Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Сега извинете што се мешам ама стварно не можев да се воздржам:smir:
абе гоксо кај беше овај таки сите овие години кога немавте за прашак ?и кога се местеја утакмици па некој други (победа станваше шапион) па сег збора за традиција исто како андон дночевски поназад што го имаше па уште исус бил брацо :tapp:ох мори мајко ако тој епрв врдарец ќе бареше чаре со врем а не сега во платена колумна ќе ви го нуди исус-брацо како единствено решение а ниту збор во колумната за главниот порблем во мак фудбалот за закон за спорт(клубови) и спортки објекти и за сите глупости до сег а.Стварно ми е преку кур од вакви големи вардарци па ако сакаш и плеистерци кој се појавија само на 25 години до чекмбари и кога игавме во уефа а сега никаде ги нема со години :nenene:Сега што до кога вака ?!ете се збора и неи ќе се спасиме и што после другата сезона пак стара песна :toe:не бе другарче мора да с епреземат радикални чекори и да с е направи длабок рез не да се задоволваме со инстат решение та за вас та за на с ама тоа не се тие толку криви колку што сме и ние што си седиме и ги оставаме клубовите и федерацијата на ситни профитери :salut:
Не можеш да збориш за човекот, кога воопшто не го ни познаваш! Тие што одат на Вардар многу убаво знаат кој е и што е човекот (далеку од некаков платеник на Брацо), така да нема потреба од многу објаснувања. Само ќе кажам, камо среќа Вардар да има повеќе навивачи како него.

Колку што натпревари на Вардар има посетено Таки, толку голем дел од членовиве на форумов немаат гледано на телевизија...

^
.........чекај да видиш за едно две години ако Вардар игра во европски натпреварувања,па ќе видиш КОЈ СЕ НЕ Е "Вардарец и Комита":)
Значи Брале Добродошао у старом јату извини ама ми смо погрешили ццц :nenene:. Значи сега Вардар ќе има мирна Европска одисеја без прерипување огради. Стојачи Под Збор. Ова смрдлево што огин и пламен како Гоцевата фрлавте по него сега си среќен што се враќа? Не дека солам памет ај више и самиот сум си досаден за Вардар да биде тоа што бил порано неможе со Брацо еднаш засекогаш разберете. За клубот да стане клуб во вистинска смисла како Партизан и Звезда како Динамо и Хајдук како Левски и Цска како Сарајево и Жељезничар треба РАДИКАЛНИ одлуки и чекори. За кого се игра фудбал у државава бе коа и клубот со најголема традиција неможе 200 гледачи да собере.

Значи Брале Добродошао у старом јату извини ама ми смо погрешили ццц :nenene:. Значи сега Вардар ќе има мирна Европска одисеја без прерипување огради. Стојачи Под Збор. Ова смрдлево што огин и пламен како Гоцевата фрлавте по него сега си среќен што се враќа? Не дека солам памет ај више и самиот сум си досаден за Вардар да биде тоа што бил порано неможе со Брацо еднаш засекогаш разберете. За клубот да стане клуб во вистинска смисла како Партизан и Звезда како Динамо и Хајдук како Левски и Цска како Сарајево и Жељезничар треба РАДИКАЛНИ одлуки и чекори. За кого се игра фудбал у државава бе коа и клубот со најголема традиција неможе 200 гледачи да собере.

Друже, кое е твоето решение за проблемот на Вардар? До сега имаше мал милион на коментари дека Брацо не чини, епа ајде добро би било сега сите да кажат како они би го решиле тој проблем така? :) Во моментов Вардар има две солуции, Брацо или колапс... До сега никој освен Брацо не покажал заинтересираност за влез во Вардар, спонзорите на Сетинов беа само мачкање на очи, тој не беше способен ни газот да си го избрише, а не пак спонзор да донесе. Чекај до првиот европски натпревар на Вардар па ќе видиш како оние од Ѓорче и Автокоманда кои до вчера го пцуеа Вардар сега ќе бидат први на трибина... :smir:

Ни јас не го сакам Брацо, но го сакам ВАРДАР!

Не си го сватил убаво, сакаше да каже дека ако Вардар игра во Европа сите што пцујат по Вардар и го оцрнуваат дека у први редови ќе се и ќе солат памет какви Вардарци се а нигде ги нема...

Друже, кое е твоето решение за проблемот на Вардар? До сега имаше мал милион на коментари дека Брацо не чини, епа ајде добро би било сега сите да кажат како они би го решиле тој проблем така? :) Во моментов Вардар има две солуции, Брацо или колапс... До сега никој освен Брацо не покажал заинтересираност за влез во Вардар, спонзорите на Сетинов беа само мачкање на очи, тој не беше способен ни газот да си го избрише, а не пак спонзор да донесе. Чекај до првиот европски натпревар на Вардар па ќе видиш како оние од Ѓорче и Автокоманда кои до вчера го пцуеа Вардар сега ќе бидат први на трибина... :smir:

Тачно! Не го сакам воопшто Брацо, ама човекот судски си го доби Собранието на клубот. Ред е да му се даде втора шанса, а олеснителна околност му е што овојпат може самостојно го контролира Вардар, без било кој да му се меша во работата. Ќе видиме како ќе ја искористи затоа што трета шанса не верувам дека ќе добие...

Не ме свати што ми беше моабетот или погрешно ме разбра, ја на друг начин го кажав. Работата е знам дека е ЕДИНСТВЕН спас за клубот моментално погрешно ме разбра во ред е сето тоа ја нигде не спомнав колапс, далеку од тоа во сите мои постови велам дека јак Вардар е добро општо земено за Мак Фудбалот клубот има име од порано, традиција итн итн. Но клубот ќе си живурка ќе си игра Европа, ќе си испаѓа 2-3 коло, ќе шитне Брклево утакмица колку да се вртат пари и толку. Моабетот е никој неќе да дојде во клубот од овие пијавици што ќе ранат фамилии и ќе градат куќи од нивниот грб, а клубот денар нема да види под тоа мислев Радикални промени. Прво пијавиците да се избркаат за клубот да стане како што сакате симбол на едн држава како во соседството и на балканот што се клубовите со традиција. Ти си искусен навивач и самиот знаеш со Брацо каква ќе биде приказната и какви маки тегневте дај боже да грешам. А за Болдов друже знаеш како ти е тоа човек што не е свесен што сака и што е всушност сегде има такви ако е искрен ќе навива за еден клуб и ќе го сака дур е жив тој што е партал ќе иде сегде да го шири ш****от . Исто ко да земеш Татарски пасош за да го шириш гзот у расклопена Опел Астра. Од една страна е добро да се има (ако има) такви луѓе да излезат на виделина да нема шпиони да знаеме барем кој се ама мислам дека и сам знаеш дека барем од тука тешко , многу тешко (и самиот знаеш) :smir:.

Да ама Таки го немам видено одамна на стадион,не дека јас се скапав ама кога можам да идам него не го гледам.Нема везе знам дека од копиљ иде на Вардар.

Не ме свати што ми беше моабетот или погрешно ме разбра, ја на друг начин го кажав. Работата е знам дека е ЕДИНСТВЕН спас за клубот моментално погрешно ме разбра во ред е сето тоа ја нигде не спомнав колапс, далеку од тоа во сите мои постови велам дека јак Вардар е добро општо земено за Мак Фудбалот клубот има име од порано, традиција итн итн. Но клубот ќе си живурка ќе си игра Европа, ќе си испаѓа 2-3 коло, ќе шитне Брклево утакмица колку да се вртат пари и толку. Моабетот е никој неќе да дојде во клубот од овие пијавици што ќе ранат фамилии и ќе градат куќи од нивниот грб, а клубот денар нема да види под тоа мислев Радикални промени. Прво пијавиците да се избркаат за клубот да стане како што сакате симбол на едн држава како во соседството и на балканот што се клубовите со традиција. Ти си искусен навивач и самиот знаеш со Брацо каква ќе биде приказната и какви маки тегневте дај боже да грешам. А за Болдов друже знаеш како ти е тоа човек што не е свесен што сака и што е всушност сегде има такви ако е искрен ќе навива за еден клуб и ќе го сака дур е жив тој што е партал ќе иде сегде да го шири ш****от . Исто ко да земеш Татарски пасош за да го шириш гзот у расклопена Опел Астра. Од една страна е добро да се има (ако има) такви луѓе да излезат на виделина да нема шпиони да знаеме барем кој се ама мислам дека и сам знаеш дека барем од тука тешко , многу тешко (и самиот знаеш) :smir:.

Каква држава-такви клубови... Нас државата 20 години ни ја водат лопови, па според тоа не може да се очекува дека некој со здрав памет ќе вложува во нашиот спорт кога знае дека уште првиот ден ќе биде саботиран. :) Додека не се средат тие работи, нема да имаме никаков спорт во Македонија.

--- надополнето ---

Да ама Таки го немам видено одамна на стадион,не дека јас се скапав ама кога можам да идам него не го гледам.Нема везе знам дека од копиљ иде на Вардар.

Таки работи во Базел во средиштето на ИХФ...

Каква држава-такви клубови... Нас државата 20 години ни ја водат лопови, па според тоа не може да се очекува дека некој со здрав памет ќе вложува во нашиот спорт кога знае дека уште првиот ден ќе биде саботиран. :) Додека не се средат тие работи, нема да имаме никаков спорт во Македонија.

--- надополнето ---

Таки работи во Базел во средиштето на ИХФ...

Тоа не го знаев,знам дека е ракометен судија,ама дека догурал до таму не знаев.

..........умре тоа време кога навивачите во МК(пред се Комити) беа ХаЦе настроени(само фудбал,клубот,групата,инциденти и алкохол)............сега се е сведено на слики,клипови,форуми и ФБ препукувања........единствено нешто што остана е само алкохолот:)............................тоа е нашата мила неТифо сцена,ШМИНКЕРАЈ и ИНТЕРНЕТ навивач

http://utrinski.com.mk/?ItemID=E63FF9EDC1614A479CA054471A319370
Се надевам дека е точно ова и дека Брацо озбилно си ја сватил работата :)
Инаку Фако ги негираше шпекулациите околу негов трансфер во клубови од Холандија...

aman vise od tie primopredavanja,od birokratii,dur se sredi rabotata kojznae uste sto nema da vidime...
braco ne mi e jasno kako mozel ako e tolku pameten da dozvoli boro risteski da go vozi so godini koga bea dvajcata u vardar.toa nikako ne mi e jasno,premnogu naivno od strana na eden covek koj cel makedonski fudbal go drzi vo raka(zaedno so se ffm).se zbori deka opasno ima zaraboteno od tv pravata sto gi ima za prenosite na makedonska reprezentacija godini unazad.i sega pak ista prikazna,atanas kostovski covek fosil koj lapa penzija,lapa od braco i e metuzalem koj zivee vo vremeto na 60-te.treba sveza krv vo vardar da se razmrda klubot vo site segmenti,oti so taa ista struktura vardar ke bide povtorno nalik na prosecen makedonski klub so selski maniri.ne treba nesto specijalno da se sporeduva,eve samo da go sporedime vardar so klubovite od bivsa yu,koi bile na negovo ramniste,pa ke vidime deka e daleku od toa sto treba da e kako makedonska gordost.
toa me plasi oti na site ni e dosta i preku glava od prosecnost,od prezivuvanje.znam deka do sega ovie poslednive godini bea najteski,ali nekako sum skeptik deka nesto drasticno ke se sluci so klubot vo organizaciski segment!
nego dali nekoj ima info koga ke bide gotov noviot zapad,ili stadionot vo celost?

--- надополнето ---

....умре тоа време кога навивачите во МК(пред се Комити) беа ХаЦе настроени(само фудбал,клубот,групата,инциденти и алкохол)...сега се е сведено на слики,клипови,форуми и ФБ препукувања..единствено нешто што остана е само алкохолот...тоа е нашата мила неТифо сцена,ШМИНКЕРАЈ и ИНТЕРНЕТ навивач
za zal druze apsolutno si u pravo(komiti HC ekipa na zapad,so takov imidz doagjaa na tribina,dobra druzba,se cenea vrednosti,imase pesni da ti e gordost da gi zapees)...ebem ti vakvo vreme i denesnive generacii(cest na isklucocite) koi da nemase internet,nemase da znaat 10 navivacki grupi od evropa...

--- надополнето ---

..Таки работи во Базел во средиштето на ИХФ...
dobar decko so skopsko-folirantski maniri(za eden problem on bitno si go spasi gzot,a drugarot negov...koj go e**).

Еве како се штитат спортските институции.Градот Загреб ја зема Цибона сега,нова управа има.Ги земаа пред некој ден,а веќе почнаа со напаќање на долговите.Исто-така донесоа и големо засилување,Гордан Гиричек (до лани НБА играч).Кај нас градот Скопје кога ќе направи нешто????

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom