Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
27 мај 2013
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.706
По цената? :D
Можеби ќе може да му парира кога ќе ги споредиш 23-23 години. Ама во моментов не. :)

не само по цената, куртоа руши рекорди лани немаше примено гол на 20 утакмици во лигата... а де геа е киксер не виден... а и зошто да не по цената... зошто би имал куртоа поголема цена од де геа ако е по слаб или помалце талентиран... куртоа ти е чудесија и на 21 години веќе ти е неприкосновен во репрезентација на белгија.. а де геа покрај катастрофалната форма на касиљас , покрај катастрофата реина и повредата на валдес не успеа да запише настап за шпанија.. јас те разбирам дека си го браниш, голманче надежно во твој тим имаш ама биди малце рационален, гледаш и колегиве твои те ругаат , тропаш зелени...

Член од
27 мај 2013
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.706
По цената? :D
Можеби ќе може да му парира кога ќе ги споредиш 23-23 години. Ама во моментов не. :)

не само по цената, куртоа руши рекорди лани немаше примено гол на 20 утакмици во лигата... а де геа е киксер не виден... а и зошто да не по цената... зошто би имал куртоа поголема цена од де геа ако е по слаб или помалце талентиран... куртоа ти е чудесија и на 21 години веќе ти е неприкосновен во репрезентација на белгија.. а де геа покрај катастрофалната форма на касиљас , покрај катастрофата реина и повредата на валдес не успеа да запише настап за шпанија.. јас те разбирам дека си го браниш, голманче надежно во твој тим имаш ама биди малце рационален, гледаш и колегиве твои те ругаат , тропаш зелени...

2

~2A

Гостин
При ваков пост, некој сосема трет ќе помисли дека се работи за фудбалер, односно голман-аматер. Јас мислам дека премногу го критикуваш, можеби чекаш момент/кикс па да се прокоментира дека не го бива. Има направено киксови, јбг.. ама па и не е робот. Секој голман прави кикс, но!

Ако веќе ги ставаме на кантар киксовите негови и интервенциите што ги прави/ чисти голови спасено, мислам дека не си во право ниту ти ниту тој големиот познавач на фудбал. :)

Онака го постирав видеово да го изгледаш, но мој совет е што почесто да го гледаш Јунајтед. ;)

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
11.052
Поени од реакции
10.409
kako e so milan care gledam mnogu ste jaki

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Па тоа му е работа да брани, и да го вади тимот од гомна, а не да му поминуваат топки низ прсти на сама гол линија! Џабе му се 10 паради и 10 фатени пенали, ако му бега топката од раце, ги одбива топките директно на играч на противникот по што следува гол, не истрчува да ја прибере топка во 5МЕТРА!, итн... еден куп глупости што сме ги виделе сите. Или не баш сите? Хмм... Сега ме разбираш??? Курац ме разбираш, и ти и сите останати шо се палите по него, ко средношколки на коли и мотори!

Еве ти уште еден што знае да ја увиди работата на еден голман, а јас пак немора да бидам во право, мене тоа ништо не ми менува.
Eве ти конкретен и детален одговор од Видук.
Ако имаш катаракта на очите ние не сме ти криви.
Едит: Се надевам разбираш иронија.
A бе што не сме свесни бе, се прима ли гол од 5 метри од Адебајор бе... дур Смолинг пие нафта. Па тоа мора сигурно да се одбрани бе, по сите критериуми на познавачите на фудбалската игра...
А тоа голот што го прими кога Битнер заспа кај нас па го одигра онсајд Карлтон Кол... еј, како бе не може да фатиш еден на еден со противнички напаѓач... па тоа е најлесно бе... по сите правила.
А кога Овиедо му даде гол бе, зашто Тони не знаеше каде се наоѓа, а тоа?
А памтите кога Ериксен му даде гол, исто кога Тони не знаеше каде се ноаѓа.
А кога му се уфрлија на заспаниот Евра 3 пати со иста длабинска топка, а тоа?
А памтите кога Керик му врати жешка топка, па примивме гол?

На Де Геа и на Заев не може да им се верува...

Не го бива бе, искрено, прима гол на секоја утакмица. Шо кур што не вадел сезонава против Сандерленд со една од одбраните на векот, перформансот на годината против Реал, одбраната на Мата, сето тоа не се важи бе, се важат головите примени во манири погоре напишани.

Дај нека даде некој 2 милиони и нека го носи... го видовте Дон Вито синоќа? Арслан Италијански.
Ке го раниме со паста, не јаде он тако...
И Де Хеа коа мочал си го чувал со десна, тоа несреќа носи, затоа сме на средина на табелата. #DavidOut

Член од
14 април 2012
Мислења
33.052
Поени од реакции
68.048
Заборавив да додадам дека на душа на Де Геа идат и голот на Кабај, што се одби од Видиќ, тоа одбиените топки се најлесни за бранење...
Исто и Давид е крив што топката од Ето го удри Керик и се одби од голот. Исто Давид е крив што во 5 метри му се дозволува на Кејхил сам да си скокне и шутира кон голот.
Крив е Давид и што Ето му дошол на 6 метри без никој да го блокира.
За све е он крив сезонава.

Не бе, смешно е, не ми се верува дека го дискутираме сезонава перформансот на Давид Де Геа...

Боље Бартез да брани, он ни беше онака, најнекиксер ... или можеби, Рој Можам од центар да примам гол Керол...
Или пак, Марк Коки Боснич...
Ех, времиња... спомени...

А да, исто Давид е крив што му дозволија на Сандро да шутира непречен од 20 метри...
Исто, Давид е крив што против Тотенхем направивме 10 фаули во зона од 20-25 метри...

Давид е крив и што не го потпишавме Алкантара... и што Кагава не се вклопува у формација. И Тони што не знае да нафрли топка...

Треба Давид уште малце погласно да се дере на своите одбранбени играчи кога дозволуваат шутеви од 15-20 метри.
Ма не да се дере, да ги стрела ...

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Ја се кладам дека типчето не се ни сеќава на Бартез. Од Роналдо навака му е ерата на гледање фудбал, евентуално...море кое евентуално, ни година пред Роналдо.

И Де Геа е крив што Демба Ба го оставија на пет метри да му дадат топка без да го чува некој или да му направат офсајд стапица.
Де Геа е крив што Бејл ланска година го помина Фердинанд без да му каже пред утакмица.
Де Геа е крив што од корнери го чуваат по 2-3 горила црнци од по метар и девееспет и не може да искочи а одбраната кур ги боли.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
да да убаво викаат, не знам дали вие сте гледале Керол кога ни бранеше која смејурија беше. Еве ќе играме со Олимпијакос па ќе се потсетите. Да ги додадам и Фостер и Бартез на листава.

Па доаѓаат и Куртоа ми го ставаат тука, во шпанскана лига во која истиов Де Геа имаше клин шитс еден куп и каде што не смееш ни да му дишеш на голманот не па у дуел да влезеш со него, треба да се тепаш во ПЛ со напаѓачите за да ја земеш топката.

ни мене не ми се верува дека дискутирање за ова, сигурно сите што читаат од страна паѓаат од смеење.

Член од
14 април 2012
Мислења
33.052
Поени од реакции
68.048
да да убаво викаат, не знам дали вие сте гледале Керол кога ни бранеше која смејурија беше. Еве ќе играме со Олимпијакос па ќе се потсетите. Да ги додадам и Фостер и Бартез на листава.

Па доаѓаат и Куртоа ми го ставаат тука, во шпанскана лига во која истиов Де Геа имаше клин шитс еден куп и каде што не смееш ни да му дишеш на голманот не па у дуел да влезеш со него, треба да се тепаш во ПЛ со напаѓачите за да ја земеш топката.

ни мене не ми се верува дека дискутирање за ова, сигурно сите што читаат од страна паѓаат од смеење.

Овој барем искрен си беше, си кажа, не можам да го поднесам притисокот да бранам во Јунајтед, и ајде врата... фер, според мене...

Кога сме кај Керол, ова е хајлајцот од неговата кариера во Јунајтед...
Можам само да замислам што му правел Ферги по мечот.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Ко демек ДДГ не беше прв голман на Атлетико уште на 18-19 години и не правеше чудесии на голот, за него се чу кога стариот го зема во Јунајтед и сите видоа уствари каков пацер е. Харт е боље :icon_lol:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Овој барем искрен си беше, си кажа, не можам да го поднесам притисокот да бранам во Јунајтед, и ајде врата... фер, според мене...

Кога сме кај Керол, ова е хајлајцот од неговата кариера во Јунајтед...
Можам само да замислам што му правел Ферги по мечот.

Или Енди Горам со шизофренија. Two Andy Gorams, there are only two Andy Gorams, two Andy Gorams....

Kajgana Shop

На врв Bottom