Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.935
Поени од реакции
45.061
Муабетот за Снајди ми е дека он и во Холандија има голема слобода, он ако е поставен странично не значи дека ќе функционира ко класично крило, он а странично а централно во одбрана не е од голема помош, денес се трудеше, имаше една асистенција, неколку шутеви од добро изградени ситуации, немаше муабетов да го правиме доколку тимов беше кадарен да зачува водство, не во еден наврат, туку во два ...
Плус, покрај Алварез нема потреба да се гушат централно и двајцата, ама веруј ми, џабе е Се ако така играат во одбрана, ќе треба по 5 голови минимум у секој меч да даваат за да се осигураат дека ќе имаа дадено повеќе од противникот.

Снајдер фактички повеќе беше користен ко да е дел од оној 4321 систем за кој е такоџе идеален, нешто што Анчелоти знаел да преферира со Милан.

Реков, позицијата на која се користеше денес Снајдер е најмал проблем, ако воопшто и може тоа да се нарече проблем, оној хорор у одбрана само да не го гледаме, не се трпи.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Знаеш што е друг проблем со тројката во одбрана?
Не може да го стави Занети ни како лев ни како десен бек... а мора да го бутне некаде.

Член од
28 јуни 2011
Мислења
802
Поени од реакции
287
------------------J.Cesar---------------------4-3-3
Maicon---Lucio-----Samuel---J.Zanetti
----------------Cambiasso------------------
----------Stankovic--------------------------
----------------------Sneijder----------------
--------Zarate----------------Forlan--------
-------------------Pazzini--------------------

M-M

Член од
21 ноември 2010
Мислења
206
Поени од реакции
58
Значи Волку лоша (не)организираност и безидејност немам видено од Интер.
Лош почетен состав,утната формација и трењер кој што го биваше, на утакмицава, само за трчање по аут линија како попарен со топла вода :tapp: (не застана човеков,повозбуден беше и од Зарате).
Слаб старт, ама ќе се надеваме на подобро,само тоа ни остана.
П.С. Може ќе бидеме како Македонија,прво пораз,па после газење на наредните утакмици. :pos:

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
------------------J.Cesar---------------------4-3-3
Maicon---Lucio-----Samuel---J.Zanetti
----------------Cambiasso------------------
----------Stankovic--------------------------
----------------------Sneijder----------------
--------Zarate----------------Forlan--------
-------------------Pazzini--------------------
Ма мора да се тргнат занети , станкович и камбијасо МОРА , неможам да ги гледам веќе . Готово е веќе со нив . Тука мора да играат Оби , Поли и Алварез

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Абе не дека се работи за проблем, туку за зголемување на ефикасност со расположливи ресурси( игнорирај што изгледа како реченица од учебник по економија :D). Против посилни противници таква позиција на Снајдер многу ќе ни смета, зошто ќе биде многу отсечен во играта така( зборам за каде примарно ќе се движи на терен). Противници со добри играчи во средина многу лесно ќе ни играат пресинг. Ќе нема кој да дава сигурни пасови централно и да ја движи играта, знаеме какви паничари се моменталниве наши везњаци. А и за да го маркираш би било многу полесно, ќе може со бек и со еден играч од средина да се остече од игра. Вака коа игра по средина многу потешко е за противниците да го пратат.
Поентата ми е дека како и со одбраната со три така и со ова, тренерот треба да се приспособи на карактеристиките на играчите, а не да пробува да ги приспособи играчите на неговиот систем. Многу подобри би биле со ситем каде он се користи поцентрално.
Иако се слагам дека прво и основно МОРА да се среди одбраната, за тоа и критикував преска во првиот пост.

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Според мене Морати нема да го трпи овој до Јануари уште еден ваков кикс со 4 гола отиде.Плус немат играчите респект кон овој тренер станале ѕвезди типците кој е тој Гасперсон второкласен тренер а тие ѕвезди нема нешто што не освоиле.
Снајдер многу лежерно влезе незаинтересиран па еден Ето прва сезона како коњ трчаше не му се играше крило бек но мораше ,но на клупа беше Мурињо тогаш кај него Снајдер голман да го ставеше немаше да се буни.

А одбраната Лусио Самуел Занети не се играчи да ги остави сами средниот ред поготово на контра се комедија може да се шине некој ,
Денес впечаток со залагање ми оставија Џонатан,Алварез(како што приметив уште на подготовките се истакнуваше кога игра поназад како ја изнесува само топката)Оби беше добар од старата гарда Милито.
Форлан за дефанзива не е тој ќе направи два пресинга назад но толку е не е како Ето 90 мин може да пресира.

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.745
Поени од реакции
6.471
Имаме одлични играчи на сите позиции али овој Гасперини ја избира најгрешната формација,Станкович многу го ценам и знам дека игра со срце али за жал веќе не е доследен да игра во прв тим за Интер,втора работа во таа ебана 3-4-3 ако приметувате за Снајдер нема место(ја нема неговата природна позиција) и тоа ми и мене еднинствена логика зошто он бил на клупа. Првите 30 минути не искочивме од половина терен,Палермо правеше притисок како да игра со Ренова а не со Интер,тактиката е утната и никој неможе да му убеди во спротивно,затоа подобро што изгубивме бидејки за џаве ке се креневме во облаци со победа.Од новиве играчи ми се допаѓа како играат Џонатан и Алварез,вториов играше како да му е 5 сезона а не прва,такво лесно движење со топка не очекував ни на сон,тука е плус и младиот Оби кој се надевам се повеќе ке игра во прв состав бидејки за Станкович и Камби е измислен.Имаме одличен тим,го молам Морати да размисли додека е време!

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.586
Поени од реакции
17.429
Искрено јас не сум голем скептик за 3-4-3 ..... Мислам дека вас само ви треба време да се навикните на формацијата и ирачите да се уиграат ...ви фалат играчи неколку да но сепак рано е да се суди има уште мнооогу од сезоната а играчите допрва треба да се уигруваат :)

позз

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.745
Поени од реакции
6.471
Друга работа што ме изнервира кај Гасперини е тоа што има сличен став како Бенитез,нема никаква позитвина атмосфера меѓу него и играчите.Го гледам Нагатомо коа искочи ни рака му даде ни ништо,ако неможат да учат од Мурињо барем нека гледаат малце од Лео бидејки и он беше голем мотиватор кој и во пораз секад бил заедно со играчите. Едноставно овој тренер не е за Интер и сакам што побрзо да си оди,многу подобро решение е Делио Роси кој имаше добри резултати со Лацио и со Палермо,ајде Морати превземај нешто пред да биде касно!

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.586
Поени од реакции
17.429
Друга работа што ме изнервира кај Гасперини е тоа што има сличен став како Бенитез,нема никаква позитвина атмосфера меѓу него и играчите.Го гледам Нагатомо коа искочи ни рака му даде ни ништо,ако неможат да учат од Мурињо барем нека гледаат малце од Лео бидејки и он беше голем мотиватор кој и во пораз секад бил заедно со играчите. Едноставно овој тренер не е за Интер и сакам што побрзо да си оди,многу подобро решение е Делио Роси кој имаше добри резултати со Лацио и со Палермо,ајде Морати превземај нешто пред да биде касно!
Делио Роси е менаџер кој многу го поштовам и јас и италијанската јавност. Тој човек знај да изгради тим,да го смири , да го избалансира. Мн луге го потенуваат но е мн добар менаџер а и има желба за победа.

Член од
26 август 2011
Мислења
517
Поени од реакции
114
Делио Роси е менаџер кој многу го поштовам и јас и италијанската јавност. Тој човек знај да изгради тим,да го смири , да го избалансира. Мн луге го потенуваат но е мн добар менаџер а и има желба за победа.
On ima zelba ali tie sto trebase da barat trener ne go napravija vistinskiot izbor ima vreme ali neveruvam deka ovoj nesto ke postigne ,pa duri custvuvam i strav deka i grupnata faza ls neam da ja pominame.A ovoj sto bese trener na roma sto go ispadia kako se vikase ?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Искрено имам предрасуди спрема него, посебно по тоа што му го правеше претседателов на Палермо. Изглеа како безавторитетно курвиче искрено. А нас баш тоа ни треба, авторитет во тимов. Не дека овој го почитуваат многу ама па Делио Роси кога ја би бил играч никогаш не би го сфатил сериозно. Уште толку би му се качиле на глава нашава "стара града", посебно како се сите со суета до небо.

А и не ме импресионираше нешо со Палермо. Многу предвивлива игра имаа. Али ај може ќе го испробаме и него:D. И онака trial од 6 месеци им даваме на тренериве.
Нас не ни треба тренер кој ќе биде авторитетен спрема играчите, туку авторитетен спрема нашиот претседател. А ниеден таков тренер моментално не сака да дојде во Интер.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Јас само се надевам дека Гасперини нема да му откажи мозокот до следниот натпревар и ќе го игра Алаврез пред Камбиасо во средината и одбараната ќе биди составена од 4 играчи(каде еден меѓу нив мора да биди Ранокија)..исто така се надевам дека Форлан нема да го игра крило и дека Зарате ќе го постави лево на теренот а не десно...иако Милито вчера изигра одлично сепак јас повеќе го преферирам Пацини во нападот и се надевам дека од следното коло ќе игра прва постава бидејќи заслужува со досегашните игри во дресот на Интер...за Гасперсон не знам што да напишам освен дека по некоја случајност ако победевме вчера имам пречусттво дека повторно ќе беше критикуван од сите страни поради пред се пристапот на фудбалерите и лошата формација изведена на теренот...мене едноставно не ми е јасно по која логика Морати ги одбира тренерите после Мурињо и како стигна до заклучок дека токму Гапсперсон ќе ни донеси успех оваа година????...неразбирливо и не сфатливо од моја страна...o_O

Kajgana Shop

На врв Bottom