M
MrzaRules
Гостин
Во вакви полуфинални натпревари лично јас не давам предност на никој, 50-50, се е можно..Италија не е некоја наивна репрезентација за да Германија биде фаворит...сепак типувам на победа за Германија....
Дортмун има страшна екипа само за во бундес, се виде колку беше страшна во ЛШ не можеше со еден Олимпијакос да се носи од Грчка не пак со други тимови. Јас не ја правам слаба екипата на Дортмун ама ти пак ептен е величиш, за Наполи сите викаа дека групи нема да помини ама се виде што се деси со Наполи и ред други работи, али тука не е местото за клубски фудбал да расправаме така да не отвораме поголеми дискусии околу тоа која лига е појака, дали германската или италјанската не е прв пат ова вака да се дискутира, скоро на секоја тема за фудбал е дискутирано!На кој да му конкурира....Интер на пример е без конкуренција више....
Па Дортмунд веруј ми дека може без проблем да се носи и со вас и со Милан.....Без разлика на ривалството реално гледам на работите...Дортмунд има страшна екипа каква што 80% од италијанска лига неможе ни да сонува....
Се тоа што ви го зборевме околу Бундес лигата и германскиот фудбал се оствари....Ви останаа само имињата и ништо друго...Пак ќе речам само Јуве има сериозна екипа со иднина и каква таква финансиска стабилност....Другото станува боранија....
А за утакмицата,никој не рекола убедлива победа....Барем околу германскиот фудбал се дискутира конструктивно и зрело...
Сите ги критикувавме Дортмунд за наивноста во ЛШ,но биди убеден дека сезонава со дааалеку поискусна екипа може доста јако да догураат....Дортмун има страшна екипа само за во бундес, се виде колку беше страшна во ЛШ не можеше со еден Олимпијакос да се носи од Грчка не пак со други тимови. Јас не ја правам слаба екипата на Дортмун ама ти пак ептен е величиш, за Наполи сите викаа дека групи нема да помини ама се виде што се деси со Наполи и ред други работи, али тука не е местото за клубски фудбал да расправаме така да не отвораме поголеми дискусии околу тоа која лига е појака, дали германската или италјанската не е прв пат ова вака да се дискутира, скоро на секоја тема за фудбал е дискутирано!
Да ти кажам право јас и лани очекував доста од нив али ништо не направија односно не личеше тоа на екипа како сосема трета екипа да игра, башка и наполи не беше искусен али ги помина групите и се челзи само заради нивна вина не отидоа далје така да не можеме да споредуваме толку како ти што ја вреѓаш италјанската лига!Сите ги критикувавме Дортмунд за наивноста во ЛШ,но биди убеден дека сезонава со дааалеку поискусна екипа може доста јако да догураат....
Самиот состав на играчи од типот на Левандовски Пишчек Хумелс Суботиќ Ројс Гетце и да не набројувам понатаму е мисловна именка за многу екипи од италијанско...Тоа ми беше поентата,и имаат супер иднина за наредните 7-8 години така да тераат сооглед дека екстра млад е составот...
Јуве цела сезона без пораз бешеВидете за Дортмунд лани не треба многу да се филозофира, во Лига Европа им се падна јака група која можеше со квалитетот и да биде група на ЛШ. Одпаднаа од наивност но и немаа искуство но сепак во игрите секојпат беа подобар тим. Годинава во ЛШ групните игри се падна на почетокот на годината каде Дортмунд играше без својот мозок Шахин кој замина во Реал. Истовремено во Бундеслигата до 6то коло беа слаби но од тогаш се снајдоа ама беше касно за во ЛШ и секако сепак им фалеше искуство.
А кој вика дека тимот е слаб или нешто слично нема доволно гледано утакмици на Дортмунд годинава. Срушија рекорд за поени во Бундеслигата, останаа 24 или 25 игри, не знам повеќе точно, без пораз и плус го зедоа купот. 3 пати по ред годинава го тепаа Баерн кој играше во финале на ЛШ, значи тимот има квалитет, страшен квалитет. А кој ќе рече дека Бундеслигата не е нешто посебно сам се лаже. А вгодина Кагава ќе биде заменет со Ројс и така од почеток ќе бидат во топ форма.
Ја па не реков дека слаб беше ЈувеЈуве цела сезона без пораз беше![]()
Абе ова полуфинале е, а не група па секој со секого да игра. Значи во финале играат само победниците од полуфиналните мечеви. Како ќе се плескате со Шпанија?ke se pluskame so spancive tret pat po red![]()
koj e podobriot? ja znam deka posrekjniot e italija. germanija ima finale 2008ma i treto mesto 2010, nemozes da kazes deka italija e podobra. iako znam deka ke e teshko utre, uste pred da pocne prvenstvoto jas licno italija ja rangirav nad holandija, francija, anglija i portugalija.Абе ова полуфинале е, а не група па секој со секого да игра. Значи во финале играат само победниците од полуфиналните мечеви. Како ќе се плескате со Шпанија?
Се зезам Боби, без навреда и провокација. Имам другар што навива за Германија и ова му го зборам откога се дознаа полуфиналните дуели. Тој ми рече дека Шпанија ќе јадела петарда ама не гледам зошто би играле Германија и Шпанија меѓусебен меч.
Ај со среќа, нека победи посреќниот, зошто ако кажам подобриот се знае кој е![]()
Се зафркавам бе па и тиkoj e podobriot? ja znam deka posrekjniot e italija. germanija ima finale 2008ma i treto mesto 2010, nemozes da kazes deka italija e podobra. iako znam deka ke e teshko utre, uste pred da pocne prvenstvoto jas licno italija ja rangirav nad holandija, francija, anglija i portugalija.
освен Подолски незнам што е толку составот, Крос цела сезона беше ѕвер Озил многу пати играше десно крило у Реал башка ако Италијаниве се многу затворени назад со 3 централни Крос,Швајни и Подолски имаат добри шутеви од далеку
НЕ знам, мислам непотребно се менува составот плус Подолски играосвен Подолски незнам што е толку составот, Крос цела сезона беше ѕвер Озил многу пати играше десно крило у Реал башка ако Италијаниве се многу затворени назад со 3 централни Крос,Швајни и Подолски имаат добри шутеви од далеку
--- надополнето: 28 јуни 2012 во 20:13 ---
башка ако е нерешено накај 60 минута ќе почне да ги фаќа замор тогаш може да се стават Милер и Ројс