Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.911
Поени од реакции
11.671
доста пари и јунајтед потроши на де геа, џонс и јанг
Потроши да, на местата кои му беа празни, не купуваше по 3ца за секоја позиција.
Впрочем фергусон од секогаш по тој принцип купувал играчи.

Манс, и ние трошиме, брат, зашто имаш такво мислење? Само имаме добар баланс дека не пуштаме играчи за без пари како што прави Реал. Летово ќе се заокружеа 100 милиони ако се донесеше и Снајдер, не го споредувај Фергусон со францускана стиснатија.
Па да од една страна е ок тоа, но вчера сити ни го докажа спротивното.
А дека флечко нема да биде оној од 2009та, дефинитивно нема да биде. Многу некако падна, што ми е искрено жал.

не се вадете на слабата одбрана и средина
Епа тогаш да си легнеме ако не. Нивната средина беше далеку поопасна, покреативна, со повеќе шанси, со повеќе пасови, со повеќе магија во нозе, со повеќе деструктивци, со повеќе све...против нашите двајца флечер и андерсон, кои благе везе немаа од животот...а пак нашата одбрана (еванс - (читај минус)дупка, евра дупка, рио дупка, смолинг после 2от гол стана дупка), наспроти нивниот прескап и преопасен напад делуваше трагикомедично и жалосно. Не хејтам никого, ама некои поединци и структури треба да сватат дека беше еднаш...а сега време е за освестување.

GLORY!!!

Член од
29 ноември 2008
Мислења
5.970
Поени од реакции
3.574
Бокица, лани памтам ти баш ова време коа рече Руни дека ќе си оди си кажа дека Манчестер не може да ја освои премиер лигата со вакви фудбалери. Ме мрзи сега да ти го барам постот ама ќе ме напнеш стварно и ќе го направам тоа. Што се случи мајот, памтиш?
Така да не дека да не те цитираме, ама не си релевантен да зборуваш дали ќе ја освоиме или нема да ја освоиме лигата.

А еве, и овој пост твој ќе оди во букмарк во случај во мај да освоиме.
--- надополнето: Oct 24, 2011 2:52 PM ---
Најсмешното е што додека не изгубивме вчера никој не рече дека нема да ја освоиме, напротив, уште по Арсенал бевме шампиони, сега изгубивме и одма сите со свои констатации се произнесоа :pos:
Нее со Арсенал ништо не реков оти Арсенал годинава не е мерило.. нема да биди арсенал конкурент годинава. Ова ви беше тест.. мислевте оти ги тепавте во комјунити 0.2 3:2 сеа исто че биди че си играме како сакаме со кој играчи сакаме.. А и знам дека не сум релевантен ама само ја кажувам вистината и ти знајш дека сум во право ама како шо реков се убедувате себеси дека во мај че излезите пак како шампиони дека имате добар тим шо остава срце на терен и дека вербата во Ферги последна умира и stuff like that .. И да нека оди во букмарк и овај пост :D

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Нее со Арсенал ништо не реков оти Арсенал годинава не е мерило.. нема да биди арсенал конкурент годинава. Ова ви беше тест.. мислевте оти ги тепавте во комјунити 0.2 3:2 сеа исто че биди че си играме како сакаме со кој играчи сакаме.. А и знам дека не сум релевантен ама само ја кажувам вистината и ти знајш дека сум во право ама како шо реков се убедувате себеси дека во мај че излезите пак како шампиони дека имате добар тим шо остава срце на терен и дека вербата во Ферги последна умира и stuff like that .. И да нека оди во букмарк и овај пост :D
Бокица , втор кикс ти е ова , Фергусон и нашиов Манчестер (СРЦЕ на ТЕРЕН ! ) ќе те демантира во мај :cool: (барем 99% се надевам)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ние со катастрофа фудбалери имаме 3 финалиња во последните 4 години и 4 премиерлигашки титули за 5 години. Куповите не ги бројам. Вие со технички потковани играчи што со гз шајки вадат имате само еден куп.

Дај ми причина да мислам дека си во право и да не се убедувам себеси во лажен идеал :) Без лутење :)

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.572
Поени од реакции
4.239
Мислам дека Ферги треба на зима да земе уште еден играч од средината на теренот еве кој мислам дека ќе ни заврашат работа:
Мвила - еден од најталентираните и најпреспективните деструктивци во Франција кој има многу добри додавања знае и да асистира почнува да станува редовен играч и за националниот состав на Франција ,а пред некое време беше изјавил дека би сакал да игра за нас.
Марвин Матин - истотака талентиран играч кој има одлична визија на играта и претходната сезона мислам имаше највеќе асистенции во Француското првенство плус не е многу скап.
Ериксен - Уште еден продукт на фантастичната школа на Ајакс играч со фантастична техника, добри пасови, добар шут ,а мислам дека имаме до добри односи со Ајакс сепак ќе нема лесно да го даде.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Еве еден топ пост на Mac)) што го ставив во најдобри постови темата, од лани негде ова време.

Добро, знаеме вие од Реал како сте научени, не зимате копиљаци - па чудно ти е.
Вака најлесно е да гледате од страна сите, па да се праите експерти. Демек Манчестер немале тим, Руни бил во право.
Или пак, Ферги е сенилен старец и си ги брка играчите.

Сте чуле нешто од медиуми, сте склопиле прикаска од лево/десно и ајде - знаете со ФАКТИ што и како е ситуацијата. И не само тоа, него и знаете (вие, кои сте на 2000 километри од Англија и тренинг кампот на Манчестер) кои се најдобрите решенија за целиот тим. Тоа менаџерот ве збрлаве, еј.
Според мене, вината е во Руни овде. Очигледно е дека сака да оди, само не верувам дека тоа (неамбициозноста на тимот ?!?!) е причината. Тоа е медиумска бламажа, колку да се оттргнат навивачите од покомплексни причини (кои не ни би можеле да се објаснат во весник, да речеме) и Руни да испадне "помалце" омразен. Еве, веќе и овде почнаа Манчестеровците со изјави "У право е бе, у право е! Срање сме со Македа, Бербатов и уште утепаниот Фердинанд ко лев бек!"

Би било одлично ако го намалите нивото на експертизам - кое, да бидеме реални, нема да го добиете ни 25 години гледајќи еден тим - се што пратите се изјави низ медиуми и натпревари, а што се случува измеѓу...немате појма...и можете да го зголемите нивото на користење на мозочни клетки. Нив бар ги имате од раѓање.
Најсмешно ми е кога ќе прочитам про/контра ставови кога се формираат на база на две-три медиумски изјави. Така беше и со Пандев, така ќе биде и со Руни. Море, така беше и кога Ибра рече "Интер не ги бива за високи дострели, до мене е, не е до нив", а главите во Барса беа доволно глупи да му поверуваат. :devil3:

Уствари, посмешно ми е кога се дели експертизам за млади таленти и играчи кои треба да се купат (зашо трењерот е глуп, а трансфер тимот се група дебили кои појма немаат шо трансфер да земат - "Абе нека го земат Пасторе за 10 милиони, плус Бербатов ќе го даеме за 20 (Сити ќе го земат), а и позади ќе се надополниме со еден Кинез шо го видов на Youtube, ама МНОГУ е добар верујте!".

Не не, најсмешно ми е што сега Герет Бејл ќе биде "фановскиот"; пардон, експертскиот избор за засилување по сите фан-клубови.

Моралот на приказната е - олабавете, пошто појма немате.
:) Се е кажано.

Член од
29 ноември 2008
Мислења
5.970
Поени од реакции
3.574
Оk get it ве погодив кај шо боли :D можи да не сум во право незнам че видиме :)

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Оk get it ве погодив кај шо боли :D можи да не сум во право незнам че видиме :)
Воопшто не боли, туку те прашав каде ја гледаш логиката во тоа кога ти претставив аргументи погоре. Ќе видиме кој ќе е во право :)

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Мислам дека Ферги треба на зима да земе уште еден играч од средината на теренот еве кој мислам дека ќе ни заврашат работа:
Мвила - еден од најталентираните и најпреспективните деструктивци во Франција кој има многу добри додавања знае и да асистира почнува да станува редовен играч и за националниот состав на Франција ,а пред некое време беше изјавил дека би сакал да игра за нас.
Марвин Матин - истотака талентиран играч кој има одлична визија на играта и претходната сезона мислам имаше највеќе асистенции во Француското првенство плус не е многу скап.
Ериксен - Уште еден продукт на фантастичната школа на Ајакс играч со фантастична техника, добри пасови, добар шут ,а мислам дека имаме до добри односи со Ајакс сепак ќе нема лесно да го даде.
Точно, тоа го зборев одамна! А да се надополнам и истовремено да одговорам на Бокица, значи со овој тим можеме да освоиме титула, ама ќе треба да се изнамачиме, шампионскиот дух е на наша страна, ама комплетноста е неколку километра околу нас..... Како што треков неколку срани поназад, теба што е можно порано да донесеме некој нов Сколс (ако е можно да постои таков). Овие двајца пто ги спомена се добри, со тој србинот или хрват или каков и да е нема потреба да се експериментира! Добра идеја се шпекулациите за Монтоливо, а и Тиоте не би бил лош трансфер.....

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Тиоте е токму тоа што ни фали :/ ама Фергусон не сака такви играчи, да сакаше ќе му понудеше договор на Есиен додека беше кај нас на проба.

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Премногу ја префрлата вината само на Еванс, заборавате дека Фердинанд имаше катастрофална утакмица, а Де Геа од цел натпревар имаше само една интервенција, плус прими 2 или 3 гола под нозе.
Второ, зошто, ЗОШТО Флечер ви игра прва постава? Јас тој не би го пратил ни на позајмица во Сандерленд.
Pa zatoa pisav odbranata :)

Член од
30 септември 2011
Мислења
2.714
Поени од реакции
2.599
Чичарито го продолжи договорот до лето 2016 година..

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Да ви се умешам и ја... :D

Да не го барам постот од август негде кај што пишав дека „Јунајтед има страшен млад тим сега но му фали плејмејкер... како Модрич“, и да ставам told you meme. :)

Тоа е тоа, единствениот дел што ви недостига, квалитетен плејмејкер. Можеби делумно тоа го имате во Клеверли но мислам дека и со него тешко ќе се борите против вакви технички тимови.

Премиер лига ќе освоите, тоа сум прилично сигурен. Сити ќе го јаде од Виган, Болтон, Блекбурн... единствено Челзи може да биде заканата... Сити мислам дека и годинава нема да освојат ПЛ.

Но во дуел со Реал и Барса, па еве и со Баерн, шансите за победа без квалитетен плејмејкер во тимот ви се сведуваат на минимум и на 29тото светско чудо од Фергусон... :) Јунајтед има одлични играчи за секоја позиција освен за една. Тоа е парчето од сложувалката која фали, и Фергусон го знае тоа затоа го бараше Снајдер. И кај вас, и кај Милан е тоа проблемот т.е. недостатокот со кој би можеле да ги „плеснете“ Реал и Барса.

Сеа, секако, изненадувања се можни, нема да е првпат тоа да се случи, но реално мали ви се шансите во дуел со гореспоменативе.

Не сакав вчера во жарот да ви го пишам ова, секако ова е само мое лаичко мислење, кое ако испадне вистинито (а мислам деќа ќе е така) на крај ќе си направам fuck yeah фаца. :D

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.607
Поени од реакции
8.281
Потроши да, на местата кои му беа празни, не купуваше по 3ца за секоја позиција.
Впрочем фергусон од секогаш по тој принцип купувал играчи.

Па да од една страна е ок тоа, но вчера сити ни го докажа спротивното.
А дека флечко нема да биде оној од 2009та, дефинитивно нема да биде. Многу некако падна, што ми е искрено жал.

Епа тогаш да си легнеме ако не. Нивната средина беше далеку поопасна, покреативна, со повеќе шанси, со повеќе пасови, со повеќе магија во нозе, со повеќе деструктивци, со повеќе све...против нашите двајца флечер и андерсон, кои благе везе немаа од животот...а пак нашата одбрана (еванс - (читај минус)дупка, евра дупка, рио дупка, смолинг после 2от гол стана дупка), наспроти нивниот прескап и преопасен напад делуваше трагикомедично и жалосно. Не хејтам никого, ама некои поединци и структури треба да сватат дека беше еднаш...а сега време е за освестување.

GLORY!!!
Кога ја спомнав одбраната и средината мислев во глобала, не за вчера.и да фала богу дека е време да се освестиме!
--- надополнето: Oct 24, 2011 3:53 PM ---
Евра милион пати го остави Јанг да изиграва лев бек, константно е слаб подолго време, да се врати Рафаел, да му се даде шанса на Фабио на неговата природна позиција.

Е сега фали О`Шеј а? Лани ова време и тој беше мета на плукање, just to remind you.
Да беше мета, но не од моја страна.И од секогаш сум ја ценел неговата големина ама мислам дека сега би ни користел највеќе( дур го нема Рафаел).

Kajgana Shop

На врв Bottom