Фан Клуб: Пелистер

D

D_NazGUL

Гостин
многу ме радва ко ке кажват вакви муабети од управата дека сакат да направат подобар Пелистер и секоја година да се бори за Европа ке видиме во иднина дали има вистина во овие муабети
Скептици увек имало и ќе има (но офенс бро) али сега за сега се иде као што обеќаа. Само напред и вака ќе се догура најдалеку!
 

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
скептици?! да гледаш дека 20 години идат се нови управи,сите кој од кој поголем арамија,се продале безброј играчи,од пари ни трага ни глас,блокирана сметка и оставени купишта долгови и недовршени работи.....како ви изгледа тоа?!
 
Z

ziko bt

Гостин
Скептици увек имало и ќе има (но офенс бро) али сега за сега се иде као што обеќаа. Само напред и вака ќе се догура најдалеку!
брат не сум скептик туку кажвам отприлика каква е работата лани еден Трифун Костовски докажан спонзор ветваше европски Вардар па еве глеаме сеа тие одвај некако скрпија состав,значи новата управа не Пелистер досеа си го одржваше ветеното да се надваме дека така ке биди и во иднина
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.156
Поени од реакции
7.854
Кружат муабети дека за утрешната утакмица ќе сме се штеделе за среда од купот за со работнички и немало да се игра со прва постава утре против милано во куманово ама што е до мене повеќе шанси имаме во првенството отколку во купот оти нема да си го дозволат тој луксуз од работнички и брацо и ффм и хари за да не му дадат нешто на работнички па според мене би требало целосно да се насочиме во првенството зошто металург ни бега само 4 бода и со победа против милано а ако се знај дека металург игра на филип 2 со вардар и можно е да му се приближиме на само 2 или еден бод и имаме добар распоред до крајот за да го прескониме металург и да избориме пласман во европа по 4 пат но ќе видиме како ќе се изигра утрешната утакмица иако со подмладен состав како што се најавите тие деца би требало повеќе да се покажат и изборат за првиот тим и сигурно да победиме :smir:
 
Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.639
Поени од реакции
3.261
Водиме 1-0. Стрелец - М. Алтипармаковски :)

едит: 1-1.
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.156
Поени од реакции
7.854
Сега во среда мора да победиме без примен гол зошто како што ја тераат овие нашите работат само на купот се надеваат за излез во европа а што е до мене повеќе шанси имаме во првенството зошто 4 бода предност што ги има металург се малку и таму требаше да се насочиме за излезот во европа но во секој случај нерешно со овај тим на милано е каков таков успех ако се знае дека се чувале наводно силите за среда :salut:
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.156
Поени од реакции
7.854
Iliev donese bod od Kumanovo




Milano - Pelister 2:2 (2:1)

Od edna strana Pelister ja prekina losata serija od porazi na gostuvanjata kaj Milano vo Kumanovo, od druga moze i da zali sto ne osvoi poln plen protiv razbudeniot fenedzija. Bez Pavlovic, Bradonjic, Petkovski i A.Veljanovski, zelenite povtorno izvadija ofanziven tim koj brzo dojde vo vodstvo. Se igrase 10 minuta koga po dolgiot pas na kapitenot Cvetkovski, Lazar Iliev izbi sam pred protivnickiot golman i rutinski go matira. Reakcijata na kumanovci bese energicna i glavno so udari od dalecina. Vo 16 minuta so volej od golema dalecina Aliju ja pogodi preckata od golot na Petrovski, a potoa topkata za nesreka na gostite odsedna vo mrezata. Izramnuvanjeto gi osokoli fudbalerite na Milano, koi vo 29 minuta povedoa. Doknic napravi prekrsok na rabot od kazneniot prostor, a Bogatinov so majstorski izveden sloboden udar go kompletirase presvrtot.
Gostinskata klupa izvrsi tri zameni vo ranata faza na vtoriot del. Sansa dobija Stojanovski i Pitoska pa inicijativata na pelisterci koga-togas morase da dade rezultat. Vo 74 minuta po centarsutot na Ljamcevski od levata strana, pak Iliev najdobro se snajde, postavi noga i donese novo vtoro izramnuvanje na sredbata. Dvete ekipi poslednite 15 minuti gi minaa ne rizikuvajki i taka mecot po golema borba zavrsi miroquljivo. Pelister ja prodolzi pozitivnata serija od 7 boda na poslednite tri sredbi i ostana na 4 mesto so 4 boda pomalku od Metalurg koj e tret. V sreda sleduva prviot polufinalen mec od Kupot so Rabotnicki vo Bitola, a i v nedela ke ima fudbal pod Tumbe kafe. Vo ramkite od 25 kolo na Prvata fudbalska liga zelenite go docekuvaat Sileks.
:salut:


