Не е Анчелоти премногу стар.56 години има.Уште 10 години може да ги тера.А мене кај Анчелоти не ми се свиѓа тоа што е така по стар веќе нз. колку години е, нема да трае долго кај нас...
Гвардиола од друга страна е млад, ама не му држи газот на едно место ќе станеме калакурница...
Mојс немаше никакво искуство со работење во шампионски клуб. Веројатно бил поизненаден и од Битнер кога ја сфатил масивноста на клубот за кој работи. Се изгуби начисто, потклекна под медиумскиот притисок на кој не беше научен.Ова со стекнувањето искуство е апсолутно небитна работа. Еден Мојс со тони искуство, до душа немаше во ЛШ, ама водеше со успех долго време mid table тим, па се „покажа“ кај нас. Или го имаш „тоа“ во себе или не, трето нема.
Гигс треба да оди по патот шо го одеа Пеп и Луис Енрике, а од пред некоја година тргна и Зизу... нека си ја проба среќата прво во некој помал тим (штета шо во Англија нема Б тимови) чисто за да види и тој, а богами и управата шо може и како може... според мене, најпаметно ќе му е ако стварно му го нудат местото во Свонси да го прифати и онака го гледаат како бог во Велс.. па ако е успешен, не му бега местото кај нас гарант... иначе тежок би бил изборот меѓу Пеп и дон Карло... а овој психопатов шо го иаме моментално ако не освои титула во ПЛ или евентуално ФА куп мислам дека е завршена приказна...Искрено ова за Гигс го имав помислено оддамна, ама си имавме направено филмче оти ван Гал му го спрема тимот, па викам ајде да не го кршам.Реално мноогу попаметно е Гигс да стекне некое искуство, а нормлано и да покаже дека го бива пред да го превземе клубов. Ако се снаоѓа и како тренер, нека седи колку сака потоа, не би ми сметало.
И пак у ЛШ имаше повеќе успех од галотMојс немаше никакво искуство со работење во шампионски клуб. Веројатно бил поизненаден и од Битнер кога ја сфатил масивноста на клубот за кој работи. Се изгуби начисто, потклекна под медиумскиот притисок на кој не беше научен.
Релaтивнa е тaa рaбoтa... Зa спoредбa ќе ти земaм сезoнaтa кoгa бевме вo финaле сo трaнсфери кaкo Чичa, Бебе и Смoлинг зa 30м сите и oсвoивме ПЛ, зa нaреднa сезoнa сo дуплo пoвеќе пoтрoшени дa oтпaднеме пo групи. Истoтo се случи и 2005...трaнзициoнен периoд вo кoј вo спoредбa сo лaни сaмo ДДГ, Мaтa, Блинд и Руни се стaндaрдни штo знaчи 7 нoвaјлии вo први 11 плус еден куп дечиштa...Не декa гo брaнaм ЛВГ и знaм декa немa стекнaтo кредити кaкo САФ зa дa си дoзвoли вaкви кaтaстрoфи вo ЛШ, aмa нaследи брaтoт бaндa без кoмaндa и вaкa oд стрaнa мoждa изгледa еднoстaвнo решлив прoблемoт,нo oвa е ПЛ и не е тaкa еднoстaвнo сaмo сo кеш дa се среди цел прoблем. ЛВГ беше единственo дoстaпнo решение вo тoј мoмент и гo кoнсoлидирa тимoт, е сегa штo е тврдoглaв дo немaјкaде е друг муaбет. Зa дa се нaдмине дупкaтa кoјa јa oстaви Мoјс, сметaм декa ЛВГ кaкo решение зa дa се премoсти oвaa трaнзицијa е идеaлен пoтег oд aспект штo негoвите нaследници ќе нaчекaaт дoбрa oснoвa oд млaди, нo игрaчи сo мнoгу нaтпревaри вo свoите нoзе.И пак у ЛШ имаше повеќе успех од галот![]()
Зборот ми беше или те бива за највисоко ниво или не, односно џабе ти е искуството од мид тејбл тимови, ако на повисоко ниво не те бива.Mојс немаше никакво искуство со работење во шампионски клуб. Веројатно бил поизненаден и од Битнер кога ја сфатил масивноста на клубот за кој работи. Се изгуби начисто, потклекна под медиумскиот притисок на кој не беше научен.