Фан Клуб: Германија

Chains

империја
Член од
15 август 2006
Мислења
761
Поени од реакции
678
Toa со Ирска е страшна глупост.

И јас имам правено муабет со Германци на пракса кога работев, зелената боја е поврзана со Прусија и е дел од стариот амблем на DFB.

Има и други репрезентации кои носат бои различни од своите национални. Италија на пример носи нели сина боја,холанѓаните портокалови

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
8.203
Се вардат ама и малце фуфки им оди, во случај да испадне Германија не чека инвазија ;)
Еве јас немам гајле од мечот и мислам дека Италија има големи шанси за финале ама од друга страна не ми се ни расправа. Ако Италија испадне, навалете на мене со сеир ако толку ви е мерак.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.684
Поени од реакции
22.540
Видите, Германија најголем дел, би рекол над 90% од својте утакмици изигра во белите дресови кој од памтивек им се стандардни. Зелениот дрес е гостински и со модификации до 2000та се користеше. После имаше мал период играа со црни но со ними немаше успех за разлика од зелените. Потеклото е највероватно ориентирано на логото на ДФБ. Зелената боја нема врска со Прусија, боите на Прусија се црно-бело сосе орелот како грб. Оваа година Адидас пак направи зелен дрес дека со зелените Германската екипа имаше успеси. Се сеќавам на дискусијата ко го направија црните и секојпат тие имаа имиџ на губитнички дресови. Затоа сега поврат на победничките ;)
--- надополнето: 26 јуни 2012 во 02:25 ---
Еве јас немам гајле од мечот и мислам дека Италија има големи шанси за финале ама од друга страна не ми се ни расправа. Ако Италија испадне, навалете на мене со сеир ако толку ви е мерак.
Аман друже се шалам, ние барем признаваме чесни победи. Ја не го сакам Италијанскиот фудбал од некој причини ама на ова ЕП сум драго изненаден од играта на Италија, нека продолжат само така и ќе ги респектирам. Ама со минималистички фудбал и по некоја глума како често досега не. И искрено очекувам супер дуел ако продолжи Италија со својата игра. Нека тепа подобриот, во спортски дух.
--- надополнето: 26 јуни 2012 во 02:30 ---
И да надополнам за дресот. Германија првиот меч после војната го играше со Швајцарија и не со Ирска.

Chains

империја
Член од
15 август 2006
Мислења
761
Поени од реакции
678
--- надополнето: 26 јуни 2012 во 02:30 ---
И да надополнам за дресот. Германија првиот меч после војната го играше со Швајцарија и не со Ирска.
Игор, се сеќаваш на контроверзите со црните дресови пред СП во ЈАР? Кога кретенски британски таблоиди го поврзаа носењето на црн дрес како давање почит кон Нацистите?

Имено оваа глупост:

Ако се сеќавам добро, кога младинската селекција освојуваше првенства,носеа и црвени дресови.

Игор, живееш ти во Германија така?

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.681
Како немале успеси во црни дресеви...
Па ја сомелија Аргентина на претходното СП :D

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.684
Поени од реакции
22.540
Игор, се сеќаваш на контроверзите со црните дресови пред СП во ЈАР? Кога кретенски британски таблоиди го поврзаа носењето на црн дрес како давање почит кон Нацистите?

Имено оваа глупост:

Ако се сеќавам добро, кога младинската селекција освојуваше првенства,носеа и црвени дресови.

Игор, живееш ти во Германија така?
Дада, Англичаните само чекаат за да пишуваат вакви глупости. Сепак имиџот на црните дресови не беше најдобар. Иначе да, во Гер сум.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.958
Поени од реакции
8.867
Точно, се согласувам, се препороди дечкото во Јувентус и е доста стандарден во играта, од она што имав можност да го видам сезонава.
Муабетот ми беше дека во Волфзбург често играше против нападот на Борусија и Баерн, од кои доста играчи има во тимот на Германија, и тешко се снаоѓаше. Тука има удел и дека партнер во одбраната му беше дрвото Кјаер, но нејсе.

Супер утакмица ќе биде ова, се надевам Италијаните ќе напаѓаат како вчера, и ќе гледаме супер фудбал. Мене искрено пријатно ме изненади играта на Италија, играат подобро и од 2006та кога го освоија СП во Берлин. Да пројдеше Англија, ќе беше реприза на 2010 со тоа што сега енглезите немаше да дадат ниту еден гол.

Сепак мислам дека средниот ред на Германија е поквалитетен и има способност да доминира на средината. Но колку голови и да даде Германија, ранливи се во полуконтра/контра ситуации, кои италија со Пирло,Бало,Касано комбинација може лесно да искористи таква грешка. Одбраната на германците е најслабата алка во овој тим. Иако има топ таленти, некако несигурно делуваат,и противничкиот тим секогаш ќе има шанса да фати приклучок.

Топ натпревар очекувам, и секако навивачки сакам Германија да победи. поздрав

јас пак им давам предност на германците само ради тоа што имаат поагилен напад од италијаниве, средините и на двете екипи се одлични :)

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Нај интересни се фановиве на бундес лигава, секогаш пред натпревар вака се фалат исто како да победиле после плачат како мали деца во други е бараат кривицата, со Интер на два пати така беше, со Челзи така беше секогаш е така и овој пат така ќе биде, и некој членови читам дека италија имала слаб среден ред:facepalm: е ова не можам да го разберам!

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Нај интересни се фановиве на бундес лигава, секогаш пред натпревар вака се фалат исто како да победиле после плачат како мали деца во други е бараат кривицата, со Интер на два пати така беше, со Челзи така беше секогаш е така и овој пат така ќе биде, и некој членови читам дека италија имала слаб среден ред:facepalm: е ова не можам да го разберам!
Абе сине зашто без потреба си праиш проблеми....ем не ги разбираш работатите,ем се мешаш...

Башка моментално Бундес за вашата лига со Мунтари како главна ѕвезда е Кока Кола...Нема што да се коментира едноставно....Едино вие се средивте па се асални....Другото....нема што да се коментира...

А на репрезентативно ниво ќе се увериш во Четврток....Ама немој случајно да ти снема интеренет во четврток,важи??

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Абе сине зашто без потреба си праиш проблеми....ем не ги разбираш работатите,ем се мешаш...

Башка моментално Бундес за вашата лига со Мунтари како главна ѕвезда е Кока Кола...Нема што да се коментира едноставно....Едино вие се средивте па се асални....Другото....нема што да се коментира...

А на репрезентативно ниво ќе се увериш во Четврток....Ама немој случајно да ти снема интеренет во четврток,важи??
Синко, не селдам фудбал од вчера и немој да мислиш дека сум дете од 15 години, па од вчера навива за Јуве или Италија пошто станале Шампиони годинава следам фудбал од 1996 и многу убаво ми се јасни работите, како прво јас не викам дека Италија ќе ја победи на Германија? Значи чим двете стигнале до полуфунале ќе гледаме рамноправен натпревар... Некои членови од тука уште од неделата вечер ја прогласија германија за во финале чекај да го излгедаме натпреварот и ќе анализираме затоа така напишав посто пошто сите пишевте дека пред време како да се завршила работата и како можиш да речиш дека италија имала слаб среден ред? А патем а вашата Лига освен Баерн Минхен и Борусија дортмун кој може други да им конкуриа на овие две екипи???

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Синко, не селдам фудбал од вчера и немој да мислиш дека сум дете од 15 години, па од вчера навива за Јуве или Италија пошто станале Шампиони годинава следам фудбал од 1996 и многу убаво ми се јасни работите, како прво јас не викам дека Италија ќе ја победи на Германија? Значи чим двете стигнале до полуфунале ќе гледаме рамноправен натпревар... Некои членови од тука уште од неделата вечер ја прогласија германија за во финале чекај да го излгедаме натпреварот и ќе анализираме затоа така напишав посто пошто сите пишевте дека пред време како да се завршила работата и како можиш да речиш дека италија имала слаб среден ред? А патем а вашата Лига освен Баерн Минхен и Борусија дортмун кој може други да им конкуриа на овие две екипи???
На кој да му конкурира....Интер на пример е без конкуренција више....

Па Дортмунд веруј ми дека може без проблем да се носи и со вас и со Милан.....Без разлика на ривалството реално гледам на работите...Дортмунд има страшна екипа каква што 80% од италијанска лига неможе ни да сонува....

Се тоа што ви го зборевме околу Бундес лигата и германскиот фудбал се оствари....Ви останаа само имињата и ништо друго...Пак ќе речам само Јуве има сериозна екипа со иднина и каква таква финансиска стабилност....Другото станува боранија....

А за утакмицата,никој не рекола убедлива победа....Барем околу германскиот фудбал се дискутира конструктивно и зрело...

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
8.203
На кој да му конкурира....Интер на пример е без конкуренција више....

Па Дортмунд веруј ми дека може без проблем да се носи и со вас и со Милан.....Без разлика на ривалството реално гледам на работите...Дортмунд има страшна екипа каква што 80% од италијанска лига неможе ни да сонува....

Се тоа што ви го зборевме околу Бундес лигата и германскиот фудбал се оствари....Ви останаа само имињата и ништо друго...Пак ќе речам само Јуве има сериозна екипа со иднина и каква таква финансиска стабилност....Другото станува боранија....

А за утакмицата,никој не рекола убедлива победа....Барем околу германскиот фудбал се дискутира конструктивно и зрело...
Јас на пример многу ги почитувам Дортмунд ама реално, Дортмунд не можеше да се носи со ПСЖ, Севиља, Марсеј, Олимпијакос а не пак со посилните италијански клубови. Дортмунд е екипа за во германско првенство. Сезонава се докажа тоа. Беа две, три класи посилни од Баерн ама во ЛШ сепак Баерн е чичкото со бркови ако разбираш што сакам да кажам.

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
добро де мора ли секоја тема да ја труете. Најинтересни ви биле овие оние па поинтересни од фановите на Јуве на кајгана форумов нема у секоја манџа ве има у секоја тема се мешате и во ЛШ темата највеќе застапени бевте иако Јуве не играа. У темана Германија-Италија само навивачине на Јуве кењаат нешо сигурно Италија ќе тепале ова она. Кој се тие навивачи што летале против Интер и со Челзи што викаа дека сигурно ќе тепаат а после сме плачеле ? Жити се неизмислувај глупости сите до еден честитаа победа на Челзи и никој не рече ништо фановите на другите клубови кењаа Челзи вака онака играле никој од Баерн не кажа нишо. Али нема што да се коментира незнам што влагаш во оваа тема и пишуваш некакви измислици доколку пишуваш пиши нешо конструктивно а не нешо безвезе

наброј ми ги тие што рекле дека Германија 100% ќе ја згази Италија никој не кажа сите еркоа дека можеби Германија е благ фаворит али пак тука ќе биде некаде и кој е тој што рече дека Италија имале слаб среден ред? Рекоа само дека на Германија е малце појак од на Италија

Kajgana Shop

На врв Bottom