Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Само што Лингард нема никаква реализација :D

Член од
23 август 2010
Мислења
39.736
Поени од реакции
115.547
Ти ме заебаваш, само што го опиша Лингард. :pos:

Океј, освен тоа што јас не го сметам Лингард за топ играч. :)
Абе брат озбилен си ти Перишиќ и Лингард ми ги споредуваш? Па Перишиќ е свемирски брод за овој не ме заебавај каков Лингард каков курац.

R

red.devil

Гостин
Абе брат озбилен си ти Перишиќ и Лингард ми ги споредуваш? Па Перишиќ е свемирски брод за овој не ме заебавај каков Лингард каков курац.
Озбилен сум. :)
Нејќам да се вадам на статистики ама кој е Перишиќ бе брат. Никој и ништо. Ми викаш со Лингард ЛЕ е максимумот демек Перишиќ ја издоминира Сериа А и Европа. Исти курац ти се и двајцата.

И да има нешто подобра завршница не е доволно за да се направи некоја голема разлика со тоа што Јунајтед го има во моментов. Поготово не е разлика вредна 40м. Ја знам дека ви е омилен играч, се труди трча, едно - друго ама такви играчи Јунајтед имал еден куп. Ете го Лингард, ете го Фелаини, Дармијан. Велбек беше бог и батина за овие со труд, трчање, пресинг и орање по теренот, ама што разлика праеше на теренот? Ништо... Исто ќе биде и со овој, борец, тркач - играч кој што успеал во фудбалот благодарејќи на напорната работа - која ја поштувам - ама за титули се потребни и други квалитети.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.840
Поени од реакции
21.641
Ако му се потребни работници подобро нека си го земе Велбек назад, бар знам што нема да очекувам од него ... ама Перишиќ ти е исто како да си пукаш у левото маде !!!!

Член од
23 август 2010
Мислења
39.736
Поени од реакции
115.547
Озбилен сум. :)
Нејќам да се вадам на статистики ама кој е Перишиќ бе брат. Никој и ништо. Ми викаш со Лингард ЛЕ е максимумот демек Перишиќ ја издоминира Сериа А и Европа. Исти курац ти се и двајцата.

И да има нешто подобра завршница не е доволно за да се направи некоја голема разлика со тоа што Јунајтед го има во моментов. Поготово не е разлика вредна 40м. Ја знам дека ви е омилен играч, се труди трча, едно - друго ама такви играчи Јунајтед имал еден куп. Ете го Лингард, ете го Фелаини, Дармијан. Велбек беше бог и батина за овие со труд, трчање, пресинг и орање по теренот, ама што разлика праеше на теренот? Ништо... Исто ќе биде и со овој, борец, тркач - играч кој што успеал во фудбалот благодарејќи на напорната работа - која ја поштувам - ама за титули се потребни и други квалитети.
Ама зошто ги ставаш на исто ниво кога не се? Во ред е дека имаат слични особини, само што Перишиќ е два пати подобар од овој. Не заебавај и во репрезентација и во Интер и во Волфсбург игра многу добро и е еден од ретките играчи кои не ги критикуваме и не ги пцуеме многу многу. За нас Интерашите зборам. :D Те боли кур тебе и 140 милиони да го платат ако ви заврши голема работа, ме капираш? Не е само да трчаш како мува без глава, треба да знаеш што правиш на теренот. Лингард ко прво не знае со две нозе да игра, ко второ нема завршница, ко трето не е Манчестер Јунајтед калибар.

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Перишич ти е бутни ја напред топката и трчај по нејзе, никаква техника и дриблинг во него нема. Таквите играчи играат до 30, послем им паѓа брзината и за ништо не вредат.
А и искрено ако еве го планирааат Гризман за што им е тогаш Перишич? Колку да се купи нешто, а тоа дали ќе влезе во системот не е битно.

R

red.devil

Гостин
Ама зошто ги ставаш на исто ниво кога не се? Во ред е дека имаат слични особини, само што Перишиќ е два пати подобар од овој. Не заебавај и во репрезентација и во Интер и во Волфсбург игра многу добро и е еден од ретките играчи кои не ги критикуваме и не ги пцуеме многу многу. За нас Интерашите зборам. :D Те боли кур тебе и 140 милиони да го платат ако ви заврши голема работа, ме капираш? Не е само да трчаш како мува без глава, треба да знаеш што правиш на теренот. Лингард ко прво не знае со две нозе да игра, ко второ нема завршница, ко трето не е Манчестер Јунајтед калибар.
Абе ја те разбирам ама не знам дали сфаќаш дека го преценуваш малку. :D
Ќе ме боли кур ако знам дека 140м ќе може попаметно да ги искористат т.е. ич кур нема да ме боли и да не ги искористат паметно ама сакам да ги користат тиквите што ги имаат на рамена од управата.
Дури и да е подобар, нијанси се во прашање, подобар физикус и ете подобра завршница мада не ме импресионирал мене со тоа. Како и да ја вртиш, на крај испаѓа твоето и за тоа е бунтов. Лингард не е калибар на Јунајтед ама за мене не е ни Перишиќ. Тоа ми е поентата.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
За десетка се планира Гризман бе луѓе, Руни каде што играше досега, зад Рашфорд.

Ај еве и да дојде Гризман, не знам за вас ама јас мислам дека го обравме бостанот ако останеме само со него. Пак на истиот муабет од лани се враќаме, доволен е само Рашфорд во нападот. Руни си оди, Ибра си оди. Лингард да не се лажеме е само за homegrown quota. Остануваме само со Рашфорд, Марсијал, Мики и Мата за офанзивните позиции. Кој каде попрво да игра? Сетете се што се случи пред месец дена, не можевме 11 да составиме од повреди, суспензии, чуда... Ни фалат играчи не зезајте. И да не биде ништо со Перишиќ пак ќе мора да се носи уште некој.

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Муабетов исто толку добар ко Јанузај кај нас пред некоја година кога 95% од тимот беше гној.
Нормално дека можеби едина сива (не бела) точка ви е па затоа не го пцуете. Со Перишич мах. 7мо место каде впрочем е моментално и Интер.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.890
Поени од реакции
22.974
За 40 милиони Обамејанг од Дортмунд ке го земеме..Што е толку заљубен Мурињо во Перишич незнам.

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Немам ништо против Перишич, мене онака солиден впечаток ми има оставено. Не е ни Нејмар, ама пак не е ни дрво како Лингард. Ако Марсиал продолжи со онакви игри, тешко дека ќе намириса првотимски статус, а подобро некој како Перишич да имаме за смена отколку Лингард.

Ни требаат играчи, видовме сезонава како "издишаа' играчите во вториот дел од сезонава. Башка и в година има 3 фронта, ЛШ, ПЛ и куповите. Според мене треба и замена за Керик да се бара, не може со Фелаини трупецот да се надеваме на нешто повеќе. Прашање е и за што позиција го планираат Гризман, 10ка или шпиц. За која и да е, ни треба уште еден напаѓач, не може само со Рашфорд да останиме, посебно ако си заминат и Ибра и Руни.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.757
Поени од реакции
9.534
Целава ситуација е само поради сумите што се спомнуваат. Доколку е до околу 30-35м максимум никој не би пекнал во моментов. Сумите над тие се превисоки за него искрено. Перишиќ е солиден играч и како што кажа @Ilumious Моу во него гледа играч од типот на Вилиан кој ќе му покрива и офанзивно и дефанзивно. Има добра левица и ми се свиѓа што е дрзок. Немам против да се носи до тој износ, но се над тоа мислам дека ќе предизвика незадоволство кај фановите. Ако се бара по пазарот мислам дека за сума од над 40милки ќе се најдат и подобри солуции зошто ако се погоди во системов на Мурињо максимумот од него би бил 2-3 сезони.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.800
Поени од реакции
67.145
Стварно не можам да му најдам логика на трансферов, ако Мурињо цели на високи дострели, ондак треба да бара нешто со поголем квалитет од Перишиќ.

Kajgana Shop

На врв Bottom