Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Ко демек ДДГ не беше прв голман на Атлетико уште на 18-19 години и не правеше чудесии на голот, за него се чу кога стариот го зема во Јунајтед и сите видоа уствари каков пацер е. Харт е боље :icon_lol:

Харт е бољи, можда моментално. Ама и зашто има многу постабилна одбрана пред него отколку што има де геа пред себе.
Инаку, читам, Де Геа правел чуда у Шпанија. Ко што памтам сезоната пред да се пресели наваму, беше голман со највише примени гола надвор до 16терец, не дека го прави лош со оглед на годините и екипата, само кажувам дека не бил до толку фсцинантен!
А у врска со моменталната состојба, џабе се кошкате, поасален голман за оваа екипа од младите нема да најдете!

Керол... кога ќе помислам дека полошо од ова не може да биде, ми текнува на времињата со него. После срамот со Педро Мендес, ми беше страв дури и кога противничките голмани ја уфрлаа топката во игра...
Некогаш стварно не ми е јасно како пацери како овој успеваат да стигнат до толку големи екипи, па дури и ми е криво што не станав фудбалер.

не само по цената, куртоа руши рекорди лани немаше примено гол на 20 утакмици во лигата... а де геа е киксер не виден... а и зошто да не по цената... зошто би имал куртоа поголема цена од де геа ако е по слаб или помалце талентиран... куртоа ти е чудесија и на 21 години веќе ти е неприкосновен во репрезентација на белгија.. а де геа покрај катастрофалната форма на касиљас , покрај катастрофата реина и повредата на валдес не успеа да запише настап за шпанија.. јас те разбирам дека си го браниш, голманче надежно во твој тим имаш ама биди малце рационален, гледаш и колегиве твои те ругаат , тропаш зелени...

Најбољи е куртоа, затоа брани во атлетико.
--- надополнето: 23 јануари 2014 во 21:31 ---
Можам само да замислам што му правел Ферги по мечот.

Камшик и солна киселина за доручек.
Ама најјак беше, се испонаша ко бајага, ѕвер!

Абе ајде куп нервози со дегениве што сме ги носеле. Најранлива позиција евер. А оној Рикардо што го донесоа исто? А замисли овие постариве од нас па што дијазепами испиле со Таиби. Тогаш Фергусон можел да го земе ВДС ама зел некој од хендикепираниве :facepalm:

Meне Бартез ми е убедливо број 1.

Ке фатеше некои топки кои не ги бранат 5 Буфонци, а ке прими гол бетер од овој на Керол...
Ке дигнеше ногавици на шорцот од нервоза.

а имаше бартез моменти, ни прават контра он со публика у први редови си прави муабет дели автограми :D како и да е ок беше :D

да да убаво викаат, не знам дали вие сте гледале Керол кога ни бранеше која смејурија беше. Еве ќе играме со Олимпијакос па ќе се потсетите. Да ги додадам и Фостер и Бартез на листава.

Па доаѓаат и Куртоа ми го ставаат тука, во шпанскана лига во која истиов Де Геа имаше клин шитс еден куп и каде што не смееш ни да му дишеш на голманот не па у дуел да влезеш со него, треба да се тепаш во ПЛ со напаѓачите за да ја земеш топката.

ни мене не ми се верува дека дискутирање за ова, сигурно сите што читаат од страна паѓаат од смеење.
може и сликовито да им укажеме на овие за глупостите што ги зборат, пред да дојде Де Геа беше сучка сеа е Шварцернегер, доказ дека у Шпанија нема физички дуели..
викате Куртоа 20натпреари без примен гол :eek: ко тоа да е индивидуално достигнување, ко за тоа да не е заслужна одбраната нека киксираат тие па он сигурно дека се ке фати :)
разликата помеѓу Ла Лига и ПЛ е небо земја и да само у такви лиги ко шпанската можат такви рекодри да се поставуваат 20 натпревари без примен гол, 50гола у сезона итн итн

На секој му се случува некогаш да киксне, а Де Геа немаше кикс уназад најмалце година дена. Да не зборам колку пати не има спасувано. Иначе Куртоа не е киксер ич. И каква споредба на Белгија и Шпанија на голманска позиција:tapp:. Демек Курта да беше шпанец ќе бранеше за репрезентација.
Не дека не е топ голман ама и он е киксер.

Харт е бољи, можда моментално. Ама и зашто има многу постабилна одбрана пред него отколку што има де геа пред себе.
Инаку, читам, Де Геа правел чуда у Шпанија. Ко што памтам сезоната пред да се пресели наваму, беше голман со највише примени гола надвор до 16терец, не дека го прави лош со оглед на годините и екипата, само кажувам дека не бил до толку фсцинантен!
А у врска со моменталната состојба, џабе се кошкате, поасален голман за оваа екипа од младите нема да најдете!

Друже да ги прашаш ти Меси, Роналдо, Иниеста од кој голман највеќе кошмари имаат. Се сеќавам на дерби натпреварите на Атлетико со Реал и Барса какви топки им фаќаше на горенаведените. А згора на се зошто би го земал Фергусон Де Хеа ако примал така голови? И друго по битно прашање: Зошто се платени 20 милијони за него, кога можеа да тргнат по искусен голман како Диего Лопез или пак помлад а со искуство од ЛШ како Лорис.

Ај штом почнав да пишам, да се надоврзам (не се однесува на тебе). Пред да дојде Де Хеа, освои со Атлетико Лига Европа на само 18 години. Со шпанската репрезентација до 21 година има европско и светско (второ место), Премиер Лига со Јунајтед на 21-22 години а воедно е и избран за голман на сезоната пред Харт,Чех и остали. Значи има акумулирано искуство и има пат изодено што во моментов Куртоа може да го сонува само.

Да нема недоразбирање. Куртоа е талентиран голман, можеби ќе биде поголем и од Де Хеа, никогаш не се знае.

И сега за еден кикс после не знам колку време, пацер бил. Немојте ви се молам.

Сите го коментирате киксот, а никој пеналите што ги фати. Ако не се лажам еден отиде преку гол, а два фати. Сепак не е мала работа да прочиташ каде ќе шутира противникот, колку и да е лошо изведен пеналот.
Не верувам дека има голман на светов што не направил кикс. Уосталом, еве го ВДС

Три саати ме немаше, се уклучувам и викам дошол Мата, и кога гледам сте му го фатиле на ДДГ
uploadfromtaptalk1390511313838.jpg

Иначе и Куртуа има направено минимум 5 тешки киксови овие 2 сезони. :)

Запнале сте со Де Геа, ја до сега имам видено само двајца голмани после фатена нафрлена топка од корнер, со дегажман да направат асистенција за напагачот.Првиот пат Ван дер Сар за Роналдо или не знам кој, вториот пат Де Геа за Руни или Перси не се секавам добро...
Добар е Давид, а тоа шо одбраната е срање годинава е друга дискусија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom