Фан Клуб: Милан

Статус
Затворена за нови мислења.
В

Вори

Гостин
Море да не го барате назад Анчелоти,ај...
Иначе не се знае дали ќе оди во Реал или во Челси.

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Море да не го барате назад Анчелоти,ај...
Иначе не се знае дали ќе оди во Реал или во Челси.
Само нека замини има можда во Челси поголем успех ќе има,сеа да се испробаме со Лео.:smir:

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.674
Поени од реакции
797
Ајде ви посакувам среќа со новиот тренер догодина. После 8 години чао за Анчелоти... Многу време е тоа. Да не ве затера ко Интер едно време кога мењаше по 3-4 на сезона.

Не за друго, ќе останете без талентите од Бразил што ги носеше Леонардо како скаут на Милан.

Сепак ви посакувам многу среќа во ЛШ и Калчото и интересни дуели со нас догодина.

Поздрав :smir:

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Ајде ви посакувам среќа со новиот тренер догодина. После 8 години чао за Анчелоти... Многу време е тоа. Да не ве затера ко Интер едно време кога мењаше по 3-4 на сезона.

Не за друго, ќе останете без талентите од Бразил што ги носеше Леонардо како скаут на Милан.

Сепак ви посакувам многу среќа во ЛШ и Калчото и интересни дуели со нас догодина.

Ќе наоѓа таленти и како тренер не се секирајте.:smir:

Џенаро Гатузо

Pippo per Sempre
Член од
3 јануари 2008
Мислења
2.797
Поени од реакции
38

Фала:smir:

Не го памтам јас како играч многу во Милан може постарите фанови да,али ипак ми се свиѓа овој потег конечно нешто ново во клубот му посакувам многу среќа во работата и освојување на многу трофеи !

И секако Карло фала ти за се

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.565
Поени од реакции
5.561
Крај на сезоната :(:)
Мило ми е што Фиорентина ги победивмо во 2 наврати сезонава (1-0 дома, 0-2 гости), еден вид на одмазда за минатата година, а уште помило ми е што Џила не успеа да постигне гол во двата натпревари сезонава а толку сакаше...

Горе доле сите изиграа добро на натпреваров...
Фламини подобар е десен бек него средина (според мене), многу подобро се докажува како бек но и во средината не игра лошо, идната сезона сметам повеќе на него.
Јанкуловски добар како некогаш, Сидорф најслаб на теренот (како повеќепати сезонава) многу ја успорува играта и доста непрецизни пасови, за нијанса подобро од него игра Пирло.
Ако и идната сезона Пирло и Сидорф се дел од Милан (а ќе се) очекувам да ја поправат формата особено Пирло, а Сидорф се надевам ќе ја добива минутажата од Роналдињо сезонава...
Дида, Фавали, Замброта, Бекам и Пипо онака солидно, и добра партија на Кака (се надевам и понатаму ќе е дел од Милан, освен ако Галијани сака да си ризикува животот) :)
Малдини одличен на последниот натпревар, и баш ме радува што ги видов заедно во одбраната Неста и Малдини.

Фала Малдини за се што стори за Милан, се надевам во брзо време ќе го видам бројот 3 пак во употреба, збогум легендо ќе недостигаш на Милан и фановите, се надевам Кристијан и Даниел ќе бидат добри како Паоло а зошто да не и подобри кога ќе учат од најдобриот...

7 League Titles
5 UEFA Champions League
2 European/South American Cups
5 UEFA Supercups
1 Italian Cup
5 League Supercups
1 FIFA Club World Cu

Фала и на Анчелоти за она што го стори за Милан, мене ќе ми недостига и он, но секогаш се потребни промени...

1 League Title
2 UEFA Champions League
2 UEFA Supercups
1 Italian Cup
1 League Supercup
1 FIFA Club World Cup

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
Ова беше втор дел од според мене најемотивните збогувања во историјата на фудбалот, просто немаше човек кој што остана рамнодушен на ова!
Солзите сами доаѓаа жими мајка не бев јас....самите си идеа

La Tua Storia, La Nostra Gloria!!! Grazie Paoloo!!!

Член од
20 ноември 2008
Мислења
486
Поени од реакции
39
Тоа е тоа многу жално Фала ти за се КАПИТЕНУ се најдобро во животот...и се надеваме дека некој од синовите ќе го замени достојно!

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
Некој ако најде слики од последнава утакмица од Малдини и соиграчите нека ми ги стави тука ке ве молам:)

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Време немам ич ама накратко една ретроспектива ќе удрам на сезонава и шо се надевам за вгодина.

Сезонава не можи да се карактеризира како многу успешна без титули, но благо подобрување од минатата сезона секако дека имаше. Во ниеден момент Милан не беше комплетен во одбраната и според мене то не оштети максимално сезонава, комплетната сезона се одигра без Неста и Каладзе па и Бонера. Периодот на адаптација по промените беше втората пречка сезонава, стартот со два последователни порази во никој случај не е мала работа. И како трета и можеби најмала пречка беа судиските грешки, поединечно нема да ги дискутирам, кои во најмала рака го вратија Милан неколку бодови наназад. Според мене ова се на кратко моментите најважни за споменување.

То е шо е до оправдувањата, а фудбалски гледано Интер сезонава имаше поконстантна форма шо ја држи неколку сезони и то одлучи за титулата не голот со рака. Милан имаше на два пати сега пролетва и веднаш по лошиот старт 2 одлични серии од добри резултати, ама не успеа да ја задржи формата.

Следната сезона Леонардо се надевам ќе го напрај истото шо Гвардиола го напрај сезонава за Барселона. Не би сакал нешто драстично да се промени во тактиката, само очекувам од следната сезона Кака и Роналдињо да имаат загарантирано место во прв тим и по секое водство да се задржува посед на топка да не се игра катанаџо.

Шо се однесува до нови и стари играчи, прво очекувам дека Бонера и Неста ќе се фит и плус уште еден солиден центархалф да се донеси. Одо да се врати, Јанкуловски да добива помала минутажа, Фавали да добие соодветна замена по можност некој од типот на Панучи или Ферари. Да нема многу повреди како сезонава ваква одбрана ме задоволува.

Средниот ред и со моменталните играчи е идеален, само Сидорф да добива помала минутажа и да не се напрај глупост со Пирло. Пирло мора да игра и дури можи да се движи не смее да седни на клупа, истото и за Кака важи.

Нападот да биди засилен со еден снажен шпиц од типот на Дрогба, Амаури итн. мислам дека ќе биди доволно.

За Анчелоти нема да коментирам, иако според мене е одличен тренер и ретко кој можи да се спореди со него. Многу време беше во Милан и најискрено ми стана досаден, сега со Леонардо ќе се освежи малце и со нетрпение ќе чекам да го видам новиот Милан. Кај и да оди Анчелоти, во било кој тим, од денот кога ќе почни тој тим за мене ќе премини во втор омилен после Милан.

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.565
Поени од реакции
5.561
Некој ако најде слики од последнава утакмица од Малдини и соиграчите нека ми ги стави тука ке ве молам:)

Инаку вистинската слика е оваа, а не онаа со средниот прст!

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.642
Поени од реакции
10.241
golem igrac BESHE Maldini

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Ија сме добиле нов тренер :)
Јас сеа дознавам. Ај со здравје да си го служиме Леонардо и да си освоиме доста титули со него.

И честитки за вчерашната победа (сепак гледав дел од натпреварот :icon_lol:)
И збогувањето на Малдини :cry:

Честитки за третото место :smir:
Жал ми е што сме изедначени со второпласираниот во бодови али ајде :)
Следната сезона повеќе среќа ...

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.285
Поени од реакции
8.463
Многу добра во последната утакмица!
Си отиде Анчелоти па ај нека му е со среќа можеби понатака пак ќе биде трењер на Милан на некои нови генерации затоа што сега истрошен материјал е во секој случај Фала !:smir:
После толку време ги видов Гатузо и Неста :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud: леле играчиве вредат злато за Милан стварно!
Леонардо нов трењер а на почетокот не сакав толку да биде он трењер ама кога малце подразмислив можеби и најдобра опција очекувам напаѓачки фудбал во секој случај а и што сите ке.аме за добар трењер а кои ги подразбирате вие за добри? Липи Капело Фергусон Хидинг Мурињо? епа овие и неможе баш така лесно да се донеса. Мислам дека сега Леонардо и нема да го направи она што ќе го очекува пола свет дека ќе игра најубав фудбал за око туку ќе иде на победи на секоја утакмица се надевам дека ќе успее да ги мотивира тоа е она што им фалеше на нашиве последниве 2 години истрошена генерација имаме со 2 трофеи во Лига на Шампиони како сакаш да идеш да го натераш да трча (со почит кој Гатузо Амброзини Малдини Кака и на дечкиве кои ги купивме сега брзо Пато и Фламини)

Стварно ми е жал што си оди легендата !
Малдини фала за се но нека не заврши твојата работа во Милан тука!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom