Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
9 септември 2016
Мислења
560
Поени од реакции
398
Na sto licime ej. Na chelsea so luis i cahil vo odbrana. So matic i kante vo sredina nie ne mozeme seriozno da se zakanime. I sega vie poznavavi na fudbalot koj e kriv. RUNI. Konj imame na klupa toj e problemot
Брат Матич во џеб го стави тој што вреди 110милиони,Канте искина.Кеихил и Луиз одлично изиграа.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Ке си дојде до израз тоа што се ценкаа за Фонте.
Да ќе си дојде следна година кога пак нема ЛШ да играме. Катастрофа, ако во нешто бев сигурен тоа беше дека играчи како Фелаини и Блинд нема повеќе да играат за Јунајтед. И сега Блинд ќе игра со Барнли ќе погоди еден центаршут ќе дадеме еден гол и одма многу добар бил, ќе ни дојде подобар тим си игра мајтап со нас и така во круг.

Член од
14 април 2012
Мислења
33.031
Поени од реакции
67.972
На некои од вас изгледа им се исполни желбата, и Фелаини кривел по утакмицата, али Бајли... (n)

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.781
Поени од реакции
9.596
Прво цел концепт ни го поеба голот во 30та секунда по кој добар дел не можеа да се опорават скоро цело прво полувреме. Да не се случеше тоа не верувам дека ќе беше ваков целиот епилог. Не дека го бранам Мурињо, но преаматерска реакција на последна линија за сите 4 гола. Смолинг и Блинд во дуо најлоши на терен. И да, со исклучок на поединци, но добар дел од тимов ни се пи*иња во карактер. Почнувајќи од Блинд. А со оглед на тоа што и реализирањето на потенцијалот на Шо не ме радува искрено затоа што сезонава игра далеку потпросечно, а Блинд и Рохо се муви по таа страна, би сакал квалитетно да се засилиме и на тој дел и Рикардо Родригез е идеалното решение тука. Плус Фонте или Ван Дајк од Сотон кои можат да покријат квалитетно на стоперската позиција

Второ, Фелаини во вакви мечеви стај го поназад, а малку пред него Ерера, но во никој случај обратно. Како пар со Погба во ред е да игра Ерера поназад, но како пар со Фелаини никако. Реални да сме, Швајни во моментов со Погба можат да мелат макар првиов играл и по 1 полувреме.

Трето, доста се мачи Рашфорд по крила...Па мајку му кога гледаш дека Ибра се мачи, пушти го Рашфорд на негова позиција.

Премногу ни ги зезна очекувањта со Мики на почеток на сезона дека тој ќе покрива во офанзивниот дел и ќе имаат добра конекција со Погба во градењето на нападите. Реално играчиве пред Погба тотално не играат креативно за да Ибра или кој било напаѓач да добие квалитетна топка за гол. Ибра мораше да се враќа неколку пати и тој да помага во градењето на акции. Погба не е за 10ка да игра реално.

Како и да е, тотално разочаран од доста играчи, како и од Мурињо во пристапот во продолжението од прво по примените 2 гола, како и во вториот дел. Сметам дека мечов е идеален за вадење поука и вакви грешки никако да се повторат повторно.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.884
Поени од реакции
21.816
Прво цел концепт ни го поеба голот во 30та секунда
Фелаини и концепт како поим во иста реченица не постои во фудбалот освен ако не е шаолин сокер каде поентата е пред се да истепаш повеќе луѓе па да дадеш гол.
Еве извадок од шаолин сокер :) добро филмче да се расположите после денешнив катастрофален пораз.

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.614
Поени од реакции
8.308
Гледам никој не ја коментира сликата со Ибра после мечот окезен од осмица до осмица.Уште од текмата со Сити се виде дека игра за свој кејф а денес се потврди.Треба под итно да се седне на клупа, сто зицери утна периодов нема смисла више.Нека играат Рашфорд или Марсијал таму и нека не им измислуваат квази позиции ВГ ради тоа леташе.

На никого не му посакувам повреда, ама фала богу Фелаини нема да го гледаме канцер е човекот, нека го земе Мојс по со време.

Се надевам дека Туанзебе што Мурињо го изнафали ќе превземе ситуација зошто рохо и блинд не сакам да ги гледам.

И ова со Шо, Микитрјан и Шнајдерлин нема смисла више, сто пати по квалитетни се од канцерине што играат пред нив.

Ова се проблеми што веќе долго постојат не е од денес работава.Нема оправдување за денес, но имајте у предвид 8 дена имаа за спремање и сите се одморни.Исто и за глупите први два гола што го пореметија цел концепт.Се отвори Мурињо после како што многу сакаа ама и затоа не отворија, пред се поради безглавото напаѓање без да се пази позадината.

ПС:Се виде прошлата текма со Ливерпул дека е подобро играта да почне од средина т.е ерера или погба, а не да глумат шпанско цигански измишљотини и Смолинг Бејли и остали у одбрана да глумат Чави и Иниеста и да креираат напади, полесно се прават киксови и грешки

Последно уредено:

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
12.004
Поени од реакции
7.161
Каде се сега тие што тврдеа после утакмицата со Стоук, дека изиграле супер, дека тоа била најдобрата игра прикажана сезонава дотогаш, само немале среќа затоа 1-1 заврши оти голманот на Стоук им бил повампирен и не знам што уште друго...? И денеска да не немаја среќа?
Ѓубрето скриено под черџе пак си е ѓубре да не се лажиме. Чиста среќа и некни што ни досудија 2 брзи пенали, па се отвори резултатот инаку уште тогаш ќе го јадевме срамот. Овој Јунајтед НЕМА ИГРА! Нема никаков концепт како треба да игра. Само си игра комбинаторики. Се знаеше порано бе. Гигс, Кин, Сколс и Бекам, тоа е средината. Друг може да игра само ако некој од овие има картони или е повреден, КРАЈ! Кој фактор е тој Лингард бе да ми игра прва постава бе?!?:facepalm: Кој? Некој супер талент е, има дриблинг, брзина, интелигенција? Па Марсијал за него е Меси бе! Место Лингард да му е резерва него, обратно е :tapp: Некни даде гол на решена утакмица и сега треба прва постава да игра со Челзи еј?! Фелаини и Ерера во тандем? Па тоа ни второкласни тренери не би го изиграле. Блинд изгледа презимево не му е случајно. Стално одбраната на него се “потпира“. Шо кур Шо на клупа? :ROFLMAO: Шо кур Мата на клупа? Кој кур е Депај шо жареше и палеше во Холандија, овде се изгуби како капка вода во море?! Ме разочарува Мурињо полека но сигурно. Мислев со неговото доаѓање ќе добиеме на цврстина, тешко ќе примаме голови и сл.. 12 примени гола на 9 утакмици.. Најскапиот тим во светот, со засилувања кои не оправдуваат ни пола од платата што ја земаат и легенди кои џаболебарат на клупа е тема на потсмев а веќе поминува 1/4 од сезоната а нас друштво ни прават Ватфорд, Бурнемут и Кристал Палас. И што ни останува да се тешиме? Дајте други деца а? Да се донесе овај или онај во јануари? До кога така бе? До кога? И Де Геа се топи полека во сивилото. И над него гледам почнаа да влијае вирусот.
И што ни останува сега? Еден убав Х сега со Барнли следна па да си потониме уште подлабоко во калта. Има уште за тонење, длабок е бунарот. Јас не знам газдиве шо луѓе ќе беа со толкаво трпение бе. Абе репни ги сите на платата бе да видиш како ќе се промени и игра и однесување и залагање и на крај и резултати. Упм значи со овој клуб какви нервози ни ствара од како си замина Фергусон. Нема надеж верувајте. Успех ќе биде и ако се пласираме ЛШ следната сезона.

S

silmarillion

Гостин
Реално 6 бода не се ништо во ЕПЛ. Поентата е што неаме игра, неаме некој фактор на пресврт во свеста што ќе го врати Јунајтед што го знаеме. Како да се помирени сите со лошата атмосфера и лузерскиот менталитет вештачки наметнат и тоа е многу лошо и е резултат на веројатно незаинтересираноста на високиот менаџмент како да ги среди овие работи. Не е дека фалат позиции, него играчи кои кинеле и би кинеле у други тимови кај нас се тиња. Среќа у несреќа е што и оваа сезона ќе биде изедначена па може да се килавиме пошто ќе има уште киксови на сите над нас.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.541
Поени од реакции
17.958
Пак на 6 поени од првиот, релакс - се дур математички не ја изгубиме титулата имам верба во тоа. А пораз како пораз, дали 1 или 4, небитно многу, тоест позитивна работа од овие четири парчиња е дека ќе добијат "терапија" во соблекувална пред наредни мечови. И секако, пазарење на 2ца дефанзивци е најприоритетно сега.

