Ешли Јанг е доста добар играч, не е светска класа, но тоа е, мене ми се свиѓа. Звер беше првите 2 сезони во Астон Вила, мислев дека ќе стигне до нивото на Бекам, но потоа стагнираше, па дури и под просек играше последниве година - две. Мислам дека проблемот беше во тоа што Улие го играше најчесто како десно крило, значи го жртвуваше заради Даунинг. На крај на сезоната му текна и им ги смени позициите и Јанг почна да го покажува она што го знае. Знаејќи дека најдобро игра како лево крило, мислам дека добро ќе ни дојде, освен плејмејкер, тенки сме и на таа позиција, освен Гигс немаме друг доволно квалитетен играч кој би играл одлично на таа позиција. Добар центаршут, знае да изведе фаул, знае да изведе корна, солиден дриблинг, брз. Нани и Валенсија се одлични десно, Парк не го рачунам зашто тој игра кај што треба. Бебе уште не ме убедил дека заслужил од питач за 2 години да стане нешто за што сонува 80% од светското население (првотимец на Манчестер Јунајтед). Обертан ко што пишал еден луд на твитер да играме со формација 4-4-33 пак нема да биде во прв тим.
Така да, thumbs up од мене за трансферов.