Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.208
Поени од реакции
10.252
Ок де, и 2 пати реал го тепаа, што доволно говори дека имаат потенцијал за (многу) повеќе, менталитетот не ми се допадна тука, јавно ова не се слави и не се фураш на интернет со слики и статуси на твитер од официјален профил.
Вчера секоја нормална екипа на Интер ќе му идеше на победа, кога после 20 минути игра виде на што се. Не гледав поента да им се бранат на такви интер, нит па поента да слават што можда се једина екипа у историја која 2 пати го тепала реал у групи и не отишла даље. У глобала имаат за што да жалат поише отколку што има за што да слават. :toe:
Вака сеа, да беше обратна ситуација, и Интер да имаше ЛЕ гарантирана со нерешено, НИКАД пичлемено на клупа немаше Санчез и Ериксен да ги убаци. Ниту во 85та. Така да, скроз разбирливо ми е што слават, ипак се Шахтјор, а не Баерн Минхен па да се незадоволни со ЛЕ.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Дај бе не збори што славеле Шахтјор. Славеа што пројдоа у ЛЕ после 10-0 пораз од Гладбах, со просечна старост на тимот од 12 години, составен од бразилци собрани од фавелите у Рио.
До менталитетот е. Место да играат за 1во место у група они играа за 3то место.
Да не се лажеме, ниту Лш ниту ЛЕ не можат да освојат сакатите, така да исто ти се фаќа за нив. Ова им е поголем пораз според мене од тој против Мехенгладбаг.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.208
Поени од реакции
10.252
А и реално да правиме муабет, греота ќе беше Гладбах да не ги пројде групиве.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.253
Поени од реакции
46.646
Вака сеа, да беше обратна ситуација, и Интер да имаше ЛЕ гарантирана со нерешено, НИКАД пичлемено на клупа немаше Санчез и Ериксен да ги убаци. Ниту во 85та. Така да, скроз разбирливо ми е што слават, ипак се Шахтјор, а не Баерн Минхен па да се незадоволни со ЛЕ.
Друже, кога ќе ти се пружи шанса да си Прв у група, кога ги тепаш реал не еднаш, два пати у групи, богзнае ова кога и дали се десило, и да идеш на реми од старт е само по себе фејл, па макар и се викаш Динамо Загреб, така иде зборот.
Поентата ми е дека на такви Интер од вчера, екипа што два пати го тепаше Реал логично е да идеше на гол повеќе од противник, ранливи беа интер во второ кога почна нервозата да игра улога, а кога влезе Алексис 1 тон простор им се отвори на украинциве за контри и креирање шанси.
Немаа храброст, не е дека не можеа, идеа на сигурица бункер и од моја перспектива ова беше лузерски потег за нив. Поентата ми е дека имаа преголема шанса и зицер практично да идат даље во ЛШ, да бидат дел од европскиот фудбалски крем, да земат 3 пати поише пари отколку у Ле што ќе земат, а они не се ни обидоа тоа да го направат, а на крај и славеа.
good for them али ја тука не гледам поента да славиш, ко и што не гледав поента да не се обидат барем да идат даље у ЛШ, башка кузнае кога некад ваква прилика пак ќе им се укаже, ова плус е.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.208
Поени од реакции
10.252
Сите ја промашивме главната тема... Конте не можеше да си дозволи да состави тим во 1/8 финале без Гаљардини, па реши да не спаси од таа брука и си отпадна вчера.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ќе се надоврзам и јас на критиките кон Шахтјор, навистина како не им е срам што вчера не победија и наместо прво место во група они завршија на 3то. Ни мене не ми е јасен тој потег на украинците, срам за фудбалот дефинитивно, ова е резил од невидени рамки. Не знам како ќе успеат да смогнат сили и да го продолжат натпреварувањето во ЛЕ а и во домашното првенство. Останува да видиме, мада ова е сериозна дамка врз реномето на клубот дефинитивно.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.329
Поени од реакции
15.588
Добар ден.
Во ЛШ продолжија Јувентус, Аталанта, Лацио. Нашиот и на Конте Интер заврши последен во групата за прв пат во својата историја.

п.с. Фала ти Конте што ја забрани Паца Интер.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.374
Поени од реакции
11.834
Што вие со ова финансиски ке трпел клубот ако го клоцнеле?
Вака во плус да не сме? Со самиов срам се губат еден куп пари од ЛШ.
После бламот во сериа А(кој е неминовен), уште два купа пари ке ги кошта, мн повеке од клоците да му ги дадат.
Објаснете ми како тоа е подобра опција да остане на клупа и да не освои сериа а, па после тоа да го бркаме, отколку да му го дадеме патот сеа и да имаме добри шанси во сериа А?
Жими се, некој рандом нека стават, Матераци. Подобри ке сме од со тикваров.
1 секунда нетрошам во гледање, се да му ебам
Многу јако ми е што вакви како СИН сеуште пробуваат да му прават математики на братов. Што правел во соблекувалните, до 30та се видело дека не оди на добро итн. Брат, и да ги отепавме со шанси и да водевме 3-0 до 30та, ПАК НЕМАШЕ ДА ОДИ НА ПОДОБРО со тикваров. Ке си правеше флмови до нареднното дерби, кога ке не нокаутираше Јуве или Рома.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.655
Во ЛШ продолжија Јувентус, Аталанта, Лацио. Нашиот и на Конте Интер заврши последен во групата за прв пат во својата историја.
Бене, не биди злобен, знаеш и сам дека сме на средина од еден грандиозен проект, не се прават резултати преку ноќ. 10 години имавме тешкотии со ФФП и МФП, сега ни требаат барем уште 10 години да се стабилизираме. Не оди тоа преку ноќ, треба секоја година да се купува по еден екстра квалитетен играч, за да се направи силен тим, така? Е сега, една година ти се погодил играчот, следната година не се погодил, па немаш пари за уште еден. После тоа си купил светска класа ама не можеш да му најдеш место во формацијата и го шиткаш пошто-зашто. Па следна година купуваш уште една ѕверка ама првиот ѕвер веќе качил 10 кила вишок и сака да си оди. Сега имаш проблем, никој не сака да го купи говедото, и после 4 години инвестиции пак имаш вкупно еден и пол играч. Во меѓувреме им продолжуваш договори на сите што играат за ситно, бараш слободни играчи под дрво и под камен и палиш свеќи навечер еден од нив да се погоди.

Не 10, јас би рекол 15-20 години најмалку се потребни за ваков проект, и треба да сме среќни што навиваме за клуб кој планира долгорочно и гледа кон иднината. Клуб кој работи пожртвувано за своите навивачи, кој знае да плаќа и двајца или тројца тренери истовремено, се за доброто на клубот. Оставете ја оваа боранија од клубови кои собрале играчи за без пари, практично од улица, за никакви пари да им играат. Тоа е чиста случајност што се пласираат секоја година, кај и да е ќе им помине среќата. Не можат тие со нас на долги стази.

Член од
27 септември 2015
Мислења
618
Поени од реакции
678
Шта речи а не заплакати...кога ќе ми текне лани летото дека бев за него...кога ќе ми текне лани после испаѓање од групи на лига шампиони дека имаше момци што бараа шут карта...кога ќе ми текне од Јануари навака дека имаше момци што бараа шут карта...кога ќе ми текне летоска после состанокот со управата дека имаше момци што бараа шут карта...сега срам ме фаќа,извинете батки во право бевте...

#conteout

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Член од
23 октомври 2007
Мислења
1.044
Поени од реакции
1.032
Дневна доза Конте:

#Conte: ”We weren't lucky with the referees. They didn't respect us "

Кога Капело му кажа дека нема план Б...

#Conte: ”Plan B? We have it but we won't tell you .. otherwise the opponents will prepare for that too "

На прашањето од еден новинар дали ќе биде сменет.
Супер курчалото, гомното од Лече во црно-бела боја во свој стил:

Conte: "Now head to the championship. Changes? Be the coach, maybe you do better"

...па кој неможе подобро од 4ти во група составена од 4 тимови бе ропак еден?
Никакво извинување, ниту па да превземе одговорност. Сите му се криви. Најтрагично е стварно мисли немал среќа со судиите.
Да е посмешно сето ова, Шахтјор кој постигна голови само против Реал М. успеа да собере повеќе поени од Интер.

Всушност, овој податок сам по себе, не е толку голем срам за Интер , колку за Реал Мадрид.
Пласирањето во наредна рунда само го замаскира.

interlove

Die with memories not dreams
Член од
14 ноември 2014
Мислења
2.441
Поени од реакции
3.699
Од овој момент давам неотповиклива оставка, од мојот најомилен клуб Интер. Немам намера веќе да го смирам телото со лекови за смирување.
Оваа одлука влегува во сила од денот на потпишување, а тоа е веднаш, до некоја друга одлука останувам без клуб, ви благодарам.

Ве молам без навреди, тој што ме пцуе за ова одлука, од напред мамицата у пичка.

:D

Член од
14 мај 2019
Мислења
1.486
Поени од реакции
-759
Не знам Конте што сакаше поише од вчера, врза 3-4 победи по ред, од 6то 7мо се искачија на второ у италија, ги тепаше борусија на гости, од ништо им се укажа типичен зицер за идење даље во ЛШ со оглед дека првата победа им дое у 5то коло, се крена атмосфера у тим, расположение, мотивација, самодоверба, и бабау, со украинциве плус 90 мин пак гол не дадоа, не победија. Све му беше подредено за лесен триумф, апсолутно све, идеална основа, поидеална не можеше да добие со оглед у каква ситуација беа после двата порази од реал и лошиот период у калчото. Капело за све е у право али мислам дека и ментално вчера Конте не успеа да ги спреми добро, ко и со псв и спалети, уште од соблекувални ги изгубија шансите за победа, се виде тоа уште после први 20-30 минути, и фактот дека и после полувремето сликата на терен беше иста, односно, не постоеше Б опцијата.

Друга работа што не ми е јасна, што славеа Шахтјор вчера, од старт на реми идеа, а со победа први ќе беа, на вчерашниот Интер многу лесно му се даваше гол у задњи 30 минути, после влегувањето на Алексис т.е., 20 минути ваљда, сеедно. Oк е нека се задоволни али барем јавно нека не се бламираат, не знам дали у историај прво некој реал 2 пати го тепал у групи, ај ваљда се десило тоа, ама дали се десило 2 пати да ги тепаш а да не идеш даље у осмина финале, тоа е апсурдно.
Sto se zalite za Sahtijor? Ednostavno si znaat kolku im e silata, i si odea na posugurnata varijanta, prodilzuvanje na euro scenata.

Ne im e kraj na svetot dokolku ne se plasiraa vo nokaut fazata, ovoj sostav im e dosta poslab od pred nekolku godini. Sepak za Sahtijor pravime muabet.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.655
Од овој момент давам неотповиклива оставка, од мојот најомилен клуб Интер. Немам намера веќе да го смирам телото со лекови за смирување.
Оваа одлука влегува во сила од денот на потпишување, а тоа е веднаш, до некоја друга одлука останувам без клуб, ви благодарам.

Ве молам без навреди, тој што ме пцуе за ова одлука, од напред мамицата у пичка.

:D
And,

Друго нешто...?

Kajgana Shop

На врв Bottom