А клошарана фанови, шо се ситат на поразиве, шо не се ни најмалку изреволтирани после утакмицава и секако нивните стручни анализи ги пласираат на форумов проследени со цинични смајлиња се СРАМ за фан клубов општо на тимов. Да ви фати мувла и тој некој дрес од утд што го чувате дома, ако воопшто имате таков! Не го заслужувате.
Не се брукај молим те, пораз како пораз, не измочаа, среќа што и со ливерпул што не не најде истово, а он се надева:tapp:. Ок е да се надеваш, али некого го боли минимален пораз, а не вакв газење, па уште ти ќе кажуваш, за клошарана и за дресови, иди бој боенки дома молим те.

Член од
14 април 2012
Мислења
33.031
Поени од реакции
67.972
Има еден поразувачки факт. Јунајтед има најмалку истрчани километри од сите тимови во ПЛ. И ако тимовите на Мурињо се одликуваа со физичка снага, сега како да играат пекмези. Нека престане со експериментиве и нека си ги игра играчите на природни позиции.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.690
Поени од реакции
11.797
нишо незнаете, се чуваа за у среда
за првиот гол и ДДГ си има вина, шокур ми глуми Ноер, цел концепт се сјеба за помалце од минута
мое мислење е дека Раш многу подобро игра одкако ке влезе од клупа него кога ке започне утакмица
Рохо дебилот само шо влезе одма кикс, кај кур отиде она детено со рачињата некако смешно шо трчкаше, па за него е Карлос
грешката на Моу е шо се инати со Фела, никој неможе да ме убеди дека Шнајдерлин незаслужува место у прв тим

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
16 ноември 2014
Мислења
241
Поени од реакции
251
Не се брукај молим те, пораз како пораз, не измочаа, среќа што и со ливерпул што не не најде истово, а он се надева:tapp:. Ок е да се надеваш, али некого го боли минимален пораз, а не вакв газење, па уште ти ќе кажуваш, за клошарана и за дресови, иди бој боенки дома молим те.
Мене не ме боли поразов бе, експерт? Мрш бе, не се смешкав 4 ко јадовме од Донс, нема ни сега. Каква особина е цинично да се кезиш после пораз? Типично дволично однесување а први ќе се шлапаат во гради некогаш ако освоиме титула (дај Боже).

И зошто да не се надевам бе, па уште и смајлиња со чукање глава во ѕид ми реди, демек ме заеба. Оди одјеби таму, можам лекции да ти држам за лојалност кон клуб, џабе го пратиш Јунајтед од 90та.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Шо, Шнајдерлин, Марсијал, Мики да играат први 11.

Де Геа
Валенсија Баји Смолинг Шо
Ерера Шнајдерлин
Погба
Мики Марсијал
Ибра

Кога се игра со послаби тимови на местото на Шнајдерлин нека игра Мата и тоа е тоа. Секој меч различни 11 играат, тоа не е добро. Никаква константност да се фати, како некој индијанци собрани на терен изгледаат. Без компас и да не се брука Мурињо, какви шанси, какви полу-шанси.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.541
Поени од реакции
17.958
Мене не ме боли поразов бе, експерт? Мрш бе, не се смешкав 4 ко јадовме од Донс, нема ни сега. Каква особина е цинично да се кезиш после пораз? Типично дволично однесување а први ќе се шлапаат во гради некогаш ако освоиме титула (дај Боже).

И зошто да не се надевам бе, па уште и смајлиња со чукање глава во ѕид ми реди, демек ме заеба. Оди одјеби таму, можам лекции да ти држам за лојалност кон клуб, џабе го пратиш Јунајтед од 90та.
Абе Тандер ти си? Колку имаш 16 години? кој фактор си ти овде да називаш некој фанови клошари.Далеку сум од експерт. ама еве овде наеднаш изникнаа такви курињо експерти ко тебе ко што фан клубов нема видено, а ти секако имаш право да се надаш и надај се на титула, само не се курчи.

Kajgana Shop

На врв Bottom