Фан Клуб: Милан

Статус
Затворена за нови мислења.

ZS_

Член од
26 јули 2008
Мислења
5.156
Поени од реакции
211
Абе ајде у последно време кога го гледам арсенал се нервирам адебајор не пружува напор бе не се ни обидува само ке почне да глуми да се смее ццццц не е тој за во милан а и едни центаршутеви што ги има у милан а и тие има кој да ги искористи види на пато минато пред милан види како игра со глава види и инзаги на тацна ако му е не промасува!:pos2:
Господ нека ти на помош тебе. Може нее тоа што беше, и нее во некоја си форма, али се труди и дава се од себе во Арсенал. И пак е најдобар стрелец во Арсенал.
И јас не сум негов фан, али ипак не тресам ко тебе.

Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
Јас мислам дека Адебајор не е играч за во Милан,ниту пак за било која Италијанска екипа.Тој вистина дава голови во Арсенал,ама таму цела игра е за него...И тој да речеме дека тоа го користи,ама притоа и многу промашува. Ипак тој не е напаѓач од типот на,да речам Нистелрој,Инзаги...Кои 90% од шансите во шеснаесетник ги претвораат во гол.Во Англија на Адебајор на една утакмица му се прават 7-8 шанси,а во Италијансково првенство....мора да биде многу поефикасен,дека нема толку многу шанси за гол да има...

DarthMakedon

Македонец
Член од
20 април 2008
Мислења
1.915
Поени од реакции
167
напад според мене не ни треба барем не зимава
и онака играме со еден шпиц
Пато е во јака форма, Бориело е добар само штета што се повреди и се надевам ќе се врати, Пипо е секогаш тука златна резерва и + Шева како резерва, и Виудез
за до пролет може да се игра со овие во напад
па во лето здравје

нас ни треба одбрана, еве десен бек зедовме, а ако Агер потпише ќе имаме и во централната дефанзивна линија доволно добри играчи за да се помине сезонава

Феномен

Џомба
Член од
21 август 2008
Мислења
4.837
Поени од реакции
111
Milan Set To Accept Manchester City's Kaka Bid - Report

http://www.goal.com/en/news/710/manchester-city/2009/01/15/1061386/milan-set-to-accept-manchester-citys-kaka-bid

Изгледа пак шпекулации од гоал.ком...:toe:
Глупости
omg кога бил овој кај нас :toe:
До минатата сезона, ама цело време беше на позајмици, прво во Сиена па во Спортинг(па после го откупија)...
За шо ќе ни е Адебајор грисинката кога го имаме Пато,Бориело па и Шевченко,можеме да земеме нападѓач што не е толку позна..
Тиаго Силва го следев на Олимпијадата играше одлично,другиот играч не го знам но штом е бразилец и е добар бек сигурно ќе се снајде во Милан.

aгентот на агер одржал состанок со милан
Абе ајде у последно време кога го гледам арсенал се нервирам адебајор не пружува напор бе не се ни обидува само ке почне да глуми да се смее ццццц не е тој за во милан а и едни центаршутеви што ги има у милан а и тие има кој да ги искористи види на пато минато пред милан види како игра со глава види и инзаги на тацна ако му е не промасува!:pos2:
Абе Адебајор е ѕвер, прв стрелец и прв асистент во Арсенал, има 13 гола во сите конкуренции(7 гола и 7 асистенции во Премиер лигата).
Не ли размислувате за тоа колку ни треба ваков играч?
Играч со голема висина, градба и добра реализација.Висината паметно ќе ја користе како за голови така и за спуштање на топки!Ни треба ваков играч, Анчелоти знае што збори!

Гремио го потврди трансферот на Матиони во Милан

Еве шо фациче е.

Броки:Милан, земете го Мануел Пасквал од Фиорентина.

Е ова ти е Миланез.:aplauz::aplauz:

Сампдорија:Касано вреди колку Кака-100 милиони

Го споредува Касано со Кака:nesvest::nesvest:

Калчо комедиja:Галијани потврди дека Милан се сели во Бразил

:pos2::pos2:

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Мора да најдеме и некој италианец ако успеаме да им дигниме Балотели на интер супер ќе биде зс во 2012 почнува тоа дека секој тим мора да има најмалку играчи од лигата во која игра пр.Милан мора да има најмлку италиани.:helou:

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
леј бетер од интер станавте:) порано ве реметеа дека имате стари играчи сеа бразилци еден куп:)

Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
леј бетер од интер станавте:) порано ве реметеа дека имате стари играчи сеа бразилци еден куп:)
Еве јас вака ќе речам...Фламини и Матиони,па и Кардачо имаат италијански пасоши.А во Милан отсекогаш имало бразилци,исто како во интер има Аргентинци..:)

