Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 декември 2007
Мислења
4.856
Поени од реакции
10.329
Разочаран сум неколку работи: Прво, Ибра педерот што бара трансфер и автоматски ја намалува цената, Второ, како може Морати да бидте таков мекуш и да ги исполнува желбите на сите фудбалери. Што е Интер ЦРВЕН КРСТ. Роналдо побара да отиде, го пуштивме, Адри побара да отиде го пуштивме, сега Ибра сака да си оди не му прави никаков проблем. Не покажува никаква борба. Ако прифатиме 40 милиони евра плус Ето и Хлеб ќе направиме катастрофална грешка. Веќе имаме две крила кој немаат намера да си одат (Кварезма и Мансини) Хлеб ќе биде трето а не играме со фирмација 4-3-3 односно 4-5-1 со голема експонација на крилата.

Ќе ни го утупат Ето кој во моментов не вреди ни 15 милиони евра а до утре сите фанови ќе зборат како сме добиле одличен напаѓач. Не го оспорувам квалитетот на Ето но Ето има уште една година од договорот со Барса веќе се скара со клубот место да се врати на 20 му наредија да се врати на 27 зошто не рачунаат на него плус тука е Купот на Африкански нации. Па Манчестер Сити кој дава плус 10 милиони евра за секој фудбалер испрати понуда од 25 милиони евра што Барса ја прифати со две раце.

Секоја понуда испод 60 милиони евра во која ќе биде вклучен Ето е катастрофа за нас. Еј една Валенсија ги дупи како сака и бара 50 милиони евра за Виља ние ќе добиеме 40 милиони евра за Златко кој е класа подобар од Виља.

Нека достави Морати понуда од 40 милиони евра плус Мансини и Кварезма за Меси или пак 40 милиони евра и Деко и Мунтари за Ињеста да видиме што ќе каже Лапорта на една таква понуда.

Edit Иначе тоа на официјалната страна е исто што го објавија медиумите пред некој саат дека преговорите се во тек и дека понудата е прилично добра. Збори дека Ето не може да го споредува со Ибра и дека Ето подолго време бил следен. Наскоро ќе се знае многу повеќе.

Исто така и извор близок до барса рекол дека зделката е многу комплексна и нема да може да се комплетира во една вечер.
Секој си има свој поглед на ова. За мене како навивач на Барса понудава е мегаломанска, огромна. Ето даде 30 гола минатата сезона, и е константен веќе повеќе сезони освен онаа кога беше повреден пола сезона, и тогаш даде 15 гола најмалку. Ето е класа напаѓач и како прво не би можел да кажам кој е подобар меѓу него и Ибра. На тоа додај 40-45 милиони. Па плус додај и Хлеб. Од Хлеб ние можеме да се опариме, го бараат Баерн и други клубови. Виља е далеку подобра опција за нас, затоа и Ибра е втор избор за трансфер летово. Би сакал да остане Ето и трансферов да не се случи но односите меѓу него и останатите во Барса кулминираа и веќе нема поента да го задржиме. Го преценуваш Ибра богами со тие 60 милиони и Ето. Ето има постигнато гол на две финалиња на ЛШ, има освоено 3 титули во Шпанија, 2 во ЛШ и 1 во Купот за 5 сезони во Барса и скоро секоја сезона беше најдобар стрелец. Да бев навивач на Интер, би бил презадоволен од понудава. Како навивач на Барса, воопшто не сум.

bojann1

desmosedici rr
Член од
7 ноември 2007
Мислења
1.234
Поени од реакции
41
Зарем побарал трансфер сам Ибро?
Ибра>Виља
Ако прашуваш дали Ибро побарал трансфер ќе ти кажам дека Ибро пет месеци збори како тоа сака нов предизвик во Шпанија.

Ако не се сложуваш дека Ибра е подобар од Виља. Ибра ќе го качи на грб Виља и ќе дава по два гола на натпревар во Шпанија.

Во првенство во кое се игра отворен фудбал каде што само 10% од екипите се бранат и каде што цел е да се даде погодок повеќе од противникот, во тим каде што покрај себе ќе ги има меси, чави, ињеста и анри кој ќе треба да го ранат со топки јас ставам кладба дека Ибра ќе даде 50 гола минимум.

Еден Негредо дава по 20 погодоци во Алмерија, Форлан се утепува од давање на голови секоја сезона и во Виљареал и во Атлетико Мадрид, еден Игуин даде 20 гола минатата сезона. Можда Ибра ќе има месец два проблем да се прилагоди на играта на Барса ама после тоа има да ги кине мрежите.

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.575
Поени од реакции
6.705
Можеби е арогантно копиле,али работата за работата која е платен ја врши перфектно добро.Интер го направи еден од најдобрите напагачи во цел свет зар толку лесно треба да се откажеме од него? Треба да остане сезонава кога ни е најмногу потребен дека приоритет е ЛШ а и башка бедниве тимови ко Јубентус и Билан ке дадат се од себе да ја загрозат серијата на скудета на Интер.

Не треба да иде... Тоа е мое милење

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Не бе. Викам дека Ибра>Виља. Подобар е каде каде, Ибра > Ето.
Шознам, Интер не е тим на кој му требаат пари па да го даде за ,,добра понуда,,. Али сите бегаат од Италија, Барса е поатрактивна.

bojann1

desmosedici rr
Член од
7 ноември 2007
Мислења
1.234
Поени од реакции
41
Секој си има свој поглед на ова. За мене како навивач на Барса понудава е мегаломанска, огромна. Ето даде 30 гола минатата сезона, и е константен веќе повеќе сезони освен онаа кога беше повреден пола сезона, и тогаш даде 15 гола најмалку. Ето е класа напаѓач и како прво не би можел да кажам кој е подобар меѓу него и Ибра. На тоа додај 40-45 милиони. Па плус додај и Хлеб. Од Хлеб ние можеме да се опариме, го бараат Баерн и други клубови. Виља е далеку подобра опција за нас, затоа и Ибра е втор избор за трансфер летово. Би сакал да остане Ето и трансферов да не се случи но односите меѓу него и останатите во Барса кулминираа и веќе нема поента да го задржиме. Го преценуваш Ибра богами со тие 60 милиони и Ето. Ето има постигнато гол на две финалиња на ЛШ, има освоено 3 титули во Шпанија, 2 во ЛШ и 1 во Купот за 5 сезони во Барса и скоро секоја сезона беше најдобар стрелец. Да бев навивач на Интер, би бил презадоволен од понудава. Како навивач на Барса, воопшто не сум.
Ако е добар Ето задржети си го. Што барате нов напаѓач.

Сеа ќе ти кажам колку е МЕГАЛОМАНСКА понудата на Барса. Ибра е најдобар напаѓач во светот и во топ тројца играчи во светот Ако Роналдо вреди 94 милиони евра Ибра вреди толку. Нека искешира Барса 94 милиони евра па тогаш ќе речеме дека понудата е МЕГАЛОМАНСКА.

Тогаш ние ќе дојдеме во Барса поединечно да преговараме за Ето и Хлеб па ќе се чудиш кога ќе ги ангажираме двајцата фудбалери за помалку од 30 милиони евра и ќе ни останат уште 60 милиони евра за да го кубиме Цеск Фабрегас и Адебајор и ќе имеме четворица екстра играчи.

Ибра не бил првична цел на Барса???? Ти си во тешка забуна. Лапорта го викна Морати уште пред еден месец. Кога му кажа Морати што бара се откаже Лапорта. Па откако Реал се обиде да го купи Виља Барса не сакаше да дозволи најголемиот конурент да го добие Виља па онака ради реде се замеша во трката за потписот. Откако Валенсија побара 50 милиони евра, Лапорта си рече па за тие пари ќе го добијам Ибра и пак се врати на старата цел.

пс ај да се трампаме глава за глава Ибра за Меси ти одговара како фан на Барса

ппс Capitano мислев Деки наш, грешна буква на тастатурата.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.856
Поени од реакции
10.329
Ако е добар Ето задржети си го. Што барате нов напаѓач.

Сеа ќе ти кажам колку е МЕГАЛОМАНСКА понудата на Барса. Ибра е најдобар напаѓач во светот и во топ тројца играчи во светот Ако Роналдо вреди 94 милиони евра Ибра вреди толку. Нека искешира Барса 94 милиони евра па тогаш ќе речеме дека понудата е МЕГАЛОМАНСКА.

Тогаш ние ќе дојдеме во Барса поединечно да преговараме за Ето и Хлеб па ќе се чудиш кога ќе ги ангажираме двајцата фудбалери за помалку од 30 милиони евра и ќе ни останат уште 60 милиони евра за да го кубиме Цеск Фабрегас и Адебајор и ќе имеме четворица екстра играчи.

Ибра не бил првична цел на Барса???? Ти си во тешка забуна. Лапорта го викна Морати уште пред еден месец. Кога му кажа Морати што бара се откаже Лапорта. Па откако Реал се обиде да го купи Виља Барса не сакаше да дозволи најголемиот конурент да го добие Виља па онака ради реде се замеша во трката за потписот. Откако Валенсија побара 50 милиони евра, Лапорта си рече па за тие пари ќе го добијам Ибра и пак се врати на старата цел.

пс ај да се трампаме глава за глава Ибра за Меси ти одговара како фан на Барса
Абе ок тебе ти вреди толку Ибра, мене Виља повеќе ми се допаѓа а богами и Ето. За вкусови не се дебатира. А Ибра за Меси, смешно. Ибра+Роналдо+Кака+Рибери за Меси тогаш може. :smir:

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
Не бе. Викам дека Ибра>Виља. Подобар е каде каде, Ибра > Ето.
Шознам, Интер не е тим на кој му требаат пари па да го даде за ,,добра понуда,,. Али сите бегаат од Италија, Барса е поатрактивна.
Па ќе бегаат. Уште Ибра нека замине кој моментално е најголема звезда во калќото и Сериа А ќе биде за класа подолу без Кака, Ибра, Малдини, Фиго, Недвед...

Доколку Ибра сака да си оди го оправдувам трансферот, но во спротивно Морати не смее ни да помисли да прифати ваква понуда.

Па како можи еден Јувентус кој играше во втора лига, му заминаа спонзорите и најдобрите фудбалери, нема освоено скудето 5 години да има пари и да носи играчи како Диего и Мело а ние немаме пари и ќе прифатиме продажба на најдобриот фудбалер а сакаме да освоиме лига на шампиони...
4 скудета со ред, рекорден договор со најк, пари носи и лигата на шампионите иако не одиме многу далеку. Се ослободивме од фудбалери кои земаа 4-5 милиони по сезона, имаме неколку на кои можеме да заработиме а ние сепак го продаваме Ибра! Па ајде нека заминат и Маикон, Цезар, Камбиасо, Балотелии и Самуел, ќе најдиме "соодветни" замени и атакуваме на лига на шампиони. :tapp:

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.514
Поени од реакции
6.959
Абе ок тебе ти вреди толку Ибра, мене Виља повеќе ми се допаѓа а богами и Ето. За вкусови не се дебатира. А Ибра за Меси, смешно. Ибра+Роналдо+Кака+Рибери за Меси тогаш може. :smir:
и едно кантиче кисело млеко од Милком ногаевци!

Ibracadabra

Волшебник
Член од
21 септември 2008
Мислења
1.299
Поени од реакции
65
Мислам дека Морати како што вика во интервјуто ја разгледувал понудава од економски аспект. Ми звучи некако како овие од Милан. Мислам дека ако ја прифати понудата ќе дојди во конфликт со Жозе Мурињо. Тој му ја даде 10 - ката на Златан и е клучна алка во неговиот проект. Не можиш во една сезона да купиш 3 нови напаѓачи и да очекуваш да играат како да си ги доведол од ист тим. Го купивме Милито. На пат е Арнаутович. Тие треба да се уигруваат со Златан и Балотели. Нешто што Мурињо го прави сега. А не да му доведеш уште еден нов.. па кога ќе излезат на терен да не знаат кој каде се наоѓа, кој какви движења прави, кој сака топка на прва, кој игра 1-2 подавање.. Тоа не се учи во текот на 50 дена.. Тоа треба да се вежба и проучи цела година.. Сететесе на онаа прва сезона кога дојде Златан.. Ни делуваше некако изгубен.. Немаше координација со Круз и Креспо. Особено на утакмицата дома со Баерн во групите и Валенсија на гости во осминафинале.. Од втората наваму партал правеа.. Мислам дека оваа понуда Мурињо нема да ја дозволи. А ако ја одобри Морати без негова дозвола.. тогаш знаеме што следува.. сценариото од Челзи.. Мурињо ќе си замине на крајот од оваа, а можи и порано.. А тренерот на Реал не верувам да ги оправда големите очекувања и наредната сезона ќе го видиме Мурињо во Реал Мадрид..
Значи можи многу да загубиме со оваа понуда..:uvo:

Capitano

...
Член од
24 октомври 2007
Мислења
1.344
Поени од реакции
137
Хммм...
Италијанскиве медиуми почнаа со шпекулации дека веќе почнала потрагата по наследникот на Ибра (таков не постои). Започнати се преговори со Сампдорија за Антонио Касано...

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Како прво Интер не сека да го продаде Ибра тој сака да си оди.
Сега што треба Морати да направи да му клекне на колена.
Пак ќе кажам Ибра изигра само една сезона како класа играч на 27-8 годинии и тоа во Италија во ЛШ нула,Роналдо е 24г златна топка Кака 26 не играше милан ЛШ а пак беше 3 во изборот на играч на годината Ето кажаа дава голови во ЛШ и тоа во 2 финалиња .
Шпанското се играло без одбрана па испаднавме и од Валенсија и од Вилјареал а слабиот Вилја ни ја скина мрежата.
Според мене не се знае дали и Ибра ќе успее во Шпанија и Ето во Италија.

Мурињо има дадено зелено светло за трансверот ако во спротивен правец дојде Ето на кој тој е голем фан.Пак ќе кажам Морати кажа ако си оди Ибра доаѓа Ето.

К

кременко

Гостин
ме немаше одамна тука на овој фан клуб , али едно ке кажам , доста беше лигавење на ибра , кај сака нека си оди, 40 милиони евра +Ето+Хлеб(позајмица),ја да сум како морати одма ке го пратам со првиот авион за барселона, а за 40 милиона интер ке си земи класа играч од средниот ред, како на пример џермејн џенас или рибери ,а и немора да зимаме играчи , според тоа како испазарија другите клубови во серија А секако ни е загарантирана титулата во италија, а ако сакаме да се потрудиме и ЛШ да освоиме како што кажав ке ни треба уште еден играч од средниот ред

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
ме немаше одамна тука на овој фан клуб , али едно ке кажам , доста беше лигавење на ибра , кај сака нека си оди, 40 милиони евра +Ето+Хлеб(позајмица),ја да сум како морати одма ке го пратам со првиот авион за барселона, а за 40 милиона интер ке си земи класа играч од средниот ред, како на пример џермејн џенас или рибери ,а и немора да зимаме играчи , според тоа како испазарија другите клубови во серија А секако ни е загарантирана титулата во италија, а ако сакаме да се потрудиме и ЛШ да освоиме како што кажав ке ни треба уште еден играч од средниот ред
Сакаш да кажиш дека вреди 40 милиони? :)
Со понуда од 12-15 милиони Џенас е во ИНтер :) Тотенхем е заинтересиран за Виера па така се олеснува работата.

А Рибери не верувам дека можи да си го дозволиме. Баерн не сака да слушне за понуда помала од 70 милиони па не знам ни Реал дали е сеуште заинтересиран за него.

К

кременко

Гостин
Сакаш да кажиш дека вреди 40 милиони? :)
Со понуда од 12-15 милиони Џенас е во ИНтер :) Тотенхем е заинтересиран за Виера па така се олеснува работата.

А Рибери не верувам дека можи да си го дозволиме. Баерн не сака да слушне за понуда помала од 70 милиони па не знам ни Реал дали е сеуште заинтересиран за него.
сакам да кажам дека вреди повеке и од роналдо лигавкото а и од бензема тоа сакам да го кажам,али таман е и 40мил.+ овие двајца играчи, ја сум задоволен ако испадни вака, а и нема потреба сеа како шо читам да се зима касано .ето,балотели,милито тоа е тројката во нападот

Член од
30 октомври 2008
Мислења
1.046
Поени од реакции
35
vo pravo e bojan....pa eden villa koga go prodavaat 50milioni evra ,nie za ibra barame 40milioni plus eto(maksimum 20milioni evra).=60 milioni
neznam so misla morati ...sega dobro ovaj nosorogov ako saka da si odi neka si odi neka si ebi majkata ama barem da zemime dobri pari od nego a spored mene 40milioni se malku...i+ toa ovbaj hleb made golo e za k**ov ni e toj ene go kvarezma i mancini se tuka...ne da zemat nekoj plej ovie nashive ibra ke go prodavaat:kesa::kesa:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom