Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.042
Поени од реакции
1.167
Не знам што да очекувам од Турам. Не сум го гледал многу, делува како ок играч. Ако е замена за Џеко е ок. Само се надевам дека ова не значи дека се откажуваме од Лукаку.

Ме загрижува и продажбата на Онана, па и на БРОЗОВИЧ. Дури и Михтаријан имал арапска понуда. Споменатите суми се мали што не може да се земе сериозно засилување. А уште полошо кинезите да затвораат дупки со тие пари...

Ако тоа значи дека би дошол пример Де Геа, а во средина Фратези и СМС не би имаш многу против.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.017
Поени од реакции
9.701
Јас сум убеден дека секој денар што ќе го земат летово ќе го реинвестираат во клубот, за разлика од прошли мерката каде продаваа за да покриваат дупки. Искрено, не знам што да мислам за продажбата на Брозович. Од една страна, одличен е на таа позиција и Хакан колку и да е добар, пак не е на негово ниво, кога овој сака да игра. Од друга страна, многу ни фали брз и пробивен везњак како Барела од лево, и доколку Фратези/СМС планираат лево да ги играат, по мене средината Фратези/СМС-Хакан-Барела би била подобра од Хакан-Брозович-Барела. Верувам дека upgrade-от што ќе го донесе било кој од овие двајца над Мики/Хакан лево ќе биде поголем од downgrade-от од Брозович на Хакан централно.

Од друга страна, експресно го заменија Џеко со Турам и Дамброзио со Аспилихуета, младинецов од Немачка е договорен. Потези што се генерално добри, иако лично не сум огромен фан на Турам, ама ете му шанса да покаже што знае. Што се тиче Лукаку, категорично сум против уште една позајмица. Ако не планираат да го купат сега и немаат пари, време е да бараат друга опција за напаѓач. Доста се влечеме со позајмици за него, плус што лани го немавме пола сезона на располагање.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.373
Поени од реакции
113.755
Бисек, Турам, Азпиликуета до сеа се изгледа завршена работа и се надевам така ќе биде и со Фратези кој има преддоговор со нас али ништо не мора да значи ова зашо крлежите Сасуоло се поданици на Јувентус и може да се исељачат и да го дадат таму. СМС на овие 4ца би бил премија, ова зборам у ситуација Броз да си иде, а ќе си иде. И да, ако не го земаме Лукаку пак на позајмица тогаш ќе мора уште еден напаѓач, ваљда за тој Ретеги од Бока ќе запнат бем ли ги.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.465
Поени од реакции
6.798
И ја сум на исто мислење, доста е со Лукаку, нека си решава проблеми со љубов на психијатар. Не остави без око да му трепне преклани, го еба ежот, простено му беше се врати. Почна сезоната и не знам дали мисли дека сме идиоти и не видовме дека се штедеше за светско, отиде полуповреден, се намаа со дроги за да издржи, уште толку си ја искомплицира повредата дури во април се врати како што треба и тоа на крајот. Финалето му беше шанса да може да се извлече, не напраи ништо. Извини другар, фала ама не фала.

Сеа од офсајд муабет да почнам со трач и глупи идеи.
Тоа Ретеги е цицка играч, ќе јакне уште, ама мислам дека ни треба некоја покласична деветка, Јуве се у големи гомна, Влаховиќ е незадоволен, сеа е шансата тој со кривото око да им го украде ако може :icon_lol:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.373
Поени од реакции
113.755
Ја многу го поштувам Броз иначе, легенда на клубов стана, ама нешто ми кажува дека му следи downgrade у кариера и дека лека полека ќе почне да опаѓа, па ваљда затоа и ќе иде у Арабија кај што е лабаво а ќе заработува многу. Не мислам дека од септември он ќе заборави да игра фудбал, него на долг рок, да не се сфатиме погрешно. Можда затоа нашиве не запнуваат да остане и циљаат на Фратези и СМС иако овој вториов не ми се верува да дојде.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.935
Поени од реакции
45.060
Broz najverojatno e veke nareden so arapite, kratko i jasno, sms jedina adekvatna zamena, tolku, bez vaka taka muabeti i ovjasnuvanja kako zasto i slicno.

Fratesi u nikoj slucaj vo vakva situacija ne treba da e bilo kakov prioritet, toa e nadvor od sekoja logika. Da, ako Broz ostanese, vaka change of plans.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.373
Поени од реакции
113.755
Броз за 23м у Ал Наср, ќе заработува 20м по сезона. Болдот кажува се, она што го реков од погоре, изигра што изигра до сеа, финале СП и трето место на СП со Хрватска, финале ЛШ со Интер и друго све живо освоено со Интер, ќе си кешира сеа у остатокот од кариерата и тоа е тоа.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.017
Поени од реакции
9.701
Broz najverojatno e veke nareden so arapite, kratko i jasno, sms jedina adekvatna zamena, tolku, bez vaka taka muabeti i ovjasnuvanja kako zasto i slicno.

Fratesi u nikoj slucaj vo vakva situacija ne treba da e bilo kakov prioritet, toa e nadvor od sekoja logika. Da, ako Broz ostanese, vaka change of plans.
Мислам една од главните причини зашто би иделе на Фратези е пошо е 5 години помлад и плус италијанец. А главна причина сметам е што со Сасуоло договорија 35М задолжителен откуп за 2 години, нешто што со Лотито можат да го сањаат.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Овој па Ватрен, не му бил по кејф Турам, божем секој ден ја глеа Менхенгладбах па тотално и детално е запознаен со црниот. :D
Не кур замарај има да гази, разгоропадено чукаре со јаки гени. Пола да биде од татко му доволно е.

Задоволен сум јас од овој трансфер, само да не биде тоа единствено засилување у напад. Не смееме да се откажеме од Лукаку, не се глупирајте, си треба чукарето уште една сезона. Има да искине братот ако остане, да се докаже уште еднаш, пошто знае дека истрипа со трансферот у Челзи и затоа сеа гребе само за кај нас иако има страшна понуда од Арабија.
Само копилињата Интер да не се излингурат и да се откажат да речат ај бе Турам-Лаутаро плус Кореа и некој умрен се доволни.

Не се доволни, Турам не е ни класичен напаѓач као прво, као второ ќе му треба време да се привикне на нова позиција, нови соиграчи, нова лига, ново све а Инзаги е малце спор што се однесува на внесување на нови играчи у системот.
Класичен шпиц неаме и нека дојде Лукаку на нова позајмица, ме боли кур, 31 година ќе има сезонава, боље на уште една позајмица па ќе имаат простор цела сезона да бараат нов шпиц или друго.

Нека ги спакуваат СМС и Фратези бе нека не се глупираат, едниот е зицер за 40 милиони а другиот 2 годишна позајмица имаме наредено. Обично ваквите позајмици и трансфери никој не ги спомнува на крај коа ќе треба да се враќаат пари. Бастони, Барела, Сенси, Госенс ако не се лажам, се земени на позајмици првично па после тоа се плаќаа и тоа за над 30 милиони па еве до сеа не сум сретнал дека треба да се правдаат парите. Нарочито Бастони е земен како младинец од Аталанта за 30+.

Одбраната ми е малце крш а и нејќам Онана да се продава, ама реално, 50-60+ милиони за голман е и тоа како прифатлива понуда. Што кур, нека брани тој Мамарашвили или некој друг кој и да е.

Член од
7 август 2011
Мислења
4.932
Поени од реакции
14.958
Screenshot_20230625-135159_Twitter.jpg

Броз секогаш ми бил меѓу омилените играчи. Страшен работник и организатор на играта во првата фаза. Со сите свои маани изигра маестрална кариера во Интер. Каква круна ќе беше ако освоеше лш како капитен. Штета.
Финансиски договорот е одличен, особено што веќе се гледаше дека ја губи мотивацијата. Целокупниот приход плус заштеда е околу 60 мил евра, а во првата година околу 35 мил. Фратези за првата година ќе биде само плата околу 4 мил (бруто) и 35/Y (Y = колку години ќе му биде договорот). Заради математиката да речеме дека ќе биде 5 годишен договор, тоа е 4+7 = 11 мил во првата година. Значи од размената Броз со Фратези сме 20-25 мил евра во ќар. Ваљда со тој ќар ќе се покрие носењето на Турам и тоа детето. Горе доле од ФФП аспект, продажбата на Брозо ни го овозможи носењето на Фратези, Турам и Биссак. Не е лошо, со тоа што останува голема дупка на средина. Фратези е одличен трансфер ама не може да го замени брозгара. Нека тргаат одма по СМС, убаци им ги таму Кореа и Сенси и некое дете ко Заниоло којкурац им бизнис.

(Мрш у пичку матер кинези ради вас мора вакви глупи математики да правам).

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.935
Поени од реакции
45.060
Мислам една од главните причини зашто би иделе на Фратези е пошо е 5 години помлад и плус италијанец. А главна причина сметам е што со Сасуоло договорија 35М задолжителен откуп за 2 години, нешто што со Лотито можат да го сањаат.
У кратки црти, прекратки, со Фратези место СМС си послаб од лани, и тоа многу, тоа сигурно не е наша цел. СМС у моментов без Броз треба да е трансфер цел број 1, 2 и 3. Играч на Инзаги е, го знае боље од самиот себе, ги има потребните квалитети инстантно да се наметне и што е многу битно, не кошта многу и е 2 години помлад од Броз. А и наводно Инзаги го побарал како главна цел ова лето уште пред неколку недели кога имаше состанок со директорите на Интер.

Се ослободува бајаги простор у буџет за плати сеа па и трансфери со давањето на Броз, Џеко, Шкринијар и Гаљардини, не толку ко трансфер income ама за плати и те како се растерети буџетот.

Да видиме сега дали ќе ги оправат грешките од лани кога им исклизаа 2 добри играчи.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.017
Поени од реакции
9.701
У кратки црти, прекратки, со Фратези место СМС си послаб од лани, и тоа многу, тоа сигурно не е наша цел. СМС у моментов без Броз треба да е трансфер цел број 1, 2 и 3. Играч на Инзаги е, го знае боље од самиот себе, ги има потребните квалитети инстантно да се наметне и што е многу битно, не кошта многу и е 2 години помлад од Броз. А и наводно Инзаги го побарал како главна цел ова лето уште пред неколку недели кога имаше состанок со директорите на Интер.

Се ослободува бајаги простор у буџет за плати сеа па и трансфери со давањето на Броз, Џеко, Шкринијар и Гаљардини, не толку ко трансфер income ама за плати и те како се растерети буџетот.

Да видиме сега дали ќе ги оправат грешките од лани кога им исклизаа 2 добри играчи.
Да те потсетам дека и Кореа е играч на Инзаги, што го знае боље од самиот себе или?

Kajgana Shop

На врв Bottom