Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
16 август 2009
Мислења
2.214
Поени од реакции
1.714
Ај ќе глеам малку Сити-Стоук да се опраам. Дејвид Мојс стајл. :LOL:

Red Man

we do what we want!
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.057
Поени од реакции
1.947
да му ебам филозофијата да му ебам, Мојс лани на клада го стававме за ова! Три утакмици е неспособен да победи со Барнли, Сандерленд и Свонси. Па уште три месеци бара да сме чекале. Коњ!

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.539
Поени од реакции
17.958
Уште ова и толку од мене,со Мојсо барем имавмо центаршутеви.

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
Зашто у Америка газевме се и сешто со формацијава, а сеа курац?? Може некој да објасни

Sent from my iPhone 5S using Tapatalk

Член од
15 јули 2009
Мислења
3.538
Поени од реакции
3.582
Леле колку ужасен бил Валенсија,бетер од просечен играч,Јанг денеска подобар од него а и чист пенал не му судеа,Ван Перси исто катастрофа,руни исто,мата очај,Ди Марија и Џонс најдобри денес,Блекет изгуби 100 топки пробувајки со долги пасови,Еванс треба да го седнат на клупа и 2 месеци да не го пуштат на терен,нешто што Саф го направи со Нани пред 3 - 4 сезони,од флечер и не сум изненаден неможе човекот,требаше Аднан уште во 60та минута па можеби и на Полувреме да го играт,многу подобар би бил од Мата,јас да сум Ван Гал одма го ставам Вилсон прв состав,па да видат колку ќе се труди и колку е подобар од Чичарито и од Велбек,по секоја цена треба да донесат еден заден везен и да се обидат со еден класа штопер,мислам на штопер како Хумелс,Тиаго Силва итн..
И Ван Гал ептен забегал со неговата филозофија и неговата формација па не сум го видел да стане од место да им се развика на играчите да смени нешто,пред се мислам на тактиката и формацијата,тој сигурно во глава си мисли ќе дадеме гол по секоја цена,Блинд е супер засилување,но не е решение за проблемите во средината и одбраната,имат време да договорат уште некој трансфер,незнам какви ќе бидат Керик и Фелаини после такви тешки повреди,Клеверли веројатно ќе го продадат додека пак од Андерсон знаеме дека ништо не можеме да очекуваме,затоа нека загризат по Вилијам Карваљо,кој мислам за некоја година ќе биде врвен играч..

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Ова е болест. Најсериозно.. ова во клубот е болест.
Најмногу од се се плашам да не го фати и Ди Марија и на крај од сето ова ништо.
Па дали гледавте дека цел меч освен топката што ке се врати назад и ке се испуца, ништо друго немаше?
Никој не се осудува да направи дриблинг, вишок играч а ги имаме еден куп дриблери. Никој не си зема одговорност освен Ди Марија. Страв ми е и он ќе почне исто така. Прими ја топката-врати ја назад.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Нека не ми го поти веќе како немал играчи па морал 3-5-2 да играл кога очигледно е дека не знаат да ја играат оваа формација се губат на терен. Да ти се мочам у 7-8 линии што ги има он у глава нека мења формација или лошо ни се пишува, а не мислам уште една сезона да гледам очобол. Стариот со Флечер и Керик играше на стоперско дуо па пак победуваше ама не играше некои глупи формации што играчите не ги разбираат.
Ако и следна утакмица игра со мочанава формација нека си ги начука мудата у гз зошто може да игра 4-3-3 ако сака иако 4-4-1-1 си е формацијата на Јунајтед ама ајде.
Гигс кога ќе го наследи Ван Гаал за 2-3 сезони(ако издржи) ќе треба да ја продолжи мочанава формација зошто ќе нема играчи за Јунајтед тактиката. Затоа не знам колку е паметен потегов со Ван Гаал според мене требаше да си го продолжиме тоа што Фергусон го градеше 30 години треба да бидеме како Барса ама ајде ќе видиме како ќе биде сеуште е рано да се суди.

Red Man

we do what we want!
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.057
Поени од реакции
1.947
Да беше Мојс досега ќе му летнеше авионот.[DOUBLEPOST=1409408473][/DOUBLEPOST]
Ова е болест. Најсериозно.. ова во клубот е болест.
Најмногу од се се плашам да не го фати и Ди Марија и на крај од сето ова ништо.
Па дали гледавте дека цел меч освен топката што ке се врати назад и ке се испуца, ништо друго немаше?
Никој не се осудува да направи дриблинг, вишок играч а ги имаме еден куп дриблери. Никој не си зема одговорност освен Ди Марија. Страв ми е и он ќе почне исто така. Прими ја топката-врати ја назад.
Болест шо ја шири ван Гал со формацијава негова. Чиста зараза. Можи со Баерн играме па ми изводи нешто 3-5-2. А пола од играчиве шо ги имаме се боси и незнаат 4-4-2 да ја играат ко шо треба. Е од тоа си патиме.

Член од
5 август 2008
Мислења
6.016
Поени од реакции
5.339
Да беше Мојс досега ќе му летнеше авионот.[DOUBLEPOST=1409408473][/DOUBLEPOST]
Болест шо ја шири ван Гал со формацијава негова. Чиста зараза. Можи со Баерн играме па ми изводи нешто 3-5-2. А пола од играчиве шо ги имаме се боси и незнаат 4-4-2 да ја играат ко шо треба. Е од тоа си патиме.
НА баерн да им извади 3-5-2? Не дај боже, има анално да ги силуваат. Исто и Челзи и Сити.

Red Man

we do what we want!
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.057
Поени од реакции
1.947
НА баерн да им извади 3-5-2? Не дај боже, има анално да ги силуваат. Исто и Челзи и Сити.
Ама со кој и да играат, нема врска тоа. Муабетот е дека филозофира нешто со тим за кој се што треба е да им пуштиш брзи крила потпомогнати од бекови и да се рашири играта. Ама неееееееееее филозофиии требало. Коњ.

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
Глеајте сити и нека ви текне на Мојс коа рече дека треба како нив да играме ... 1000% у право бил човекот...

Само да му дадеа шанса да си склопи тим....

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.352
Поени од реакции
21.760
Ај разбирам Флечер слабо да изигра, да се влече ко полумртов на терен, ама човекот има листерија, анемија, леукемија и акутна диареа + место на одмор, го праќаат на хемотерапија.

Но не знам што е проблемот со Мата!? Нели игра на омилената позиција!?

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
Ај разбирам Флечер слабо да изигра, да се влече ко полумртов на терен, ама човекот има листерија, анемија, леукемија и акутна диареа + место на одмор, го праќаат на хемотерапија.

Но не знам што е проблемот со Мата!? Нели игра на омилената позиција!?
Моу не го продал случајно ....

Тоа ке кажам само

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.771
Поени од реакции
9.567
Оваа формација успева со Ерера во среден ред затоа што тој не стои околу центарот, туку цело време се движи и ја движи играта. На таа позиција играше Флеч денес и потфрли многу.

Kajgana Shop

На врв Bottom