Osven so Zemun so ke se igra prijatelska vo Ohrid
273 likes, 0 comments - fudbalski_klub_zemun on January 8, 2025: "Тренер Милан Куљић данас је обавио прозивку првог тима. Екипа ће тренирати у Земуну до 21.01. када је планиран одлазак на десетодневне припреме на Охрид. У Северној Македонији одмерићемо снаге са Охридом, Тиквешом и Пелистером, а...
www.instagram.com
Isto e najaveno deka ke imame test so Pobeda od Prilep
shampion.mk
Druga rabota za da se namali pritisokot vrz sportskiot direktor Micevski Vanco sam si pusta muabeti izmilsuva deke ke zemime uste dva ,tri igraci a nie ja ispolnivme kvotata za 4ca stranci so znaci treba da barame domasni igraci a kolku so gledam tamu slobodni nema so znaci pak samo lazat I kupuvaat vreme
Zosto nema nitu zbor za prijatelskite(koga,kade so koj) za kako se spremaat vo Bitola so e planot za vo Ohrid koj ke bidat celi ,ambicii ovaa prolet nikoj za ziv pak nema da daj izjava plus to so ffm pak ja posraa rabotata pa tolku da ne se znaelo ne znam so da recam
Pelister
IN: Zakhar Tarasenko (West Armenia, Armenia), Masaaki Takahara (loan - Struga), Dejan Đurić (Vardar)
OUT: Damjan Masevski (Det. Plachkovica), Boban Georgiev (?), Mihail Talevski (Vardar), Aleksandar Katanić (?),Lucas Cardoso(?)
Слободни домашни играчи од ПМФЛ:
GK: Мартин Давков (Брера), Муамет Шакир (Воска)
CB: Коста Манев (Брера), Христијан Јанкулоски (Воска)
RB: Кристијан Тошевски (Шкупи), Владица Брдаровски (Вардар), Симеон Здравковски (Вардар)
DM: Драган Стојков (Брера), Јасин Казимоски (Воска), Игор Јаневски (Силекс), Мартин Блажевски (Вардар)
СМ: Огнен Здравковски (Вардар)
LW: Бобан Георгиев (Пелистер), Илирид Адеми (Беса), Генц Гаши (Беса), Тарик Демишоски (Воска)
RW: Ѓорѓи Ѓорѓиев (Тиквеш), Дестан Адили (Воска)
CF: Влатко Стојановски (Работнички)
Слободни играчи од ВМФЛ:
CB: Азиз Амети (Башкими)
LB: Лука Војнески (Беласица)
DM: Стојче Стојов (Осогово), Ерсан Мустафа (Беласица), Ариф Садики (Башкими)
CM: Дарио Методиевски (Осогово)
AM: Младен Љумовиќ (Беласица)
LW: Васко Глигоров (Беласица), Талха Идризи (Беласица), Шабан Мемети (Башкими)
RW: Екрем Мемеди (Осогово)
CF: Дарко Грозданоски (Кожуф)
Слободни интернационалци:
CB: Нехар Садики (SKA, Russia), Нешат Мурати (Kukësi, Albania)
RB: Тодор Тодороски (Politehnica Iași, Romania), Стефан Деспотовски (Sheriff, Moldova), Филип Бошковски (Samtredia, Georgia)
AM: Енис Барди (Trabzonspor, Turkey)
LW: Бесарт Абдурахими (Zrinjski, Bosnia-Herzegovina)
RW: Кристијан Велиновски (Sumqayıt, Azerbaijan)
CF: Ердон Даци (Deinze, Belgium)
Слободни играчи кои последните 6 месеци беа без клуб:
GK: Дарко Тофилоски, Филип Лазаревски, Филип Слободановски, Александар Стоименов, Кабир Дурмиши, Михаил Стаменков, Антонио Павловски
CB: Медин Бајрами, Христијан Драгарски, Спасе Терзиев, Ѓорѓи Попоски, Димче Коцев, Алекс Стоименовски, Дарко Иванов
LB: Глигор Дончев, Гордијан Христовски, Дарко Ѓорѓев, Суфјан Чајани
RB: Дарио Јовановски, Христијан Чукарски, Јован Заревски
DM: Мартин Нически
CM: Ѓорги Танушев, Емил Скоко, Хадис Парталко
AM: Ферхан Хасани, Мартин Петровски, Амар Емурли
LW: Енсар Љума, Борче Димовски, Александар Трајчевски, Елмаз Емуш, Бенјамин Демир
RW: Фестим Ебиби, Петар Ристовски
CF: Марјан Алтипармаковски, Пепи Ѓоргиев, Самир Фазли, Абдулвахит Мурати, Агон Хајредини, Метин Иљази
So znaci osven Bosko ne znam koj drug bi go zele iako nas ni fali levo krilo ,spic i eden vezen samo na krajot da ne ni gi tupnat toj igracot na menadzerot i uste ne mi jasno za so go zedovme ovaj japonecot na pozajmica pa ako cini kupi go ako ne baraj si drug so filmot usluga na struga mu parajme zemame radi reda kolku da se kazi nesto ?
P.S.Brera ko izgubi od Detonit 2-0 nema so da bara 1liga ako ne se zamesa nesto Pandev prasanjeto e za drugata ekipa site se tuka nekade pojasna slika posle prijatelskite utakmici
Sent from my SM-S901B using Tapatalk