Леле колку ужасен бил Валенсија,бетер од просечен играч,Јанг денеска подобар од него а и чист пенал не му судеа,Ван Перси исто катастрофа,руни исто,мата очај,Ди Марија и Џонс најдобри денес,Блекет изгуби 100 топки пробувајки со долги пасови,Еванс треба да го седнат на клупа и 2 месеци да не го пуштат на терен,нешто што Саф го направи со Нани пред 3 - 4 сезони,од флечер и не сум изненаден неможе човекот,требаше Аднан уште во 60та минута па можеби и на Полувреме да го играт,многу подобар би бил од Мата,јас да сум Ван Гал одма го ставам Вилсон прв состав,па да видат колку ќе се труди и колку е подобар од Чичарито и од Велбек,по секоја цена треба да донесат еден заден везен и да се обидат со еден класа штопер,мислам на штопер како Хумелс,Тиаго Силва итн..
И Ван Гал ептен забегал со неговата филозофија и неговата формација па не сум го видел да стане од место да им се развика на играчите да смени нешто,пред се мислам на тактиката и формацијата,тој сигурно во глава си мисли ќе дадеме гол по секоја цена,Блинд е супер засилување,но не е решение за проблемите во средината и одбраната,имат време да договорат уште некој трансфер,незнам какви ќе бидат Керик и Фелаини после такви тешки повреди,Клеверли веројатно ќе го продадат додека пак од Андерсон знаеме дека ништо не можеме да очекуваме,затоа нека загризат по Вилијам Карваљо,кој мислам за некоја година ќе биде врвен играч..