Фан Клуб: Пелистер

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.413
Поени од реакции
8.541
Во Ѓуриќ добивте играчиште и многу позитивен карактер кого Срле многу го почитува и цени
Се супер само прашањето беше дали ни треба штопер или некоја друга позиција беше поважна прва да се среди ,bwy ако беше толку добар за шо го пуштија од кај вас ? А добри од кај вас то Заkарич,Босанчич и Дарко за одбраната не сум сигурен ама ко велиш дека е добар плус позитивен супер ете од три еден можи погодивме

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.797
Поени од реакции
2.351
Се супер само прашањето беше дали ни треба штопер или некоја друга позиција беше поважна прва да се среди ,bwy ако беше толку добар за шо го пуштија од кај вас ? А добри од кај вас то Заkарич,Босанчич и Дарко за одбраната не сум сигурен ама ко велиш дека е добар плус позитивен супер ете од три еден можи погодивме

Мислам дека имаше некое недоразбирање со овие пајташите во клубот, затоа го избркаа. Ама реално не заслужи, имаше други кои требаше да ги избркаат. Имаше и неколку лоши партии со Силекс два пати , Шкупи и со Струга. Добивате добар играч во секој случај.

Член од
23 април 2022
Мислења
491
Поени од реакции
2.444

Затоа што сакаат да тргнат се што било пред нивното доаѓање

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.413
Поени од реакции
8.541
Интервју со Благоја Љамчевски

Благоја Љамчевски потекнува од фудбалската школа на Пелистер, а денес повторно го носи дресот на својот матичен клуб. Во кариерата има настапувано за повеќе екипи како што се Македонија ЃП, Металург, Вардар, Тиквеш, Шкупи, Победа и Пелистер. Со екипата на Вардар успеа да биде шампион на Македонија три сезони по ред.

Школата на Пелистер отсекогаш важела за една од најдобрите, колку беше тешко да се истакнеш во таа школа?
-Точно, Пелистер отсекогаш имал школа која давала и се уште произведува многу талентирани фудбалери. Во мојата генерација 1987/88 имаше многу талентирани деца од кои голем број стигнаа до првиот тим на Пелистер. Навистина беше тешко да се истакнам помеѓу толку таленти, но со многу работа и труд, работите си дојдоа на место и јас имав среќа да сум еден од тие што стигнаа до првиот тим и на 17 години да заиграм за Пелистер.

Колкава мотивација ти даде првата освоена титула во македонскиот куп со Македонија ЃП?
-Релативно млад ја освоив првата куп титула иако не настапив на тоа финале, јас бев дел од победничката екипа. Секако дека мотивот беше уште поголем после освоениот куп.

Три шампионски титули со екипата на Вардар, колку беше доминантна таа екипа во тоа време?
-Тие 3 титули навистина ги освоивме доминантно, имавме екипа од 25 екстра квалитетни играчи за македонски услови и едноставно таа екипа газеше се пред себе во тие три сезони.

Дали постоеше притисок кога во Битола го носеше дресот на најголемиот ривал на Пелистер?
-Нормално дека притисокот беше присутен на такви натпревари посебно кога игравме во Битола. Меѓутоа тоа беше еден позитивен притисок без некоја еуфорија, вечното дерби е специјален натпревар за двете екипи и навистина одигравме одлични натпревари.

Во твојата кариера имаш настапувано за повеќе екипи во Македонија, но дали постојат некои негативни искуства?
-Имав среќа да играм за најдобрите екипи во Првата македонска лига. Во досегашната кариера за среќа сум немал некое негативно искуство, не велам дека се било перфектно, но пак ќе кажам декам сум немал негативно искуство.

150 натпревари за Пелистер воопшто не е мала бројка, колку си горд на оваа бројка?
-Се стремам да стигнам до 200 и на добар пат сум. Горд сум на тоа достигнување од 150 натпревари и навистина не се малку со оглед на тоа што голем дел од мојата кариера настапував надвор од Битола.

Сведоци сме на твои извонредни погодоци, дали би можел да одвоиш твои три омилени?
-Низ кариерата сум постигнувал доста интересни голови. Омилен гол би го издвоил голот со волеј удар против екипата на Кожуф во Битола. Исто така многу ми значи голот против Апоел во квалификациите за ЛШ. Не можам да се одлучам за трет гол, еве нека биде некој од слободен удар, може тоа да биде мојот прв гол за екипата на Металург на натпреварот против Вардар.

На Благоја му благодариме за одвоеното време и му посакуваме уште многу успеси.

Super e Ljama za godinite uste slikata na prfilot na fb da ja smeni ke nema kako nego da ja vrati onaa so bluzata od BFC , ko sum kaj slikite isto vazi za Bosko ako saka da go vratime vo Pelister da si ja smeni slikata od rabotnciki

Член од
21 јули 2022
Мислења
88
Поени од реакции
96
Интервју со Благоја Љамчевски

Благоја Љамчевски потекнува од фудбалската школа на Пелистер, а денес повторно го носи дресот на својот матичен клуб. Во кариерата има настапувано за повеќе екипи како што се Македонија ЃП, Металург, Вардар, Тиквеш, Шкупи, Победа и Пелистер. Со екипата на Вардар успеа да биде шампион на Македонија три сезони по ред.

Школата на Пелистер отсекогаш важела за една од најдобрите, колку беше тешко да се истакнеш во таа школа?
-Точно, Пелистер отсекогаш имал школа која давала и се уште произведува многу талентирани фудбалери. Во мојата генерација 1987/88 имаше многу талентирани деца од кои голем број стигнаа до првиот тим на Пелистер. Навистина беше тешко да се истакнам помеѓу толку таленти, но со многу работа и труд, работите си дојдоа на место и јас имав среќа да сум еден од тие што стигнаа до првиот тим и на 17 години да заиграм за Пелистер.

Колкава мотивација ти даде првата освоена титула во македонскиот куп со Македонија ЃП?
-Релативно млад ја освоив првата куп титула иако не настапив на тоа финале, јас бев дел од победничката екипа. Секако дека мотивот беше уште поголем после освоениот куп.

Три шампионски титули со екипата на Вардар, колку беше доминантна таа екипа во тоа време?
-Тие 3 титули навистина ги освоивме доминантно, имавме екипа од 25 екстра квалитетни играчи за македонски услови и едноставно таа екипа газеше се пред себе во тие три сезони.

Дали постоеше притисок кога во Битола го носеше дресот на најголемиот ривал на Пелистер?
-Нормално дека притисокот беше присутен на такви натпревари посебно кога игравме во Битола. Меѓутоа тоа беше еден позитивен притисок без некоја еуфорија, вечното дерби е специјален натпревар за двете екипи и навистина одигравме одлични натпревари.

Во твојата кариера имаш настапувано за повеќе екипи во Македонија, но дали постојат некои негативни искуства?
-Имав среќа да играм за најдобрите екипи во Првата македонска лига. Во досегашната кариера за среќа сум немал некое негативно искуство, не велам дека се било перфектно, но пак ќе кажам декам сум немал негативно искуство.

150 натпревари за Пелистер воопшто не е мала бројка, колку си горд на оваа бројка?
-Се стремам да стигнам до 200 и на добар пат сум. Горд сум на тоа достигнување од 150 натпревари и навистина не се малку со оглед на тоа што голем дел од мојата кариера настапував надвор од Битола.

Сведоци сме на твои извонредни погодоци, дали би можел да одвоиш твои три омилени?
-Низ кариерата сум постигнувал доста интересни голови. Омилен гол би го издвоил голот со волеј удар против екипата на Кожуф во Битола. Исто така многу ми значи голот против Апоел во квалификациите за ЛШ. Не можам да се одлучам за трет гол, еве нека биде некој од слободен удар, може тоа да биде мојот прв гол за екипата на Металург на натпреварот против Вардар.

На Благоја му благодариме за одвоеното време и му посакуваме уште многу успеси.

Super e Ljama za godinite uste slikata na prfilot na fb da ja smeni ke nema kako nego da ja vrati onaa so bluzata od BFC , ko sum kaj slikite isto vazi za Bosko ako saka da go vratime vo Pelister da si ja smeni slikata od rabotnciki

Љама е легенда и играчиште и уште гази! На ракомет не дружеше и навиваше во сала со нас :) Вакви од Битола шо играле над 100/150 утакмици ги признавам само како наши деца и деца шо му вратиле на клубо достојно за то шо им бил школа. Е то се идни легенди и играчи шо помагале на клубо кога најмногу требало и кога било најтешко. Тука биле и ќе останат за мене легенди и Борче, Фиката, Пепе, Иљо, Драгарски, Пашовски... Сите овие колку пати го имаат спасвано Пелистер и не само то, колку имаат дадено за овој клуб без разлика која лига и која година.. Е то е за респект а не тие шо заборават од кај имаат излезено па глумат лудило и го бараат Пелистер само кога немаат каде или кога ги бркаат како песој од клубојте.

Бошко ќе го враќаме? Сигурно е? Како шо знам многу мака имал детето со повреда..
Се знај за некој други?

иначе и ова:

Капино гази :icon_lol: а овие легендите пак ништо и со овие новите на ФФМ. Сега и овие Масар и дружината не ги сакаат на нашите како шо ми гледа :pos:

Последно уредено:

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.413
Поени од реакции
8.541
Osven so Zemun so ke se igra prijatelska vo Ohrid

Isto e najaveno deka ke imame test so Pobeda od Prilep

Druga rabota za da se namali pritisokot vrz sportskiot direktor Micevski Vanco sam si pusta muabeti izmilsuva deke ke zemime uste dva ,tri igraci a nie ja ispolnivme kvotata za 4ca stranci so znaci treba da barame domasni igraci a kolku so gledam tamu slobodni nema so znaci pak samo lazat I kupuvaat vreme

Zosto nema nitu zbor za prijatelskite(koga,kade so koj) za kako se spremaat vo Bitola so e planot za vo Ohrid koj ke bidat celi ,ambicii ovaa prolet nikoj za ziv pak nema da daj izjava plus to so ffm pak ja posraa rabotata pa tolku da ne se znaelo ne znam so da recam

Pelister
IN: Zakhar Tarasenko (West Armenia, Armenia), Masaaki Takahara (loan - Struga), Dejan Đurić (Vardar)
OUT: Damjan Masevski (Det. Plachkovica), Boban Georgiev (?), Mihail Talevski (Vardar), Aleksandar Katanić (?),Lucas Cardoso(?)

Слободни домашни играчи од ПМФЛ:
GK: Мартин Давков (Брера), Муамет Шакир (Воска)
CB: Коста Манев (Брера), Христијан Јанкулоски (Воска)
RB: Кристијан Тошевски (Шкупи), Владица Брдаровски (Вардар), Симеон Здравковски (Вардар)
DM: Драган Стојков (Брера), Јасин Казимоски (Воска), Игор Јаневски (Силекс), Мартин Блажевски (Вардар)
СМ: Огнен Здравковски (Вардар)
LW: Бобан Георгиев (Пелистер), Илирид Адеми (Беса), Генц Гаши (Беса), Тарик Демишоски (Воска)
RW: Ѓорѓи Ѓорѓиев (Тиквеш), Дестан Адили (Воска)
CF: Влатко Стојановски (Работнички)

Слободни играчи од ВМФЛ:
CB: Азиз Амети (Башкими)
LB: Лука Војнески (Беласица)
DM: Стојче Стојов (Осогово), Ерсан Мустафа (Беласица), Ариф Садики (Башкими)
CM: Дарио Методиевски (Осогово)
AM: Младен Љумовиќ (Беласица)
LW: Васко Глигоров (Беласица), Талха Идризи (Беласица), Шабан Мемети (Башкими)
RW: Екрем Мемеди (Осогово)
CF: Дарко Грозданоски (Кожуф)

Слободни интернационалци:
CB: Нехар Садики (SKA, Russia), Нешат Мурати (Kukësi, Albania)
RB: Тодор Тодороски (Politehnica Iași, Romania), Стефан Деспотовски (Sheriff, Moldova), Филип Бошковски (Samtredia, Georgia)
AM: Енис Барди (Trabzonspor, Turkey)
LW: Бесарт Абдурахими (Zrinjski, Bosnia-Herzegovina)
RW: Кристијан Велиновски (Sumqayıt, Azerbaijan)
CF: Ердон Даци (Deinze, Belgium)

Слободни играчи кои последните 6 месеци беа без клуб:
GK: Дарко Тофилоски, Филип Лазаревски, Филип Слободановски, Александар Стоименов, Кабир Дурмиши, Михаил Стаменков, Антонио Павловски
CB: Медин Бајрами, Христијан Драгарски, Спасе Терзиев, Ѓорѓи Попоски, Димче Коцев, Алекс Стоименовски, Дарко Иванов
LB: Глигор Дончев, Гордијан Христовски, Дарко Ѓорѓев, Суфјан Чајани
RB: Дарио Јовановски, Христијан Чукарски, Јован Заревски
DM: Мартин Нически
CM: Ѓорги Танушев, Емил Скоко, Хадис Парталко
AM: Ферхан Хасани, Мартин Петровски, Амар Емурли
LW: Енсар Љума, Борче Димовски, Александар Трајчевски, Елмаз Емуш, Бенјамин Демир
RW: Фестим Ебиби, Петар Ристовски
CF: Марјан Алтипармаковски, Пепи Ѓоргиев, Самир Фазли, Абдулвахит Мурати, Агон Хајредини, Метин Иљази

So znaci osven Bosko ne znam koj drug bi go zele iako nas ni fali levo krilo ,spic i eden vezen samo na krajot da ne ni gi tupnat toj igracot na menadzerot i uste ne mi jasno za so go zedovme ovaj japonecot na pozajmica pa ako cini kupi go ako ne baraj si drug so filmot usluga na struga mu parajme zemame radi reda kolku da se kazi nesto ?

P.S.Brera ko izgubi od Detonit 2-0 nema so da bara 1liga ako ne se zamesa nesto Pandev prasanjeto e za drugata ekipa site se tuka nekade pojasna slika posle prijatelskite utakmici

Последно уредено:
Член од
24 јуни 2016
Мислења
1.214
Поени од реакции
2.429
Osven so Zemun so ke se igra prijatelska vo Ohrid

Isto e najaveno deka ke imame test so Pobeda od Prilep

Druga rabota za da se namali pritisokot vrz sportskiot direktor Micevski Vanco sam si pusta muabeti izmilsuva deke ke zemime uste dva ,tri igraci a nie ja ispolnivme kvotata za 4ca stranci so znaci treba da barame domasni igraci a kolku so gledam tamu slobodni nema so znaci pak samo lazat I kupuvaat vreme

Zosto nema nitu zbor za prijatelskite(koga,kade so koj) za kako se spremaat vo Bitola so e planot za vo Ohrid koj ke bidat celi ,ambicii ovaa prolet nikoj za ziv pak nema da daj izjava plus to so ffm pak ja posraa rabotata pa tolku da ne se znaelo ne znam so da recam

Pelister
IN: Zakhar Tarasenko (West Armenia, Armenia), Masaaki Takahara (loan - Struga), Dejan Đurić (Vardar)
OUT: Damjan Masevski (Det. Plachkovica), Boban Georgiev (?), Mihail Talevski (Vardar), Aleksandar Katanić (?),Lucas Cardoso(?)

Слободни домашни играчи од ПМФЛ:
GK: Мартин Давков (Брера), Муамет Шакир (Воска)
CB: Коста Манев (Брера), Христијан Јанкулоски (Воска)
RB: Кристијан Тошевски (Шкупи), Владица Брдаровски (Вардар), Симеон Здравковски (Вардар)
DM: Драган Стојков (Брера), Јасин Казимоски (Воска), Игор Јаневски (Силекс), Мартин Блажевски (Вардар)
СМ: Огнен Здравковски (Вардар)
LW: Бобан Георгиев (Пелистер), Илирид Адеми (Беса), Генц Гаши (Беса), Тарик Демишоски (Воска)
RW: Ѓорѓи Ѓорѓиев (Тиквеш), Дестан Адили (Воска)
CF: Влатко Стојановски (Работнички)

Слободни играчи од ВМФЛ:
CB: Азиз Амети (Башкими)
LB: Лука Војнески (Беласица)
DM: Стојче Стојов (Осогово), Ерсан Мустафа (Беласица), Ариф Садики (Башкими)
CM: Дарио Методиевски (Осогово)
AM: Младен Љумовиќ (Беласица)
LW: Васко Глигоров (Беласица), Талха Идризи (Беласица), Шабан Мемети (Башкими)
RW: Екрем Мемеди (Осогово)
CF: Дарко Грозданоски (Кожуф)

Слободни интернационалци:
CB: Нехар Садики (SKA, Russia), Нешат Мурати (Kukësi, Albania)
RB: Тодор Тодороски (Politehnica Iași, Romania), Стефан Деспотовски (Sheriff, Moldova), Филип Бошковски (Samtredia, Georgia)
AM: Енис Барди (Trabzonspor, Turkey)
LW: Бесарт Абдурахими (Zrinjski, Bosnia-Herzegovina)
RW: Кристијан Велиновски (Sumqayıt, Azerbaijan)
CF: Ердон Даци (Deinze, Belgium)

Слободни играчи кои последните 6 месеци беа без клуб:
GK: Дарко Тофилоски, Филип Лазаревски, Филип Слободановски, Александар Стоименов, Кабир Дурмиши, Михаил Стаменков, Антонио Павловски
CB: Медин Бајрами, Христијан Драгарски, Спасе Терзиев, Ѓорѓи Попоски, Димче Коцев, Алекс Стоименовски, Дарко Иванов
LB: Глигор Дончев, Гордијан Христовски, Дарко Ѓорѓев, Суфјан Чајани
RB: Дарио Јовановски, Христијан Чукарски, Јован Заревски
DM: Мартин Нически
CM: Ѓорги Танушев, Емил Скоко, Хадис Парталко
AM: Ферхан Хасани, Мартин Петровски, Амар Емурли
LW: Енсар Љума, Борче Димовски, Александар Трајчевски, Елмаз Емуш, Бенјамин Демир
RW: Фестим Ебиби, Петар Ристовски
CF: Марјан Алтипармаковски, Пепи Ѓоргиев, Самир Фазли, Абдулвахит Мурати, Агон Хајредини, Метин Иљази

So znaci osven Bosko ne znam koj drug bi go zele iako nas ni fali levo krilo ,spic i eden vezen samo na krajot da ne ni gi tupnat toj igracot na menadzerot i uste ne mi jasno za so go zedovme ovaj japonecot na pozajmica pa ako cini kupi go ako ne baraj si drug so filmot usluga na struga mu parajme zemame radi reda kolku da se kazi nesto ?

P.S.Brera ko izgubi od Detonit 2-0 nema so da bara 1liga ako ne se zamesa nesto Pandev prasanjeto e za drugata ekipa site se tuka nekade pojasna slika posle prijatelskite utakmici
A koj e toj igracot na menadzerot?
Mislam deka ke se donesi uste eden sredina i to e to

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.413
Поени од реакции
8.541
A koj e toj igracot na menadzerot?
Mislam deka ke se donesi uste eden sredina i to e to
Imav pisano ponazad menadzerot e Nikola Gjosevski koj noses igraci vo Gostivar isto e menadzer na Zaharievski i vkeze vo sema so uste eden menadzer od Slovenia so nasiot sportski direktor a za igracot isto pisav deka se ocekuva kako po obicaj ackovski da si go odnesat kaj so treba ...

Inaku selo gori baba se cesla nasite crven krst se napraja i nekoja humanitarna nvo https://apla.mk/denes/item/15941-fk-pelister-se-prikluchi-na-krvodaritelskata-kampanja-sportistite-na-branikot-na-humanosta?fbclid=IwY2xjawH-PGZleHRuA2FlbQIxMQABHXYpXnWCtzsMDnzeXA_leZabm-mhC7VOXrzT8DALUnqIWj9SW_lwjgY8Nw_aem_757c5TPtOg64aWfuXhbbAQ

Namesto da zemat igraci da se spremime kako so treba tie krv davaat

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.413
Поени од реакции
8.541
Фудбалскиот второлигаш Победа за утре (петок) и среда (29 јануари) има закажано пријателски мечеви. Прво е гостувањето кај второлигашот Македонија ЃП во Скопје, а потоа кај третолигашот Шкендија во Арачиново. Натаму останува да се прецизираат термините за дуелите со прволигашот Пелистер и второлигашот Вардар (Неготино).

Првиот тест-меч беше на 18 јануари во Охрид, каде прволигашот Воска победи со 2:0.

So znaci nemaat dogovreno prijatelska koga ke se igra so Pobeda isto so Zemun za toa ne se objaveni termini ,ova nikogas ne bilo uste na pocetokot od pripremite se znael raspored koga,kade i so koj ke igrame a sega aber nemaat nisto ne e dogvorrno za toa i ne e objaveno se izgleda Srdzan pogolem poslusnik ke bidi od Vlatko kako misli da ja vidi silata bez prijatelski oti ne bara uste igraci so mu se desava na ovie aloooo

Член од
23 април 2022
Мислења
491
Поени од реакции
2.444
Штом тренер доаѓа без свои помошници јасно е колку е саат и колку ќе трае. Тоа е најголемиот проблем на нашите тренери кои многу лесно виткаат кичма и прават како ќе им се каже. Истиот проблем во Вардар го имаа Горазд и Захариевски, за разлика од Грнчаров кој доаѓа само под свои услови и со свои луѓе

