Inter manager Antonio Conte offered to step aside from his role as manager in a meeting with club management yesterday according to a report in today's
sempreinter.com
Moze nekoj poupaten da pojasni kako toa Konte ponudil ostavka ama od ekonomski pricini neprifatlivo za Inter?
Најинтересни ми се оние што сакаат Покетино да дојди за замина на Конте.....чоек со 0 искуство во Италија, све ќе му изебат новинарите ако има два кикса со ред......ако некој треба да го замени Конте тоа треба да биди Алегри и то е то....само што финансиски е неодржливо за клубот после ваков бродолом да плаќа толку тренери.....сега во Јануари ќе треба да продаваат за да се покрие минусот а реално нема кој да продадат....веројатно Ериксен и Наионголан на позајмица.
Inter manager Antonio Conte offered to step aside from his role as manager in a meeting with club management yesterday according to a report in today's
sempreinter.com
Moze nekoj poupaten da pojasni kako toa Konte ponudil ostavka ama od ekonomski pricini neprifatlivo za Inter?
Па ваљда понудил оставка ама да добие и некој денар оштета. Преголема пичка и плачко е за да напушти на сопствена штета.
Така јас гледам на сево ова, доколку има вистина у изворов секако.
Многу е јасно, Конте не си оди без пари, а друг клуб не го зема моментално. Заглавени сме со него, освен Спалети кој сеуште го плаќаме или некој за 500к годишно, друга опција не им паѓа на памет.
Не си правите бајрам на паметот дека ќе си даде отказ, едино после завршеток на сезоната, ама мислам дека пред крај на сезоната ќе прави сценарија за клубот да го избрка.
Тоа со давање отказ, заборавете, незнам колку има договор со клубот, до 2022 година?
sempreinter.com
Еве дечки, ако некад сте бизнисмени ова е пример како не треба да ја водите фирмата:
As per this report, Conte told the club he would step away from his position however from a purely economic point of view, freeing Conte would cost €40 million which added to the revenue missed out on due to their elimination, is a lot of money and Inter simply put cannot afford to sack him.
Значи да поедноставиме, „господинот“ Конте понудил оставка, секако платата од преостанатиот дел од договорот да му се исплати до крај, а нашиве не прифатиле зашо економски не им било исплатливо, особено после елиминацијата од ЛШ и последното место во група. Па јас ли сум ви крив бе дегенерици едни што давате астрономска плата на некој што не ја заслужува пред се? Добро бе имаат ли клаузули во договорите, таргети пред сезона? Еј се доведуваме во ситуација кога блам ни јаде тимот да не можеме да избркаме тренер зашо СМЕ СЕ ЗАЕБАЛЕ со неговиот договор. Ако им е и на Жанг и на Марота, пак нека се прават паметни со ваквите глупоштини од договори и тренерски имиња.
sempreinter.com
Еве дечки, ако некад сте бизнисмени ова е пример како не треба да ја водите фирмата:
Значи да поедноставиме, „господинот“ Конте понудил оставка, секако платата од преостанатиот дел од договорот да му се исплати до крај, а нашиве не прифатиле зашо економски не им било исплатливо, особено после елиминацијата од ЛШ и последното место во група. Па јас ли сум ви крив бе дегенерици едни што давате астрономска плата на некој што не ја заслужува пред се? Добро бе имаат ли клаузули во договорите, таргети пред сезона? Еј се доведуваме во ситуација кога блам ни јаде тимот да не можеме да избркаме тренер зашо СМЕ СЕ ЗАЕБАЛЕ со неговиот договор. Ако им е и на Жанг и на Марота, пак нека се прават паметни со ваквите глупоштини од договори и тренерски имиња.
sempreinter.com
Зашто тогаш откако потпиша не си го пишал ова ))
Кој од најекспонираниве тренери у свет би потпишал поинаков договор од овој ? Симеоне кој зима 22 моментално ? Мурињо ? Клоп ? Па дури и Покетино над 8м евра бара плата.
Врска ти нема ставов, да, ќе беше у право ако го донесеа гасперини пак или симоне инзаги, со ваков договор ''ќе се заебеле'' со било кој од другиве набројаним без разлика дали се трофејни ко Мурињо или некој ко Покетино, или Тухел, кои се од секој можен аспект 10 пати полоши од европскиот менаџерски крем.
Ти мислиш така иде тоа, ќе потпишат договор ти каков што си умислил у глава, односно дека би прифатил такво нешто Конте или Мурињо, не ти е ова Мојс па да се согласи на такво нешто ко што направи он со Јунајтед, не јеби. Ако за нешто може да се дискутира за заебување тоа е минатото лето, ама со оглед на веќе искалкулираните огормни загуби ради играњето пред празни трибини, како и затворени продавници низ цел свет за продажба на реквизити, секако дека има логика од финансиска перспектива зашто не се решиле да загубат плус 28м евра, колку што би коштало неговото отпуштање минатото лето.
Може и тоа да се даде у договор бе, Мојс имаше таков договор, врхунац у кариера, го замени Ферги, се согласил на ваков услов, ама зашто е Мојс, и си замина без оштета, ретко кој друг тренер, нарочито па некој како Конте, би дал согласност за ваков договор, шанса нема. Спалети не би се согласил на вакво нешто, не па Конте или некој друг од овие кои се со префикс најдобри на планетава.
12м се многу за Конте, ама секако над 8 ќе зимаше еве нека не се 12, така да како и да ја вртиме на истото ќе бевме, а Конте ко Конте, логичен избор беше за нова опција во тимов, сеа што не доставува тоа до самиот тренер е, сеа за сеа.
Сезонава го вади само скудето, ништо друго, нит куп, нит битка за титула до задње коло, ништо, е после оваа година ако он не достави скудето мислам дека скоро сигурно ќе јаде клоца, спогодбено секако, не верувам дека и он би се инател зашто дефинитивно ќе нема никакви услови веќе тука да остане.
Да додадам само, ја мислам дека и при евентуална титула сезонава на Конте, он ќе напушти, а и кога сме кај титулата, конкретно за Конте и неговата кариера, за негово добро е да ја освои, у спортивно кој би го земал после ваква сезона, и испади јавни и неуспеси на сите полиња, кој би се нафатил да земе толку скап тренер, не гледам таков клуб, не постои.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.