Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
974
Ај честито победа, заслужено. Се надевам дека Обертан имаше трема на овој натпревар па затоа ги промаши тие големи шанси. :)

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Конечноооо без да примиме :vozbud: нека ни се МНОЖАТ победите.

CopyOfDeath

Die Die My Darling!!!
Член од
30 ноември 2005
Мислења
4.186
Поени од реакции
48
да обертан промаши а што додаде до андерсон и овој асистираше до руни
сепак прв натпревар
задоволен сум од негова игра
треба ферги да проба со двете брзи крила од старт валенсија обертан

Rooney's Temper

in front of Old Trafford
Член од
14 јуни 2009
Мислења
2.888
Поени од реакции
2.653
Добра утакмица ама многу лоша реализација. Требасе минимум едно 4 гола да им дадеме, а овој Зоран Николовски од Сител значи е жива катастрофа прво кажа дека Нани е идеална замена за Роналдо, а вториот бисер беше по изјавата на Роналдо со која го повикува Руни да му се придружи во Реал дека само прашање на време било кога Руни ќе се преселел во Реал и дека тоа ќе било во многу скоро време. Коментатор си или гледаш на тарот сељак еден.

П.С. Замислете го Руни како збори шпански :pos2:

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.489
Поени од реакции
6.894
честито победа! без видич и фердинанд! најверојатно самата појава на црвени ѓаволи на теренот си го направи своето. Блекбурн изгледаа како да се наоѓаат во самата дупка на ѓаволот препплашени беа да не примат повеќе голови :)
п.с.Реакцијата на тој што даде гол од офсајд прајслесс :)

KIFFLA

не ме викај друже
Член од
5 ноември 2008
Мислења
548
Поени од реакции
180
барем уше еден гол да дадевте,не ве играм на спортска више:nesum:

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.831
Поени од реакции
5.643
e нееееееееееее... ќе го биде Oбертан осеќаам, ќе го биде играчиштее :) :) НАНИ катастрофаааааааааа, Керик не знам што му е и тој ко да не е со сите :) Mитко го нема го нема и ќе закачи некој гол... мило ми е и Руни шо го прекина постот... се на се ТОП... честитки

Член од
16 август 2009
Мислења
2.214
Поени од реакции
1.714
Леле бе у пм, на еден Блекбурн не можеме гол да му дадеме.

Цело прво полувреме се играше на на нивна половина, а само 2-3 добри акции направивме. Цело време играме без идеја. А и Блекбурн добро се брани.

За Бербатов не знам шо да кажам, не можам веќе да го гледам, па да не сака на линија да му ја наместат топката за да даде гол. 2-3 одлични шанси не успеа да даде гол . Валенсија никаде го нема.

Ако не дајме гол до кај 60 мин, тешко ќе биде натаму Блекбурн ќе се брани со сите 11 души ..
Типче ти да не си гледал некоја друга утакмица??? Бербатов беше најдобар, патем постигна и прекрасен погодок. Промаши 3 добри шанси, ама за Руни денеска беше Бог. Зошто не кажеш дека Руни појма немаше денеска? Валенсија никаде го нема? Играше одлично, нафрли минимум 15 пати...Иначе, честито победа, иако не бев којзнае колку задоволен од резултатот, требаше многу порано да се реши натпреварот, Обертан многу трема при шансата од 6 метри, а и Овен на крај шо промаши...Нема веза, битно не примивме гол, па да се надеваме на добар натпревар следното коло против Челзи кој е во доста добра форма. Поздрав.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.923
Поени од реакции
7.017
Добро е тепавме шо тепавме ама треба да се подобри реализацијата. Наместо еден рутински и лесен натпревар со 3-4 разлика, ние се мачевме и стравувавме до 88 мин. да не израмни Блекбурн. Гледате Челзи што прави со просечните екипи? Некни со Блекбурн 5-0, денес со Болтон 4-0. Искрено во подобра форма се моментално и ги сметам малце за фаворити за следното коло во дербито. Инаку Обертан ме импресионираше и одма го засакав детево. Има добри пасови, а неискористените шанси се заради дебитантската трема. Ќе биде нешто од него само да добива повеќе шанса. Нани дефинитивно е за продавање, другите горе-долу изиграа според очекувањата и можностите. Можеби да играа Браун и Еванс со Ливерпул немаше да примиме гол :toe:?

П.С. Неверојатно! Денес кога играв ПЕС 2010 со Бербатов дадов ист таков гол и тоа против Блекбурн!

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.825
Поени од реакции
11.453
Тапа финишинг! Нека вежбаат повеќе...

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Одлична игра денеска, уште една во низата натпревари каде што не се многу изморија, а освоивме 3 бода... во првото полувреме одлични кратки пасови на средината и на 20-25 метара од нивниот гол, но многу ретко имавме припар до голот бидејќи играа со 9 души во 10 квадрата место :) Бербата се изнапромашува во првото полувреме, но со одличен потег го постигна посакуваниот гол... ме нервираат вакви наптревари кога противникот доаѓа да се брани со 10 души во 16-сетник... па ние во 1/4 финале во ЛШ на Олимпико со Рома со играч помалку при резултат 1:0 за Рома, Ферги извади играч од средината, а пушти напаѓач... а овие 90 минути ќе се бранат без ниту еден шут кон голот... ВДС, како и целата одбрана денеска на Манчестер Јунајтед немаа никакви потешкотии, Андерсон, Керик и Валенсија денеска одлични... Нани ме разочара... ја прима топката и 10 секунди чека додека да направи некој потег, се едни исти финти прави, веќе го научија... Бербата и Руни исто одлични денеска, Бербата требаше да постигне уште некој гол, ама што е тука е... Обертан се виде дека денеска беше возбуден, уште со првиот допир на топката испадна во аут, па потоа и кога промаши празен гол... треба да работи со десната нога, не само да му служи за качување во автобус :):):) И баш сакав денеска Бербатов-Руни-Овен да постигнат голови, ама Овен промаши на крајот од одлична позиција...

Нареден натпревар од ПЛ со Челзи на Стемфорд Бриџ :raz: Арсенал имаше 49 наптревари без пораз- ги поразивме, Челзи голема серија немаа пораз и нив ги поразивме, Порто немале пораз од Англиска екипа дома и нив ги победивме ... и не ми текнува други наптревари каде што сме бутале рекорд... Е сега Челзи има 5-6 наптревари победа во серија без примен гол... мислам дека редно време е да се стави крај на оваа мини-серија на Челзи :toe: Јас многу ретко сум оптимист пред некое дерби, ама овој пат мислам дека победуваме

Кладба во аватар?

Член од
15 јули 2007
Мислења
12.406
Поени од реакции
545
Јас многу ретко сум оптимист пред некое дерби, ама овој пат мислам дека победуваме

Кладба во аватар?
Јас многу често сум реалист, така да ја прифаќам кладбата.

Иначе, честито победа, требаше уште еден да шибнеме, барем Обертан или Овен да ги искористеа тие шанси.

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Типче ти да не си гледал некоја друга утакмица??? Бербатов беше најдобар, патем постигна и прекрасен погодок. Промаши 3 добри шанси, ама за Руни денеска беше Бог. Зошто не кажеш дека Руни појма немаше денеска? Валенсија никаде го нема? Играше одлично, нафрли минимум 15 пати...Иначе, честито победа, иако не бев којзнае колку задоволен од резултатот, требаше многу порано да се реши натпреварот, Обертан многу трема при шансата од 6 метри, а и Овен на крај шо промаши...Нема веза, битно не примивме гол, па да се надеваме на добар натпревар следното коло против Челзи кој е во доста добра форма. Поздрав.
Друже коментарот го напишав на полувреме, и првото полувреме Бербатов имаше 3 добри шанси од кои не успеа да постигни гол, а играч за кој плативме 30 милиони, треба и те како да постигнува голови. И второто полувреме не изигра на високо ниво, но ете со еден потег го реши натпреварот. Можеби Руни не одигра на највисоко ниво како што го го гледавме на другите утакмици, но Бербатов за да го стигни него треба фурни леб да јади. И уште еднаш ќе речам не велам дека Бербатов не е добар, но сигурен сум дека никогаш нема да ги исплати 30-те милиони кои ги плативме за него. Поздрав:smir:

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.747
Поени од реакции
9.505
Вака накратко од моја гледна за натрпеварот.
Добро игравме, немаше потреба да се грижиме за одбраната, Блекбурн беа тапа денес, а видливо беше дека беа дјодени на ОТ само за да освојат поен. Одбраната солдина иако немаше некоја задача денеска.Средниот ред добар во глобала, доста сум задоволен од креативноста на Андерсон. Нападот исто така немам големи замерки иако можеше да биде малку поефикасен. Вака изгледаше тимот според мене во целина, но според поединци мораме да кажеме дека Андерсон и Евра се изнатрчаа на овој натпревар и Анди мора да добива повеќе шанса од Фергусон според мене. Нани и Валенсија исто така многу добро играат по крилните позиции. Криво ми е што Обертан не се покажа во најдобро светло. Покажа дека има брзина и добра физичка подготвеност, но контролата на топката и техниката при шутот му се ужасни според тоа што го покажа на овој натпревар, да се надеваме дека тремата и желбата за да се покаже го направија сето тоа. Еден големо минус според мене за Фергусон што не му дава шанса на Тошиќ, затоа што е дојден во Јунајтед уште од Јануари, според мене е многу поквалитетен од Обертан, а го нема пуштено да игра во Премиерлигата. Можевте да приметите на натпреварот против Барнсли само каква контрола има со топката, брзина и интелегенција при играта. Не викам дека Обертан не го бидува или нешто слично, ќе покаже времето како е се, но уште од самиот почеток се виде дека ќе биде доста форсиран од Фергусон, а САФ заборава на квалитетите на Тошич. Не треба да се дозвол да биде незадоволен од својот статус на Олд Трафорд и подоцна поради слабата минутажа да го напушти тимот, затоа што поседува голем квалитет. Да не се повтори истото што беше и со Роси.:smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom