- Член од
- 12 декември 2007
- Мислења
- 4.856
- Поени од реакции
- 10.329
Секој си има свој поглед на ова. За мене како навивач на Барса понудава е мегаломанска, огромна. Ето даде 30 гола минатата сезона, и е константен веќе повеќе сезони освен онаа кога беше повреден пола сезона, и тогаш даде 15 гола најмалку. Ето е класа напаѓач и како прво не би можел да кажам кој е подобар меѓу него и Ибра. На тоа додај 40-45 милиони. Па плус додај и Хлеб. Од Хлеб ние можеме да се опариме, го бараат Баерн и други клубови. Виља е далеку подобра опција за нас, затоа и Ибра е втор избор за трансфер летово. Би сакал да остане Ето и трансферов да не се случи но односите меѓу него и останатите во Барса кулминираа и веќе нема поента да го задржиме. Го преценуваш Ибра богами со тие 60 милиони и Ето. Ето има постигнато гол на две финалиња на ЛШ, има освоено 3 титули во Шпанија, 2 во ЛШ и 1 во Купот за 5 сезони во Барса и скоро секоја сезона беше најдобар стрелец. Да бев навивач на Интер, би бил презадоволен од понудава. Како навивач на Барса, воопшто не сум.Разочаран сум неколку работи: Прво, Ибра педерот што бара трансфер и автоматски ја намалува цената, Второ, како може Морати да бидте таков мекуш и да ги исполнува желбите на сите фудбалери. Што е Интер ЦРВЕН КРСТ. Роналдо побара да отиде, го пуштивме, Адри побара да отиде го пуштивме, сега Ибра сака да си оди не му прави никаков проблем. Не покажува никаква борба. Ако прифатиме 40 милиони евра плус Ето и Хлеб ќе направиме катастрофална грешка. Веќе имаме две крила кој немаат намера да си одат (Кварезма и Мансини) Хлеб ќе биде трето а не играме со фирмација 4-3-3 односно 4-5-1 со голема експонација на крилата.
Ќе ни го утупат Ето кој во моментов не вреди ни 15 милиони евра а до утре сите фанови ќе зборат како сме добиле одличен напаѓач. Не го оспорувам квалитетот на Ето но Ето има уште една година од договорот со Барса веќе се скара со клубот место да се врати на 20 му наредија да се врати на 27 зошто не рачунаат на него плус тука е Купот на Африкански нации. Па Манчестер Сити кој дава плус 10 милиони евра за секој фудбалер испрати понуда од 25 милиони евра што Барса ја прифати со две раце.
Секоја понуда испод 60 милиони евра во која ќе биде вклучен Ето е катастрофа за нас. Еј една Валенсија ги дупи како сака и бара 50 милиони евра за Виља ние ќе добиеме 40 милиони евра за Златко кој е класа подобар од Виља.
Нека достави Морати понуда од 40 милиони евра плус Мансини и Кварезма за Меси или пак 40 милиони евра и Деко и Мунтари за Ињеста да видиме што ќе каже Лапорта на една таква понуда.
Edit Иначе тоа на официјалната страна е исто што го објавија медиумите пред некој саат дека преговорите се во тек и дека понудата е прилично добра. Збори дека Ето не може да го споредува со Ибра и дека Ето подолго време бил следен. Наскоро ќе се знае многу повеќе.
Исто така и извор близок до барса рекол дека зделката е многу комплексна и нема да може да се комплетира во една вечер.