Gojak YNWA
Ракот на Хелси
- Член од
- 12 јануари 2009
- Мислења
- 1.946
- Поени од реакции
- 866
Манчестер Сити се криви за трансферите, мамицата нивна, лупаат кеш гајле си немаат. Затоа не им се дава сеа на клубовиве играч, 30 милиони мали пари станаа.
Сакаш да ми кажеш дека ако сити освои титула ги враќа сите пари што ги даде???? Очигледно врска немаш што збориш. И Манчестер со толку титули последниве години не ми изгледа дека е баш во некој плус... битно да се пише нешто
Еве ти пример: Ливерпул продава 2-3ца подобри играчи, без да купи ниту еден. Тие пари се профит. Платата што требале да ја земат тие играчи, сега нема да ја земат, тоа е исто така профит. Со продажба на тие играчи нема да се намали сигурно подршката на навивачите и стадионот пак ќе биде исполнет и ќе се трошат пари за дресови, шалови, храна и пиење на стадионот... Нема да добијат пари од влегувањето во Лига Европа, но нема ни да има трошоци за гостување во Романија или Полска од првото коло во ЛЕ.Нигде не спомна ти за Сити тука спомна за Ливерпул....И сакаш да ми кажеш дека на газдите поише им се исплати Ливерпул да бидат 10 отколку 1???Те молам објасни ми ја твојата математика за тоа како може со 10то место да бидат у +20 а 1 да бидат -100....
Абе и на Јунајтед мислеше Фут ама и на Сити кога спомна дека ако Сити освои титула не може да ги врати парите затоа и пишав за банките :smir:Претпоставувам дека на Јунајтед мислеше Фут, пошо Сити немаат ништо освоено
И што е радувањево за Суарез, пак да не дошол на прегледи кај нас
Јас мислам дека веќе е потпишан така да нека збори што сака стариот. Ќе плачи на крајотCharlie Adam's corner kicks are 'worth £10m' - Sir Alex Ferguson
Овој намерно ви го прави ова, за да не можете да го земете евтино.
Е добро де .....пак ќе се вратиме наскоро.....со визијата на газдите :smir:Се плашам дека после 21 година ке престанат да не викаат најтрофејниот клуб во Англија...неможам да ви опишам колку го мразам Манчестер.....од дното на душата
Според некои статистики скорот е 62-60 за наси да освојат титула ќе останеме најтрофеен клуб во англија....зошто се глеа фа купови, прва лига, премиер лига, карлинг куп и комјунити шилд.....сеуште сме пред нив.....а и јас ги мразам...)))
плус најтрофеен англиски клуб во европа...така да не се замарај многу многу за тоа....како и да е, бројките и не се толку битни колку што е желбата голема конечно во наше време да кажам, да се освои титула во премиер лига, да го осетиме и ние тоа чувство )))
--- надополнето ---
сега баш проверував.....58-58 сме со титули и трофеи....грешка моја во калкулација!!!! али тоа over all.... во англија сме 51-47 за другиве а во европа 7-11 за нас....
Они и Реал. Затоа и шеикот Мансур го обвинил Перез дека е виновен за уништувањето на фудбалот со ненормално трошењеМанчестер Сити се криви за трансферите, мамицата нивна, лупаат кеш гајле си немаат. Затоа не им се дава сеа на клубовиве играч, 30 милиони мали пари станаа.
Не оди тоа така.......тогаш зошто екс газдите не вложија да бидеме први туку им беше гајле и само собираа пари? Помалку ризично е. Оти ако вложиш а нема резултати ти отидоа парите. А на овие газди повеќе ќе им се исплаќа да вложат па после да ги вратат парите.Нигде не спомна ти за Сити тука спомна за Ливерпул....И сакаш да ми кажеш дека на газдите поише им се исплати Ливерпул да бидат 10 отколку 1???Те молам објасни ми ја твојата математика за тоа како може со 10то место да бидат у +20 а 1 да бидат -100....
Тој и Рики ван Волфсвинкелhttp://liverpoolfc.co.za/eve/forums/a/tpc/f/1126051643/m/7467045595 ако им го земеме суарез еве им ја замената занего што и не е нешто сјајно, испукана пушка е
Еве ти пример: Ливерпул продава 2-3ца подобри играчи, без да купи ниту еден. Тие пари се профит. Платата што требале да ја земат тие играчи, сега нема да ја земат, тоа е исто така профит. Со продажба на тие играчи нема да се намали сигурно подршката на навивачите и стадионот пак ќе биде исполнет и ќе се трошат пари за дресови, шалови, храна и пиење на стадионот... Нема да добијат пари од влегувањето во Лига Европа, но нема ни да има трошоци за гостување во Романија или Полска од првото коло во ЛЕ.
Сега ти појасни ми како Манчестер зима толку титули и цело време е пред нас на табела, а во исто време е во толкави долгови. Според тоа што ти го кажуваш Манчестер сеа треба да немаат долгови. Мене не ми изгледа дека е така.
три страни наназад се обидувам ова да му го докажам а тој мисли дека го навредувам.....!!!!!Манчестер се во дебели долгови, тоа е факт. И баш со долгот ме потсети за нашите газди. Тие го исчистија долгот комплетно, сега сме клуб без никакви долгови.
А и не ѓи разбирам овие срања со долговите. Скоро сите од најголемите европски клубови се во долгови. А какви се тие долгови и што значат не ми е јасно. Како тогаш само се вадат пари за играчи, за плати, за патувања. Ај за Реал да речеме, не мора да освои ништо. Има преголема светска публика која купува дресови низ цел свет и еден монструозен трансфер од 90милиони го вадат за ден-два.
Повеќе од продажба се вади каде каде, отколку да освоиш нешто. И дајте малку стрпете се со ова профит не профит. Ќе се купат играчи, а ако не, кога ќе видиме стварно дека НЕСВ е дојден за профит (хипотетички) ќе ти кажеме: Браво Фут, во право беше, одма ѓи примети. Вака џабе збориш, а и немаш никакви факти. Така ѓи перцепираш едноставно и се обидуваш да ни докажеш нешто што, реално, не можеш да го докажеш. Барем не до летото.
То е најбитното да се осети како е твојот клуб да освои премиерлигашка титула ама во твое време....а како шо гледам тешко во блиска иднина....и да освојат титула ќе останеме најтрофеен клуб во англија....зошто се глеа фа купови, прва лига, премиер лига, карлинг куп и комјунити шилд.....сеуште сме пред нив.....а и јас ги мразам...)))
плус најтрофеен англиски клуб во европа...така да не се замарај многу многу за тоа....како и да е, бројките и не се толку битни колку што е желбата голема конечно во наше време да кажам, да се освои титула во премиер лига, да го осетиме и ние тоа чувство )))
--- надополнето ---
сега баш проверував.....58-58 сме со титули и трофеи....грешка моја во калкулација!!!! али тоа over all.... во англија сме 51-47 за другиве а во европа 7-11 за нас....
Значи може немам никакви факти ама затоа сигурно имам право на МОЕ МИСЛЕЊЕ. А дали ке ви се свиѓа на вас или не, мене не ме интересира.три страни наназад се обидувам ова да му го докажам а тој мисли дека го навредувам.....!!!!!
стварно не ми е јасно зошто после два дена не ме сваќаш дека јас не ти забранувам да го кажеш твоето мислење....не ни можам, едноставно расправавме на одредена тема, на која имаме различни ставови...и тоа е тоа!!!! ништо лично против тебе, само твоето мислење!!Значи може немам никакви факти ама затоа сигурно имам право на МОЕ МИСЛЕЊЕ. А дали ке ви се свиѓа на вас или не, мене не ме интересира.
Еве некој интересни факти за вечерната утакмица со Фулам...http://www.liverpoolfc.tv/news/latest-news/torres-eyes-stubbins-milestone
-The last time Kenny Dalglish managed a Liverpool team against Fulham at Anfield he saw the Reds win a League Cup tie 10-0.:tv: