Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
aman vise od tie primopredavanja,od birokratii,dur se sredi rabotata kojznae uste sto nema da vidime...
braco ne mi e jasno kako mozel ako e tolku pameten da dozvoli boro risteski da go vozi so godini koga bea dvajcata u vardar.toa nikako ne mi e jasno,premnogu naivno od strana na eden covek koj cel makedonski fudbal go drzi vo raka(zaedno so se ffm).se zbori deka opasno ima zaraboteno od tv pravata sto gi ima za prenosite na makedonska reprezentacija godini unazad.i sega pak ista prikazna,atanas kostovski covek fosil koj lapa penzija,lapa od braco i e metuzalem koj zivee vo vremeto na 60-te.treba sveza krv vo vardar da se razmrda klubot vo site segmenti,oti so taa ista struktura vardar ke bide povtorno nalik na prosecen makedonski klub so selski maniri.ne treba nesto specijalno da se sporeduva,eve samo da go sporedime vardar so klubovite od bivsa yu,koi bile na negovo ramniste,pa ke vidime deka e daleku od toa sto treba da e kako makedonska gordost.
toa me plasi oti na site ni e dosta i preku glava od prosecnost,od prezivuvanje.znam deka do sega ovie poslednive godini bea najteski,ali nekako sum skeptik deka nesto drasticno ke se sluci so klubot vo organizaciski segment!
nego dali nekoj ima info koga ke bide gotov noviot zapad,ili stadionot vo celost?

--- надополнето ---

za zal druze apsolutno si u pravo(komiti HC ekipa na zapad,so takov imidz doagjaa na tribina,dobra druzba,se cenea vrednosti,imase pesni da ti e gordost da gi zapees)...ebem ti vakvo vreme i denesnive generacii(cest na isklucocite) koi da nemase internet,nemase da znaat 10 navivacki grupi od evropa...

--- надополнето ---

dobar decko so skopsko-folirantski maniri(za eden problem on bitno si go spasi gzot,a drugarot negov...koj go e**).

Trbase do dekemvri da bide ali ima nekoi greski pri spojuvanjeto na zapadna so juzna i istocna so juzna, onie dupkite sto ostanaa neizgradna pa to go uspori gradenjeto, tka da naredna godina mislam deka do mart bi trbealo da bide gotovo se

Еве како се штитат спортските институции.Градот Загреб ја зема Цибона сега,нова управа има.Ги земаа пред некој ден,а веќе почнаа со напаќање на долговите.Исто-така донесоа и големо засилување,Гордан Гиричек (до лани НБА играч).Кај нас градот Скопје кога ќе направи нешто????

skopje kaj nikogas nema nisto da napravi

Во ова време на затишје, да ви доловам едно видео од легендарната утакмица кога падна Звезда пред скоро 20 години:

ФФМ го гази Вардар со казни

Новогодишна честитка вредна 2,5 илјади евра до Вардар испрати Фудбалската федерација на Македонија, како санкција за ненавременото плаќање на казната со еднаква вредност од 150 илјади денари, изречена пред неколку месеци. Вардар ги трпи последиците од неразумната одлука на тогашното раководство предводено од претседателот Драги Сетинов да не отпатува во Турново на мегдан на Хоризонт. ФФМ изрече казна за најтрофејниот македонски клуб во висина од 2,5 илјади евра и му одзеде 3 бода, а Вардар загуби службено со 0-3. Шесткратниот шампион ги нема платено ниту парите за жолти и црвени картони од првиот дел од првенството.

Најновата одлука на ФФМ да се санкционираат „црвено-црните“ со нови 150 илјади денари заради неплаќање на казната со идентична вредност е чудна, бидејќи се знае дека во Вардар во тек е примопредавањето на власта.

- Ние секако треба да ја платиме основната казна од 2,5 илјади евра, но неразбирливо е зошто дополнително не санкционираат. Во ФФМ знаат дека во тек е примопредавањето на власта во Вардар и можеа да почекаат некој ден за да ја платиме казната. Можеби некој сака да изврши притисок врз новиот спонзор - ни рекоа од канцеларијата на Слободан Вујчиќ.

Ако одлучи да ја оспори одлуката на ФФМ ќе треба да плати 12 илјади денари колку што чини поднесувањето на жалбата.

извор: http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=E3807A582E29AA4DABC73DFFC027C492

За фудбалските работи и проблемите ќе дискутираме подоцна, сега е време за славје. Епа браќа Комити нека ви е честита новата 2011 година (знам дека малку подранувам, али до утре може се да се случи па може да не стигнам да честитам :pos:) и се најубаво во истата, како и да се радуваме на подобри времиња. Бтв пазете што правите вечер, не претерувајте со инциденти пошто ацаб демнат на секое ќоше :icon_mrgr

Епа среќна нова година!!!
Една мала желба до дедо мраз.
Во 2011 сакам Вардар да освои барем 70 бода ;)

Ај и од мене нека ни е среќна новата година,па се надевам дека конечно Вардар ке има големи успеси и да се врати на старите патеки!Поздрав и сите да си поминете најубаво вечер, КОМИТИ ЗАПАД БРОЈ 1!

Епа ајде среќна нова година,и многу успеси на ВАРДАР оваа година поздрав :)

Ајде среќна нова 2011 година Комити па Вардар да не израдува со титула :vozbud:

Ај ја прв да сефтосам со пост на фан клубов годинава.
Нека ни е среќна новата година, па во оваа повеќе да се радуваме на победи на нашиот Вардар.

Нека ни е среќна новата година,да ни биде поуспешна од оваа што пројде,многу победи на Вардар и добри изданија на Комити во новата година.

Среќна нова година на сите Комити и сите Вардараци. Вардар да се врати конечно на победничките патеки, за сите здравје, среќа, пари, жени и успех на секое поле од животот.

Среќна нова и од мене Комити, Вардарци, па да го гледаме Bардар во лига шампиони догодина :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom