Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Секоја чес за Ибра оваа сезона ја изигра на ниво.Само оваа сезона му беше за почит и натпреварот со парма минатата сезона даде 17 гола од кои 9 од пенал.
За Ето го направивте како Пипо како на линијата да чека Ето е докажан играч светска класа дава голови не на тимови како Киево и Удинезе туку на Манчестер Ибра на такви тимови не знае да даде се губи во тие натпревари.Против Манчестер промаши две 100% шанси Ето тие не ги испушта.Ако беше Ибра најдобар ке го купеше Реал но една сезона најдобра во Италија не го прави најдобар.Во ЛШ е 0 игра само против Фенербахче и ЦСКА.
Адриано ми беше 100 пати по омилен играч штета што така заврши.
Ова е мое мислење.А и навивачите на Барса креваат бунт не го сакат Ибра.
Ај кажете ми овде кој му ги мести головите на Ето а и не се тоа Киево и Лече.
А навивачите на другите тимови да не се радува многу ако си оди Ибра доагат други посилни не е Морати човек кој става пари во џеб тој секоја година покрива од свој џеб 100 мил загуби тој не е само газда на Интер тој е и навивач не сакаше да го продаде Ибра но кога Ибра сака да си оди Морати му ја исполнува желбат тоа го изјави денес.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.650
Поени од реакции
59.617
Ибра = Ето + Хлеб + 40 милиони евриќи. Јас сум ЗА, веќе кажав. Преговорите се во тек.

Inter Milan owner and chairman Massimo Moratti has confirmed he mas met with Barcelona chairman Juan Laporta yesterday in Milan and that the discussion was centered around Zlatan Ibrahimovic. According to Spanish media sources, both chairmans have agreed terms on the Swedish forward. Inter are expected to receive around €40 millions plus Cameroonian hitman Samuel Eto’o and Belarusian attacking midfielder Aleksander Hleb.
The following is an interview conducted by Sky Sports Italy with Moratti :

Sky Sports : How did the meeting with Laporta go ?
Moratti : "Laporta and I successfuly finalized a deal for Maxwell. Now we are trying to reach an agreement for Hleb, but we have obviously talked about other things too, including Ibrahimovic and Eto'o".

Is Zlatan Ibrahimovic joining Barcelona?

"We'll see .... It's up to him and we must consider also the fact that Laporta and I are on great terms."

Will Eto'o join Inter?

"He is part of the potential deal."

Will there be another meeting with Laporta?

"Maybe, but we have not arranged one yet."

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.525
Поени од реакции
7.004
Ибра = Ето + Хлеб + 40 милиони евриќи. Јас сум ЗА, веќе кажав. Преговорите се во тек.

Inter Milan owner and chairman Massimo Moratti has confirmed he mas met with Barcelona chairman Juan Laporta yesterday in Milan and that the discussion was centered around Zlatan Ibrahimovic. According to Spanish media sources, both chairmans have agreed terms on the Swedish forward. Inter are expected to receive around €40 millions plus Cameroonian hitman Samuel Eto’o and Belarusian attacking midfielder Aleksander Hleb.
The following is an interview conducted by Sky Sports Italy with Moratti :

Sky Sports : How did the meeting with Laporta go ?
Moratti : "Laporta and I successfuly finalized a deal for Maxwell. Now we are trying to reach an agreement for Hleb, but we have obviously talked about other things too, including Ibrahimovic and Eto'o".

Is Zlatan Ibrahimovic joining Barcelona?

"We'll see .... It's up to him and we must consider also the fact that Laporta and I are on great terms."

Will Eto'o join Inter?

"He is part of the potential deal."

Will there be another meeting with Laporta?

"Maybe, but we have not arranged one yet."

AKO E ОВА ДОГОВОРОТ ОДМА НЕКА СЕ ПОТПИШЕ ЈА НЕЗНАМ ШТО СЕ ЧЕКА!

Ibracadabra

Волшебник
Член од
21 септември 2008
Мислења
1.299
Поени од реакции
65
А може Ето и Иниеста + 50 милиони? И јас сум ЗА ова!
Што се чекало.. Да падни тавано се чека..
Еве ќе се цитирам од поназад да видите што се чека и зошто сеуште се размислува или пак воопшто не се ни разгледува оваа понуда..

А сега за останатите "фанови" на Интер кои исто така не би имале проблем да замине Златан..
Овај мајмунов од Африка кој би требало да дојде на негово место бара загарантиран првотимски статус и бара 13 милиони евра по сезона. Значи со него ние добиваме 40 милиони кеш, ама треба него да му дадеме за 5 години вкупно 65 милиони. (сакал само 5 годишен договор и ништо помалку) !!!
А да не заборавиме дека ќе го нема месец и половина ќе игра на Африканскиот куп.
Е сега покрај тоа треба да купиме и еден класа играч од средниот ред бидејќи повеќе не можеме да се потпираме на Златан кога на другите не им оди.. А тој класа играч исто така ќе бара голема плата.. Под класа играч подразбирам Рибери, Фабрегас.. а не некое коковче како Хамшик, Хернанеш.. и незнам што таму..

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Понудата на Барса е 45 мил+Ето и позајмица на Хлеб од ова повеќе не може да се добие.За 45 може да се купи и уште еден класа играч.
Но пороблемот е што интер има 30 играчи и никој не сака да си оди и Виера и Мансини и Суазо дават изјави ке се докажувале оваа сезона:nesvest:.
А тоа 13 мил барал Ето е чиста шпекулација и пак ке кажам Ето е 100 пати по докажан напаѓач от Ибра нема подобар од него последните 5 години што треба сега да направи Морати на сила да го држи,тој Роналдо не го држеше а му беше најомилениот играч.

Ibracadabra

Волшебник
Член од
21 септември 2008
Мислења
1.299
Поени од реакции
65
Понудата на Барса е 45 мил+Ето и позајмица на Хлеб од ова повеќе не може да се добие.За 45 може да се купи и уште еден класа играч.
Но пороблемот е што интер има 30 играчи и никој не сака да си оди и Виера и Мансини и Суазо дават изјави ке се докажувале оваа сезона:nesvest:.
А тоа 13 мил барал Ето е чиста шпекулација.
А што мислиш зошто Барса не му го продолжува договорот? Оти не дава голови? Или оти е црнец? Ето бара преголема плата која Барса не сака да му ја даде..
А Барса си го најде Интер и ќе му го бапни него Ето..

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.650
Поени од реакции
59.617
Со Барселона нема да има проблем, договорот со Ето ќе биде проблемот. И тој си е тврдоглаво створење ќе бара превисока плата. Комбинацијата е супер иначе.

Браво mite84 за клиповите погоре. Има такви многу, приказните дека други му ги местеле головите на Ето не држат. Дечкото е класа, вистински стрелец, една од работите кои му недостигаат на Интер. Нашиве напаѓачи лани се растурија од промашување зицери, а овој не простува многу. Тоа го докажа и во Мајорка каде растураше, а и голем плус би добиле и во фактот што Ето растура против големите клубови.

Згора на тоа, би добиле и квалитетен ограч од среден ред, каде што често немаме никаква идеја што да правиме.

Се надевам ќе ја биде ваа работа... :)

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Проблемот не е платата на Ето Лапорта рече одма би потпишал со Ето но проблемот е што Гвардиола не го сака Ето уште лани ќе го менуваше со Адебајор:nesvest:.
А ето е лут на Барселона бидејќи колку голови важни даде за нив а тие уште лани сакаат да го продадат.Анри им беше дрво а тие запнале Ето да продават.

Член од
4 ноември 2008
Мислења
1.330
Поени од реакции
80
Проблемот не е платата на Ето Лапорта рече одма би потпишал со Ето но проблемот е што Гвардиола не го сака Ето уште лани ќе го менуваше со Адебајор:nesvest:.
А ето е лут на Барселона бидејќи колку голови важни даде за нив а тие уште лани сакаат да го продадат.Анри им беше дрво а тие запнале Ето да продават.
Изгледа слабо си ја гледал Барса лани.

