Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.560
Поени од реакции
1.019
Анчелоти од многу причини , преферира покласичен фудбал а то ти е ПЛ !
Не дека сум против човекот ама мислам дека на Гвардиола не му е местото во Англија , не е тика-така за овие островскиве коњи !

Член од
22 ноември 2009
Мислења
1.863
Поени од реакции
2.775
А мене кај Анчелоти не ми се свиѓа тоа што е така по стар веќе нз. колку години е, нема да трае долго кај нас...
Гвардиола од друга страна е млад, ама не му држи газот на едно место ќе станеме калакурница...
Не е Анчелоти премногу стар.56 години има.Уште 10 години може да ги тера.
Инаку кој и да дојде од овие двајца би бил задоволен. Пеп премногу го респектира Јунајтед како клуб и сигурно ќе сака голем успех да направи, плус за мене е тренер со преголема визија, преферира модерен атрактивен фудбал . Анчелоти веќе има искуство во ПЛ освои титула со Челзи, докажан искусен тренер.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Последно уредено:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.804
Поени од реакции
44.104
Искрено ова за Гигс го имав помислено оддамна, ама си имавме направено филмче оти ван Гал му го спрема тимот, па викам ајде да не го кршам. :D Реално мноогу попаметно е Гигс да стекне некое искуство, а нормлано и да покаже дека го бива пред да го превземе клубов. Ако се снаоѓа и како тренер, нека седи колку сака потоа, не би ми сметало.

R

red.devil

Гостин
Од двоецот Гигс -Гери, моментално Гери е во пол позиција за кандидат за менаџер. Се разбира ако заврши добра работа со Валенсија. Затоа го разбирам и Гигс ако сака да билда искуство на друга страна, ќе мора зошто доби конкуренција сега и нормално е да станува нестрплив.

Иначе, и така од старт не очекував да сме ЛШ шампиони или да напрајме бум во ПЛ (со оглед на трансферите), немам ништо против да продожи ЛВГ, таман барем до крај да ја напрај транзицијата и да превземи од на лето зрел менаџер.
Кога би избирал меѓу Пеп и Карло би одел со Пеп. Зошто? Затоа што сакам Јунајтед да има претпознатлив стил на игра. А играта на Пеп ми изгледа најблиску на ова што сака ЛВГ да го вкорени во академијата и во првиот тим. И време ќе е понатаму да се бараат играчи и менаџери кои ќе одговараат на тој стил на игра,нешто на стилот на кој работи Барса. А не трчај по тој што е актуелен без разлика дали ќе ти пасира во системот или не.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.631
Поени од реакции
6.438
По Ван Гал јас сум да се донесе проверена варијанта. Пеп или Анчелоти.

Предност му давам на Гвардиола. Не дека сум голем фан на Гвардиола но тој е тоа што ни треба во моментов. Ќе има пари за трошење, може да привлече големи имиња а човекот ретко греши при трансфери.

Околу Анчелоти, имам приметено(од Милан и Челзи) дека форсира нон стоп исти играчи и затоа сметам дека не е тренер за лига натпреварување. Затоа и има освоено само 3 првенства во кариерата од кој една со ПСЖ, може да се каже во лига без конкуренција и една со Челзи кога и немаше толкава конкуренција. Затоа пак за ЛШ неможеш да најдеш подобар човек од него.

Гигс, Гери и остала багра е преризична варијанта во моментов. Нека стекнат искуство на друго место па ако покажат дека се кадарни откако ќе се стабилизираме може да се пробат во клубов.

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.940
Поени од реакции
4.438
Ова со стекнувањето искуство е апсолутно небитна работа. Еден Мојс со тони искуство, до душа немаше во ЛШ, ама водеше со успех долго време mid table тим, па се „покажа“ кај нас. Или го имаш „тоа“ во себе или не, трето нема.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.974
Поени од реакции
67.768
Ова со стекнувањето искуство е апсолутно небитна работа. Еден Мојс со тони искуство, до душа немаше во ЛШ, ама водеше со успех долго време mid table тим, па се „покажа“ кај нас. Или го имаш „тоа“ во себе или не, трето нема.
Mојс немаше никакво искуство со работење во шампионски клуб. Веројатно бил поизненаден и од Битнер кога ја сфатил масивноста на клубот за кој работи. Се изгуби начисто, потклекна под медиумскиот притисок на кој не беше научен.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.863
Поени од реакции
5.737
Искрено ова за Гигс го имав помислено оддамна, ама си имавме направено филмче оти ван Гал му го спрема тимот, па викам ајде да не го кршам. :D Реално мноогу попаметно е Гигс да стекне некое искуство, а нормлано и да покаже дека го бива пред да го превземе клубов. Ако се снаоѓа и како тренер, нека седи колку сака потоа, не би ми сметало.
Гигс треба да оди по патот шо го одеа Пеп и Луис Енрике, а од пред некоја година тргна и Зизу... нека си ја проба среќата прво во некој помал тим (штета шо во Англија нема Б тимови) чисто за да види и тој, а богами и управата шо може и како може... според мене, најпаметно ќе му е ако стварно му го нудат местото во Свонси да го прифати и онака го гледаат како бог во Велс.. па ако е успешен, не му бега местото кај нас гарант... иначе тежок би бил изборот меѓу Пеп и дон Карло... а овој психопатов шо го иаме моментално ако не освои титула во ПЛ или евентуално ФА куп мислам дека е завршена приказна...

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Mојс немаше никакво искуство со работење во шампионски клуб. Веројатно бил поизненаден и од Битнер кога ја сфатил масивноста на клубот за кој работи. Се изгуби начисто, потклекна под медиумскиот притисок на кој не беше научен.
И пак у ЛШ имаше повеќе успех од галот :)

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.779
Поени од реакции
9.583
И пак у ЛШ имаше повеќе успех од галот :)
Релaтивнa е тaa рaбoтa... Зa спoредбa ќе ти земaм сезoнaтa кoгa бевме вo финaле сo трaнсфери кaкo Чичa, Бебе и Смoлинг зa 30м сите и oсвoивме ПЛ, зa нaреднa сезoнa сo дуплo пoвеќе пoтрoшени дa oтпaднеме пo групи. Истoтo се случи и 2005...трaнзициoнен периoд вo кoј вo спoредбa сo лaни сaмo ДДГ, Мaтa, Блинд и Руни се стaндaрдни штo знaчи 7 нoвaјлии вo први 11 плус еден куп дечиштa...Не декa гo брaнaм ЛВГ и знaм декa немa стекнaтo кредити кaкo САФ зa дa си дoзвoли вaкви кaтaстрoфи вo ЛШ, aмa нaследи брaтoт бaндa без кoмaндa и вaкa oд стрaнa мoждa изгледa еднoстaвнo решлив прoблемoт,нo oвa е ПЛ и не е тaкa еднoстaвнo сaмo сo кеш дa се среди цел прoблем. ЛВГ беше единственo дoстaпнo решение вo тoј мoмент и гo кoнсoлидирa тимoт, е сегa штo е тврдoглaв дo немaјкaде е друг муaбет. Зa дa се нaдмине дупкaтa кoјa јa oстaви Мoјс, сметaм декa ЛВГ кaкo решение зa дa се премoсти oвaa трaнзицијa е идеaлен пoтег oд aспект штo негoвите нaследници ќе нaчекaaт дoбрa oснoвa oд млaди, нo игрaчи сo мнoгу нaтпревaри вo свoите нoзе.

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.940
Поени од реакции
4.438
Зборот ми беше или те бива за највисоко ниво или не, односно џабе ти е искуството од мид тејбл тимови, ако на повисоко ниво не те бива.

Член од
16 април 2008
Мислења
2.525
Поени од реакции
2.380
Една од позитивните работи за викендов е што ќе игра Шнајдерлин. Одбраната ќе биде смешки ама баш би сакал Бортвик-Џексон да стартува баш ми изгледа како океј играч.

Kajgana Shop

На врв Bottom