Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.711
Поени од реакции
22.671
Венгер: Манчестер Јунајтед игра анти фудбал
Менаџерот на Арсенал, Арсен Венгер го обвини Манчестер Јунајтед дека игра анти-фудбал.
Во саботата Манчестер Јунајтед со пресврт во вториот дел славеше во дербито над Арсенал со 2-1.

Арсенал беше подобар на теренот се додека Вејн Руни не изнуди пенал, а потоа и Диаби си поситигна автогол.

Во самиот финиш од натпреварот Арсен Венгер заработи исклучувања поради реакција кон судијата.

Претхоно, во натпреварот од Лигата на Шампионите против Селтик, Едуардо одглуми пенал за Арсенал за што УЕФА покрена обвинение.

Венгер ја споредува тактиката на Јунајтед со глумењето на Едуардо, и смета дека помал грев е да се глуми отколку да се игра како Манчестер Јунајтед.

"Видов фудбалер кој беше на теренот само за да прави фаули. Според мене ова е нешто што е позагрижувачко отколку глумата" - изјави Венгер.

"Фудбалерите кои никогаш не се казнети, кои излегуваат од натпреварот без жолт картон. Мислам дека тоа е повеќе анти-фудбал отколку она што го направи Едуардо".

"Погледнете само колку фаули некој фудбалер прави. Тoа е поголем проблем бидејќи не дозволува да се развие играта. А луѓето плаѓаат да гледааат фудбал, не слободни удари" - заврши Венгер..

Еве бе , Бенитез си доби другарче :pipi:Комплескии ?:kesa:

Смешки..:pos2::pos2::pos2:..Не дозволувал да се развие игра..Боже мој...

Член од
13 јануари 2009
Мислења
1.311
Поени од реакции
749
Венгер: Манчестер Јунајтед игра анти фудбал
Менаџерот на Арсенал, Арсен Венгер го обвини Манчестер Јунајтед дека игра анти-фудбал.
Во саботата Манчестер Јунајтед со пресврт во вториот дел славеше во дербито над Арсенал со 2-1.

Арсенал беше подобар на теренот се додека Вејн Руни не изнуди пенал, а потоа и Диаби си поситигна автогол.

Во самиот финиш од натпреварот Арсен Венгер заработи исклучувања поради реакција кон судијата.

Претхоно, во натпреварот од Лигата на Шампионите против Селтик, Едуардо одглуми пенал за Арсенал за што УЕФА покрена обвинение.

Венгер ја споредува тактиката на Јунајтед со глумењето на Едуардо, и смета дека помал грев е да се глуми отколку да се игра како Манчестер Јунајтед.

"Видов фудбалер кој беше на теренот само за да прави фаули. Според мене ова е нешто што е позагрижувачко отколку глумата" - изјави Венгер.

"Фудбалерите кои никогаш не се казнети, кои излегуваат од натпреварот без жолт картон. Мислам дека тоа е повеќе анти-фудбал отколку она што го направи Едуардо".

"Погледнете само колку фаули некој фудбалер прави. Тoа е поголем проблем бидејќи не дозволува да се развие играта. А луѓето плаѓаат да гледааат фудбал, не слободни удари" - заврши Венгер..

Еве бе , Бенитез си доби другарче :pipi:Комплескии ?:kesa:
Значи сако колку боли поразот еј ццц:nesum::pos2:
ПС.Кој губи има право да плаче :pipi:

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Еве зошто го мразам Арсенал.

Ем послаби се...ем плачат....ем се некој друг им е крив....

Член од
13 март 2009
Мислења
1.968
Поени од реакции
1.868
Таман почнав да добивам некое позитивно мислење за Венгер и еве пак ме разочара:pos2:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.717
Поени од реакции
43.745
Остајте го човекот,нека поплачи..Ние важно си земавме 3 поени...:pipi:

G

Gray Foxx

Гостин
United's Signing Of The Summer...
Now that Rob Styles has been transferred it is good to know that Mike Dean was available on a free transfer. Nice to see order has been restored.
:icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:

INVINCIBLE

MUFC
Член од
9 декември 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
434
Составот на Англија за натпреварите против Словенија и Хрватска:

Goalkeepers: Foster (Manchester United), Green (West Ham), Robinson (Blackburn)
Defenders: Johnson (Liverpool), Brown (Manchester United), Upson (West Ham), Terry (Chelsea, capt), Lescott (Manchester City), A Cole (Chelsea), Bridge (Manchester City)
Midfielders: Wright-Phillips (Manchester City), Lennon (Tottenham), Beckham (Los Angeles Galaxy), Barry (Manchester City), Lampard (Chelsea), Carrick (Manchester United), Gerrard (Liverpool), A Young (Aston Villa), Milner (Aston Villa)
Strikers: Rooney (Manchester United), Heskey (Aston Villa), Defoe (Tottenham), C Cole (West Ham), Crouch (Tottenham).

Член од
10 февруари 2007
Мислења
4.773
Поени од реакции
2.082
Руни: Во Јунајтед до крај на кариерата Вејн Руни вели дека ќе остане во Манчестер Јунајтед до крајот на својата кариера.

Англискиот напаѓач за англиските медиуми пренесува дека ќе остане доживотно во Јунајтед.

"Од секогаш сум велел дека го сакам овој клуб. Долго време сакав да бидам тука. Сега сум тука, играм тука. Многу е едноставно."

"Не гледам причина зашто да си заминам од овој клуб. Имам се што сум посакал тука."

"Мојата фамилија е само на 30 минути далеку од мене. Убаво ми е тука и искрено не можам да се видам во некој друг клуб и под палка на друг менаџер."

Убаво си знае... :) :smir:

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.696
Поени од реакции
11.507
Вагнер Лов отиде во Палмеирас на позајмица до крајот на сезоната.
Најголемата ѕвезда на ЦСКА нема да игра во Лигата на Шампионите.

Good news.

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.025
Поени од реакции
1.516
^ Многу,многу добри вести.

Јунајтед со најголема заработка во Европа за минатата сезона

Топ 15 заработувачи во Европа 2008-09

1. Манчестер Јунајтед – £38,281,000
2. Баерн Минхен – £29,618,000
3. Барселона – £26,544,000
4. Челзи– £26,492,000
5. Вердер – £25,143,000
6. Интер – £24,240,000
7. Арсенал – £22,928,000
8. Рома – £22,328,000
9. ПСВ Ајндховен – £21,904,000
10. Лион – £20,268,000
11. Ливерпул - £19,866,000
12. Јувентус – £18,950,000
13. Виљареал – £18,523,000
14. Реал Мадрид – £17,338,000
15. Панатинаикос – £15,859,000

Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
Еве зошто го мразам Арсенал.

Ем послаби се...ем плачат....ем се некој друг им е крив....

Мајк Дин !

оф топик: Суспендиран од Англиската фудбалска федерација ! Ова доволно кажува !:baeh:

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Мајк Дин !

оф топик: Суспендиран од Англиската фудбалска федерација ! Ова доволно кажува !:baeh:

Немора да значи ако е суспендиран дека е поради тоа што "судел за Манчестер" :toe:

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Една новокомпонирана песничка....

Oh Michael Owen's little, but we know he will score,
And now he’s at United, he’s scoring more and more!
He used to be a Scouser, but now he says they're w*nk,
And when we win the league, he'll say I am a Manc!

Член од
16 август 2009
Мислења
2.213
Поени од реакции
1.713
Со малку подолго задоцнување да пишам 2-3 збора околу последните случувања. Најпрво честитки за Ван Дер Сар, мојот омилен голман од кога знам за голмани :D, сосема заслужено признание.

За групата во Лигата на шампионите: задоволен сум, очекувам освојување на првото место, нормално дека не треба опуштање, ќе има забегани гостувања. Мислам дека ЦСКА и Волфсбург ќе се борат за 2рата позиција. Желба ми е некако Милан да ни се паднат у фазата на елиминации, да им извадиме цревата (ако уопште се пласират де).

И трето, глеам мноогу дискусии околу вечното дерби кое за наша радост заврши со победа на подобрите. Честитки за победата, многу сум среќен пошто беше особено значаен натпревар. Да продолжиме со победи и во следните дерби дуели. А нормално, ќе се вратат и Рио и ВДС, и ќе биде малку подруго. Интересно беше, како и секогаш против Арсенал, многу картони, шанси на двете страни, стартови...постигнаа гол што ВДС лесно ќе го одбранеше, ама тоа е. Ќе го почекаме ама и победивме. Среќата беше на наша страна, сепак фудбал е тоа. Продолжете со добри игри и направете го поинтересен шампионатот, не очајувајте толку и не се инатете без веза. Евра и Видич стандардно ѕверови, Браун солиден, О'Шеј добар, Флечер одличен, Керик слаба форма, Гигс позбунет на почетокот, после подобар, Нани добар, Валенсија не одигра нешто според мене (ќе игра против Тотенхем:smir:), Руни на почетокот многу отсечен делуваше во нападот, се разочарав кога видов Берба на клупа, ќе бевме убедливи и ќе немаше толку дилеми доколку играше прва постава. И на крајот не знам шо ќе направев ако не беше офсајд голот на Арсенал. Така изнервиран шо не дадоа гол од контри Нани и Бербатов, па и Руни како никогаш досега си се ослободи, како другите да лежат на терен и не можат да станат. Не ми беше јасен, не можеше да издржи уште 100тина секунди? Станав, викав, пцуев, ми паѓаа семки, чекав да свири крај, у пм. Па поарно да се повлечеа последни 3 минути ебаго они летнаа напред и дремат. И Венгер жалниот се подзасрами пред огромната публика, ама нормално, кој и да беше ќе избувнеше, боли пораз од автогол, па и водеа...Али покажа карактер човекот:wink:.

Читам за пеналот на Руни многу прашина се дигна од фановите на Арсенал. Ве молам немој да тресете зелени дали Руни ќе ја стигнел топката или не. Битно беше направен прекршок и судијата досуди пенал. А и доста ви беше извлекување у последните секунди за 2:2. Ако се сеќавате и вие почитувани фанови на Арсенал, кога на резултат 2:1 за Манчестер, Анри од 3 метри офсајд кој и ќора баба ќе го видеше, израмни на 2:2, а ни оддалеку не го заслуживте тој резултат. Ако било ова, ако било она, ако им досудел на нив пенал, ако пречката било гол и не знам шо друго. Епа сите гледавме на крајот што промашија Нани и Бербатов, па јас можам да викам дека требаше и 3:1 да ве утепаме. Домашен терен, 76000 публика, вашиот голман испаничи (што му е многу често кога треба да излезе), имаше каков таков контакт, резултатот 0:1 и се чудат зашто било досудено пенал. На Анри офсајдот беше помалку дискутабилен? Глеам сите само анти-Манчестеровци, џабе се радувате, гледајте си ги вашите тимови, па ако сте толку јаки направете 28 победи, освојте ја титулата и нема да бидат битни загубените бодови од Олд Трафорд. Избегајте ни 18 бода како што тоа ви го правевме ние последните години и тогаш јас ќе ви подадам рака. И ај тамо изиграјте нерешено со Шити сега, направејте ни уште една услуга :D. Поздрав, и ајт да спијам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom