Фан Клуб: Ливерпул

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?


  • Вкупно гласачи
    100
Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Бодо кој знае у која кафана гушка пивско буре...

Јас почнав уште пред 2-3 дена со славење. Им праќам слика од кафана на Роџерс лаврс ќутат ги нема нигде. А требаше да идеме заедно. Ама коа ќе раскинеш до ништо не ти е не па до славење :D[DOUBLEPOST=1444338985][/DOUBLEPOST]
Закажан прес за утре во 10 наутро.
Има некој идеја за што е? :toe:
Дека не сме заинтересирани за Клоп,да обелоденат дека нема да дојде :(
 

Red Man

we do what we want!
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.057
Поени од реакции
1.947
Честитки нов тренер и од мене, сега лигата е уште поинтересна.:)
 
Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Назначувањево на Клоп ми даде инспирација да ги сумирам моите 5 најдобри и најлоши моменти како фан на Ливерпул овие 15тина години. Ќе ги набројувам од почеток на моето навивање а не по важност.

Прво најдобрите.

1. 2001 и 5те трофеи што таа година ги освоивме.
2. Назначувањето на Рафа Бенитез
3. Шампиони на Европа 2005.
4. Потпишувањето на Фернандо Торес.
5. Назначувањето на Јирген Клоп

2-3 збора за секое за точно да се разбере зашто се баш овие 5 најдобрите во овие 15 години.

Нормално 5 трофеи во една година е нешто што ретко кој тим доживеал и сум имал среќа да изледам 2 од тие 5 финалиња пошто толку давале на ТВ(ебате затуцаните)
Рафа е човекот кој го однесе Ливерпул на ниво кое не ни беше познато до тогаш бар на генерацијата од која што сум јас. Тим од просеци и Џерард до титула во Лига на Шампиони.
Самото финале и самиот трофеј во 2005 е највредното нешто што како фанови го имаме доживеано(златна реприза:love:)
Фернандо Торес е најважното и најголемото засилување за мене. Со Торес бевме фактор и во ПЛ и во купови и во Европа. Суарез е Суарез али со Торес бевме по мене далеку постабилни на секое поле.
И нормално Јирген Клоп. Докажан менаџер во Бундес и во Европа,топ 5 во светот моментално. Одсекогаш сум сакал да имаме исти желби со клубот и иста амбиција за успех и конечно се оствари.Најдобар потег после долго време.

Сега 5те најлоши работи.

1. Купувањето на Диуф место Алелка
2. Бркањето на Рафа
3. Назначувањето на Ходсон.
4. Назначувањето на Роџес.
5. Продажбата на Суарез.


2-3 збора и за овие бедови.

После 5те трофеи и после 2002 каде за малце не освоивме ПЛ очекуваш дека Ливерпул ќе биде следната уште посилен. Ама тука доаѓа она Ливерпулското ,продајго најдобриот за да биде интересно.
Бркањето на Рафа. Едноставно неможев да сфатам а и до ден денес сеуште ме мачи тоа како човек што е секоја година во врвот на Европа и во ПЛ после само една послаба сезона да го бркаш од тим. Катастрофален потег што се покажа како уназадување наредните години.
Ходсон:pos: Незнав дал се сериозни или е некоја доскочица. Го бркаш Рафа за Рој. Сега се нервирам кога ќе ми текне затоа ќе скратам околу тоа.
Роџерс:love::love:. Човек кој на финти ги фати повеќето фанови на Ливерпул ,човек кој немаше никакво искуство во голем клуб никаков успех во голем клуб а преставен како спасител на овој голем клуб.Оф ми се смачи. Рака на срце имаше една добра сезона,од која ќе останат видеата од победите над Арсенал,Тотенхе,Јунајтед ама не и повеќе од тоа.
Суарез. Како го продаваш ? Со кој памет ?
Пак Ливерпулското проработе,таман си мислиш ќе тргне работата и не бе брате. Прилепчани викаат сам си го кладе бе чоек. Поубаво кажано здравје.

Лига Купот и Кени Далглиш ми е на посебно место. Исто како Џордан да се врати сеа од пензија и да изигра некоја утакмица во НБА. Неможе да го мериш,уживај само додека трае.:)

Тоа би било, а сега идам да си гледам гегенпресинг:cool:
 
Член од
29 април 2015
Мислења
4.078
Поени од реакции
3.871
Многу доби на шмек лигава со Клоп. ТРЕНЕРИШТЕ!
Нека си ги земе со него Гундоган, Ројс и Суботич :D
Оваа сезона мислам дека ќе му биде за адаптација во клубот и лигава, од летото следи мал ремонт и газење!
Како и да е, со среќа. Навивам за вас у лигава, ради Клоп и секако Суарез. :rolleyes:
 

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
10.571
Големи очекувања имам од Клоп, башка има некоја посебна харизма човекот, така што не можеш да не го сакаш. Германец ако не нѐ управи, никој не нѐ управува.
 
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.968
Шампиони на Европа 2005та, добро што не си пишал „финалето 2005та“, зошто знаеме сите дека го немаш гледано во живо на тв :D
 

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.461
Поени од реакции
10.157
Шампиони на Европа 2005та, добро што не си пишал „финалето 2005та“, зошто знаеме сите дека го немаш гледано во живо на тв :D
И ти го немаш бе мрсул.Вторник беше,а ЛШ у Вторник у МК јок.:D
 
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Sea primetiv od avatarot ili sto bi rekol Anco, slikata na Skauzerot, deka furam isto frizurce kako KloB. Mi fali uste brada, naocara i +20 godini. :P

Nego... ima nekoi pisuvanja za novi likovi vo strucniot stab, pred se mislam na nekoj od ex igracite na Pul? Ne znam kaj procitav za Didi Haman deka e mozno da mu se prikluci na Klop.
Mi tekna i na Karager, ako e tolku dobar strucnjak i analiticar zasto (dosega) ne mu e ponudena rabota vo klubot? Ili on samiot nesaka?
 

Kajgana Shop

На врв Bottom