- Член од
- 23 август 2010
- Мислења
- 39.387
- Поени од реакции
- 113.843
Зошто сите тоа го викате, дека кој и да бил на чело на Барса ќе освоел титула со тие играчи? Па треба ли некој на тие играчи да им каже како да играат, да ги постави на соодветна позиција, да го одржува тимскиот дух на највисоко можно ниво? Или сами играчите си го прават тоа, сами тактика прават, сами се бодрат?ај ова те молам појасними
од кај заклучи дека гвардиола е роден шампион? дека освој со барса титуливе и ова ти дојде напамет одма?
верувај дека и лузеров да беше на чело на барса иста песна ќе пееја
Гвардиола кога дојде начека раздрмана Барселона, тогаш го шутнаа Роналдињо кој беше најдобар светски фудбалер и ја префрлија главната улога во тимот на Меси, Чави и Иниеста, тие да бидат носители на играта и целиот тим на Барса. Тогаш ако не се лажам завршија едвај 4-то место и го шутнаа Рајкард и го донесоа почетникот Пеп, кој до вчера беше фудбалер, но ризикот и те како им се исплатеше. Човекот наметна толку убедлива игра што дури некат и ми се досадни за гледање.
Можеби и Интер после Мур требаше да ризикува и да го назначи Фиго за тренер, или Барези сеедно, бидејќи никој после Мур не гарантираше константен успех бар во серија А, едини такви беа Ферги, Пеп и уште два-тројца максимум али и самите знаеме колку беше реално да се донесат овие пред две години. Единствена опција ни останува Гвардиола и да се надеваме дека повторно ќе имаме роден победник на клупата на Интер. Немојте со тие муабети дека не е ништо посебно, погледни само како си го плеска Мурињо на секоја утакмица и ќе ти стане јасно, МУРИЊО ЕЕЕЕЈ, а да не зборам дека го исплеска ко мало дете и Ферги во две финалиња во ЛШ. Затоа молете се да дојде Пеп инаку уште 5-6 години ќе си се задоволуваме со имиња ко Гасперини, Делио Роси, Козми, Прандели и остала багра квази тренери.
П.с. Не сум фан на Барса немој да ме сфатиш погрешно, од Шпанско сум за Реал ама реалноста е таа.