by 110%ЗеленоБел
 
Z

ziko bt

Гостин
КУП НА МАКЕДОНИЈА - 1/2 ФИНАЛЕ (ПРВИ СРЕДБИ)

Под Тумбе кафе прв чин од мајсторката

Третата пресметка меѓу Работнички и Пелистер е можеби најважна сезонава за двата клуба, зашто поуспешниот ќе биде поблиску до пехарот

Сите четири екипи кои се најдоа во полуфиналето од Купот на Македонија својата единствена шанса за излез на евросцената ја гледаат токму во освојување на драгоцениот пехар на Фудбалската федерација на Македонија. Тоа подеднако важи за сите прволигаши Работнички, Пелистер и Тетекс, а такви надежи негува и второлигашот Скопје.
Секако, Работнички, кој единствен може да и се заканува на челната Ренова во трката за шампионската титула, важи за најголем фаворот. Но "романтичарите" ќе мора да го докажат тоа и во дуелот со Пелистер, кој е вториот по ред кандидат за пехарот.
За двете екипи оваа пресметка е како "мајсторка" на сезоната. Во првенството секој славеше на свој терен, со тоа што Работнички беше поубедлив во Скопје (3:0) од Пелистер под Тумбе кафе (1:0), па третиот мегдан ќе се покаже и како најважен, зашто подобриот нема да биде изненадување, на крајот може да го крене и победничкиот трофеј.
 
I

InF3cTeD

Гостин
со среќа после со Работнички па да ве видиме во финале и со титулата :smir:
 

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.369
Поени од реакции
4.898
Пелистер 1-0 Работнички

КРАЈ! Стрелец-Вељановски 7'

Можи да се речи Супер резултат, но се ќе решава утакмицата во Скопје.:smir:
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.156
Поени од реакции
7.854
Пелистер 1-0 Работнички

КРАЈ! Стрелец-Вељановски 7'

Можи да се речи Супер резултат, но се ќе решава утакмицата во Скопје.:smir:
Тешка утакмица беше ама можевме и моравме да му дадеме барем уште еден гол ако не и два илиев што шуткаше сам пред голманот и право во него потоа во првото на контрата кога од глава му ја турна на стрелецот вељановски беше уште една супер шанса и имавме уште две три полушанси но сепак нашите игарчи играа само да не примат гол а за напад не му ја мислеја многу и тоа детето со бр 2 како почудено беше тоа беше голема грешка на љамче уште на полувреме требаше да го извади мацата пак глуми звезда и на секое паѓаа со илев а судијата и кај што беше фал не свиреше само еден фал свирна во зоната на ударот и тоа на домашен терен а во гости само господ знај како ќе свират и золти кај нас на тони вељановски и питошка за џабе му даде но сепак играта во одраната ми дава надепж за реваншот мајк и ганчев не погрешни беа и божиновски и вандаир не се видоја цела утакмица ниту еднаш на голот не шутнаа мора во гости на реваншот да игараме со два шпица ако игармме само со еден црно ни се пиши и би требало да се подготват психолошки повеќе дома игараме во грч за реваншот само карантин му е мајката
Навивањето за таја бројка што бефме супер беше и знамето беше одлично полека но сигурно се средваат работите во групата :salut:
 
Член од
13 август 2009
Мислења
9.540
Поени од реакции
5.769
До негде сум задоволен....но...ке видиме
 

Apash

Od kol na kol, kolot vo gazot!
Член од
10 март 2007
Мислења
567
Поени од реакции
15
Mozese i trebase barem uste 1 gol , ama sepak dobro e. Ne za drugo gol + nego tamu 100% sudiite ke ne unistat.

Abe na napadot ic ne mu trgna denes i Macata i Iliev slabo epten , neznam oti ama kako umoreni deluvaa cel mec
 

Kajgana Shop

На врв Bottom