Член од
21 јули 2022
Мислења
88
Поени од реакции
96
Сакате да кажите дека уште немаме закажано? Или то шо го имаме за к*р не чини? Силите ќе ги мериме со Победа и Новаци пак? :pos:
Има време за други играчи не Горан, знајш дека ние чекаме до последен момент и ги прибирваме ѓубрињара од то шо е останато

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.413
Поени од реакции
8.541

Samo zalosno so vaka napraja so prijatelskite duri drugite vrsat prenosi gi ima na net za gledanje nie vo 21 vek uste nemame zakazano so koj ,koga i kade ke igrame a tri dena mu pominaa vo Ohrid ej tri godini se uprava legendite i uste za mocani 1000 denari za prenos prajme muabeti ili ako snimaa ne gi davaa oti ke mu ja vidat taktkikata na jakite treneri bog da cuva ej gostivar, besa od to seloto vrsi praj nekoj prenosi a nie skrieni kako gluvci a so opstinski pari ama da se nivni pari ke ni zabranat na stadion da odime
Pa ko ke mi tekni za Pelister TV za kanala9t na yout8be za podcast prvi da imame so se ne e preldlozwno praeno maubet i ovie pak so staro arno deteto so mu ja odrzava stranata i tie najavite letoto od zaga produkxija bea se drugo e pak 1949 isti prikazni i skazni za brendiran avtobus za marketing, fanshop itn...pa daj be luge naprajte so plajkanje neka bidi so preptplata na kanalot da se vrsi prenos i da gledame ko luge iako ne znam od doma dali nekoj gi gleda ama aj nie bolnite za Pelister da mozi da si platime barem da gi gledame sega ima uslovi karticka za internet eden telefon po salam ili kamera ne mora ni laptop i teraj so e ova dvaeset dena kaj so treniraat nikoj ni al ni aber ima nesto osven so zedoja dva igraci I eden plus na pozjamica a pustivme nekolku za prenosite kako mislat da se kreni klubot pa reklami so ti znam da se prodaj igrac da se gleda nekade i stranstvo ako nema prenos so mu e filmot bog znaj ne znaat kaj teraat

Inaku ova ne objaveno video od vecnoto derbi tuka na kajgana forumot

Член од
21 јули 2022
Мислења
88
Поени од реакции
96

Samo zalosno so vaka napraja so prijatelskite duri drugite vrsat prenosi gi ima na net za gledanje nie vo 21 vek uste nemame zakazano so koj ,koga i kade ke igrame a tri dena mu pominaa vo Ohrid ej tri godini se uprava legendite i uste za mocani 1000 denari za prenos prajme muabeti ili ako snimaa ne gi davaa oti ke mu ja vidat taktkikata na jakite treneri bog da cuva ej gostivar, besa od to seloto vrsi praj nekoj prenosi a nie skrieni kako gluvci a so opstinski pari ama da se nivni pari ke ni zabranat na stadion da odime
Pa ko ke mi tekni za Pelister TV za kanala9t na yout8be za podcast prvi da imame so se ne e preldlozwno praeno maubet i ovie pak so staro arno deteto so mu ja odrzava stranata i tie najavite letoto od zaga produkxija bea se drugo e pak 1949 isti prikazni i skazni za brendiran avtobus za marketing, fanshop itn...pa daj be luge naprajte so plajkanje neka bidi so preptplata na kanalot da se vrsi prenos i da gledame ko luge iako ne znam od doma dali nekoj gi gleda ama aj nie bolnite za Pelister da mozi da si platime barem da gi gledame sega ima uslovi karticka za internet eden telefon po salam ili kamera ne mora ni laptop i teraj so e ova dvaeset dena kaj so treniraat nikoj ni al ni aber ima nesto osven so zedoja dva igraci I eden plus na pozjamica a pustivme nekolku za prenosite kako mislat da se kreni klubot pa reklami so ti znam da se prodaj igrac da se gleda nekade i stranstvo ako nema prenos so mu e filmot bog znaj ne znaat kaj teraat

Inaku ova ne objaveno video od vecnoto derbi tuka na kajgana forumot

Се си во право. Туку сега гледам кај моетодете за школата хаосот.. то го знајме сите уште кога ги ставија таму генерациските пријатели и си играт со клубо и со иднината а децата ни бегаат а нив стапо ги боли, колку пати треба да покажат родителите таму незадоволство и толку многу деца и пак нема никаква смена и никој ништо а колку време веќе се напрај откако има хаос со школата и со истиот човек шо ја руши таму

Kajgana Shop

На врв Bottom