Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Сега некако снимка да се најди со играчите и стручниот штаб..којзнае што прават :uzi: :uzi: :uzi: ....

Нека не се заебаваат и нека играат до крај...пожелно е да освојат што повеќе бода и со фулл капацитет да се влези во Торино за да му покажиме на оние здрвените кој е кој

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.625
Најимпресивно за мене беше што го подигнаа нивото и формата токму во оној дел од сезоната кога игравме со Јувентус, Милан, Наполи, Лацио, Аталанта... сега на крај паднаа пак ама веќе се е завршено. Кога требаше најмногу, газевме.

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.674
Поени од реакции
7.319
Најимпресивно за мене беше што го подигнаа нивото и формата токму во оној дел од сезоната кога игравме со Јувентус, Милан, Наполи, Лацио, Аталанта... сега на крај паднаа пак ама веќе се е завршено. Кога требаше најмногу, газевме.
Баш тој период, додека сите се замара со Милан и Јувентус, ние газевме во позадина, последните утакмици се гледаше дека се паднати, мене ми е занимливо што играа на резултат и знаеа како да го сочуваат.
Ако направиш паралела со минати сезони, коа би се мачеле со Верона, Каљари тие мечеви најчесто ги губевме, е сеа е обратно ги добиваме.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Тука се направи разликата против конкурентите, после само ја одржувавме таа разлика и игравме претпазливо.

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Мораше да бидеме ние, тие што ќе ја прекинат серијата од 9 по ред на Јувентус. Целиов момент е како на филм. Штета што се ова се случува паралелно со некои историски настани, пандемија and all that, па не може фудбалскиот свет да се фокусира на цела оваа приказна, онолку колку што заслужува.
Јувентус освојува 9 титули по ред, пред да освојат 10 по ред, серијата им ја прекинува најголемиот ривал, трениран од нивна легенда, кој како тренер ја почна нивната серија на 9 титули по ред, со тим создаден од спортскиот директор, кој го градеше тимот што освојуваше 9 по ред.
Мирисаше дека сезонава е the one, уште откако Јуве го стави Пирло за тренер. Меѓутоа, требаше да се сработи сезоната до крај и тоа го направија и тренерот и играчите.
Бламот и потфрлањето во ЛШ нема да го спомнуваме сега, зошто ипак ова е време за славење. Негативностите од сезонава ќе ги оставиме за неколку недели, кога веќе ќе има повеќе информации какви се плановите на клубов за во иднина. Само ќе кажам дека, такви срамови во Европа се недозволиви од следната сезона.

На крај, пандемијата имаше и некој позитивен ефект, зошто да не ја срозеше финансиски целата фудбалска индустрија, веројатно Ериксен и Перишич ќе беа купени од некој зимава, зошто Интер дефинитивно беше подготвен да ги продаде. А реално они двајца ја докомплетираа стартната постава и заедно со останатите ја почнаа серијата од 11 победи по ред, што практично ја донесе титулата на тацна.
Мило ми е за играчите, особено за ликови како Лукаку, Ханданович, Ранокија, Дамбросио. Првиот, затоа што заслужи вакви две сезони, крунисани со титула, чисто за сите коментари што ги добиваше од неписмени фанови во ПЛ. А другите ради тоа што се имаат изначекано во Интер да кренат некаква титула, а се лојални професионалци, кои заслужуваат некаква награда за трудот што го вложуваат секоја недела. Мило ми е и за Ериксен што конечно освои некаква титула. Класа играч, што никогаш не го доби признанието што го заслужува. И за Санчез, што горе-доле си ја реинкарнираше кариерата во Интер, иако се гледа дека во друга брзина игра последниве години, за разлика од претходно.
Другите, помладите како Шкринијар, Бастони, Лаутаро, Барела, Хакими, Де Вриј, Сенси ова нека им биде отскочна даска, ментално а не од аспект на талент, за да имаат поголема самодоверба, мадиња и одлучност во иднина. Да ја поминат таа ментална блокада и да бидат свесни дека се добар тим, што може да освојува титули и да игра со секого. И како генерација, да го носат на грб клубот во следните неколку години до уште поуспешни сезони. Се надевам дека ќе останат сите на куп, зошто со само уште 3-4 квалитетни играчи на прави позиции, можат да влезат во кругот на клубови од кремот на клупскиот фудбал.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Сега од оваа перспектива знам дека нема за шо да играме ама нам како фанови ни останува да навиваме за Наполи,Аталанта и Лацио..сега тешко е за три клуба одеднаш да навиваш ама ќе биди многу круцијално за наредната сезона Милан или Јувентус(или двете во пакет) да не фатат ЛШ......ајде Милан и да фати ништо страшно..не се сеуште на тоа ниво да ни бидат конкуренти..ама Јувентус ако не одат во ЛШ тоа ќе биди тотална финансиска катаклизма за нив и ќе има крпење на многу позиции кај нив...што ќе значи помала конкуренција и можност да направиме back to back.

Ова секако претпоставка дека ќе останиме со Конте + истата екипа.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.625
Сега од оваа перспектива знам дека нема за шо да играме ама нам како фанови ни останува да навиваме за Наполи,Аталанта и Лацио..сега тешко е за три клуба одеднаш да навиваш ама ќе биди многу круцијално за наредната сезона Милан или Јувентус(или двете во пакет) да не фатат ЛШ......ајде Милан и да фати ништо страшно..не се сеуште на тоа ниво да ни бидат конкуренти..ама Јувентус ако не одат во ЛШ тоа ќе биди тотална финансиска катаклизма за нив и ќе има крпење на многу позиции кај нив...што ќе значи помала конкуренција и можност да направиме back to back.

Ова секако претпоставка дека ќе останиме со Конте + истата екипа.
1-0 им води Удинезе на полувреме :D

TheIks

Fork & spoon operator
Член од
1 октомври 2007
Мислења
712
Поени од реакции
469
Лукаку во живо на инстаграм врие низ Милано. :LOL:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Честито!!!

Беше чест да се јаде гомна со вас оваа сезона!

Верував во Конте кога никој друг не!

Тренериште! Заслужено воскреснување на кариерата!

ХРИСТОС ВОСКРЕСНА! ИНТЕР ВОСКРЕСНА!

ЧЕСТИТО ТИТУЛА МАДЕРФАКЕРИ!!

<3

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Лабаво на велигденски ручек, на моиве им стигаат пораки Христос Воскресе, мене ЧЕСТИТО ТИТУЛА! Ахахааа сум го подзаборавил филингот, честитки друштво, заслуживме после толку години поминати на раб на депресија.

FORZA!

Kajgana Shop

На врв Bottom