Нема реално нереално у фудбал, 3те бода на Рома се апсолутно заслужени и тоа е тоа, се покажа разликата во клупи и џокерите од клупа, кои Интер ги нема а другите тимови ги имаат ( лани тоа беше Балотели ), сега Мирко ја направи разликата и им откорна бод на Интер а донесе 3 за Рома.
Иначе за мечот не мора многу да се цепидлачи, прво Интер го изиграа на ниво, второ беше фејл, ко што беше и фејл измената Мунтари - Милито и позицијата на Мунтари на терен :|, тоа беше првата грешка на Бенитез а втората беше што не ги искористи прекините на крај за да ја реализира измената со Марига, ем ке скинеше малце време ем ке спуштеше темпо на игра.
Уште пред меч бев песимист за дуелов, со икс од старт бев задоволен но јебига, реплика од лани видовме, исто прво коло нерешено изиграа, а 5то изгубија од Сампдорија гости 1-0 и тоа е тоа, разликата од тогаш и сега е всушност и единствена светла точка по овој пораз, а тоа е што на табела се пред сите конкуренти за титулата во моментов.
Затоа и потенцирав, не треба да се лета во облаци, ја до Јанауари и со второ место ке бидам задоволен али со 2-3 бода негатива на табела, мада имаат супер услови и за прво бидејќи последните неколку кола им се со бош противници а најтешкиот период им е токму овој, а тој месец мора да се појачува нападот и да се донесе едно до две имиња кои ке донесат квалитет во тимот.
п.с. И немам ништо против 4231 системот, не сум разочаран од играта, разочаран сум од фактот што првите 11 во оваа формација односно нападот воопшто не е заштитен од изборот на клупа.
п.п.с. Наредно коло Јуве дома, одлична прилика за тимот со евентуална победа и да одржат морал на високо ниво и да се одржат на врвот зашто потоа само Милан ( пак дома ) ке бидат посериозен противник.