Ibracadabra

Волшебник
Член од
21 септември 2008
Мислења
1.299
Поени од реакции
65
Има интервју на Морати на веб страната од Интер али е само на Италијански. Мислам дека оваа изјава ќе ги реши сите дилеми..

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Изгледа слабо си ја гледал Барса лани.
За првата сезона на Анри зборам уште тогаш Гвардиола ќе го продаваше Ето.Анри е веќе 32 а Ето 28 и за мене е многу подобар од Анри.

Последната изјава на Морати е
``Преговорите се во добра фаза Ето не вреди колку Ибра но Барса понуди и добра финансиска компензација``.

Според мене остануват да се решат договорите на играчите кои не барат така мали пари

Член од
24 октомври 2008
Мислења
1.382
Поени од реакции
248
А тоа 13 мил барал Ето е чиста шпекулација и пак ке кажам Ето е 100 пати по докажан напаѓач от Ибра нема подобар од него последните 5 години што треба сега да направи Морати на сила да го држи,тој Роналдо не го држеше а му беше најомилениот играч.
е у голема заблуда си :)

bojann1

desmosedici rr
Член од
7 ноември 2007
Мислења
1.234
Поени од реакции
41
Разочаран сум неколку работи: Прво, Ибра педерот што бара трансфер и автоматски ја намалува цената, Второ, како може Морати да бидте таков мекуш и да ги исполнува желбите на сите фудбалери. Што е Интер ЦРВЕН КРСТ. Роналдо побара да отиде, го пуштивме, Адри побара да отиде го пуштивме, сега Ибра сака да си оди не му прави никаков проблем. Не покажува никаква борба. Ако прифатиме 40 милиони евра плус Ето и Хлеб ќе направиме катастрофална грешка. Веќе имаме две крила кој немаат намера да си одат (Кварезма и Мансини) Хлеб ќе биде трето а не играме со фирмација 4-3-3 односно 4-5-1 со голема експонација на крилата.

Ќе ни го утупат Ето кој во моментов не вреди ни 15 милиони евра а до утре сите фанови ќе зборат како сме добиле одличен напаѓач. Не го оспорувам квалитетот на Ето но Ето има уште една година од договорот со Барса веќе се скара со клубот место да се врати на 20 му наредија да се врати на 27 зошто не рачунаат на него плус тука е Купот на Африкански нации. Па Манчестер Сити кој дава плус 10 милиони евра за секој фудбалер испрати понуда од 25 милиони евра што Барса ја прифати со две раце.

Секоја понуда испод 60 милиони евра во која ќе биде вклучен Ето е катастрофа за нас. Еј една Валенсија ги дупи како сака и бара 50 милиони евра за Виља ние ќе добиеме 40 милиони евра за Златко кој е класа подобар од Виља.

Нека достави Морати понуда од 40 милиони евра плус Мансини и Кварезма за Меси или пак 40 милиони евра и Деко и Мунтари за Ињеста да видиме што ќе каже Лапорта на една таква понуда.

Edit Иначе тоа на официјалната страна е исто што го објавија медиумите пред некој саат дека преговорите се во тек и дека понудата е прилично добра. Збори дека Ето не може да го споредува со Ибра и дека Ето подолго време бил следен. Наскоро ќе се знае многу повеќе.

Исто така и извор близок до барса рекол дека зделката е многу комплексна и нема да може да се комплетира во една вечер.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Зарем побарал трансфер сам Ибро?
Ибра>Виља

Capitano

...
Член од
24 октомври 2007
Мислења
1.344
Поени од реакции
137
Разочаран сум неколку работи: Прво, Ибра педерот што бара трансфер и автоматски ја намалува цената,

Нека достави Морати понуда од 40 милиони евра плус Мансини и Кварезма за Меси или пак 40 милиони евра и Деко и Мунтари за Ињеста да видиме што ќе каже Лапорта на една таква понуда.

.
Ибрахимович нема побарано трансфер:toe: ...а и незнам кај го најде Деко, очигледно си се збунил :smir:

Инаку не се согласувам за продажба на Златан по никоја цена. Денес се ретки вакви екстра класа играчи. Во Интер тоа се моментално Ибракадабра и Мајкон, несмее ни да се помисли на нивно заминување.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom