Нашето финале во смисла на квалитет во однос на противникот наликува на Барселона - Ман.У, на двете финалиња кои Јувентус ги загуби со Барселона и Реал, Ливерпул против Тотенхем и слично.
Не верувам дека сме појаки од тој Манчестер 2011та иако Барса беше спејлс шатл тие години. И тој Јувентус е боље од нас моментално, рака на срце. Као Тотенхем да, со таа разлика што барем имаме некое искуство у играње на битни и големи утакмици.
Поише личиме на Челзи у нивните 2 титули, нарочито 2008ма (до душа ова е пораз) кога им дојдоа на Манчестер исто вака као нас, со турбулентна сезона, со мењање тренери со кризи со све, дојдоа на граница од освојување иако повеќето беа убедени у лесен триумф на Манчестер.
И со Ди Матео и со Тухел освоија а беа аутсајдери и никој не веруваше во успех. Со Баерн на Алијанц пази, и со Сити кој aјде да речеме, беше послаб од моменталниов. Мада според мене Сити е подеднакво јак цело време откако Пеп ги води, тук таму некој кикс после безвезно експериментирање на кељавиот, ама генерално земено у обзир јаки се секоја сезона.
Иначе да, што вика Урко ова е најтешкиот предизвик моментално у фудбалот, 2те најјаки екипи, Сити што гази веќе 15-16 утакмици по ред и Реал кој е господар на турниров.
Нашиве ќе треба да изиграат 100% над своите можности, да се искористат и промил шансите што ќе искочат, да не зборам за поголеми шанси и зицери, во одбрана максимално сконцентрирано пошто овие даваат гол од полушанси.
И Реал и Сити знаат да те избушат на различни начини, мислам дека Сити имаат поголеми шанси за кикс, притисокот ќе биде врз нив, недоволно искусна екипа (колку и да звучи лудо и глупо ова) може полесно да им влезе вода у уши нарочито ако се мачат со гол шанси и ако влезат у задња третина од мечот со 0-0 резултат.
Реал од друга страна може да те убие без зрно барут, да те тепа 2-0 џентлменски све фино, као да не се играло финале. Преискусни и преголеми се како појава у ЛШ, нарочито задњиве 10 години се зацементираа тотално на врвот. Кај нив не ти се сигурни ни 2-0 у 85та минута. Старо копиле е Анчелоти, ќе знае да ти ја умре и земе утакмицата. Батали Реал. Појак е дражот Сити да падне, реков и пред некој месец Оби коа прашуваше кого сакаме, иако се заебавав, ама стварно е така, Реал ќе ми викаат ај бе заситени сме бла бла, ќе ми ја умрат победат.
Дај го Пеп да плаче.