Фан Клуб: Германија

• Креатор на темата Креатор на темата staki
  • Време на започнување Време на започнување
Го следеше Барзаљи додека беше во Wolfsburg?
И што има тоа врска како играл во Волфсбург? Сезонава ја одигра маестрално, еден од најдобрите дефанзивци во Италија е моментално :)

И што има тоа врска како играл во Волфсбург? Сезонава ја одигра маестрално, еден од најдобрите дефанзивци во Италија е моментално :)

Точно, се согласувам, се препороди дечкото во Јувентус и е доста стандарден во играта, од она што имав можност да го видам сезонава.
Муабетот ми беше дека во Волфзбург често играше против нападот на Борусија и Баерн, од кои доста играчи има во тимот на Германија, и тешко се снаоѓаше. Тука има удел и дека партнер во одбраната му беше дрвото Кјаер, но нејсе.

Супер утакмица ќе биде ова, се надевам Италијаните ќе напаѓаат како вчера, и ќе гледаме супер фудбал. Мене искрено пријатно ме изненади играта на Италија, играат подобро и од 2006та кога го освоија СП во Берлин. Да пројдеше Англија, ќе беше реприза на 2010 со тоа што сега енглезите немаше да дадат ниту еден гол.

Сепак мислам дека средниот ред на Германија е поквалитетен и има способност да доминира на средината. Но колку голови и да даде Германија, ранливи се во полуконтра/контра ситуации, кои италија со Пирло,Бало,Касано комбинација може лесно да искористи таква грешка. Одбраната на германците е најслабата алка во овој тим. Иако има топ таленти, некако несигурно делуваат,и противничкиот тим секогаш ќе има шанса да фати приклучок.

Топ натпревар очекувам, и секако навивачки сакам Германија да победи. поздрав

Точно, се согласувам, се препороди дечкото во Јувентус и е доста стандарден во играта, од она што имав можност да го видам сезонава.
Муабетот ми беше дека во Волфзбург често играше против нападот на Борусија и Баерн, од кои доста играчи има во тимот на Германија, и тешко се снаоѓаше. Тука има удел и дека партнер во одбраната му беше дрвото Кјаер, но нејсе.

Супер утакмица ќе биде ова, се надевам Италијаните ќе напаѓаат како вчера, и ќе гледаме супер фудбал. Мене искрено пријатно ме изненади играта на Италија, играат подобро и од 2006та кога го освоија СП во Берлин. Да пројдеше Англија, ќе беше реприза на 2010 со тоа што сега енглезите немаше да дадат ниту еден гол.

Сепак мислам дека средниот ред на Германија е поквалитетен и има способност да доминира на средината. Но колку голови и да даде Германија, ранливи се во полуконтра/контра ситуации, кои италија со Пирло,Бало,Касано комбинација може лесно да искористи таква грешка. Одбраната на германците е најслабата алка во овој тим. Иако има топ таленти, некако несигурно делуваат,и противничкиот тим секогаш ќе има шанса да фати приклучок.

Топ натпревар очекувам, и секако навивачки сакам Германија да победи. поздрав
На хартија Германија е благ фаворит, но во фудбалот ништо не се знае, еве баш синоќа Италија имаше 30 шута на гол а Англичаните само 9 а можеа да поминат понатаму. Многу по убава утакмица ќе е оваа отколку да играше Германија со Англија :)

Moже сте го правеле муабетот за да не барам ќе прашам.
Знае ли некој зошто гостинските дресови на Германија се зелени???

Moже сте го правеле муабетот за да не барам ќе прашам.
Знае ли некој зошто гостинските дресови на Германија се зелени???

Германија и порано имала зелени дресови, само што долго не ги користеа, до пред ЕП :)

Cosmos%2077%20Road%20Franz%20Beckenbauer%208.jpg

Германија и порано имала зелени дресови, само што долго не ги користеа, до пред ЕП :)

Cosmos%2077%20Road%20Franz%20Beckenbauer%208.jpg

Ваљда на ова мислеше пошто ова е дрес на Космос Њу Јорк од твојата слика од времето кога Бекенбауер Пеле и компанија играле за нив....

dfb-gruenes-trikot-gerd-mueller-uli-hoeness-514.jpg

Инаку да,таа боја ја имале Германците во минатото,поточно до таа е боја е дојдено заради благодарност до Ирска и ирскиот народ кој биле првата држава која прифатила да игра фудбалска утакмица со Германија по Втората светска војна,во период кога останатите држави одбивале...Така е дојдено до таа боја...

Дечкото праша зошто се зелени, а не дали такви носеле и порано. :)

Јас читав еднаш за тоа, ама сум заборавил... и мене ме интересира...

Дечкото праша зошто се зелени, а не дали такви носеле и порано. :)

Јас читав еднаш за тоа, ама сум заборавил... и мене ме интересира...

Еве напишав во мојот пост...

Инаку да,таа боја ја имале Германците во минатото,поточно до таа е боја е дојдено заради благодарност до Ирска и ирскиот народ кој биле првата држава која прифатила да игра фудбалска утакмица со Германија по Втората светска војна,во период кога останатите држави одбивале...Така е дојдено до таа боја...

Баш затоа и прашав. И јас го знаев тој муабет и главно тоа се врти во Македонија. Денес му го кажам муабетот на еден Германец и ми се исмеа во фаца. Секако после тоа проверив на Википедија и го најдов следното:

Grün: Die Farbe des Auswärtstrikots wechselte häufiger. Die meisten Auswärtsspiele, in denen es nicht möglich war mit weißen Trikots zu spielen, bestritt die deutsche Elf mit grünen Trikots und weißen Hosen. Die Farbe grün leitet sich vom Logo des DFB ab, welches ebenfalls in grün gehalten ist.

Во кратки црти Зелениот дрес е инспириран од логото на Deutsche Fussball Bund (Германски Фудбалски Сојуз) .

A зошто логото им е зелено тоа незнам. Знам дека првото лого било измислено 1900 и немало врска со денешното. Од 1945 почнале да користат зелени букви , за денес да го имаме погорното лого како актуелно. Прашање е Зошто токму зелени букви???Претпоставувам поради бојата на теренот. Но за ова немам прочитано.
clear.gif
clear.gif

clear.gif

Тоа дека е благодарност до Ирска е некоја измислица што се мота иначе се носи зелена боја и логото има зелена боја е поради следново

Germany was unified under Bismark. He unified the Kingdoms of Prussia, Hanover/Saxony and Bavaria.The biggest kingdom was Prussia, whose flag was white with black borders on the top and bottom and a crest containing yellow and red.

Oд тука денешното знаме на Германија ги има црната,жолтата и црвената боја.

These are the colours of the first strip.The flag of saxony is green and white with a crest. These are the colours of the old second strip.

еве го знамето на Saxony

500px-Flag_of_Saxony_%28state%29.svg.png

Значи не е до тоа... еве од Wikipedia.

Historically, green shirt with white shorts is the most often used alternative colour combination, derived from the DFB colors (and the ones of a playing field),[citation needed] though it is also reported that the choice is in recognition of the fact thatIreland, whose home shirts are green, were supposedly the first nation to play Germany in a friendly game after World War II.[121] This is false, as their first match after WWII was in fact against Switzerland.[

Значи не е до тоа... еве од Wikipedia.

Historically, green shirt with white shorts is the most often used alternative colour combination, derived from the DFB colors (and the ones of a playing field),[citation needed] though it is also reported that the choice is in recognition of the fact thatIreland, whose home shirts are green, were supposedly the first nation to play Germany in a friendly game after World War II.[121] This is false, as their first match after WWII was in fact against Switzerland.[

Значи сепак муабетот не се врти само во Македонија.

Jaс мислам дека кога беа Западна Германија ги носеа зелените дресови, а Источна Германија носеа бели дресови ...

И Западна Германија секојпат носеле бели дресови ама зелените им биле гостински е сега од каде точно потекнуваат не знам, ќе разгледам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom