Фан Клуб: Ливерпул

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
А каде ти реков јас дека ти несмееш да си го кажеш твоето контра мислење. Или каде ти реков дека тоа што си го напишал е глупост или незнам што. Еве јас што напишав во првиот пост "Тука само набројав неколку играчи што поминаа во друг клуб овој трансфер период. Некој не ни требаат, ама барем 3ца ќе помогнеа за вториот дел од сезонава". А ти ми врати како тука ние од Скопје мудруваме и се правиме многу паметни, и дека само тие што се во клубот знаат што треба да се прави а што не треба. Јас затоа ти реков дека имам право на мислење околу клубот. И во никој случај не реков дека ни избегале играчиве немој да ми превртубаш зборови колку твојот пост да има смисла!!!! Убаво си е кажано во првата реченица моја дека играчиве не се светска класа ама според мое мислење ќе беа добредојдени во клубот.
според твое......!!!!! и не превртувам зборови.....ти кажа едно јас друго.....и копирај си ја анимацијата што ја имаш ставено за карју(знаеш шо сакам да кажам)....!!!! кога сопствениците почнаа да го управуваат клубот самите си искочија со изјава дека ќе се фокусираат на млади фудбалери.....затоа и сакаат фда го искомбинираат составот со искуство и подмладок....затоа и сусо со конор тренираа со прв тим недела дена иако имаат по 17 години.....на официјалната страна си имаше известување.......нема да купуваме преплатени играчи....нема да купуваме издувани старци...ќе се форсираат млади и перспективни момци (колку тоа ќе донесе титула ќе видиме).....ОФИЦИЈАЛНА страна....а се кладам да не го пишам следново за некој саат ќе искочи некој со пост кој ќе гласи одприлика вака:
"зошто го продадовме бабел за 8 милиони кога можеше јованович за 6 милиони (информација која процури на гоал.ком)"
да сумирам.....има весници кои поради добар тираж големите клубови ги поврзуваат со сите можни фудбалери.....па дури и нас со Кака...ако ви текнува....за нас поточно не поврзуваат затоа што знаат клку тежат нашите газди....знаат колку имаат....не се беспари како што викаш!!! и ако споменатиот фудбалер премине во друг клуб...одма следат реакции "зошто не кај нас"......СКАУТИТЕ/ТРЕНЕРИТЕ ЗНААТ ЗОШТО НЕ!!!!

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Ок така нека биде. Очигледно треба да си ќутиме ние, да си се надеваме дека боговите од бордот на ЛФК ќе решат да не почастат со некој трансфер во наредниве години. За тоа време само ќе коментираме за резултати и играчи кои се во овој клуб. Никој да не пишал зашто не дојде овој или оној кај нас затоа што одговорот е јасен... ОВА Е ЛИВЕРПУЛ И САМО ХЕНРИ ЗНАЕ ЗАШТО!!! ВИЕ ЌЕ ЌУТИТЕ И ЌЕ ПУШИТЕ!

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ок така нека биде. Очигледно треба да си ќутиме ние, да си се надеваме дека боговите од бордот на ЛФК ќе решат да не почастат со некој трансфер во наредниве години. За тоа време само ќе коментираме за резултати и играчи кои се во овој клуб. Никој да не пишал зашто не дојде овој или оној кај нас затоа што одговорот е јасен... ОВА Е ЛИВЕРПУЛ И САМО ХЕНРИ ЗНАЕ ЗАШТО!!! ВИЕ ЌЕ ЌУТИТЕ И ЌЕ ПУШИТЕ!
"можеш слободно да го прескокнеш моето мислење ако не ти се чита. Јас си давам мои предлози и мои размислувања во врска со тимот, играчите и управата." НЕЛИ?!

неможеш да кажуваш кој што да прави тука....никој не може....и не го спомнав Хенри дека знае што прави и дека знае што да прави, хенри има пари и има визија....а да се оствари неговата визија на помош му се тренерите и стручниот штаб..!!!! зошто никој не каже како ангажиравме скаути и тренери....!!!! не, битни се играчите само....и кога ги води инвалид, тие се криви пак..!!! не играат добро!!!!

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
"можеш слободно да го прескокнеш моето мислење ако не ти се чита. Јас си давам мои предлози и мои размислувања во врска со тимот, играчите и управата." НЕЛИ?!

неможеш да кажуваш кој што да прави тука....никој не може....и не го спомнав Хенри дека знае што прави и дека знае што да прави, хенри има пари и има визија....а да се оствари неговата визија на помош му се тренерите и стручниот штаб..!!!! зошто никој не каже како ангажиравме скаути и тренери....!!!! не, битни се играчите само....и кога ги води инвалид, тие се криви пак..!!! не играат добро!!!!
Само на ова ќе ти одговорам... Главната цел на Хенри е да профитира. Ако мислиш дека дошол да не прави нас трофеен тим тогаш:tapp:

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Само на ова ќе ти одговорам... Главната цел на Хенри е да профитира. Ако мислиш дека дошол да не прави нас трофеен тим тогаш:tapp:
Нека си е тоа твое видување и мислење. Моето мислење на ова е дека не се согласувам со твоето мислење. :toe:

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ми се потсмеваш ??:icon_evil
да, но не за да те навредам или понижам....!!! него да ти кажам дека според мене смешно размислуваш....!!!! навивачи на ливерпул од иран ирак....тајван кина....па и јапонија подобри ги гледаат работите од нас...зошто се подалеку?! најверојатно не ти беше тоа поентата на постот!!!

--- надополнето ---

времето ќе покаже!!!

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Ок. Би сакал ли да објасниш зашто мислиш поинаку?
Не знам што е за објаснување. Претпоставувам ти така мислиш заради трансферите, и затоа што не сакаат да плеснат голема пара за еден играч. Има логика тоа до некаде, ама и јас ѓи поддржувам во тоа што не сакаат да преплатат голема сума за било кој играч. А ако мислиш дека има некој си кој знае колкав профит од продажба на еден играч, тука ти се лажеш. Што се за нив 7 милиони.

А не се согласувам со тебе бидејќи, ако е така како што викаш ти дека се само дојдени за профит, тогаш зошто ѓи донесоа Комоли и Стив Кларк кои се двајца големи експерти во своите области, широко познати, и најверојатно високо платени. Самите изјавуваа дека се во Ливерпул на долгорочен план и се што ќе се прави ќе се прави за во не-толку-блиска иднина. И на крај, мислам дека се чека летниот трансфер рок, за да го одврзат ќесето малку по ризично. Сепак, јануарскиот рок е многу сложен и далеку по ризичен пазар.
Тебе во случајов те гледам едноставно како еден од многуте нестрпливи фанови.

Иначе, тимот на последното коло во Премиер лига:

Goalkeeper - Ali Al Habsi (Wigan)

RB - John O'Shea (Man. Utd.)
CB - Fabricio Coloccini (Newcastle)
CB - Richard Dunne (Aston Villa)
LB - Jose Enrique (Newcastle)

RM - Junior Hoilett (Blackburn)
CM - Lucas (Liverpool)
CM - Raul Meireles (Liverpool)
LM - Kieran Richardson (Sunderland)

CF - Robin van Persie (Arsenal)
CF - Dimitar Berbatov (Man. Utd.)

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Многу лошо си ме проценил. Во никој случај не мислам така заради тоа што ние не фрламе 30 милиони за играчи. Моето мислење за Хенри и за било кој друг што купува клуб е дека најпрво тој трга со помислата дека тој клуб има потенцијал да му донесе профит. Секако дека никој не купува клуб затоа што го сака клубот или ги сака навивачите. Мислиш дека Хенри би сакал на крајот од годината да има Ливерпул титула а он на сметка да има - 100 милиони фунти, или Ливерпул да биде на пример полошо пласиран а тој да има +20 милиони фунти.
За тоа дека јануарскиот преод рок е сложен се согласувам апсолутно. Баш затоа некоја страна поназад набројав играчи што не се скапи( секако и не се многу квалитетни) а ги изоставив Бент и Џеко кои се поскапи и поквалитетни играчи меѓутоа и јас не би сакал да се избрсува со носење на такво скапо засилување на полу-сезона.
А за носење на Кларк и Комоли допрва ќе видиме дали ќе донесат некои резултати. Мое мислење е дека ако пропадне уште некоја сезона како оваа, тешко дека Торес и компанија би останале во Ливерпул за долгорочен план.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.776
Поени од реакции
12.111
да, но не за да те навредам или понижам....!!! него да ти кажам дека според мене смешно размислуваш....!!!! навивачи на ливерпул од иран ирак....тајван кина....па и јапонија подобри ги гледаат работите од нас...зошто се подалеку?! најверојатно не ти беше тоа поентата на постот!!!

Види вака синко......играчите се платени и донесени да играат фудбал. Јас Кончески,Поулсен и компанија не ги познавам ама знам дека се лоши играчи или барем не такви какви што ни требаат. Јас и многу други рековме НЕ уште пред да се донесат. Ама таа твоја управа со тој менаџер тогаш мислеа дека знаат повеќе и рекоа ДА: Видовме колку се добри тие играчи и сега истата управа сака да се ослободи од нив. Кончески е слаб играч и не е за во Ливерпул. Ние како навивачи тоа го знаеме и да е до нас одма би летнал. Ние не го познаваме и судиме објективно затоа што тој е донесен да игра фудбал а за тоа не го бидува. Додека Рој го познава и надвор од теренот и наводно биле големи пријатели исто како и со Поулсен и затоа и ги донесе.Не затоа што се некои играчи туку затоа што некогаш соработувал со нив и ајде сега јас успеав и ќе ве земам и вас. Ете сега дојде нов менаџер. Ги запозна играчите и отприлика знае кој игра кој не игра. Арно ама не може тој туку така да се ослободи од нив и да ги избрка на клоци како што ние би направиле а самиот е свесен дека треба да си одат. Тоа ми е поентата. Јас да сум менаџер и вие мои играчи и да не играте добро не можам одма да ве исфрлам на клоци како што тоа ќе го бараат фановите од надвор а ќе знам дека се во право. Ние навивачите знаеме многу работи иако не сме во управата.Нив секоја одлука им е тешка и сомнителна пример да се избрка Кончески. Ние сме свесни дека тоа ќе биди одлична одлука ама нив им прпа и не им стиска да го исфрлат затоа што им е страв од последиците кои би можеле да настанат. Ние сме поослободени и поопуштени во врска со тоа и затоа некои работи ги согледуваме и подобро. Затоа и Хенри сакаше навивачите да имаат голем удел. Ама тој не сака да помисли дека ако не вложи пари таа негова визија нема ни приближно да се оствари

--- надополнето ---

Не знам што е за објаснување. Претпоставувам ти така мислиш заради трансферите, и затоа што не сакаат да плеснат голема пара за еден играч. Има логика тоа до некаде, ама и јас ѓи поддржувам во тоа што не сакаат да преплатат голема сума за било кој играч. А ако мислиш дека има некој си кој знае колкав профит од продажба на еден играч, тука ти се лажеш. Што се за нив 7 милиони.

А не се согласувам со тебе бидејќи, ако е така како што викаш ти дека се само дојдени за профит, тогаш зошто ѓи донесоа Комоли и Стив Кларк кои се двајца големи експерти во своите области, широко познати, и најверојатно високо платени. Самите изјавуваа дека се во Ливерпул на долгорочен план и се што ќе се прави ќе се прави за во не-толку-блиска иднина. И на крај, мислам дека се чека летниот трансфер рок, за да го одврзат ќесето малку по ризично. Сепак, јануарскиот рок е многу сложен и далеку по ризичен пазар.
Тебе во случајов те гледам едноставно како еден од многуте нестрпливи фанови.
А кај ќе бидеме ние во таа не толку блиска иднина - тоа ме интересира

G

GucciMane

Гостин
Е ова да. За ефтини пари ке добиеме квалитетен играч
Со тие пари што ги бараат Виган за Н'Зогбиа можеме да ги земеме у пакет Чорлука и Крањчар..и + Суарез и ке биде топ. Околу 30-35 милиони би требало да бидат доволни...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom