Со малку подолго задоцнување да пишам 2-3 збора околу последните случувања. Најпрво честитки за Ван Дер Сар, мојот омилен голман од кога знам за голмани
, сосема заслужено признание.
За групата во Лигата на шампионите: задоволен сум, очекувам освојување на првото место, нормално дека не треба опуштање, ќе има забегани гостувања. Мислам дека ЦСКА и Волфсбург ќе се борат за 2рата позиција. Желба ми е некако Милан да ни се паднат у фазата на елиминации, да им извадиме цревата (ако уопште се пласират де).
И трето, глеам мноогу дискусии околу вечното дерби кое за наша радост заврши со победа на подобрите. Честитки за победата, многу сум среќен пошто беше особено значаен натпревар. Да продолжиме со победи и во следните дерби дуели. А нормално, ќе се вратат и Рио и ВДС, и ќе биде малку подруго. Интересно беше, како и секогаш против Арсенал, многу картони, шанси на двете страни, стартови...постигнаа гол што ВДС лесно ќе го одбранеше, ама тоа е. Ќе го почекаме ама и победивме. Среќата беше на наша страна, сепак фудбал е тоа. Продолжете со добри игри и направете го поинтересен шампионатот, не очајувајте толку и не се инатете без веза. Евра и Видич стандардно ѕверови, Браун солиден, О'Шеј добар, Флечер одличен, Керик слаба форма, Гигс позбунет на почетокот, после подобар, Нани добар, Валенсија не одигра нешто според мене (ќе игра против Тотенхем:smir
, Руни на почетокот многу отсечен делуваше во нападот, се разочарав кога видов Берба на клупа, ќе бевме убедливи и ќе немаше толку дилеми доколку играше прва постава. И на крајот не знам шо ќе направев ако не беше офсајд голот на Арсенал. Така изнервиран шо не дадоа гол од контри Нани и Бербатов, па и Руни како никогаш досега си се ослободи, како другите да лежат на терен и не можат да станат. Не ми беше јасен, не можеше да издржи уште 100тина секунди? Станав, викав, пцуев, ми паѓаа семки, чекав да свири крај, у пм. Па поарно да се повлечеа последни 3 минути ебаго они летнаа напред и дремат. И Венгер жалниот се подзасрами пред огромната публика, ама нормално, кој и да беше ќе избувнеше, боли пораз од автогол, па и водеа...Али покажа карактер човекот:wink:.
Читам за пеналот на Руни многу прашина се дигна од фановите на Арсенал. Ве молам немој да тресете зелени дали Руни ќе ја стигнел топката или не. Битно беше направен прекршок и судијата досуди пенал. А и доста ви беше извлекување у последните секунди за 2:2. Ако се сеќавате и вие почитувани фанови на Арсенал, кога на резултат 2:1 за Манчестер, Анри од 3 метри офсајд кој и ќора баба ќе го видеше, израмни на 2:2, а ни оддалеку не го заслуживте тој резултат. Ако било ова, ако било она, ако им досудел на нив пенал, ако пречката било гол и не знам шо друго. Епа сите гледавме на крајот што промашија Нани и Бербатов, па јас можам да викам дека требаше и 3:1 да ве утепаме. Домашен терен, 76000 публика, вашиот голман испаничи (што му е многу често кога треба да излезе), имаше каков таков контакт, резултатот 0:1 и се чудат зашто било досудено пенал. На Анри офсајдот беше помалку дискутабилен? Глеам сите само анти-Манчестеровци, џабе се радувате, гледајте си ги вашите тимови, па ако сте толку јаки направете 28 победи, освојте ја титулата и нема да бидат битни загубените бодови од Олд Трафорд. Избегајте ни 18 бода како што тоа ви го правевме ние последните години и тогаш јас ќе ви подадам рака. И ај тамо изиграјте нерешено со Шити сега, направејте ни уште една услуга
. Поздрав, и ајт да спијам.