Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
А и ти што утеха си нашол.. за две кола дерби на дното... ќе се пробаме. :P:D
Директен дуел, борба за тоа кој ќе испадне! :D

Него, гледав до дебилниот пас на Снајдер во 42ра, кога излезе сам пред гол. Среќа што не гледав понатаму.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.868
Поени од реакции
116.140
Директен дуел, борба за тоа кој ќе испадне! :D

Него, гледав до дебилниот пас на Снајдер во 42ра, кога излезе сам пред гол. Среќа што не гледав понатаму.
Е тоа беше една од подебилните работи која Снајдер ја има направено во последно време. Сам излезе со голманот и реши да ја подава, страшна работа.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Za da sme shampioni do kraj treba da imame maksimum 5 zagubeni natprevari, nie veke imame 2, taka da uste samo 3 porazi do kraj na prvenstvo e mnogu tesko :D

Ke mi e chudno Juve da nema sezona slichna na Inter koga Inter naprae 17 pobedi vo niza :D

VratislavGresko

self-declared Macedonian
Член од
17 август 2009
Мислења
141
Поени од реакции
48
Се повише се збори за формација со тројца стопери, тоа некако го најави и Страма по натпреварот со Сиена. После Гасперини некако сум алергичен на таква постава, иако сега имаме други играчи. Тоа некако би требало вака да изгледа

---------------------------------Handa------------------------------

-------------Ranocchia-----------Chivu----------Juan----------------

Zanetti--------------------------------------------------------Pereira

------------------------Guarin-------------Cambiasso----------------

--------------------------------Sneijder------------------------------

-------------------Milito---------------------Cassano-----------------

TheOther1

Interista Per Sempre!
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.346
Поени од реакции
484
Cou odusevio Morattia ! Couthino je juce pruzio vise od Milta iako je igra samo nekoliko minuta. Navijaci su zbunjeni zasto Cou nepocinje utakmicu .
Strama opravdava da za njega ima vremena i da u njega mnogo veruje.
Couthino nece biti prodat u januaru kao sto se pisalo ranije jer je uverio Masima Morattia da ga ne prodava . Morattia je juce na utakmicu odusevio na par minuta mladi Cou koji je iako je igrao samo nekoliko minuta uspio za to vreme da opasno sutira na gol i da doda nekoliko dobrih pasova i sjajnih prodora. Da li ce Moratti preporuciti Strami da Couthina vise forsira , ostaje na jednino da cekamo i vidimo , a za to vreme Cou vredno radi i ceka svoju priliku .
Не ми е јасно зошто беше вратен Кутињо во Интер кога не игра, а гледам не ни планираат да го играат...навистина жално :(

Massimo Moratti

engin90
Член од
4 мај 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
156
Да си го вратиме ние Рекоба најпаметно ... какви играчи само играле во Интер , а сега гледам како се тегнат некои дечишта и го валкаат дресот маме ем јебем

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Grande Cino

Заради човекот почнав да навивам за Интер и сеуште го чувам дресот..сеуште се сеќавам каква бомба му здрви на Рома кога ги победивме 3-1 на Меаца пред 10 години мислам беше..а Зебина гојдото му мана шамар поради тоа што беше немоќен да го задржи неверојатниот Рекоба..каков играч беше да си еби веко:cuc:штета што бевме слаби тогаш и што имаше соиграчи како Ди Бјаџо,Емре,Вентола,Калон,Кили Гонзалес,Консисао и други..

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.652
Поени од реакции
59.636
Не бе лоши ДиБјаџо и Емре. Рекоба играше во фантастичен тим заедно со Роналдо, само тогаш беа крадени многу, а од друга страна и немавме баш среќа со тренерите, повеќето беа за никаде. Ѕверка беше малиот во секој случај, еден од омилени играчи.

Член од
30 август 2009
Мислења
262
Поени од реакции
78
Повиканите играчи за утре: Паласио- out.
PORTIERI: Handanovic, Castellazzi, Belec;
DIFENSORI: Zanetti, Silvestre, Ranocchia, Samuel, Chivu, Jesus, Jonathan, Nagatomo;
CENTROCAMPISTI: Sneijder, Alvarez, Guarin, Mudingayi, Cambiasso, Obi, Gargano, Pereira;
ATTACCANTI: Coutinho, Milito, Livaja, Cassano.

Според Скај можен состав за утре:3-5-1-1:facepalm:
Handanovic; Ranocchia, Chivu, Juan; Nagatomo, Guarin, Gargano, Zanetti, Pereira; Sneijder; Milito.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.868
Поени од реакции
116.140
Со ваква формација пишете ја Т2 не дава гол пари да си земете. Косата ќе ми обеле од Интер, преку таквото веќе.
Дај бе Нагатомо нека го згази 41 или 66ка Дељадровска, неможам да го гледам веќе во овој тим. Жал ми е само за Коутињо, греота детето, страшен играч е а се откорна од седење на клупа кај нас, у пичку матер.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Со ваква формација пишете ја Т2 не дава гол пари да си земете. Косата ќе ми обеле од Интер, преку таквото веќе.
Дај бе Нагатомо нека го згази 41 или 66ка Дељадровска, неможам да го гледам веќе во овој тим. Жал ми е само за Коутињо, греота детето, страшен играч е а се откорна од седење на клупа кај нас, у пичку матер.
Зар се нервираш ? :ROFLMAO:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.868
Поени од реакции
116.140
Зар се нервираш ? :ROFLMAO:
Да брат, има капацитет овој тим а погрешно е изменаџиран. Можеби не да освоиме титула но за да бидеме во први три и те како имаме капацитет. Арно ама тука се Гасперсон, Раниери, Страмачиони, курци, палци, Моратиевци, пичковац...

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Како бе мајката не го собраа Валеро, летово. Го гледаше некој вечерва? Ненормална партија.
Е таков играч ни фали на нас.
А ни отидоа доста такви играчи на нас летово или па уопште не се заинтересиравме за нив. Он, Казорла, Шахин, Мартин (иако не сум го гледал оваа сезоан ич), за Банега не ни пробавме, Дембеле, па дури и Гранеро можеше да ни заврши работа. Има и други што сега не ми текнуваат.
Евтини а тип на играч што го немаме.
Али ај.

Него, моја идеја една.
Ако веќе Страма сака да игра со тројка во одбрана (иако ја сум скептик, не само за нас него генерално за формацијата), зошто да не го проба Камбијасо за таму. И онака сите сега што играат на тој начин, оној што игра централно во тројката не го играат како либеро туку како повлечен играч од средина на терен. Место да играме по теркот на другите италијани, може да пробаме како што правеше Барселона и други тимови, коа на средина на натпревар го повлекуваа последниот везњак во одбрана, за крилата да идат понапред.
Ионака Камбијасо го има тоа пто треба најмногу за таму, тактичка интелегенција, добро позиционирање, игра едноставно, а и недостигот на брзина ќе му се замаскира, зошто нема да има потреба да игра пресинг високо на терен, ни да ги прави оние, искрено глупави, излети во шеснаесетник, што немаат никаков резултат.
И најбитното, Киву нема да игра. :)
Така пред него би играле двајца од Гуарин, Гаргано, Оби и Алварез. Мудингаи кој го ебе. :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.329
Поени од реакции
15.588
Како бе мајката не го собраа Валеро, летово. Го гледаше некој вечерва? Ненормална партија.
Е таков играч ни фали на нас.
А ни отидоа доста такви играчи на нас летово или па уопште не се заинтересиравме за нив. Он, Казорла, Шахин, Мартин (иако не сум го гледал оваа сезоан ич), за Банега не ни пробавме, Дембеле, па дури и Гранеро можеше да ни заврши работа. Има и други што сега не ми текнуваат.
Евтини а тип на играч што го немаме.
Али ај.

Него, моја идеја една.
Ако веќе Страма сака да игра со тројка во одбрана (иако ја сум скептик, не само за нас него генерално за формацијата), зошто да не го проба Камбијасо за таму. И онака сите сега што играат на тој начин, оној што игра централно во тројката не го играат како либеро туку како повлечен играч од средина на терен. Место да играме по теркот на другите италијани, може да пробаме како што правеше Барселона и други тимови, коа на средина на натпревар го повлекуваа последниот везњак во одбрана, за крилата да идат понапред.
Ионака Камбијасо го има тоа пто треба најмногу за таму, тактичка интелегенција, добро позиционирање, игра едноставно, а и недостигот на брзина ќе му се замаскира, зошто нема да има потреба да игра пресинг високо на терен, ни да ги прави оние, искрено глупави, излети во шеснаесетник, што немаат никаков резултат.
И најбитното, Киву нема да игра. :)
Така пред него би играле двајца од Гуарин, Гаргано, Оби и Алварез. Мудингаи кој го ебе. :)
Дојдов на темава само да го пишам ова... Не спомнувај колку играчи ни поминале оваа и претходните 2-3 години...

Kajgana Shop

На врв Bottom