7,5 милиона + Касано за Пацини !!!! Не ми се верува, уште.
Ова е најдобриот трансфер кој што Интер го има направено во последните 3 години. И време беше после константните разочарувања овие години. Јасно е дека не сме способни да направиме нешто добро, освен ако некој друг тим не усере многу па да ни подари нешто. Добро е што и второто се случува, уште подобро е што баш сега се случува.
А одлични се и вестите дека се серизони и за Гаргано. Одлични во смисла на алтернативите и типот на играч што служат како ориентир. Од сите други спомнати до сега, Гаргано мене најмногу ме бендисува, зошто е прилично солиден со топка во нозе. Дури и ме чуди што Наполи се подготвени да го дадат. Добар играч.
Нормално ја би сакал друг тип на играч во средина, ама јасно е веќе дека нешто друго бараат.
Со овие двајца и евентуално Переира, тимот глобално ќе изгледа прилично добро. Дури и изненадувачки добро. Би можеле и за титула да се замешаат во погодни услови.
Него, не сваќам зошто воопшто некој има против трансферов или се чуствува дека сме излегле заебани. Пацини е ок играч, ама нема некој страшен квалитет, посебно не квалитет што се бара денес. Типичен италијански напаѓач, многу недоработен во сите други сегменти освен да се најде во напаѓачки позиции (што е се разбира многу битно). Дури е и многу неподвижен.
За него добиваме еден од најголемите таленти на италијанскиот фудбал во последните декади. Менталитетот и воопшто односот кон професијата, па и благата недозреаност на страна, Касано има неверојатни квалитети, на сосема друго ниво од Пацини. Има совршена техника на топка и техника на телото и е неверојатно продуктивен играч.
Тоа не може да се спори. Дури и на европското сега после пола година пауза со стомак во офсајд, успеваше со еден потег, комплетно да исфрли од игра едни од најдобрите светски дефанзивци. Има совршена игра и со двете нозе, одлична престава за теренот , многу прецизни и изработени пасови, со еден збор КВАЛИТЕТ.
И плус пари за него добиваме!
За мене ова е супер, супер трансфер. Успеа за 1 саат оптимист да ме направи.