Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Ко демек ДДГ не беше прв голман на Атлетико уште на 18-19 години и не правеше чудесии на голот, за него се чу кога стариот го зема во Јунајтед и сите видоа уствари каков пацер е. Харт е боље :icon_lol:
Харт е бољи, можда моментално. Ама и зашто има многу постабилна одбрана пред него отколку што има де геа пред себе.
Инаку, читам, Де Геа правел чуда у Шпанија. Ко што памтам сезоната пред да се пресели наваму, беше голман со највише примени гола надвор до 16терец, не дека го прави лош со оглед на годините и екипата, само кажувам дека не бил до толку фсцинантен!
А у врска со моменталната состојба, џабе се кошкате, поасален голман за оваа екипа од младите нема да најдете!

Член од
1 јули 2008
Мислења
2.033
Поени од реакции
2.060
Керол... кога ќе помислам дека полошо од ова не може да биде, ми текнува на времињата со него. После срамот со Педро Мендес, ми беше страв дури и кога противничките голмани ја уфрлаа топката во игра...
Некогаш стварно не ми е јасно како пацери како овој успеваат да стигнат до толку големи екипи, па дури и ми е криво што не станав фудбалер.

R

red.devil

Гостин
не само по цената, куртоа руши рекорди лани немаше примено гол на 20 утакмици во лигата... а де геа е киксер не виден... а и зошто да не по цената... зошто би имал куртоа поголема цена од де геа ако е по слаб или помалце талентиран... куртоа ти е чудесија и на 21 години веќе ти е неприкосновен во репрезентација на белгија.. а де геа покрај катастрофалната форма на касиљас , покрај катастрофата реина и повредата на валдес не успеа да запише настап за шпанија.. јас те разбирам дека си го браниш, голманче надежно во твој тим имаш ама биди малце рационален, гледаш и колегиве твои те ругаат , тропаш зелени...

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.951
Поени од реакции
11.776
Најбољи е куртоа, затоа брани во атлетико.
--- надополнето: 23 јануари 2014 во 21:31 ---
Можам само да замислам што му правел Ферги по мечот.
Камшик и солна киселина за доручек.
Ама најјак беше, се испонаша ко бајага, ѕвер!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Абе ајде куп нервози со дегениве што сме ги носеле. Најранлива позиција евер. А оној Рикардо што го донесоа исто? А замисли овие постариве од нас па што дијазепами испиле со Таиби. Тогаш Фергусон можел да го земе ВДС ама зел некој од хендикепираниве :facepalm:

Член од
14 април 2012
Мислења
33.051
Поени од реакции
68.024
Meне Бартез ми е убедливо број 1.

Ке фатеше некои топки кои не ги бранат 5 Буфонци, а ке прими гол бетер од овој на Керол...
Ке дигнеше ногавици на шорцот од нервоза.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.695
Поени од реакции
11.804
да да убаво викаат, не знам дали вие сте гледале Керол кога ни бранеше која смејурија беше. Еве ќе играме со Олимпијакос па ќе се потсетите. Да ги додадам и Фостер и Бартез на листава.

Па доаѓаат и Куртоа ми го ставаат тука, во шпанскана лига во која истиов Де Геа имаше клин шитс еден куп и каде што не смееш ни да му дишеш на голманот не па у дуел да влезеш со него, треба да се тепаш во ПЛ со напаѓачите за да ја земеш топката.

ни мене не ми се верува дека дискутирање за ова, сигурно сите што читаат од страна паѓаат од смеење.
може и сликовито да им укажеме на овие за глупостите што ги зборат, пред да дојде Де Геа беше сучка сеа е Шварцернегер, доказ дека у Шпанија нема физички дуели..
викате Куртоа 20натпреари без примен гол :eek: ко тоа да е индивидуално достигнување, ко за тоа да не е заслужна одбраната нека киксираат тие па он сигурно дека се ке фати :)
разликата помеѓу Ла Лига и ПЛ е небо земја и да само у такви лиги ко шпанската можат такви рекодри да се поставуваат 20 натпревари без примен гол, 50гола у сезона итн итн

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.435
Поени од реакции
7.148
На секој му се случува некогаш да киксне, а Де Геа немаше кикс уназад најмалце година дена. Да не зборам колку пати не има спасувано. Иначе Куртоа не е киксер ич. И каква споредба на Белгија и Шпанија на голманска позиција:tapp:. Демек Курта да беше шпанец ќе бранеше за репрезентација.
Не дека не е топ голман ама и он е киксер.

R

red.devil

Гостин
Харт е бољи, можда моментално. Ама и зашто има многу постабилна одбрана пред него отколку што има де геа пред себе.
Инаку, читам, Де Геа правел чуда у Шпанија. Ко што памтам сезоната пред да се пресели наваму, беше голман со највише примени гола надвор до 16терец, не дека го прави лош со оглед на годините и екипата, само кажувам дека не бил до толку фсцинантен!
А у врска со моменталната состојба, џабе се кошкате, поасален голман за оваа екипа од младите нема да најдете!
Друже да ги прашаш ти Меси, Роналдо, Иниеста од кој голман највеќе кошмари имаат. Се сеќавам на дерби натпреварите на Атлетико со Реал и Барса какви топки им фаќаше на горенаведените. А згора на се зошто би го земал Фергусон Де Хеа ако примал така голови? И друго по битно прашање: Зошто се платени 20 милијони за него, кога можеа да тргнат по искусен голман како Диего Лопез или пак помлад а со искуство од ЛШ како Лорис.

Ај штом почнав да пишам, да се надоврзам (не се однесува на тебе). Пред да дојде Де Хеа, освои со Атлетико Лига Европа на само 18 години. Со шпанската репрезентација до 21 година има европско и светско (второ место), Премиер Лига со Јунајтед на 21-22 години а воедно е и избран за голман на сезоната пред Харт,Чех и остали. Значи има акумулирано искуство и има пат изодено што во моментов Куртоа може да го сонува само.

Да нема недоразбирање. Куртоа е талентиран голман, можеби ќе биде поголем и од Де Хеа, никогаш не се знае.

И сега за еден кикс после не знам колку време, пацер бил. Немојте ви се молам.

A

apidrone

Гостин
Сите го коментирате киксот, а никој пеналите што ги фати. Ако не се лажам еден отиде преку гол, а два фати. Сепак не е мала работа да прочиташ каде ќе шутира противникот, колку и да е лошо изведен пеналот.
Не верувам дека има голман на светов што не направил кикс. Уосталом, еве го ВДС

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Три саати ме немаше, се уклучувам и викам дошол Мата, и кога гледам сте му го фатиле на ДДГ
uploadfromtaptalk1390511313838.jpg

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.812
Поени од реакции
44.141
Иначе и Куртуа има направено минимум 5 тешки киксови овие 2 сезони. :)

B

BooBojan

Гостин
Запнале сте со Де Геа, ја до сега имам видено само двајца голмани после фатена нафрлена топка од корнер, со дегажман да направат асистенција за напагачот.Првиот пат Ван дер Сар за Роналдо или не знам кој, вториот пат Де Геа за Руни или Перси не се секавам добро...
Добар е Давид, а тоа шо одбраната е срање годинава е друга дискусија.

Kajgana Shop

На врв Bottom