ne mi udira vo glava kako e mozno toj nisto da ne znael?Ili toj bese "trojanskiot konj" i grobarot na Pobeda...

Fikela

Реалист...
Член од
8 март 2009
Мислења
370
Поени од реакции
2
Ах за све е виновен тој ХАРИ педер све да му е*ам... Победа го јадеше а тој се спаси педерче :lut::lut:

Член од
12 декември 2008
Мислења
1.553
Поени од реакции
101
Иако не сум навивач на Победа стварно ваквата одлука може да биде фатална за цалиот тим.Со еден збор кажано ЖАЛНО.

Z

ziko bt

Гостин
eve ti be kurton
МИЛЕНКО НЕДЕЛКОВСКИ Е КЛУЧНИОТ СВЕДОК ЗА СЛУЧАЈОТ ПОБЕДА

УЕФА по спроведената истрага по покренатото обвинение против двократниот македонски шампион Победа, од минатиот месец, изрече казна со која го суспендира прилепскиот клуб од европски настапи во наредните 8 години и доживотна забрана за било каква активност во фудбалот на претседателот Александар Забрчанец и поранешниот капитен Николче Здравевски.

Казната е изречена по обвинението за местење на натпреварите со ФК Пјуник во рамките на квалификациите за Лигата на Шампионите во јули 2004г.

Во својство на набљудувач 7-часовниот состанок на кој присуствуваа сведоците на обвинението и претседателот на ФК Победа го следеше и генералниот секретар на ФФМ, Никола Костов кој доцна синоќа се врати од Нион:

"Состанокот беше класично испитување од страна на комисијата на УЕФА на која застапникот на ФК Победа и претседателот Забрчанец ги презентираа своите изјави и ставови во однос на обвинението за местење на средбите со ФК Пјуник. На сослушувањето беа презентирани и фактите на комисијата врз кои се темели ова обвинување, како исказ на стручно лице за следење на коефициентите на обложувалниците а во улога на клучен сведок и информатор се појави спортскиот новинар Миленко Неделковски. Потоа беше донесена одлуката која веќе и е позната на јавноста на која ФК Победа во рок од три дена има право на жалба. Ние како федерација ќе го следиме случајот до крај и по донесената одлука на второстепената инстанца во согласност со нашиот статут и правилниците ќе ги спроведеме препораките и одлуките на УЕФА." - изјави генералниот секретар на ФФМ, Костов за веб сајтот на националната фудбалска куќа.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
толку култура ти дале од дома што се обраќаш така на некој што ќе ти се спротистави башка уште си мал
сега околу темата
тоа незначи дека Миленко има нешто против Победа
еве ти еден пост на Миленко што се случува во Нион
http://milenko.com.mk/forum/showpost.php?p=11200&postcount=179

Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.775
Поени од реакции
23
More da dade gospod do 8 koleno site maski potomci komardjii i pijanici da mu bidat..a zenskite kurvi i hiv pozitivni...da dade gospod zena mu so sestramu goli vo krevet da gi naceka:)
milenko ne e kriv, on e samo so onie koi sakaat da go oborat hari, a pobeda e "zrtva", a za kaznava krivi se vasite, sto gi "peevte" na stadion, prestolnini sto spomnuvavte, vo tie sto se krstevte, tie se krivi i kaj niv idite, petajte go acule dur ne e u zatvor, posle ke ne mozete da go najdete.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
More da dade gospod do 8 koleno site maski potomci komardjii i pijanici da mu bidat..a zenskite kurvi i hiv pozitivni...da dade gospod zena mu so sestramu goli vo krevet da gi naceka:)
МИленко ништо не ви е крив
а Ацуле тоа што си дробел сега нека си срка

Член од
14 март 2009
Мислења
276
Поени од реакции
10
propadna fudbalot vo prilep gotovo :((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Тоа е, најголемиот виновник си го извлече газот. Море ја да сум како Ацуле, би го повлекол и Хари со мене. А не се` правеа заедно, а кога дојде до ова отиде само Ацуле (не го оправдувам, супер е ова што се деси) ама ако идат у гомна заедно сите треба да идат, зошто уништија таков фудбалски бренд во Македонија.

Kajgana Shop

На врв Bottom