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Еве јас вака ќе речам...Фламини и Матиони,па и Кардачо имаат италијански пасоши.А во Милан отсекогаш имало бразилци,исто како во интер има Аргентинци..:)
Затоа рендаме све сега пак кога ќе влеземе во форма(одбраната да ја поправиме малу чекич поглаа да ги удри)и ќе бидиме како што си бевме:helou:

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.907
Поени од реакции
23.317
Што зборите бе вие Аде е звер и одлично би се вклопил ов нашата игра такво нешто изјави и Анчелоти

"Анчелоти ја остава вратата отворена за Адебајор.Тренерот на Милан, Карло Анчелоти ја остава вратата отворена за напаѓачот на Арсенал, Мануел Адебајор.Емануел Адебајор долго време во летниот преоден рок се поврзуваше со трансфер во Милан.
Напаѓачот на Арсенал се одлучи да остане на Емирати откако му беше понуден нов договор со кој ќе зима плата од 80 000 фунти неделно.
Но, Анчелоти сеуште е фан на играта на интернационалецот од Того.
Тренерот на Милан не ја крие желбата дека би сакал Мануел Адебајор да заигра на Сан Сиро.
"Адебајор би бил исклучителен за Милан" - изјави Карло Анчелоти.
"Неговите квалитети би биле перфектни за начинот на игра на Милан".

Сигурно е за класа подобар од Бориело, а тоа што не дава голови многу немора да значи многу, тој асистира, спушта топки отвора простор,
Пато покрај него би експлодирал и има да газимо све живо и не живо :vozbud:

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Абе Анчелоти и воа го прави после милан сакате да пебедува а него паметот тука не му е ви дите што изјавил клошаров.
Milan coach Carlo Ancelotti has admitted he would like to take the Italy job after his spell at San Siro. The coach has been at Milan since 2001 and, prior to that, had enjoyed spells with Juventus, Parma and Emilia-based side Reggiana.

There has been plenty of interest regarding Ancelotti and his future.
Recently he was linked with a return to Roma, where he played between 1979 and 1987, and he has even touted to become the next Manchester City manager in the British press..

However, the coach is unlikely to take charge at another club side as he has his eyes firmly set on international football.

"One day I would like to coach Italy," Ancelotti told Calcio 2000 magazine.

"Maybe it's because my career has taken a specific route; I coached Juve then Milan, so now it would be difficult to go and coach another team.

"At this point for me it would be the Italian national team."

The Italian national side could be an option, but the coach has a 'Plan B' lined-up if he fails to land the Azzurri job.

"A national team experience would be good and I have also spoken about coaching an African team," added the coach.

"There are plenty of great talents in Africa and it would be good to assemble many players in a squad in which the tactics are well defined.

"At the moment I would prefer to coach the Ivory Coast."
Тренер од овој не бива

Џенаро Гатузо

Pippo per Sempre
Член од
3 јануари 2008
Мислења
2.797
Поени од реакции
38
Што е па сеа ова ?:nesum::uvo:

BREAKING NEWS: Galliani Placed Under Armed Guard After Threats Of Violence And Extorsion

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.702
Поени од реакции
48.984
Ko што сватив се работи за рекет од навивачите(му барале карти пари дресови и слично).Ова во Милан не ништо ново пошто пред финалето со Ливерпул во Атина водачите* на поголемите 5 групи на Курва Суд беа уапсени за слична ваква работа.
Сега наводно им се ближело судењето и вака прават пристисок.

*:):):) ги забораив и имињата на типиците ама едниот имаше надимак Сандокан :pos;

Феномен

Џомба
Член од
21 август 2008
Мислења
4.837
Поени од реакции
111
Интервјуто на Матиони-Јас не сум Кафу, јас сум Фелипе

Milan's najnovije regrutnog Felipe Mattioni ima slegne off usporedbe koje je novinarima sa bivssim Rossoneri full-back Marcos Cafu je inače žestok započeti njegova nova karijera na San Siro.

Brazilskim rođen branitelj pridružio Milanu iz Gremio nakon snubbing oba Inter i Juventus, koji su oba voljeti njega. Mattioni je danas poslijepodne u Milanello kao što je bio njegov put kroz koraka koje je klub's treneri i fitness osoblja.

Mattioni, koji je 20 godina star, je presretan u svom novom okruženju i ne može čekati da igra.

"Oni su mi da usporedite Cafu? Ja ne mislim tako, ja sam Felipe", rekao je branitelj Sky Sport Italia.

"Ako testovi daju sve jasno onda ću biti spreman za igru.

"Ja ću se pobrinuti da sam dostupan, ali odluka je do trenera."

Usprkos sve špekulacije u vezi sa njegovim potezom Gremio najavio dogovor bio službeni ranije danas putem svoje web stranice.

Bez pojedinosti su pustili preko troškova igrač, ali izvješća oko poluotoka predložiti Milana brazilski klub platio oko € 6m za prava na igrača.

Еве Хрватски превод.:helou:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom