Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Ибра,разгледај ја целата работа.
Пацини во Интер не може да успее,не е таков тип на играч каков што бара Страма.Не бара статичари на терен што ќе чекаат само топка пред гол,бара работници на терен што ќе трчаат и ќе работат за тимот.
Башка и формата му е катастрофа,му се даде шанса да ја најде формата и не успеа во тоа,епа нека си ебе мајката.

Додека Касано отсекогаш бил работник на терен,трча,се отвара,прави шанси,има добар шут од далечина,одличен дриблер е.
Нека се смее колку сака и до кога сака,ама кога игра како што треба.
Не верувам дека и така ќе се однесува како што го опиша ти од проста причина што ќе сака да се докаже дека сеуште вреди и дека сеуште знае да игра и покрај проблемите со срцето.
Кажи ми сега,што има Пацини од тоа што го набројав за Касано ?
Едно големо НИШТО.

Како и да ја вртиш у добивка сме со трансферов,додај на тоа и 7 милиони евра на сметка на Интер.
Пацини од друга страна,добро игра само со глава,а за тоа му требаат квалитетни топки по крилата,а во Милан моментално има крила колку што има мраз на Сонцето.
15 гола на тренинг само ќе ги даде Пацини и тоа без голман што ќе брани.

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Пацини јас го гледав како замена за Милито но проблемот е што и Милито требаше веќе да е замена .
Интер требаше да си има веќе најдено некоја ``ѕвезда`` за во нападот.
Милито лани се извади некако промашуваше многу но даде на некои натпревари по 5 гола и ги напарави 20+
Проблемот е што веќе има 33 години и Интер ако беше тој од пред 5 години ќе имаше веќе уште два напаѓачи од негов ранг помлади во напад како на времето Ибра и Креспо што беа за Круз или Ето и Милито.
Вака ако Милито оваа сезона даде 5 гола како пред една сезона што правиме кој ќе распали Лонго??
Му треба на Интер класа играч во напад замена за Милито.

Значи:) не е лошо што Пацини го продадоа за 7 и така од 10 повеќе не можеа да му земат.
Проблемот е кого ќе купат во нареден период што стана со ``ѕвездата`` што се пофали Морати дека ќе ја купи.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.328
Поени од реакции
15.587
Пацини јас го гледав како замена за Милито но проблемот е што и Милито требаше веќе да е замена .
Интер требаше да си има веќе најдено некоја ``ѕвезда`` за во нападот.
Милито лани се извади некако промашуваше многу но даде на некои натпревари по 5 гола и ги напарави 20+
Проблемот е што веќе има 33 години и Интер ако беше тој од пред 5 години ќе имаше веќе уште два напаѓачи од негов ранг помлади во напад како на времето Ибра и Креспо што беа за Круз или Ето и Милито.
Вака ако Милито оваа сезона даде 5 гола како пред една сезона што правиме кој ќе распали Лонго??
Му треба на Интер класа играч во напад замена за Милито.
Ако така гледаш на Интер на многу места му фалат класа играчи, моментално централен напаѓач заедно со голманската позиција е најмалце загрижувачки, исто и на Снајди позицијата. Нас ни требаше замена за Ето, и се уште ни треба, исто и за Бало и Пандев, ланските замени беа фејл, ќе видиме оваа година.

Член од
13 јануари 2012
Мислења
1.800
Поени од реакции
1.665
Касано прифатил да биде замена за Милито и Паласио, така пишуваше на еден фан клуб на Интер

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
^
Не е баш така... Стрелец треба, Кутињо, Алварез и Снајдер ги имаме за креативност т.е. сервирање топки у напад. Шпиц треба, што ќе РИПНЕ и ќе даде гол.

Исто е, али различито... Златник али сребрен
Пацини рипаше цела сезона лани, не баш кога требаше, ама рипаше. :D
Јас од кога памтам, Интер имал традиционално два клучни проблема низ годините. Прво некогаш не сме создавале доволно опасни ситуации, не сме имале изработени акции, не сме создавале шанси, како сакаш наречи го. И второ секогаш, ама секогаш сме имале проблеми со поседот и контролата на топката на средината. Сигурен сум и дека двете се поврзани.
Финишерите никогаш не ни биле проблем. Мислам дека и сега нема да бидат, зошто покрај класа шпиц (Милито), очигледно имаме и прилично добар играч за негова замена во Паласио ( мислам дека е создаден за централен напаѓач).
Првиот проблем јас мислам дека со овие 4-5 играчи позади централниот напаѓач, го решаваме. Сите се многу универзални играчи и што е најбитно се многу квалитетни со топка. Имаме светска класа техничари во Касано и Снајдер.
Плус се повеќе тимови сега играат со вакви универзални напаѓачи. Барселона, Мадрид, Манчестер Сити и Јунајтед, Дортмунд.
Останува вториот проблем да се реши. Комплетно, веројатно во други времиња.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.328
Поени од реакции
15.587
Касано прифатил да му ги чисти копачките на Паласио, пишуваше на еден фан клуб на Интер.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Додека Касано отсекогаш бил работник на терен,трча,се отвара,прави шанси,има добар шут од далечина,одличен дриблер е.
Нека се смее колку сака и до кога сака,ама кога игра како што треба.
Не верувам дека и така ќе се однесува како што го опиша ти од проста причина што ќе сака да се докаже дека сеуште вреди и дека сеуште знае да игра и покрај проблемите со срцето.
Кажи ми сега,што има Пацини од тоа што го набројав за Касано ?
Едно големо НИШТО.

Како и да ја вртиш у добивка сме со трансферов,додај на тоа и 7 милиони евра на сметка на Интер.
Пацини од друга страна,добро игра само со глава,а за тоа му требаат квалитетни топки по крилата,а во Милан моментално има крила колку што има мраз на Сонцето.
15 гола на тренинг само ќе ги даде Пацини и тоа без голман што ќе брани.
Не можеш никако да ги споредиш Касано и Пацини зошто се различни играчи.Пацо е класичен центарфор и чекач на топки,а Касано ја игра онаа улога на втор напаѓач и е играч кој што треба да ја протури топката во шеснаесетник.Како и да ја вртиш ќе ти испадне дека она што го има Касано го нема Пацини и обратно.
Моментално го имам и јас истото мислење со тебе дека Интер е во добивка од оваа зделка но најдобро е да оставиме бројките да покажат на крајот од сезоната.Милан нема класично крило во тимот и затоа нема игра по крила па затоа Пацо ќе треба да се воигрува со Пато/Робињо и со оној играч што игра позади двајцата напаѓачи.Ако добро се воигра со овие играчи имаме 10 голови од него како од шала,а ако не се воигра 2-3 гола на тренинг.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.953
Поени од реакции
23.455
Касано работник ??

Значи не дека хејтам или серем што ќе иде кај вас, и според мене Касано е поквалитетен играч од Пацо моментално, али Касано дека бил работник, дека трча и дека се отвара ???
Колку пута сте го глеале Касано у Милан или па у Сампдорија!

Касано е све само не е работник кој трча и се отвара... Сериозно !
Од Касано ќе добијете потег кој може да реши утакмица, асистенција каква можат да дадат само Пирло, Чави и Давид Силва.
Он е статичен играч ( што до негде за вашиот напад е добро), али е своеглав и многу пута може да заглави поназад и само да пимпла и да покушава лоб пасови, што нема да му одговара на Снајдер ...

Касано никад не бил суперзведа, иако имал талент за тоа, а нема ни да биде сеа на 30 године, со слабо срце ......

Од друга страна Пацо има 28 године, иде у тим кој нема лидер у нападот, у тим кај ќе биде стартер, каде крилата и другите играчи од нападот ќе ја вршат сета работа за него, он треба да прими топка да шутне, или да постави глава и гол да даде...
Инзаги даде 160 гола у дресот на Милан, такви напаѓачи одувек успевале у Мила....

Затоа уште преска не сакав да ме свати некој погрешно овде кај вас, али според мене Милан добива со трејдов...

И такво гомно кое по све она што Милан го напраи за него лани, да бара трансфер, не му треба на никому у екипа !

D

draft

Гостин
Значи го даваме Пацини а го добиваме Касано и 7.5 милиони со кои го купуваме Гаргано?
Конечно нешто добро од управата на Интер... феноменално, уствари. Секоја чест за ова.
Изглеа одлично ќе го затвориме летново меркато и сезонава ќе имаме сосема солиден тим кој ќе се бори за титулата.

Иначе до пред малку читав една од постарите теми, темата од ерата на Рафаел Бенитез, Крофната. Зааакооооооон еј!! :pos:
Се пишувале по 40 страни за 3 дена, Фан Клуб: Интер вс бенеамата, единствениот почитувач на ликот и делото на Крофнето. :pos:
Квалитетен ремет попил Кифлата, умрев од смеење. Сепак не било се така црно тогаш... ќе речам дури и дека ми фалат тие времиња. :D

Ама највпечатливо ми беше како завршувале поголемиот дел од моите постови: треба ова, треба она, ако не сакаме да го гледаме Интер во четврток. (тогаш бевме Европски шампиони, да потсетам)

Here i am, скоро две години подоцна, за три дена ќе ги гледам Васлуи - Интер, во четврток.

Бед.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.328
Поени од реакции
15.587
Значи го даваме Пацини а го добиваме Касано и 7.5 милиони со кои го купуваме Гаргано?
Конечно нешто добро од управата на Интер... феноменално, уствари. Секоја чест за ова.
Изглеа одлично ќе го затвориме летново меркато и сезонава ќе имаме сосема солиден тим кој ќе се бори за титулата.

Иначе до пред малку читав една од постарите теми, темата од ерата на Рафаел Бенитез, Крофната. Зааакооооооон еј!! :pos:
Се пишувале по 40 страни за 3 дена, Фан Клуб: Интер вс бенеамата, единствениот почитувач на ликот и делото на Крофнето. :pos:
Квалитетен ремет попил Кифлата, умрев од смеење. Сепак не било се така црно тогаш... ќе речам дури и дека ми фалат тие времиња. :D

Ама највпечатливо ми беше како завршувале поголемиот дел од моите постови: треба ова, треба она, ако не сакаме да го гледаме Интер во четврток. (тогаш бевме Европски шампиони, да потсетам)

Here i am, скоро две години подоцна, за три дена ќе ги гледам Васлуи - Интер, во четврток.

Бед.
Ај кажи како беа моите постови:
Ќе го гледаме Интер во четврток
...

Туку да си накривам шеширот и да фатам книга :Д

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Касано е само + за Интер според мене тој повеќе се поклопува со Снајдер и Кутињо отколку со Паласио.
Оваа година се очекува најмногу од Снајдер многу повеќе голови и асистенции еден Хамшик има дупло подобра статистика од Снајдер.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.986
Поени од реакции
16.425
...

Знаев дека нешто мутиш со Бранка.

D

draft

Гостин
...

Сеа ќе ти кажам како беа твоите постови... :D

Бенитез не е крив за ништо. Ни за тоа што сме 6то место, ни за тоа што сите играчи ни се повредени. Како може тренер што освоил ЛШ да биде лош тренер?
:D

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.328
Поени од реакции
15.587
Сеа ќе ти кажам како беа твоите постови... :D

:D
Леле од контекст вадење :)

Факт е дека тренер што има освоено ЛШ(и тоа да губиш 3-0), и има играно уште едно финале ЛШ со тим што пред и по него нема ништо освоено добри години, е добар тренер. Сега од инат можеме да збориме, али малку се такви тренери, Мансини 10000 милиони ги има на располагање и сега и со Интер, и пак .!. освои...

Може и си го истролал ова, али небитно...

Него остајте, тоа беа добри времиња, имавме играчи што личеа на тим, сега се обидуваме да не бидеме Лече...

D

draft

Гостин
Леле од контекст вадење :)

Факт е дека тренер што има освоено ЛШ(и тоа да губиш 3-0), и има играно уште едно финале ЛШ со тим што пред и по него нема ништо освоено добри години, е добар тренер. Сега од инат можеме да збориме, али малку се такви тренери, Мансини 10000 милиони ги има на располагање и сега и со Интер, и пак .!. освои...

Може и си го истролал ова, али небитно...

Него остајте, тоа беа добри времиња, имавме играчи што личеа на тим, сега се обидуваме да не бидеме Лече...
Не бе, нема сеа да збориме дали Бенитез бил крив (НОРМАЛНО ДЕКА БЕШЕ) или не бил. :D
Само сакав да кажам дека ептен закон муабети паѓале тогаш, се згазив од смеење. Дека и во тој црн период имало нешто позитивно за нас. :D

EDIT

...за разлика од сега. Сега нема ништо позитивно, ни смешно. :(

Океј, освен шеширот и капутот на Бране.

Kajgana Shop

На врв Bottom