Бев оневозможен да го гледам натпреварот, но то шо можев да го видам накратко од хајлајтсите е жива катастрофа. Среќа шо не примивме 2-3 гола. Одбраната чорба, видов многу акции на Гомел по катастрофални грешки на одбраната, прмногу статична. Факт е дека Шкретел и Агер неможат еден без друг. Кога играт заедно му нема промашај на двата, вака еден без друг обавезно прат грешки. Шкртел со то шо изигра вчера во лига европа мислам дека ако напрај трансвер во друг клуб нема да можи да игра во лига шампиони(ако грешам попрајте ме), па мислам дека сигурно ќе остани. Агер го немаше, шо единствено ме тера да мислам дека е готово со него. Ако замини, ќе примаме многу голој ова сезона, се покажа то и лани, дури не се повреде Агер имавме најдобра одбрана, после то лошо. Енрике неќам да ги видам поќе во жвиотот.
Друго шо видов и е катастрофално, е нападот. Добро бе да му ебам стопанката, колку треба да си глуп за да не видиш дека играта ти е катастрофална со еден шпиц, плус качење на долги топки кон осамениот шпиц. Цело време долги топки кон Борини, ниту една е фате. Катастрофа, му одат цела одбрана и без проблем му ја земат топката. Незнам со кој ум ја игра ова таткита, ама ќе биди утка невидена.
За Даунинг спомнав дека од ланската сезона полошо неможи да изигра, така да се шо ќе напрај ќе биди далеку парно од лани. Мене ми се бендисва играта негова, брзината, уште шутот да го центрира и ќе биди добар.
Овие шпекулациите, 4 нови играчи, незнам шо незнам каде, се безвезни. Имаше исто пред еден месец шпекулација, наводно кажано од Роџерс, дека ќе донесел играч со кој ќе се врати задоволството кај навивачите. Само како ќе бидиме задоволни, со продавање на главните играчи, како Агер, стварно незнам.