Честита победа! Не сум задоволен од прикажаната игра, бидејќи цело второ полувреме и па и последните 15 мин од прво следевме досаден фудбал. Среќа што игра Суарез во тимов и крева адреналин на моменти со неговиот темперамент, па макар и да прмоаршува и онакви зицери. За мене играч на мечот е Суарез, ако не постигна гол, ама беше најзаслужен за гледање колку толку добра утакмица. Ме изненади играта на Лукас денес, играше борбени, и си извади повеќепати овации од трибини. Кајт значи дефинитивно не е за прв состав, многу се движи тромаво и нема придонес како десно крило, т.е нема никаков центар шут. Хендо освен голот не направи ништо посебно, делова многу неискусно, а најмногу ме разочара Керол иако играше само 15 минути. Значи не може да се снајде воопшто, губи лесно дуели паѓа на земја како мало дете а е врба, нема контрола на топка ама ич, нема брзина и не се уфрла на време во шестнаесетик, едино што има добар шут, али многу ретко му се укажува да шутне на гол заради што реагира многу бавно и дури да се намести ојде возот, а сам да си создаде шанса во никој случај како што тоа го прави Суарез...Значи наместо 35 милиони овај очигледно вреди максимум 10. ама ете Кени реагира во афект кога го купуваше, а и Керол баш тогаш имаше светли моменти. А како ќе ни дојдеше кун Агуеро, да почекаше малце Кени и онака сезоната беше ојдена, а Сити го лапна за иста сума колку што дадовме за Керол, ама сега за кени важи поговорката после ебење нема каење, па нека го држи на клупа ко денес. И мора да играат цела утакмица, а не 1-0 и се предаваат, зато Сандерленд ни го закачи.