- Член од
- 28 март 2010
- Мислења
- 1.310
- Поени од реакции
- 377
Сиена=Новара?
Директен дуел, борба за тоа кој ќе испадне!А и ти што утеха си нашол.. за две кола дерби на дното... ќе се пробаме.![]()
Е тоа беше една од подебилните работи која Снајдер ја има направено во последно време. Сам излезе со голманот и реши да ја подава, страшна работа.Директен дуел, борба за тоа кој ќе испадне!
Него, гледав до дебилниот пас на Снајдер во 42ра, кога излезе сам пред гол. Среќа што не гледав понатаму.
Не ми е јасно зошто беше вратен Кутињо во Интер кога не игра, а гледам не ни планираат да го играат...навистина жалноCou odusevio Morattia ! Couthino je juce pruzio vise od Milta iako je igra samo nekoliko minuta. Navijaci su zbunjeni zasto Cou nepocinje utakmicu .
Strama opravdava da za njega ima vremena i da u njega mnogo veruje.
Couthino nece biti prodat u januaru kao sto se pisalo ranije jer je uverio Masima Morattia da ga ne prodava . Morattia je juce na utakmicu odusevio na par minuta mladi Cou koji je iako je igrao samo nekoliko minuta uspio za to vreme da opasno sutira na gol i da doda nekoliko dobrih pasova i sjajnih prodora. Da li ce Moratti preporuciti Strami da Couthina vise forsira , ostaje na jednino da cekamo i vidimo , a za to vreme Cou vredno radi i ceka svoju priliku .
Зар се нервираш ?Со ваква формација пишете ја Т2 не дава гол пари да си земете. Косата ќе ми обеле од Интер, преку таквото веќе.
Дај бе Нагатомо нека го згази 41 или 66ка Дељадровска, неможам да го гледам веќе во овој тим. Жал ми е само за Коутињо, греота детето, страшен играч е а се откорна од седење на клупа кај нас, у пичку матер.
Да брат, има капацитет овој тим а погрешно е изменаџиран. Можеби не да освоиме титула но за да бидеме во први три и те како имаме капацитет. Арно ама тука се Гасперсон, Раниери, Страмачиони, курци, палци, Моратиевци, пичковац...Зар се нервираш ?![]()
Дојдов на темава само да го пишам ова... Не спомнувај колку играчи ни поминале оваа и претходните 2-3 години...Како бе мајката не го собраа Валеро, летово. Го гледаше некој вечерва? Ненормална партија.
Е таков играч ни фали на нас.
А ни отидоа доста такви играчи на нас летово или па уопште не се заинтересиравме за нив. Он, Казорла, Шахин, Мартин (иако не сум го гледал оваа сезоан ич), за Банега не ни пробавме, Дембеле, па дури и Гранеро можеше да ни заврши работа. Има и други што сега не ми текнуваат.
Евтини а тип на играч што го немаме.
Али ај.
Него, моја идеја една.
Ако веќе Страма сака да игра со тројка во одбрана (иако ја сум скептик, не само за нас него генерално за формацијата), зошто да не го проба Камбијасо за таму. И онака сите сега што играат на тој начин, оној што игра централно во тројката не го играат како либеро туку како повлечен играч од средина на терен. Место да играме по теркот на другите италијани, може да пробаме како што правеше Барселона и други тимови, коа на средина на натпревар го повлекуваа последниот везњак во одбрана, за крилата да идат понапред.
Ионака Камбијасо го има тоа пто треба најмногу за таму, тактичка интелегенција, добро позиционирање, игра едноставно, а и недостигот на брзина ќе му се замаскира, зошто нема да има потреба да игра пресинг високо на терен, ни да ги прави оние, искрено глупави, излети во шеснаесетник, што немаат никаков резултат.
И најбитното, Киву нема да игра.
Така пред него би играле двајца од Гуарин, Гаргано, Оби и Алварез. Мудингаи кој го ебе.![]()